Mallorca – Valencia 4:1 (kon.) | Real Betis – Sociedad 3:0 (kon.) | Villarreal – Espanyol 1:2 (kon.)
Bilbao – Vigo 1:1 (kon.) | Barcelona – Granada 1:0 (kon.)
koniec
FC Barcelona
1:0 (0:0)
Granada CF
Nedeľa 19.01.2020, 21:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:04:07)
     
    Držanie lopty: 83 % : 17 %.
    Strely na bránu: 6:1.
    Strely mimo: 6:3.
    Rohy: 7:0.
    Ofsajdy: 1:3.
    Fauly: 11:17.
     
    Quique Setién sa v prvom zápase na lavičke Barcelony dočkal zaslúženého víťazstva, s nováčikom to ale bol omnoho väčší boj, ako sa pred zápasom očakávalo. Katalánci po nie príliš záživnom prvom polčase dostali hostí v druhom polčase pod ešte väčší tlak, naďalej však zahadzovali svoje gólové príležitosti. Gólu sa napokon dočkali až po vylúčení Sáncheza a nemohol ho streliť nikto iný ako Lionel Messi, ktorý vedie tabuľku strelcov LaLigy. Barcelona sa touto výhrou znovu dostala o skóre do čela tabuľky pred druhý Real Madrid a pred dvojicou Atlético Madrid – Sevilla má už osembodový náskok. Granada prehrala tretí z posledných štyroch zápasov a po tomto kole je na 10. mieste.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Nakoniec sa po rýchlom útoku Granady dostal k strele zo zhruba 35 metrov Machís, tvrdou strelou ale namieril len do stredu brány na pripraveného Ruia Silvu.
     
    90+1
    Zápas sa v pomalom tempe už viacmenej len dohráva. Hostia sa vôbec nemôžu dostať k lopte, a tým pádom nemôžu ani len myslieť na záverečný tlak.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Arthur si narazil loptu s Griezmannom medzi obrancami Granady, prihrávkou do šestnástky ju ale nedokázal prestrčiť na nabiehajúceho Messiho. Argentínčan sa dostal k lopte až po odkope Duarteho.
     
    88
    Fernández vystihol prihrávku Umtitiho, Francúz sa s ním ale rýchlo vrátil a nakoniec ho o loptu obral. Domáci sa potom chodeckým tempom znovu približujú k šestnástke hostí.
     
    87
    Granada sa už viac ako tri minúty nedostala k lopte. Griezmann ju preto nakoniec hosťom „charitatívne“ venoval, keď slabou strelou namieril presne do rúk brankára Ruia Silvu.
     
    86
    Barcelončania sa postupne približujú k pokutovému územiu Granady. Alba sa uvoľnil na ľavom krídle, jeho center ale nedokázal spracovať nikto v červenomodrom.
     
    85
    Barcelona má záver zápasu zatiaľ pevne pod kontrolou. Domáci si prihrávajú loptu na útočnej polovici a kombináciou na krátke prihrávky sa snažia nájsť medzery v obrannom postavení hostí.
     
    83
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Arturo Vidal, prichádza Arthur.
     
    82
    Ten rozohral sám faulovaný Machís, jeho pas na ľavé krídlo ale Gonalons spracovať nedokázal. Záložník Granady potom v následnom súboji o loptu navyše fauloval Busquetsa.
     
    81
    Vidal podrazil v strede vlastnej polovice Machísa. Priamy kop pre Granadu.
     
    79
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Anssumane Fati, prichádza Carles Pérez.
     
    79
    Busquets prenikol pomedzi niekoľkých hráčov k šestnástke Granady a tesne pred ňou pristavil loptu na strelu Messimu, ktorý ju z prvej zakrútil k pravej tyči. Túto strelu výborným zákrokom vyrazil brankár Rui Silva.
     
    78
    Domáci obrali hostí po výkope po inkasovanom góle o loptu a znovu sa usadili pred ich pokutovým územím.
     
    76
    Barcelona dala gól!
    Domáci sa konečne dočkali gólu a zaslúžene sa dostávajú do vedenia! Messi prihral na hranicu šestnástku Griezmannovi, ktorý z prvej posunul loptu do nej na Vidala. Čiľan loptu pätičkou prihral medzi obrancov Granady naspäť na nabiehajúceho LIONELA MESSIHO a ten strelou po zemi k pravej tyči konečne prekonal brankára Ruia Silvu.

    Michal Sadlek

    Góly: 76. Messi

    Karty:   12. Machís (GRN), 59. Sánchez (GRN), 72. C. Fernández (GRN)   69. Sánchez (GRN)


    Držení míče: 83 % : 17 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:17.
    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitić (71. Puig), Busquets, Arturo Vidal (83. Arthur) – Messi (C), Griezmann, Fati (79. C. Pérez).
    Náhradníci: Neto – C. Pérez, N. Semedo, Firpo, Arthur, Lenglet, Puig.

    Granada CF: Rui Silva – Díaz (C), D. Duarte, Sánchez, Foulquier – Eteki (72. J. A. Martínez), Gonalons – Vadillo (65. Puertas), Azeez (56. Y. Herrera), Machís – C. Fernández.
    Náhradníci: A. Escandell – Köybaşı, J. A. Martínez, Neva, Puertas, Y. Herrera, Soldado.

    Rozhodca: Gómez – Lahoz, Grijalba

    Diváci: 65 444