Kolín nad Rýnom – Bayern 1:4 (kon.) | Mainz – Schalke 0:0 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
1:4 (0:3)
Bayern Mníchov
cz Nedeľa 16.02.2020, 15:30 • Rhein-Energie-Stadion, Kolín nad Rýnem - Müngersdorf • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásné sobotní odpoledne přeji všem příznivcům toho nejlepšího německého fotbalu! Bundesliga se přehoupla do dalšího kola a v tom šestnáctém budeme sledovat velice zajímavý a řevnivý souboj. Ve čtvrtém největším městě Německa se od nedělních 15:30 rozehraje souboj mezi obrozeným Kolínem a vedoucím Bayernem. Domácí stoupají tabulkou a změna trenéra jim tak jenom prospěla, což platí vlastně i v případě Bayernu. Příjemnou zábavu!
     
    FC BAYERN MNICHOV
    1. místo, 43 bodů, skóre 58:23, bilance 13-4-4

    Posledními roky už to začíná být takovým pravidlem. Bayernu to na začátku sezony dře, utápí se ve středu tabulky a lacině ztrácí body. Pak ale přijde impuls v podobě změny trenéra a hned to vypadá jinak, Mnichov stoupá nahoru, až na nejvyšší stupínek. Stačí si vzpomenout na loňskou sezonu. Nedobrý vstup do soutěže tehdy odskákal italský stratég Carlo Ancelotti a na svatého Václava (28. září) ho vedení Bayernu odvolalo, ač se spíše mluvilo o ztrátě kontroly nad kabinou než špatným výsledkům. V přechodném devítidenním období, kdy dočasně trénoval tým Willy Sagnol, se dohodl návrat Juppa Heynckese, trenéra, pod nímž v sezoně 2012/2013 udělal mnichovský gigant treble. Na legendární finále Ligy mistrů proti Dortmundu ve Wembley není asi třeba moc dlouho vzpomínat. Pod Heynckesem tým jasně ožil a Bayern nakonec udělal suverénně titul.

    Letos je to hodně podobné. Chorvatský kouč Niko Kovać sice udělal s Bayernem očekávaný titul a přibalil k tomu ještě pohár se superpohárem, ale začátek letošního ročníku byl zlý nedobrý. Poslední kapkou byl debakl ve Frankfurtu a Kovać šel od válu. Od jmenování Hans-Dietera Flicka se však tým zvedl, začal fungovat a postupně se propracoval až na nejvyšší místo v tabulce.

    Bayern má v zádech sedmizápasovou bodovací šňůru, ze které vytěžil celkem 19 bodů z 21. Jediné dva body ztratil právě v posledním zápase proti Lipsku. Superšlágr německé bundesligy doposud nenabídl sice žádnou branku, vzruchu ale bylo hodně a potvrdilo se, že i bezbrankový zápas může být pěkná podívaná. Jinak to například odskákaly v Allianz Aréně Brémy (6:1), v Berlíně pro změnu odcházela potupena Hertha (0:4) a ani fanoušci Schalke neměli důvod k radosti v momentě, kdy Schalke vyfáslo v Bavorsku bůra. Po nejistých prvotních měsících se tedy mnichovská mašina rozjíždí a opět cílí na nejvyšší metu.
     
    1. FC KOLÍN NAD RÝNEM
    13. místo, 23 bodů, skóre 27:38, bilance 7-2-11

    V Kolíně si už naopak fanoušci zvykli, že čas od času se místo na Bayern chodí například na hamburské St. Pauli. Köln se i přes maximální snahu v posledních letech není schopen pevně ukotvit v nejvyšší soutěži, a když už to vypadalo velice dobře po emoční jízdě a sezoně 2016/2017, ve které skončil Kolín pátý, zajistil si evropské poháry a stanovil nejlepší novodobé umístění, další ročník byl tvrdý pád na zem. V úvodních šesti zápasech Kozlové nevyhráli ani jeden a nakonec byl z toho drsný pád o patro níže, přímo z posledního místa.

    Následující ročník ve 2. Bundes však byl o něčem jiném, Kolín se netajil tím, že chce jít nahoru a podřídil tomu naprosto vše. Obecně v neskutečně krásném, vyrovnaném a dramatickém ročníku postoupily po dlouhé době tři týmy, neboť Union přemohl v baráži Stuttgart a šel poprvé v historii nahoru.

    Start sezony ale Kolín nezastihl ve skvělé formě a v polovině listopadu se propadl až na předposlední místo. Od té doby ale pod novým trenérem Markusem Gisdolem šlapou ve zcela jiném rozpoložení a zaznamenal strmý vzestup nahoru. Podzimní část zakončil překvapivou výhrou ve Frankfurtu a těsnou výhrou v záchranářském souboji s Brémami, na což navázal na jaře a z dosavadních tří zápasů vyhrál dva. Zvládl jak bitvu s Wolfsburgem, tak i zápas s Freiburgem, kterého zničil doma 4:0. Jediná bolestivá porážka přišla v derby s Dortmundem, který na Vestfálském stadionu zničil svého rivala 5:1.

    Nutno ještě ale podotknout, že Kolín má o zápas méně. Je to z důvodu vichřice Sabine, která řádila i na části naší země a DFB se ve spolupráci s oběma týmy, tedy Kolínem a Mönchengladbachem, rozhodla zápas z důvodu bezpečí fanoušků odložit na doposud neznámý termín.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Týmy se ve své bohaté historii utkaly celkem v 91 případech. Jednoznačně navrch má Bayern, který se radoval v polovičním počtu zápasů, Kolín zapisoval bodový zisk 23krát. Poslední výhra domácího týmu se datuje do 5. února 2011, když Köln fantasticky otočil poločasovou ztrátu dvou branek, vyhrál 3:2 a mnozí fanoušci Kolína dodnes tento zápas řadí k silným zážitkům.
     
    -45
    Přeji vám krásné slunečné nedělní odpoledne při sledování Bundesligy! Do začátku zápasu zbývá 45 minut a venku jsou již sestavy, které nedoznávají velkých změn. Otazník byl odstraněn nad startem Manuela Neuera, jehož nemoc nebyla nakonec tolik vážná, aby si nežádala nějaké delší léčení. Německá gólmanská jednička je tak připravena do zápasu. Do sestavy Bayernu se vrací po vleklém zranění kolene i Kingsley Coman, naposledy nastoupil ve 14. kole.
     
    -40
    Velký návrat do Kolína nad Rýnem hlásí současný trenér mnichovského giganta. Hans-Dieter Flick mezi lety 1990 až 1993 v Kolíně hrál po odchodu právě z Bayernu. Během třech roků odehrál v dresu Kozlů 54 utkání a dostal se s týmem do finále německého poháru. V roce, kdy se rozpadlo Československo, však byl nucen kariéru v mladém věku kvůli několika zraněním ukončit. Dnes tedy přijede poprvé jako trenér do města, které ho milovalo.
     
    -35
    Domácí tým dnes nastoupí ve speciální sadě dresů, a to karnevalové. Důvod je naprosto jednoduchý. Za čtyři dny totiž začíná ve městě, které dalo jméno speciálnímu druhu německého piva, známý Kolínský karneval, který na osm dnů promění město do jedné velké zóny oslav, tanců a alkoholu. Této akce se během týdne účastní celkem 1,5 milionů lidí, což z ní dělá jednu z nejnavštěvovanějších akcí německé země.
    Karnevalová sada dresů je připravena
     
    -8
    V Kolíně nad Rýnem je tradičně vyprodáno, na tradičním místě stojí i živý maskot týmu, tedy kozel Hennes, s přídomkem devátý (IX). Rozhodně nás čeká velice dobrý zápas, navíc za krásného počasí. Uprostřed února mají u Rýna krásných 17°C. No, není to moc jiné od našich krajin...
     
    -2
    Hymna Loch Lomond zní stadionem, během chvíle nastoupí oba celky na hrací plochu. Momentálně čekají prakticky jenom na pokyn.
     
    -1
    Během chvíle zápas začne, skutečně chybí jenom sekundy do toho, aby sudí Zwayer pískl do píšťalky a zahájil tento špíl.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Losem byl přisouzen balon Bayernu, začíná nám tedy zápas 22. kola mezi Kolínem a Bayernem. Příjemnou zábavu!
     
    1
    A hned se začalo zostra. Hector vyběhl až k postranní čáře a skluzem poslal k zemi Müllera. O chvíli později šel na zem Davies a Bayern to tady skutečně nebude mít jednoduché.
     
    1
    Hector fauloval podruhé v jedné minutě, opět si vybral za cíl Thomase Müllera. Tentokrát je to již ale bráno jako faul a Bayern bude mít trestňák z levé strany.
     
    2
    Joshua Kimmich jej stáčel na hlavu Lewandovskiho, ale nahoře byl dříve Czichos, který odklízí míč mimo nebezpečnou zónu domácího celku.
     
    3
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern na začátku třetí minuty střílí důležitý gól! Kolínská obrana jednoduše propadla při bránění a před šestnáctkou se při zpracování vůbec neunáhlil Thomas Müller, zkušeně našel nabíhajícího ROBERTA LEWANDOVSKIHO na ofsajdové hraně, který zleva ostrou střelou pod víko překonal Horna – 0:1! Asistence: Thomas Müller.
     
    5
    Bayern právě vstřelil branku!
    Raketový start Bavorů a už je to o dvě branky! Hosté se postupně propracovali až do vápna a Lewandovski po kličce na osu místo čekané střely nahrál na Thomase Müllera. Ten ještě stihl v poměrně krkolomné pozici postrčit míč na volného KINGSLEY COMANA, který po zemi prostřelil Horna a Kolín zažívá pětiminutovku hrůzy – 0:2! Asistence: Thomas Müller.
     
    8
    Bayern pokračuje v suverénním výkonu a nepouští svého soupeře prakticky přes půlku. Dobrou střelu vyslal z 20 metrů na branku Kimmich, Horn musel na zem a vyrazil míč přímo k dobíhajícímu Daviesovi. Jenže Davies byl už v těžké pozici na zakončení, a proto jenom napálil balon na boční síť.
     
    9
    Dlouhá přihrávka vzduchem mířila na Jakobse, který brousil lajnu na levém křídle. Míč se ale stáčel do vápna, kde jej bez problémů sebral Neuer a rozehrál.
     
    10
    Kimmich po vhazování nehrál zběsile dopředu, naopak uklidnil hru a stáhl ji blíže své brance. Odtud se urodil další útok, Comanův servírovaný chod z pravého křídla ale nohou vyráží Horn mimo vápno, obránci následně zařídili odkop za postranní čáru.
     
    11
    Bayern doslova drtí svého soupeře, nyní neprošel po levé straně Gnabry. Kolín následně předvedl ojedinělý výpad, Jhon Córdoba si zpětnou kličkou otevíral ve vápně prostor a upadl, sudí Zwayer jasným gestem ukazuje, že penalta to nebude.
     
    12
    Bayern právě vstřelil branku!
    Tohle je na hodně velký ručník, možná i osušku. Kolín absolutně nestíhá a po 12 minutách hry už teče o tři branky! Přetažený rohový kop z dílny Kimmicha hodil na zem SERGE GNABRY, vytancoval bez většího ohrožení na osu hřiště a střelou k pravé tyči nedal Hornovi jakoukoliv šanci na zásah – 0:3! Asistence: Joshua Kimmich.
     
    14
    Robert Lewandowski si vytvořil další střelecký pokus, ve vápně se na ofsajdové hraně kličkou zbavil soupeře a poslal míč opět do vrchní části branky, pokus ale mířil dost mimo.
     
    16
    Držení míče: 36 % – 64 %
     
    16
    Daviesův další centr do vápna zblokoval Kingsley Ehizibue a poslal jej za postranní čáru. Bayern vhazování rychle rozehrál, druhá přihrávka ale šla do ofsajdu, tím pádem se přisuzuje míč domácím.
     
    17
    Dominick Drexler šel do vzdušného souboje před Neuerem s Boatengem. Letící balon sice nezasáhl ani jeden, ale více z toho měl Bayern, neboť Neuer si centr zpracoval ve vzduchu.
     
    18
    Serge Gnabry už si vzal moc velké sousto ve vápně a proti třem hráčům už neměl šanci cokoliv udělat. Ve snaze zastavit rozvíjející se útok soupeře pak fauloval takticky Drexlera.
     
    19
    Jérôme Boateng zastavil přihrávku Jakobse, bude to nicméně rohový kop. Ještě před ním se ale zjišťuje zdravotní stav Pavarda, který se tvrdě srazil s Uthem.
     
    19
    Roh ale zahráli domácí mizerně a vytlačili se sami až k vlastní brance. S tím toho skutečně moc udělat nejde...
     
    20
    Na kolínskou branku se už valil další útok, a kdyby byl Thiago Alcântara v zakončení přesnější, jistě už by to bylo 0:4. Coman přenesl těžiště hry na levé křídlo a Davies ze vzduchu sklepával na Alcantaru, který ale netrefil balon dobře a poslal jej vedle pravé tyče!
     
    22
    Noah Katterbach zasekl hru a vrátil ji zpátky k brance Horna. Kolín je navíc pod velkým tlakem presující mnichovské obrany a nemá moc šancí překonat vysunutou obranu, než vzduchem.
     
    23
    Mnichov přecijen po prvních minutách smršti zvolnil a už se nevalí do takového počtu útočných akcí, jako tomu bylo v prvních 15 minutách. Přesto zápas bezpečně kontroluje a nepřipouští si drama.
     
    24
    Zpět před kolínskou branku, Kingsley Ehizibue nepustil přes sebe Daviese, Bayern má ale k dispozici další rohový kop v zápase.
     
    25
    Kimmich zahrával na bližší tyč, prodloužený centr pak hrál Coman a střílel z první proti noze, ale pozdravil akorát tak domácí kotel v osmé řadě.
     
    26
    Momentálně se nehraje, na zemi zůstal ležet Noah Katterbach a potřebuje ošetření. Míří tak za ním lékařská pomoc, ale nevypadá to moc vesele.
     
    27
    Signalizace je jasná, Katterbach dnes dohrál a je potřeba střídání. Během chvíle se tak dozvíme, kdo naskočí za obránce Kolína do hry.
     
    28
    Zatímco hrají Kolínští v deseti, tak je tu první žlutá karta zápasu. Jérôme Boateng (BAY) úplně zbytečně na půlící čáře přebrousil Córdobu a dostává za tento nevybíravý zákrok žlutou kartu. Navíc pátou v sezoně, takže příští zápas hrát nebude.
     
    28
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Noah Katterbach, přichází Florian Kainz.
     
    29
    Další šance hostí zůstala nevyužita, nyní domácím pomohlo břevno! Thomas Müller si chtěl připsat už třetí asistenci a krásnou nahrávkou našel nabíhajícího Serge Gnabryho. Střelec třetího gólu se kličkou zbavil gólmana Horna před sebou, v rychlosti se ale do akce už zamotal a v takovém polopádu trefil místo prázdné branky z úhlu jenom břevno!
     
    31
    Kimmich rozehrával přímý kop z uctivé vzdálenosti od domácí branky, nakonec to ale pro hosty dopadlo darováním rohového kopu.
     
    32
    Pavard se otočil okolo Kainze, který vzal za záchrannou brzdu a stáhl francouzského stopera na zem. Z půlící čáry tak uvedou Mnichovští míč znovu do hry.
     
    33
    Davies zleva poslal míč do vápna a Müller prozíravě nechával míč za sebe na Comana, který už šturmoval z druhé vlny. Pokus navrátilce do sestavy Bayernu však zastavila domácí obrana a s dorážkou neuspěl ani Müller.
     
    34
    Timo Horn a Kingsley Coman leží na zemi. Situace je vážnější na domácí straně, Timo Horn potřebuje ošetření a na střídačce se už chystá rezervní gólman Julian Krahl.
     
    35
    Horn to nakonec rozchodil a bude v zápase v dalších minutách pokračovat. Tohle už by byl absolutní zmar a hřebíček do rakve pro domácí celek, který zažívá úplně všechno, jenom ne radost a spokojenost.
     
    36
    Ani tentokrát se Kolín nedostal do útoku. Jeho snažení skončilo zhruba pět metrů na útočné půlce, zde čistě přebral balon Pavard a otáčí hru.
     
    37
    Ponechaná výhoda hostům se ruší, po faulu na Müllera to bude opět Kimmich, který si nachystá míč na zahrávání přímáku.
     
    37
    Zpočátku to tak rozhodně nevypadalo, ve finále tohle ale byla absolutně nečekaná střela Kimmicha po rozehrávce. Míč prolétl napříč celým vápnem křížem na delší tyč, a kdyby Horn nezasáhl konečky prstů, tak nejde balon na tyč, nýbrž přímo do sítě!
     
    39
    Pavard hledal spoluhráče ve vápně, místo toho se ale odražený míč dostal k Thiagovi, který pálil ze závěsu, ale znovu to mělo jenom razanci, umístění nikoliv.
     
    40
    Otevřená obrana domácích dává Bayernu živnou půdu pro kombinace a střely. Serge Gnabry si opět na levém křídle stahovačkou udělal prostor, střílel však znovu mimo.
     
    41
    Po dlouhé době se Kolín dostal před branku Bayernu, za zmínku ale stojí jenom pokus Córdoby, navíc zablokovaný Boatengem. Zbytek akce nepřinesl nic závratného, naopak z toho vznikl brejk Mnichova v poměru 2 na 2, který ale končí nepřesnou průnikovkou na Lewandovskiho.
     
    42
    Manuel Neuer si zase zahrál na plnohodnotného hráče týmu, Córdobu sice obešel někde na 25 metrech od vlastní branky, ale s míčem za postranní čárou, tudiž autové vhazování náleží Kolínským.
     
    43
    Obrana Kozlů tohle zvládla a může si připsat dílčí úspěch v této půli. Thomas Müller totiž poslal přihrávkou Lewandovskiho samotného na branku, ale vracející se Sebastiaan Bornauw výborně polského šutéra vystínoval a vytlačil mimo střelecký úhel. Lewandovski to následně ještě zkusil pozemním centrem před branku, Hector ale odkopl rezolutně na roh.
     
    45+1
    Jsme již v rámci nastavení, sudí Zwayer vlivem ošetřování a střídání nastavuje ještě tři minuty navrch.
     
    45+1
    Kainz byl skoro u rohového praporku faulován, z následně nařízené standardky tak mají Kolínští možnost na snížení.
     
    45+2
    Hosté to ale zcela s přehledem ubránili a jdou dopředu.
     
    45+2
    Gnabry byl u míče později než gólman Horn. Po střetu s Comanem svoji bolest překonal a zápas zřejmě dochytá bez sebemenších problémů.
     
    45+3
    Ofsajd nabíhajícího Córdoby na vysoký centr, nebál bych se jej nazvat svící, ani tentokrát nedává šanci domácím ohrozit Neuera.
     
    45+3
    V samotném závěru půle ještě Kingsley Coman našel z pravého křídla nabíhajícího Müllera ve vápně. Dlouholetý hráč Bayernu střílel z první, ale těsně nad břevno!
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas byl zkrátka na jednu branku. Kolínu nevycházelo nic, navíc nezachytil vstup do zápasu a v momentě, kdy během prvních pěti minut skóroval druhý tým tabulky dvakrát, zásluhou Roberta Lewandovskiho a Kingsleyho Comana, začínalo být jasné, že domácí už to budou mít složité, ba až nereálné. V pohodě hrající gigant ještě stihl přidat jednu trefu z kopačky Serge Gnabryho ve 12. minutě. Domácí se prakticky nedostali přes půlku, na Neuera vyslali pouhou jednu střelu. Na druhé straně to bylo pro změnu hodně nevyužitých šancí a vedení Bayernu o tři branky je zcela zasloužené.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:35.
     
    Celkový počet střel: 1 – 18
    Střely na branku: 1 – 10
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Jérôme Boateng, přichází Lucas Hernández.
     
    47
    Kolín se radoval ze snížení na 1:3, gól Cordoby ale platil necelou minutu. Následně totiž rozhodčí Zwayer po poradě s kolegy odvolává gól kvůli ofsajdu Schirího, na kterého mířila přihrávka za obranu!
     
    49
    Ve druhé půli je to v první tříminutovce zatím Kolín, kdo určuje tempo hry, častěji drží míč a více bojuje. Ale ztrácí tři branky, což je jednoduše velký počet.
     
    49
    Thiago Alcântara (BAY) skluzem sundal u postranní čáry Utha a dostává tak žlutou kartu, šestou v sezoně.
     
    51
    Jhon Córdoba se stal obětí dalšího faulu, tentokrát si nebral moc servítky Kimmich. Herně je to změna, Kolín je živější a častěji drží míč. Ke gólu, který by platil, se ale moc propracovat nemůže.
     
    52
    Horn riskantně rozehrál na Jakobse křížem přes brankoviště a nebylo vůbec daleko k tomu, aby míč zachytil Coman a poslal jej do kasy. Naštěstí pro Kozly se nic takového nestalo.
     
    53
    Faul od Bornauwa přerušuje útočné snažení domácího celku a opět jej stěhuje do obranné fáze.
     
    53
    David Alaba si udělal na levém křídle takový menší slalom mezi třemi hráči. Nezvládl ale tu poslední fázi, kterou byla střela. I tak to ale můžeme nazývat pěknou individuální akcí.
     
    55
    Jhon Córdoba dal dva góly, ani jeden ale neplatí! Tentokrát dorážel Uthovu střelu z úhlu do branky na malém vápně, ale v momentě střely byl útočník domácích tak metr za posledním obráncem Mnichova.
     
    56
    Bayern vybojoval rohový kop a po deseti minutách se usazuje před brankou Horna na delší dobu. Lepším týmem ve druhé půli není, ale třígólový náskok ho může uklidňovat.
     
    57
    Kingsley Ehizibue neustál u lajny souboj s Daviesem, vhazování tak obstará hostující tým, na jehož straně se navíc chystá střídání.
     
    59
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Joshua Kimmich, přichází Corentin Tolisso.
     
    59
    Alaba si počínal při zpracování centru dosti neobratně a Drexler jej o balon bez problémů obral. Kolín tlačí, chce šance, probudili se i diváci, stále je to však s nulou na kontě.
     
    60
    Kingsley Ehizibue čistým skluzem sebral balon Gnabrymu a našel v šestnáctce naskakujícího Córdobu, který s sebou následně švihl na zem v domnění, že by to mohla být desítka. Ale kdepak, Felix Zwayer toto odmítá.
     
    61
    Manuel Neuer předvedl krásný obranný zákrok, navíc daleko od své branky! Mark Uth po průnikové přihrávce už mazal sám na branku z půlky, Neuer ale proti němu vyběhl a učebnicovým zákrokem mu odebral míč z nohy.
     
    63
    Pokračujeme ve výborném fotbalu i nadále. Kolín působí jako vyměněný, rázem hraje s Bayernem naprosto otevřenou partii a snaží se zmírnit negativní dojem z první půle.
     
    64
    Jonas Hector bojoval s Hernandézem, který následně padl na zem a zůstal v nehybné poloze. Po krátkém zjišťování stavu ale víme, že střídající hráč bude moci pokračovat v zápase a nic vážného to vlastně ani není.
     
    66
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayernu ale stačí málo, prakticky první útočná akce končí gólem a výsledek už začíná narůstat do nepěkného rozměru. Hosté zatlačili obránce až k vlastnímu vápnu a získali balon. Přenos hry na levé křídlo zachytil Davies, nechal balon pro SERGE GNABRYHO, se kterým vyměnil pozici a Gnabry následně poslal technicky míč z úhlu na zadní tyč – 0:4! Asistence: Alphonso Davies.
     
    69
    Gnabryho v souboji 1 na 1 doslova zahodil Ehizibue za brankovou čáru. Bylo to však čisté, střelec dvou gólů v dnešním špílu se jednoduše nezapřel.
     
    69
    Mark Uth po levém křídle provedl balon přes čtyřicet metrů a vypálil na branku Bayernu, jeho pokus ale mířil do středu branky, kde stál Neuer a střelu bez problémů zlikvidoval.
     
    70
    Köln právě vstřelil branku!
    Teď už gól platit musí a pro Kozly je to zasloužená trefa v rámci prezentace během druhé půle! Rychlonohý Córdoba způsobil v obraně soupeře menší zmatek, předal míč na levou stranu pro Kainze. Záložník Kolína naservíroval hrací předmět na pravou stranu pro MARKA UTHA, který zametl balon do kasy, Neuer už neměl možnost dosáhnout – 1:4! Asistence: Florian Kainz.
     
    72
    Serge Gnabry mohl dokonat hattrick, Müller mu ještě na ose trávníku míč pouštěl, aby si mohl Gnabry vystřelit. Pokus mířil do pravého vinglu, ale nakonec skončil kousek nad břevnem Hornovy branky!
     
    72
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Ismail Jakobs, přichází Benno Schmitz.
     
    75
    Posledních patnáct minut v dnešním zápase, který i přes rozhodnutý stav zkrátka baví. Útočné akce na obou stranách, stále skvělá atmosféra na vyprodaném stadionu a nasazení.
     
    75
    Pavard si vyšlápl u čáry na Kainze a odpískaný faul dává šanci domácím zahrozit.
     
    76
    Rozehrávka ale byla mizerná, Neuer bez problémů vystoupal vzhůru a míč sebral do rukavic.
     
    78
    Robert Lewandowski nakonec zvládl na 20 metrech od branky utancovat všechny souboje a vystřelit, jeho pokus byl ale ve finále celkem propagační a Horn neměl problém se zákrokem.
     
    78
    Jhon Córdoba měl na noze snížení k přijatelnějšímu rozdílu! Uvolnil se a šel společně s obráncem Bayernu sám na branku, z penaltového puntíku ale napálil jenom vybíhajícího Neuera!
     
    79
    Žlutou kartu dostává Sebastiaan Bornauw (1. FC Kolín nad Rýnem).
     
    79
    Kingsley Coman dnes předvedl po zranění velice dobrý výkon. Fyzicky to ale ještě není ono, proto jej na posledních deset minut nahrazuje Leon Goretzka.
     
    80
    Bayern zahajuje poslední desetiminutovku před brankou Kolína. Horn nakonec získává míč do své moci, hra je ale přerušena, neboť dojde ke střídání.
     
    81
    Jhon Córdoba dnes vstřelil dva góly, ani jeden mu však nebyl uznán. Předvedl i tak ale velmi dobrý výkon, zejména ve druhé půli. Nyní ho nahradí tank Anthony Modeste.
     
    82
    Benjamin Pavard (BAY) za důrazný zákrok na Kainze vidí žlutou barvu, taktéž je to jeho pátá, což znamená, že společně s Boatengem budou sledovat zápas s Paderbornem akorát z tribuny.
     
    84
    Odražený míč sebral jako první na útočné polovině Mark Uth a v situaci 2 na 2 chtěl řešit celou akci individuálně. To ale nebyl vůbec dobrý záměr, Uth se dopustil útočného faulu.
     
    85
    Zajímavý centr Müllera skoro z brankové čáry prolétl nad hlavami obránců Kolína, Horn jenom pozoroval, zda pro něj nepředstavuje tento centr nějaké větší ohrožení.
     
    86
    Anthony Modeste se dostal na deseti metrech od branky do střelecké pozice po přistrčení od Utha, slabou střelu ale jenom nasměroval do Neuera! Troufám si tvrdit, že pokud by všechny tyto šance Kolín využil, tak se poslední minuty rozhodně nedohrávají z povinnosti.
     
    87
    Hector ze středového kruhu chtěl poslat Modesteho do dalšího brejku, při rozehrávce ale podklouzl a dopadlo to protiútokem Bayernu. Střelu Goretzky však hasí Horn.
     
    88
    Poslední minutky zápasu, Hans-Dieter Flick si tak v Kolíně, kde tři roky během své kariéry hrál, připíše výhru. Kolínští jsou i nadále ale podporováni fanoušky a nechtěji končit s jedním gólem na kontě.
     
    89
    Anthony Modeste dostal průnikovou přihrávku mezi obránce a zblízka střílel na Neuera, ten se na zemi ale roztáhl a nohou vykopává na roh! Na jedné straně zmar domácích útočníků a neproměňování akcí, na té druhé výborný výkon Neuera, který ukazuje, že stále patří ke špičce!
     
    90
    Devadesát minut je již odehráno, kolik nastaví hlavní rozhodčí?
     
    90+1
    Je to jenom jedna poctivá minuta, která už navíc pomalu vyprchá. Přesto má ještě Kolín jeden trestňák k dispozici.
     
    90+1
    Neuer vykopne a pravděpodobně to bude všechno, co v dnešním zápase uvidíme.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Zápas 22. kola je za námi a pod katedrálou slaví hráči Bayernu! Vše se vlastně rozhodlo v první půli. Kozlové předvedli totiž v této pětačtyřicetiminutovce slabý výkon a Bayern si dělal, co chtěl. Během prvních 12 minut tak vedl už 3:0, a kdyby přidal ještě další góly ze šancí, které měl, mohl vést už o pět branek. Na kdyby se však nehraje a druhá půle nabídla naprosto odlišný fotbal. Kolín začal hrát mnohem více dopředu, vytvářet si šance a celkově vsítil tři góly. Dva však nebyly kvůli ofsajdům uznány, proto jedinou trefu zaznamenal v 70. minutě Mark Uth. Domácí před napěchovaným stadionem mohli pomýšlet ještě na drama, v samotném závěru však neproměnili několik slibných akcí a nakonec se tak musí spokojit s prohrou 1:4.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 11:17. Střely mimo: 2:9. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:13.
     
    Dnešní utkání sledovalo 50 000 diváků.
     
    Krásný zápas je za námi. Bayern se vyhoupl zpátky na první místo tabulky a bodoval už poosmé v řadě, Kolín naopak padl na 14. místo a musí doufat, že Mohuč doma neporazí Schalke, aby se nestěhoval ještě o příčku níže.

    Z mé strany je to dnes už vše. Přeji vám krásný zbytek víkendu, úspěšný start do pracovního týdne a budu se u Bundesligy znovu těšit napočtenou za týden, v sobotu 22. února od 18:30 u šlágru 23. kola mezi Schalke a Lipskem. Carpe diem! (17:35:26)

    Tomáš Kalas

    Góly: 70. Uth (Kainz) – 3. Lewandowski (T. Müller), 5. Coman (T. Müller), 12. Gnabry (Kimmich), 66. Gnabry (A. Davies)

    Karty:   79. Bornauw (KLN) – 28. J. Boateng (BAY), 49. Th. Alcântara (BAY), 82. Pavard (BAY)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 11:17. Střely mimo: 2:9. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:13.
    1. FC Kolín nad Rýnom: T. Horn – Ehizibue, Bornauw, Czichos, Katterbach (28. Kainz) – Schirí, Hector (C) – Drexler, Uth, Jakobs (72. Schmitz) – J. Córdoba (81. Modeste).
    Náhradníci: Krahl – Höger, Schmitz, Rexhbecaj, Terodde, Modeste, Thielmann, Kainz, Leistner.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Pavard, J. Boateng (46. Lucas Hernández), Alaba, A. Davies – Kimmich (59. Tolisso) – Gnabry, T. Müller, Th. Alcântara, Coman (79. Goretzka) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Lucas Hernández, Odriozola Arzallus, Coutinho, Cuisance, Goretzka, Tolisso, Zirkzee.

    Rozhodca: Zwayer – Schiffner, Henschel

    Diváci: 50 000