Burnley – Leicester 2:1 (kon.) | Liverpool – Manchester United 2:0 (kon.)
koniec
Burnley FC
2:1 (0:1)
Leicester City
Nedeľa 19.01.2020, 15:00 • Turf Moor, Burnley • Anglická Premier League • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:04:40)
     
    Držanie lopty: 44 % : 56 %.
    Strely na bránu: 5:8.
    Strely mimo: 2:6.
    Rohy: 4:5.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 14:8.
     
    Burnley výborným druhopolčasovým výkonom otočilo nepriaznivo sa vyvíjajúci zápas a po štyroch prehrách za sebou sa dočkalo prekvapivého trojbodového zisku. O jeho výhre rozhodli góly Wooda a Westwooda, hlavným hrdinom zápasu sa ale stal domáci brankár Nick Pope. Ten niekoľkými výbornými zákrokmi udržal Burnley v reálnej hre o víťazstvo a hlavne chytil penaltu najlepšiemu strelcovi súťaže Jamiemu Vardymu. Leicester po druhom inkasovanom góle nevymyslel proti obetavo hrajúcim domácim už vôbec nič a štvrtýkrát z posledných šiestich ligových zápasov prehral. V tabuľke je stále tretí, jeho strata na prvý Liverpool je však už 16 bodov a líder Premier League má ešte dva zápasy k dobru. Burnley sa posunulo na 14. miesto a pred 18. Aston Villou má päťbodový náskok.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Na štandardku si nabehol do pokutového územia domácich už i brankár Leicesteru Kasper Schmeichel. Center Maddisona však letel do stredu šestnástky na Evansa, ktorý loptu hlavou nasmeroval nad brvno Popeovej brány.
     
    90+4
    Za ohlušujúceho piskotu domácich fanúšikov zakladajú hostia svoj zrejme posledný útok. Söyüncüho nákop na pravé krídlo odhlavičkoval Taylor do autu a následne ľavý obranca Burnley zablokoval i Pereirov center na rohový kop.
     
    90+3
    Pope vykopol loptu na polovicu Leicesteru, kde už však nie je ani jeden domáci hráč. Nákop Fuchsa do šestnástky chcel Pereira usmerniť hlavou na Vardyho, útočník „líšok“ sa ale k lopte nedostal a tá znovu skončila u domáceho gólmana.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Chris Wood, prichádza Aaron Lennon.
     
    90+2
    Na trávniku zostáva ležať Bardsley, ktorý má zrejme svalové problémy. Okamžite sa ocitá v opatere lekárov svojho tímu.
     
    90+1
    Iheanacho skúšal jemným oblúčikom prehodiť loptu cez obrancu Burnley na nabiehajúceho Vardyho, jeho prihrávku ale zrazil domáci hráč k brankárovi Popeovi.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90
    Maddisonov center odhlavičkoval Tarkowski, odrazenú loptu ale znovu získali hostia. Tí si prihrávajú zo strany na stranu, dieru v obrannom postavení domácich sa im ale nedarí nájsť.
     
    89
    Pereira sa snažil preniknúť k bráne po pravej strane šestnástky domácich, Taylor mu ale čistým sklzom loptu vypichol na rohový kop.
     
    88
    Domáci gólman získal pár sekúnd pri zdržiavaní odkopu od svojej brány, potom však loptu len vrátil hosťom. Tí sa tak hneď vracajú naspäť k šestnástke Burnley.
     
    87
    Tielemans trochu zúfalým centrom z pravej strany nakopol loptu pred bránu Burnley, tá sa ale zakrútila až na opačnú stranu k Barnesovi. Dlhé obliehanie pokutového územia hostí nakoniec zakončil tvrdou strelou zo zhruba 35 metrov Söyüncü, loptu ale poslal do druhého poschodia tribúny za Popeovou bránou.
     
    86
    Hostia majú v tejto chvíli veľký tlak. Iheanachovu strelu spoza šestnástky zablokoval Cork, lopta sa však odrazila k Maddisonovi, ktorý pokračuje v kombinácii Leicesteru.
     
    85
    Maddisonov center brankár Pope len nadvihol do výšky, našťastie preňho sa ale lopta odrazila do priestoru, kde bol jeho spoluhráč Taylor. Ten mu guľatý nezmysel napokon prenechal a Pope ho na druhýkrát už skryl do náruče.
     
    84
    Tarkowski na ľavej strane, takmer pri autovej čiare, zrazil na trávnik Maddisona. Priamy kop pre Leicester City, ktorý rozohrá sám faulovaný James Maddison.
     
    83
    Söyüncüho fauloval pri spracovávaní odkopu brankára Popea Wood. Hosťujúci obranca okamžite nakopol loptu na opačnú stranu, kde ju získali jeho spoluhráči.

    Michal Sadlek

    Góly: 56. Wood, 79. A. Westwood – 33. H. Barnes

    Karty:   67. Mee (BLY)

    Nepremenená penalta: 68. Vardy (LEC), brankár Pope zneškodnil


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:8.
    Burnley FC: Pope – Bardsley, Tarkowski, Mee (C), Ch. Taylor – Hendrick, A. Westwood, Cork, McNeil – Wood (90+3. Lennon), Jay Rodriguez.
    Náhradníci: Hart – Brady, Lennon, K. Long, Lowton, Pieters, Vydra.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Fuchs – N. Mendy – Ayoze Pérez (74. Iheanacho), Praet (74. Tielemans), Maddison, H. Barnes – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, D. Gray, Iheanacho, Justin, Morgan, Tielemans.

    Rozhodca: Taylor – Nunn, Scholes

    Diváci: 19 788