Mallorca – Valencia 4:1 (kon.) | Real Betis – Sociedad 3:0 (kon.) | Villarreal – Espanyol 1:2 (kon.)
Bilbao – Vigo 1:1 (kon.) | Barcelona – Granada 1:0 (kon.)
koniec
RCD Mallorca
4:1 (3:0)
Valencia CF
Nedeľa 19.01.2020, 12:00 • Estadio de Son Moix, Palma de Mallorca • Španielska LaLiga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (13:59:09)
     
    Držanie lopty: 43 % : 57 %.
    Strely na bránu: 6:1.
    Strely mimo: 6:3.
    Rohy: 1:6.
    Ofsajdy: 4:2.
    Fauly: 18:11.
     
    Mallorca v druhom polčase kontrolovala svoj trojgólový náskok z prvého polčasu a bez väčších problémov doviedla dnešný zápas do víťazného konca. Valencia dnes predviedla veľmi slabý výkon a „korunu“ tragickému predstaveniu zrejme nasadil Dani Parejo, ktorý bol vylúčený. Mallorca po krásnej akcii ešte pridala štvrtý gól z kopačky Rodrígueza, čisté konto si ale neudržala, pretože Ferrán Torres dokázal z jednej z mála lepších útočných akcií Valencie v dnešnom zápase streliť aspoň čestný gól „netopierov“. Mallorca sa vďaka zaslúženému zisku troch bodov priebežne posúva na 17. miesto, o tri body pred 18. Celtu Vigo, ktorá bude dnes hrať s Bilbaom. Valencia zostáva na siedmom mieste tabuľky.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Kubo nádhernou prihrávkou za obranu Valencie z ľavej strany hľadal na zadnej tyči nabiehajúceho Budimira, pred ktorým však loptu tečoval brankár Doménech a tento dotyk gólmana Valencie stačil na to, aby Chorvát skákajúcu loptu tečoval tesne mimo brány hostí.
     
    90+2
    Mallorca má loptu na svojich kopačkách na útočnej polovici a s prehľadom kontroluje záver zápasu. Hostia už rezignovali a domácich ani príliš nenapádajú.
     
    90+1
    Kubo si pred šestnástkou zasekol protihráča a po zemi vystrelil k pravej tyči, loptu však výborným zákrokom vyrazil brankár Doménech.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Otrasený Coquelin našťastie odišiel za autovú čiaru po vlastných. Uvidíme, či sa ešte vráti do hry.
     
    89
    V hlavičkovom súboji nechtiac zasiahol Gabriel do hlavy svojho spoluhráča Coquelina. Ten spadol nekoordinovane na trávnik a okamžite k nemu bežia lekári Valencie.
     
    88
    Na pas zo stredu poľa si nabehol do šestnástky domácich Torres, hlavou ale loptu usmernil len k brankárovi Reinovi. S oneskorením mu bol nakoniec odpískaný i ofsajd.
     
    87
    Žltú kartu za držanie prenikajúceho Babu Mohammeda v strede poľa dostáva Ferrán Torres (Valencia CF).
     
    85
    Soler sa pokúsil o sólový prienik z ľavého krídla, ten sa ale skončil po čistom obrannom zákroku Valjenta pred vlastnou šestnástkou. Jeho spoluhráči chceli rýchlo rozohrať, loptu ale prakticky bez boja vrátili hosťom.
     
    84
    Valencia po strelenom góle ešte trochu ožila a nasťahovala sa na polovicu domácich, o jej prehre v dnešnom zápase je však už asi rozhodnuté.
     
    82
    Valencia dala gól!
    Hostia strieľajú aspoň čestný gól! Na Wassovu prihrávku z pravého krídla si nabehol do šestnástky domácich FERRÁN TORRES, ktorý mal čas si loptu i spracovať. Prudkou strelou k bližšej tyči potom prestrelil brankára Reinu, ktorý na jeho strelu ani nezareagoval.
     
    81
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Wassa v strede poľa dostáva Takefusa Kubo (RCD Mallorca). Kubo tak dostáva žltú kartu po niekoľkých sekundách na hracej ploche.
     
    80
    Striedanie v tíme RCD Mallorca: z ihriska odchádza Lago Junior, prichádza Takefusa Kubo.
     
    79
    Mallorca dala gól!
    Tak to je definitívny klinec do dnešnej rakvy Valencie! Lago Junior prihral pred šestnástkou Budimirovi, ktorý loptu z prvej pristavil DANIMU RODRÍGUEZOVI. Ten nechytateľnou strelou taktiež z prvej zo zhruba 30 metrov namieril priamo k pravej tyči Doménechovej brány.

    Michal Sadlek

    Góly: 7. Raíllo, 22. Budimir, 41. Budimir, 79. Rodríguez – 82. Torres

    Karty:   38. Raíllo (MLR), 55. Sevilla (MLR), 60. Reina (MLR), 81. Kubo (MLR) – 6. Parejo (VAL), 12. Coquelin (VAL), 87. Torres (VAL)   51. Parejo (VAL)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 18:11.
    RCD Mallorca: Reina (C) – Gámez, Valjent, Raíllo, Agbenyenu – Rodríguez, Baba Mohammed, Sevilla (69. Febas), Lago Junior (80. Kubo) – Hernández (64. Pozo), Budimir.
    Náhradníci: Fabri – Campos, Febas, Pedraza, Kubo, Abdón, Pozo.

    Valencia CF: Doménech – Wass, Gabriel, Diakhaby, Gayá – Soler, Parejo (C), Coquelin, Čeryšev (44. Torres) – Gameiro (61. Lee Kang-in), Gómez.
    Náhradníci: Cillessen – J. Costa, Kondogbia, Lee Kang-in, Mangala, Sobrino, Torres.

    Rozhodca: López – Bengoetxea, Fernández

    Diváci: 9 856