Zlín – Bohemians 2:3 (kon.) | Sigma Olomouc – Jablonec 1:1 (kon.) | Plzeň – Č. Budějovice 1:0 (kon.)
koniec
SK Sigma Olomouc
1:1 (1:0)
FK Jablonec
cz Sobota 07.03.2020, 14:30 • Andrův stadion, Olomouc • Česká FORTUNA:LIGA • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    Rychlá akce po pravé straně skončila přízemním centrem před Mandouse, kam si sběhl Považanec. Ten z první napálil míč do břevna olomoucké svatyně!
     
    86
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Mojmír Chytil, přichází Milan Kerbr.
     
    82
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Martin Hála, přichází Tomáš Zahradníček.
     
    81
    Hanáci získali míč na vlastní polovině a vrhli se do rychlého protiútoku. Látal zavezl míč až do šestnáctky, ale ke střele se nedostal. Až odražený míč vypálil Falta, jehož ránu zblokoval jeden z hráčů v zeleném na roh.
     
    80
    Matoušek dostal přihrávku do volného prostoru, jeho ránu pravou musel vyrazit Mandous nad branku. Hosté budou mít roh.
     
    75
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Hosté se přeci jen dočkali a proti oslabenému soupeři skórují. Prudký centr z levé strany trefil hlavou K.W. Hämäläinen. Míč se od břevna odrazil za záda Mandouse.
     
    74
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Dominik Pleštil, přichází Jan Matoušek.
     
    73
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jakub Jugas, přichází Kasper Hämäläinen.
     
    72
    Hanáci v deseti opět málem skórovali. Hála se protáhl do šestnáctky, kde vybídl ke skórování svého kapitána na zadní tyči. Vepřek ale ve skluzu netrefil přesně a Hrubý míč stihl zastavit.
     
    62
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Lukáš Juliš, přichází Šimon Falta.
     
    61
    Houska se protáhl kolem jednoho protihráče, ale přes Kroba už neprošel. Hostující hráč si pomohl nepovoleným způsobem a sudí mu ukazuje žlutou kartu.
     
    60
    Krob z autového vhazování našel rozběhnutého Doležala, který z úhlu otestoval Mandouse. Domácí brankář musel sice rychle na zem, situaci ale zvládl.
     
    57
    Srovnání měl na kopačce Pleštil, který dostal ideální míč do vápna Olomouce. Proti vyběhnutému Mandousovi ale neuspěl, naopak balon skončil vysoko nad brankou domácích.
     
    45+3
    Hanáci doslova zahodili šanci jít do dvoubrankového vedení. Greššák skvěle vypíchl míč obránci a unikal sám na branku soupeře, přičemž do tandemu naběhl Houska. Greššák ovšem poslal tak špatnou přihrávku, že Hrubý stihl před Houskou odehrát na roh.
     
    42
    Po následném rohovém kopu mohl na zadní tyči zakončit Holík, ale osamocený nedokázal usměrnit míč do správného prostoru.
     
    41
    K přímému kopu se postavil Pilík. Míč sice mířil do branky, ale střela neměla dostatečnou razanci a Mandous jej dokázal vyrazit.
     
    37
    Tak pozor, sudí ruší žlutou kartu a ukazuje Gonzálezovi červenou kartu.
     
    26
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci se dostávají do vedení a tato branka by již platit měla. Přetažený centr Hály vrátil Greššák do malého vápna, kde míč prošel mezi několika hráči až k LUKÁŠI JULIŠOVI, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Jedná se o jeho čtvrtou branku ve třech ligových duelech za Sigmu.
     
    22
    Jemelka si pomohl nedovoleným zákrokem proti Chramostovi, což se nelíbilo trenérovi Látalovi, který od hlavního sudího okamžitě dostává žlutou kartu.
     
    13
    Hanáci vstřelili branku. Odražený míč z šestnáctky převzal González, který vrátil přízemním centrem před Hrubého, kam si naběhl Mojmír Chytil a skóroval. Přestože se už hosté chystali rozehrávat z poloviny hřiště, sudí po konzultaci s VAR branku pro ofsajd útočníka Sigmy odvolal.
     
    12
    Hübschman v souboji s Gonzálezem podobně jako před chvílí na druhé straně Juliš trefil soupeře do hlavy. Žlutá karta pro kapitána hostů.
     
    9
    Po faulu domácího hráče rozehrávali hosté další přímák. Ten byl již nebezpečnější, protože se k odraženému míči dostal Chramosta. Mandous však včas vyběhl a znemožnil hostujícímu hráči otevřít skóre.
     
    8
    První vážnější příležitost zápasu. Po centru z levé strany posunul Chytil míč na volného Juliše, který dokázal vystřelil. Naštěstí pro hosty nemusel Hrubý zasahovat, míč přeletěl přes branku Jablonce.
     
    6
    Juliš si v souboji o míč pomohl nedovoleným způsobem, kopačku zdvihl příliš vysoko a trefil protihráče. Sudí mu tak uděluje žlutou kartu.

    Miroslav Fantal

    Góly: 26. Juliš (Greššák) – 75. Hämäläinen (Krob)

    Karty:   6. Juliš (OLO), 22. Látal (trenér) (OLO) – 12. Hübschman (JAB), 61. Krob (JAB)   37. P. González (OLO)


    Rohy: 3:6.
    SK Sigma Olomouc: Mandous – Látal, Štěrba, Jemelka, Vepřek – Greššák – Hála (82. Zahradníček), Houska (C), Chytil (86. Kerbr), P. González – Juliš (62. Falta).
    Náhradníci: M. Buchta – Sladký, Kerbr, Falta, Zmrzlý, Zahradníček.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Li. Holík, Jugas (73. Hämäläinen), Plechatý, Krob – Pleštil (74. Matoušek), Hübschman (C), Považanec, T. Pilík – Chramosta, Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – Hämäläinen, Matoušek, Peřina, Velich, Štěpánek.

    Rozhodca: Hocek – Koval, Vitner

    Diváci: 3155