Burnley – Leicester 2:1 (kon.) | Liverpool – Manchester United 2:0 (kon.)
koniec
Burnley FC
2:1 (0:1)
Leicester City
Nedeľa 19.01.2020, 15:00 • Turf Moor, Burnley • Anglická Premier League • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:04:40)
     
    Držanie lopty: 44 % : 56 %.
    Strely na bránu: 5:8.
    Strely mimo: 2:6.
    Rohy: 4:5.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 14:8.
     
    Burnley výborným druhopolčasovým výkonom otočilo nepriaznivo sa vyvíjajúci zápas a po štyroch prehrách za sebou sa dočkalo prekvapivého trojbodového zisku. O jeho výhre rozhodli góly Wooda a Westwooda, hlavným hrdinom zápasu sa ale stal domáci brankár Nick Pope. Ten niekoľkými výbornými zákrokmi udržal Burnley v reálnej hre o víťazstvo a hlavne chytil penaltu najlepšiemu strelcovi súťaže Jamiemu Vardymu. Leicester po druhom inkasovanom góle nevymyslel proti obetavo hrajúcim domácim už vôbec nič a štvrtýkrát z posledných šiestich ligových zápasov prehral. V tabuľke je stále tretí, jeho strata na prvý Liverpool je však už 16 bodov a líder Premier League má ešte dva zápasy k dobru. Burnley sa posunulo na 14. miesto a pred 18. Aston Villou má päťbodový náskok.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Na štandardku si nabehol do pokutového územia domácich už i brankár Leicesteru Kasper Schmeichel. Center Maddisona však letel do stredu šestnástky na Evansa, ktorý loptu hlavou nasmeroval nad brvno Popeovej brány.
     
    90+4
    Za ohlušujúceho piskotu domácich fanúšikov zakladajú hostia svoj zrejme posledný útok. Söyüncüho nákop na pravé krídlo odhlavičkoval Taylor do autu a následne ľavý obranca Burnley zablokoval i Pereirov center na rohový kop.
     
    90+3
    Pope vykopol loptu na polovicu Leicesteru, kde už však nie je ani jeden domáci hráč. Nákop Fuchsa do šestnástky chcel Pereira usmerniť hlavou na Vardyho, útočník „líšok“ sa ale k lopte nedostal a tá znovu skončila u domáceho gólmana.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Chris Wood, prichádza Aaron Lennon.
     
    90+2
    Na trávniku zostáva ležať Bardsley, ktorý má zrejme svalové problémy. Okamžite sa ocitá v opatere lekárov svojho tímu.
     
    90+1
    Iheanacho skúšal jemným oblúčikom prehodiť loptu cez obrancu Burnley na nabiehajúceho Vardyho, jeho prihrávku ale zrazil domáci hráč k brankárovi Popeovi.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90
    Maddisonov center odhlavičkoval Tarkowski, odrazenú loptu ale znovu získali hostia. Tí si prihrávajú zo strany na stranu, dieru v obrannom postavení domácich sa im ale nedarí nájsť.
     
    89
    Pereira sa snažil preniknúť k bráne po pravej strane šestnástky domácich, Taylor mu ale čistým sklzom loptu vypichol na rohový kop.
     
    88
    Domáci gólman získal pár sekúnd pri zdržiavaní odkopu od svojej brány, potom však loptu len vrátil hosťom. Tí sa tak hneď vracajú naspäť k šestnástke Burnley.
     
    87
    Tielemans trochu zúfalým centrom z pravej strany nakopol loptu pred bránu Burnley, tá sa ale zakrútila až na opačnú stranu k Barnesovi. Dlhé obliehanie pokutového územia hostí nakoniec zakončil tvrdou strelou zo zhruba 35 metrov Söyüncü, loptu ale poslal do druhého poschodia tribúny za Popeovou bránou.
     
    86
    Hostia majú v tejto chvíli veľký tlak. Iheanachovu strelu spoza šestnástky zablokoval Cork, lopta sa však odrazila k Maddisonovi, ktorý pokračuje v kombinácii Leicesteru.
     
    85
    Maddisonov center brankár Pope len nadvihol do výšky, našťastie preňho sa ale lopta odrazila do priestoru, kde bol jeho spoluhráč Taylor. Ten mu guľatý nezmysel napokon prenechal a Pope ho na druhýkrát už skryl do náruče.
     
    84
    Tarkowski na ľavej strane, takmer pri autovej čiare, zrazil na trávnik Maddisona. Priamy kop pre Leicester City, ktorý rozohrá sám faulovaný James Maddison.
     
    83
    Söyüncüho fauloval pri spracovávaní odkopu brankára Popea Wood. Hosťujúci obranca okamžite nakopol loptu na opačnú stranu, kde ju získali jeho spoluhráči.
     
    82
    Fuchs si dvakrát vymenil na ľavom krídle loptu s Barnesom a nakoniec nacentroval do šestnástky, na prednej tyči však jeho prihrávku odkopol Tarkowski. Loptu si potom skúšal spracovať Barnes, hrací predmet ale zasiahol rukou.
     
    81
    Hostia sa okamžite po výkope nasťahovali na polovicu domácich a tlačia sa dopredu. Domáci sa zatiahli hlboko do obrany a snažia sa nedávať hráčom Leicesteru žiadny priestor na prienik do streleckej pozície.
    79. Ashley Westwood (BLY) - 2:1
     
    79
    Burnley FC dáva gól!
    Domáci otáčajú v druhom polčase skóre! Center Taylora z ľavej strany minul na prednej tyči obranca Leicesteru Evans, lopta sa tak za ním dostala k voľnému ASHLEYMU WESTWOODOVI, ktorý ju z prvej pomedzi nohy Fuchsa poslal nekompromisne do siete Schmeichelovej brány.
     
    78
    Iheanacho vysunul kolmicou do šestnástky Vardyho, ktorý už zvnútra nej vystrelil do stredu brány na brankára Popea. Ten jeho tvrdú strelu vyrazil.
     
    77
    Brankár Burnley Pope poriadne zahral na nervy domácich fanúšikov, keď na poslednú chvíľu odkopol loptu pred napádajúcim Vardym. Jeho nepresný odkop sa stal korisťou obrancov Leicesteru, ktorý sa napriek vysokému presingu domácich snažia o postupnú rozohrávku.
     
    76
    Maddison trafil strelou zo strednej vzdialenosti Meeho, od ktorého sa lopta odrazila k Pereirovi. Ten ju zaviezol k šestnástke Burnley a prihral ju doľava na strelu Maddisonovi, i jeho druhý pokus ale zablokoval kapitán domácich Mee.
     
    75
    Hendrick sa pretlačil cez dvojicu Fuchs – Söyüncü na pravom krídle, loptu si ale predkopol príliš ďaleko a tá skončila až za bránkovou čiarou. Schmeichel loptu potom vykopol na útočnú polovicu, kde si ju spracoval Barnes.
     
    74
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Dennis Praet, prichádza Youri Tielemans.
     
    74
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Ayoze Pérez, prichádza Kelechi Iheanacho.
     
    73
    Mendy obral o loptu McNeila, ktorý ho následne fauloval. Nasleduje dvojité striedanie Leicesteru.
     
    72
    Center z rohu do bránkoviska vyboxoval gólman Schmeichel a hostia vyrazili do rýchleho protiútoku. Maddisonovu kolmicu na rozbehnutého Vardyho však skvelým obranným zákrokom zastavil Tarkowski a domáci sa po krátkom prerušení vracajú na útočnú polovicu.
     
    71
    McNeil sa pokúsil o priamu strelu, jeden z vyskakujúcich hráčov v múre Leicesteru ale zrazil túto ranu na rohový kop.
     
    70
    Maddison pred vlastnou šestnástkou podrazil McNeila. Burnley tak získava priamy kop zo vzdialenosti zhruba 30 metrov od Schmeichelovej brány.
     
    69
    Domáci držia loptu pod svojou kontrolou, zatiaľ ale kombinujú len v úctivej vzdialenosti od brány Leicesteru.
    68. Jamie Vardy (LEC)
     
    68
    Jamie Vardy (Leicester City) kopol penaltu do pravej strany, gólman Nick Pope ale jeho prudkú strelu výborným zákrokom vyrazil. K dorážke z pravej strany sa potom dostal dobiehajúci Pereira, i jeho strelu po zemi ale doslova končekmi prstov vyrazil domáci brankár mimo svojej svätyne.
     
    67
    Žltú kartu za penaltový faul na Barnesa dostáva Ben Mee (Burnley FC).
     
    67
    Hostia budú kopať penaltu! Barnes si nabehol na kolmú prihrávku do šestnástky a aj keď bol už v pomerne ostrom uhle, tak ho zrazil na trávnik Mee.
     
    66
    Pereira prihrávkou z pravej strany našiel pred šestnástkou Burnley voľného Praeta, ktorý loptu ešte posunul doľava na Maddisona. Ten si loptu naviedol na pravačku, zakrútil ju ale priamo do rúk pripraveného brankára Popea.
     
    65
    Söyüncü znovu pokazil rozohrávku a Fuchs na poslednú chvíľu odkopol loptu po jeho mizernej prihrávke aspoň do autu. Domáci sa usadzujú pri pokutovom území hostí.
     
    64
    Fuchsov center na zadnú tyč vrátil „do ohňa“ Söyüncü a po jeho hlavičke sa snažil o akrobatické zakončenie Evans. Loptu poslal mimo a aj keď sa k nej ešte hostia dostali, tak nemohli pokračovať vo svojom útoku kvôli faulu Söyüncüho na Rodrigueza.
     
    63
    Bardsley potom podkopol Maddisona už i na vlastnej polovici, čím dal Leicesteru možnosť priameho kopu. Vzdialenosť od Popeovej brány je zhruba 40 metrov.
     
    62
    Bardsleymu pri snahe o sólový prienik po pravom krídle lopta odskočila a v následnom súboji o ňu zasiahol do tváre Maddisona. Napriek jeho protestom mu tak je odpískaný faul a loptu vráti do hry rozohrávkou po tomto faule brankár Leicesteru Kasper Schmeichel.
     
    61
    Držanie lopty v 1. polčase: 51 % : 49 %
    Držanie lopty v 2. polčase: 54 % : 46 %
     
    60
    Pereira prenikol po pravej strane k šestnástke Burnley a prihrávkou na jej hranicu našiel voľného Ayozeho Péreza. Ten nemohol strieľať, preto loptu ešte posunul doľava na Barnesa a až on vystrelil, avšak len po zemi, slabo a do stredu brány na pripraveného Popea.
     
    59
    Pereira vypichol loptu McNeilovi, ktorý to skúšal individuálne z ľavej strany. Praet potom hľadal pasom za domácu obranu Vardyho, pred ním však loptu odhlavičkoval Tarkowski.
     
    58
    Rýchly protiútok hostí do otvorenej obrany Burnley „zabil“ Maddison, ktorý začal pred pokutovým územím domácich zbytočne kľučkovať. Domáci loptu okamžite nakopli na opačnú stranu.
     
    57
    Bardsley hneď po výkope hostí po inkasovanom góle zrazil lakťom na trávnik Barnesa. Hlavný rozhodca mu nahlas dohovára.
    56. Chris Wood (BLY) - 1:1
     
    56
    Burnley FC dáva gól!
    Domáci vyrovnávajú skóre! Na center z rohu sa na zadnej tyči pretlačil Mee, ktorého prudkú hlavičku zblízka ešte Schmeichel skvelým reflexívnym zákrokom vyrazil. Lopta sa však odrazila pred odkrytú bránu Leicesteru k CHRISOVI WOODOVI, ktorý ju zhruba z metra a pol dorazil špičkou kopačky do brány.
     
    55
    Domáci zatlačili hostí k ich šestnástke. Hendrick vysunul prihrávkou na pravú stranu Rodrigueza, ktorého center zrazil na prednej tyči na rohový kop Fuchs.
     
    54
    Evans zastavil kolmicu do šestnástky na Rodrigueza, pri bránkovej čiare si však mohol pomôcť len prihrávkou na brankára Schmeichela. Ten loptu odkopol do autu.
     
    53
    Domáci odpovedajú svojim postupným útokom, obrana Leicesteru ale zatiaľ v tomto zápase funguje veľmi spoľahlivo a Burnley nepúšťa do nebezpečnejších priestorov.
     
    52
    Maddison si potiahol loptu zo stredového kruhu až k pokutovému územiu Burnley a zo zhruba 25 metrov vypálil. Svojou tvrdou strelou pravačkou minul ľavú tyč Popeovej brány.
     
    51
    McNeil prešprintoval na ľavom krídle Pereiru, nepresným centrom ale poslal loptu ďaleko za Schmeichelovu bránu. Gólman hostí sa s odkopom od svojej brány vôbec neponáhľa.
     
    50
    McNeil obral pred šestnástkou Leicesteru o loptu Mendyho, hostia však aktívnym presingom vytlačili domácich do stredu poľa.
     
    49
    Dánsky brankár Leicesteru vykopol loptu na ľavú stranu na Fuchsa, ten ju ale nedokázal udržať na kopačke a hrací predmet skončil za bránkovou čiarou.
     
    48
    Evansov nákop za obranu Burnley na rozbehnutého Vardyho dobre prečítal domáci gólman Pope. Ten spolu so spoluhráčmi rozohral loptu na opačnú stranu a po centri Taylora sa dostal k hlavičke v šestnástke Wood. Prudkým zakončením usmernil loptu nad Schmeichelovu bránu.
    47. Dennis Praet (LEC)
     
    47
    Barnes z prvej usmernil Maddisonovu prihrávku medzi stopérov Burnley na voľného Praeta, ktorého strelu z prvej k pravej tyči však výborným zákrokom vyrazil domáci brankár Pope.
     
    46
    Hneď prvý nákop Evansa v druhom polčase odhlavičkoval do autu Mee. Hostia sa následne usadili k postupnej kombinácii na polovici Burnley.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:03.
     
    Vyrovnaný prvý polčas s minimom gólových príležitostí na oboch stranách priniesol len jeden gól, vďaka ktorému idú s polčasovým náskokom do šatne hostia z Leicesteru. Oba tímy mali svoje pasáže, kedy dokázali dostať súpera pod tlak, až na gól Barnesa a veľkú príležitosť Péreza v nadstavenom čase ale fungujú obrany veľmi spoľahlivo a brankári tak nemuseli predviesť ani jeden zložitejší zákrok. Nám tak nezostáva nič iné, len veriť, že v druhom polčase uvidíme lepší futbal a viac zaujímavých momentov.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 51 % : 49 %
    Strely na bránu: 2:2
    Strely mimo: 1:1
    Rohy: 2:3
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 7:5
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
    45+1. Ayoze Pérez (LEC)
     
    45+1
    Maddison presným centrom našiel na prednej tyči voľného Ayozeho Péreza, ktorý prudkou hlavičkou nasmeroval loptu tesne nad Popeovu bránu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45
    Taylor podrazil na pravej strane vlastnej polovice prenikajúceho Barnesa. Maddisonov center zo štandardky odhlavičkoval Mee, v súboji o odrazenú loptu ale podrazil Maddisona McNeil. Ďalší priamy kop pre Leicester, tentokrát takmer od rohovej zástavky na pravej strane.
     
    44
    Cork oblúčikom na zadnú tyč našiel nabiehajúceho Wooda, ktorý však z ostrého uhla nasmeroval hlavou loptu len do náručia brankára Schmeichela.
     
    43
    McNeil si narazil na pravej strane loptu s Bardsleym, jeho následný center však odhlavičkoval do autu Evans. Domáci majú teraz veľkú prevahu.
     
    42
    McNeilov center len s veľkými problémami odhlavičkoval pred nabiehajúcim Woodom Evans. Hostia otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    41
    Hostia znovu poriadne zariskovali pri svojej rozohrávke, tentokrát sa ale im ale založiť útok podarilo. Söyüncü nakopol loptu na Pereiru na pravú stranu útočnej polovice.
     
    40
    Obrancovia Leicesteru pokazili rozohrávku a Söyüncü pod tlakom odkopol loptu len k Hendrickovi. Ten ju hneď nakopával do šestnástky Leicesteru, tam ale nebol nikto z jeho spoluhráčov a hrací predmet chytil brankár Schmeichel.
     
    39
    McNeilov center z priameho kopu letel na Wooda, ktorý však loptu v ťažkej pozícii usmernil výrazne mimo Schmeichelovej brány.
     
    38
    Taylor sa rozbehol po ľavej strane do otvorenej obrany Leicesteru a taktickým faulom ho musel poslať na trávnik Pereira. Priamy kop pre Burnley takmer od autovej čiary na ľavej strane polovice hostí.
     
    37
    Maddisonov center z rohu odhlavičkoval Tarkowski a domáci vyrazili do rýchleho protiútoku.
     
    36
    Maddison pasom na pravú stranu našiel Barnesa, ktorý loptu pristavil pre Ayozeho Péreza. Tomu loptu zrazil Hendrick na rohový kop.
    33. Harvey Barnes (LEC) - 0:1
     
    33
    Leicester City dáva gól!
    Hostia otvárajú skóre! Praet vypichol Corkovi v stredovom kruhu loptu a prihral ju priamo k HARVEYMU BARNESOVI, ktorý sa s Vardym rozbehol do otvorenej obrany Burnley. Vardy so sebou odtiahol do strany obrancu Tarkowského, Barnes sa tak rozbehol okolo Meeho do šestnástky a strelou po zemi k bližšej tyči prestrelil i trochu so šťastím brankára Popea.
     
    33
    Oba tímy si teraz v strede poľa rýchlo vymenili loptu a nakoniec sa zo série súbojov vynorili ako víťazi hráči Leicesteru.
     
    32
    Jay Rodriguez si spracoval pred šestnástkou Leicesteru výkop svojho brankára Popea, pomalou strelou po zemi z hranice šestnástky ale len natiahol gólmana Schmeichela.
     
    31
    Strely: 1:2
    Strely na bránu: 0:1
     
    30
    Bardsley v hlavičkovom súboji spadol cez Barnesa veľmi nepekne na trávnik. Našťastie je však pravý obranca Burnley v poriadku a do hry sa po krátkom ošetrení zrejme vráti.
     
    29
    Taylor utiekol na ľavom krídle Pérezovi, Pereira ho ale zastavil a loptu mu vypichol do autu. Domáci sa po dlhšej dobe usadili pri pokutovom území Leicesteru.
     
    28
    Pereira prešprintoval na pravej strane troch protihráčov, Taylor ho ale o loptu obral a nakoniec odkopom do neho ju poslal i za autovú čiaru.
     
    27
    Hostia postupne získavajú územnú prevahu a loptu držia častejšie na svojich kopačkách, teraz si však prihrávajú len na vlastnej polovici, kam ich napádajúci domáci hráči vytlačili.
     
    26
    Gólman Burnley Pope vyboxoval center Maddisona z rohu a následne z opačnej strany chytil na dvakrát nepríjemný nákop Praeta.
     
    25
    Maddisonov center z rohu doletel na zadnú tyč na voľného spoluhráča, ktorého hlavičku poslal na ďalší roh Leicesteru Bardsley.
     
    24
    Evans výborným pasom za obranu Burnley našiel rozbehnutého Vardyho, ktorému ale loptu odkopol na poslednú chvíľu na rohový kop Tarkowski.
     
    23
    Pereira sa uvoľnil na pravom krídle, prihrávkou takmer z bránkovej čiary ale nedokázal nájsť žiadneho nabiehajúceho spoluhráča v pokutovom území Burnley.
     
    22
    Barnes prenikol na ľavom krídle k šestnástke Burnley, tam ho ale vytlačil do strany Bardsley. Prihrávkou dozadu tak musel loptu posunúť k Fuchsovi, ktorý ju preniesol na opačnú stranu.
     
    20
    McNeil znovu rozohral rohový kop centrom do bránkoviska, ktorý znovu vyboxoval brankár Kasper Schmeichel. Toho navyše pri zákroku fauloval jeden z nabiehajúcich hráčov Burnley.
     
    19
    Schmeichel vyboxoval center z rohového kopu, lopta sa ale odrazila naspäť k domácim hráčom, ktorí sa začínajú dostávať v posledných minútach do tlaku.
     
    18
    Mee si nabehol na center z priameho kopu z pravej strany, jeho hlavičku ale nadvihol Evans nad svoju bránu na rohový kop.
     
    17
    Cork ostrým sklzom v strede poľa zostrelil Praeta. Hlavný rozhodca Anthony Taylor sa v tomto prípade nepochopiteľne obmedzil len na ústne varovanie a nie na kartu.
     
    16
    Držanie lopty: 48 % : 52 %
     
    15
    Jay Rodriguez dostal výbornú prihrávku za Pereiru na ľavú stranu, odtiaľ ale nedokázal nájsť medzi obrancami Leicesteru voľného Wooda. Lopta sa odrazila naspäť k Rodriguezovi, ktorý strelou spoza šestnástky vypálil mimo Schmeichelovej brány.
     
    14
    Hostia sa usadili pri šestnástke Burnley a prihrávkami zo strany na stranu ju obliehali. Pérez sa prekľučkoval na hranicu šestnástky, odkiaľ trafil svojou strelou Tarkowského.
     
    13
    Pereirov pas do šestnástky dokázal pred vybiehajúcim brankárom Popeom zasiahnuť Vardy, loptu si ale predkopol ďaleko do pravej strany. Jeho prihrávku do stredu šestnástky následne nedokázal poriadne trafiť dobiehajúci Maddison a lopta skončila u domáceho gólmana.
     
    12
    Domáci vysokým presingom donútili Pereiru k chybe v rozohrávke. Pravý obranca Leicesteru loptu pod tlakom odkopol len k obrancom Burnley, ktorý zakladajú svoju útočnú akciu.
     
    11
    Hendrick sa elegantne dostal na pravej strane cez Fuchsa, s centrom ale dlho váhal a nakoniec sa rakúsky ľavý obranca stihol vrátiť včas, aby zablokoval jeho center.
     
    9
    I Kasper Schmeichel v bráne Leicesteru ale pokazil rozohrávku a loptu vykopol priamo do autu. Úvod zápasu je zatiaľ plný nepresností.
     
    8
    Loptu hostia odkopli do stredu poľa k Meemu, ktorý ju nakopával na dvojicu hrotových útočníkov. Ani jeden z nich sa však k lopte nedostal, takže skončila až za bránkovou čiarou.
     
    7
    Fuchs skočil v stredovom kruhu v súboji o loptu na nohu Hendrickovi. Domáci rozohrali priamy kop nákopom do šestnástky Leicesteru, obrana hostí si však s týmto pasom bez väčších problémov poradila.
     
    6
    Pereira si na pravej strane narazil loptu s Pérezom, jeho spätnú prihrávku si ale nedokázal spracovať. Brankár Pope však loptu odkopom od svojej brány poslal priamo mimo hracej plochy, lopta sa tak rýchlo vrátila na kopačky hostí.
     
    5
    Söyüncü sklepol hlavou Tarkowského nákop za seba, kam si nabiehal Jay Rodriguez. Našťastie pre obrancu hostí Rodriguez loptu dobre netrafil a poslal ju výrazne mimo Schmeichelovej brány.
     
    4
    Burnley sa nakoniec po nepresnom nákope Maddisona lopty zmocnilo, Tarkowski ju ale podobne mizernou rozohrávkou poslal priamo do autu.
     
    3
    Odtiaľ sa však lopta prihrávkami dozadu znovu dostala až k brankárovi Schmeichelovi, ktorý ju nakopol do stredu poľa. Tam ju pred Pereirom odhlavičkoval Hendrick do autu.
     
    2
    Domáci vytlačili vysokým presingom hostí až do ich šestnástky, o loptu ich ale obrať nedokázali. Barnes tak prienikom po ľavej strane zaviezol hrací predmet na polovicu domácich.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí však o loptu hneď prišli. Barnes dostal peknú prihrávku od Praeta na ľavú stranu šestnástky a strelou pomedzi obrancov Burnley namieril priamo na brankára Popea.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Burnley bude hrať vo vínovočervených dresoch, Leicester v čiernych.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Burnley FC: Pope – Bardsley, Tarkowski, Mee (C), Ch. Taylor – Hendrick, A. Westwood, Cork, McNeil – Wood, Jay Rodriguez.
    Náhradníci: Hart – Brady, Lennon, K. Long, Lowton, Pieters, Vydra.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Fuchs – N. Mendy – Ayoze Pérez, Praet, Maddison, H. Barnes – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, D. Gray, Iheanacho, Justin, Morgan, Tielemans.

    Rozhodca: Taylor – Nunn, Scholes.
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa doteraz v Premier League stretli v deviatich zápasoch a výrazne úspešnejší je zatiaľ Leicester, ktorý vyhral päťkrát, dvakrát prehral a dvakrát sa zápas skončil nerozhodným výsledkom. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne vyhral Leicester doma 2:1.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    2.12.2017: Leicester – Burnley 1:0
    14.4.2018: Burnley – Leicester 2:1
    10.11.2018: Leicester – Burnley 0:0
    16.3.2019: Burnley – Leicester 1:2
    19.10.2019: Leicester – Burnley 2:1
     


    Leicester City

    Leicester po zhoršení formy v posledných týždňoch stratil ďalšie body na suverénny Liverpool a z hry o titul je tak zrejme definitívne vonku. Z tretieho miesta stráca na Liverpool už 16 bodov, pričom líder má ešte v porovnaní s Leicesterom zápas k dobru. Na druhý Manchester City však Leicester stráca len tri body, dnes ho tak prípadnou výhrou môže dotiahnuť. Z posledných piatich zápasov prehral Leicester tri, pričom v poslednom kole ho zdolal Southampton, ktorý mu vrátil domáci debakel 0:9 z prvej polovice sezóny. Po dvojici tímov na čele má Leicester tretí najproduktívnejší útok ligy (47 strelených gólov), ktorý vedie najlepší strelec súťaže Jamie Vardy (17 gólov). Jeho obrana je po Liverpoole druhou najlepšou v Premier League (21 inkasovaných gólov). V tabuľke zápasov vonku sú „líšky“ na treťom mieste, keď z 11 zápasov vonku vyhrali až sedem.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Manchester City – Leicester 3:1
    Leicester – Liverpool 0:4
    West Ham – Leicester 1:2
    Newcastle – Leicester 0:3
    Leicester – Southampton 1:2
     


    Burnley FC

    Burnley sa kvôli katastrofálnej forme v posledných týždňoch prepadlo v tabuľke na 15. miesto, na ktorom má pred 18. Aston Villou už len dvojbodový náskok. Domáci prehrali z posledných deviatich zápasov až sedem a aktuálne ťahajú sériu štyroch zápasov bez bodového zisku, pričom v nich strelili jediný gól. Útočná produktivita je pre Burnley celkovo problém, len päť tímov totiž strelilo menej gólov ako domáci dnešného zápasu (24 strelených gólov). Súčasne je ich obrana štvrtou najhoršou v Premier League (37 inkasovaných gólov). Ani domáca forma Burnley nie je práve dobrá, z posledných piatich zápasov na Turf Moor totiž prehralo až štyri.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Bournemouth – Burnley 0:1
    Everton – Burnley 1:0
    Burnley – Manchester United 0:2
    Burnley – Aston Villa 1:2
    Chelsea – Burnley 3:0
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Burnley FC – Leicester City. Stretnutie 23. kola anglickej Premier League sa začne o 15:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 56. Wood, 79. A. Westwood – 33. H. Barnes

    Karty:   67. Mee (BLY)

    Nepremenená penalta: 68. Vardy (LEC), brankár Pope zneškodnil


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:8.
    Burnley FC: Pope – Bardsley, Tarkowski, Mee (C), Ch. Taylor – Hendrick, A. Westwood, Cork, McNeil – Wood (90+3. Lennon), Jay Rodriguez.
    Náhradníci: Hart – Brady, Lennon, K. Long, Lowton, Pieters, Vydra.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Fuchs – N. Mendy – Ayoze Pérez (74. Iheanacho), Praet (74. Tielemans), Maddison, H. Barnes – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, D. Gray, Iheanacho, Justin, Morgan, Tielemans.

    Rozhodca: Taylor – Nunn, Scholes

    Diváci: 19 788