Burnley – Leicester 2:1 (kon.) | Liverpool – Manchester United 2:0 (kon.)
koniec
Burnley FC
2:1 (0:1)
Leicester City
Nedeľa 19.01.2020, 15:00 • Turf Moor, Burnley • Anglická Premier League • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Na štandardku si nabehol do pokutového územia domácich už i brankár Leicesteru Kasper Schmeichel. Center Maddisona však letel do stredu šestnástky na Evansa, ktorý loptu hlavou nasmeroval nad brvno Popeovej brány.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Chris Wood, prichádza Aaron Lennon.
    79. Ashley Westwood (BLY) - 2:1
     
    79
    Burnley FC dáva gól!
    Domáci otáčajú v druhom polčase skóre! Center Taylora z ľavej strany minul na prednej tyči obranca Leicesteru Evans, lopta sa tak za ním dostala k voľnému ASHLEYMU WESTWOODOVI, ktorý ju z prvej pomedzi nohy Fuchsa poslal nekompromisne do siete Schmeichelovej brány.
     
    78
    Iheanacho vysunul kolmicou do šestnástky Vardyho, ktorý už zvnútra nej vystrelil do stredu brány na brankára Popea. Ten jeho tvrdú strelu vyrazil.
     
    74
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Dennis Praet, prichádza Youri Tielemans.
     
    74
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Ayoze Pérez, prichádza Kelechi Iheanacho.
    68. Jamie Vardy (LEC)
     
    68
    Jamie Vardy (Leicester City) kopol penaltu do pravej strany, gólman Nick Pope ale jeho prudkú strelu výborným zákrokom vyrazil. K dorážke z pravej strany sa potom dostal dobiehajúci Pereira, i jeho strelu po zemi ale doslova končekmi prstov vyrazil domáci brankár mimo svojej svätyne.
     
    67
    Žltú kartu za penaltový faul na Barnesa dostáva Ben Mee (Burnley FC).
     
    67
    Hostia budú kopať penaltu! Barnes si nabehol na kolmú prihrávku do šestnástky a aj keď bol už v pomerne ostrom uhle, tak ho zrazil na trávnik Mee.
    56. Chris Wood (BLY) - 1:1
     
    56
    Burnley FC dáva gól!
    Domáci vyrovnávajú skóre! Na center z rohu sa na zadnej tyči pretlačil Mee, ktorého prudkú hlavičku zblízka ešte Schmeichel skvelým reflexívnym zákrokom vyrazil. Lopta sa však odrazila pred odkrytú bránu Leicesteru k CHRISOVI WOODOVI, ktorý ju zhruba z metra a pol dorazil špičkou kopačky do brány.
     
    52
    Maddison si potiahol loptu zo stredového kruhu až k pokutovému územiu Burnley a zo zhruba 25 metrov vypálil. Svojou tvrdou strelou pravačkou minul ľavú tyč Popeovej brány.
     
    48
    Evansov nákop za obranu Burnley na rozbehnutého Vardyho dobre prečítal domáci gólman Pope. Ten spolu so spoluhráčmi rozohral loptu na opačnú stranu a po centri Taylora sa dostal k hlavičke v šestnástke Wood. Prudkým zakončením usmernil loptu nad Schmeichelovu bránu.
    47. Dennis Praet (LEC)
     
    47
    Barnes z prvej usmernil Maddisonovu prihrávku medzi stopérov Burnley na voľného Praeta, ktorého strelu z prvej k pravej tyči však výborným zákrokom vyrazil domáci brankár Pope.
    45+1. Ayoze Pérez (LEC)
     
    45+1
    Maddison presným centrom našiel na prednej tyči voľného Ayozeho Péreza, ktorý prudkou hlavičkou nasmeroval loptu tesne nad Popeovu bránu.
    33. Harvey Barnes (LEC) - 0:1
     
    33
    Leicester City dáva gól!
    Hostia otvárajú skóre! Praet vypichol Corkovi v stredovom kruhu loptu a prihral ju priamo k HARVEYMU BARNESOVI, ktorý sa s Vardym rozbehol do otvorenej obrany Burnley. Vardy so sebou odtiahol do strany obrancu Tarkowského, Barnes sa tak rozbehol okolo Meeho do šestnástky a strelou po zemi k bližšej tyči prestrelil i trochu so šťastím brankára Popea.

    Michal Sadlek

    Góly: 56. Wood, 79. A. Westwood – 33. H. Barnes

    Karty:   67. Mee (BLY)

    Nepremenená penalta: 68. Vardy (LEC), brankár Pope zneškodnil


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:8.
    Burnley FC: Pope – Bardsley, Tarkowski, Mee (C), Ch. Taylor – Hendrick, A. Westwood, Cork, McNeil – Wood (90+3. Lennon), Jay Rodriguez.
    Náhradníci: Hart – Brady, Lennon, K. Long, Lowton, Pieters, Vydra.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Fuchs – N. Mendy – Ayoze Pérez (74. Iheanacho), Praet (74. Tielemans), Maddison, H. Barnes – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, D. Gray, Iheanacho, Justin, Morgan, Tielemans.

    Rozhodca: Taylor – Nunn, Scholes

    Diváci: 19 788