Fínsko – Kanada 1:4 (kon.) | Česko – Švédsko 3:1 (kon.) | USA – Rusko 1:0 (kon.)
Švajčiarsko – Slovensko sk 2:3 (po pr.)
koniec
Fínsko
1:4 (1:1, 0:0, 0:3)
Kanada
cz Piatok 27.12.2019, 12:30 • Zimní stadion Vladimíra Dzurilly - Hala 1, Bratislava (SVK) • Majstrovstvá sveta žien U18 • Skupina A
Partner:
     
    Nejlepší hráčky utkání

    Nelli Laitinenová (FIN) 1+0
    Lindsay Bochnaová (CAN) 1+0 (14:31:05)
     
    Finky narazily podruhé v řadě na tým ze zámoří a po porážce 1:4 s USA dnes podlehly stejným výsledkem skvělé Kanadě. V dresu javorových listů se postupně prosadily hokejistky Lindsay Bochnaová, Charlotte Kettyleová, Maddi Wheelerová a ještě střelou do prázdné brány Emilie Lussierová. Konečný stav na Zimním stadionu Vladimíra Dzurilly. Finsko 1 Kanada 4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    57:36
    Aino Laitinenová opustila bránu a Finsko tedy hraje v šesti proti třem s prázdnou bránou!
     
    57:36
    Grace Nellesová byla vyloučena za napadení a Finsko si zahraje podruhé v střetnutí přesilovou hru 5 na 3!
     
    56:32
    Maddi Wheelerová byla vyloučena na dvě minuty za držení a Finsko může ještě vykřesat malou naději.
    54:55 Emilie LUSSIEROVÁ - 1:4
     
    54:55
    Kanada právě vstřelila branku!
    Sarah Wozniewiczová si najela mezi kruhy na přihrávku Kendall Cooperové z pravého křídla a z blízkosti vzápětí zametla kotouč bekhendem do opuštěné sítě s přispěním EMILIE LUSSIEROVÉ! Dnes hotovo. Asistence: Sarah Wozniewiczová.
     
    53:47
    Finsko si vyžádalo oddechový čas a vzápětí se dostalo v rychlém sledu ke dvěma střelám, Kayle Osborneová ale byla připravena a obě podržela ve svém náručí.
    52:37 Maddi WHEELEROVÁ - 1:3
     
    52:37
    Kanada právě vstřelila branku!
    MADDI WHEELEROVÁ na levém křídle vystřelila z nulového úhlu a poté zřejmě o pravý beton Aina Laitinenové poslala kotouč do sítě! Kanada vede poprvé v zápase o dvě branky a stav dnešního střetnutí je 3:1. Asistence: Anne Cherkowski.
     
    51:27
    Hráčky Kanady nevyužily ani jednu ze čtyř početních výhod a finský výběr hraje opět v plném počtu.
     
    50:10
    Kanada zkusila vystřelit z pravého rohu útočného pásma, jenže Finky kotouč skvěle zablokovaly.
     
    49:27
    Pauliina Salonenová byla vyloučena za nedovolený hit a Kanada má k dispozici další přesilovou hru. Skóruje?
     
    48:27
    Kanada může být se současným vývojem utkání spokojena, stejně jako fanoušci v hledišti, kteří jsou nyní hodně slyšet a ženou Javorové listy kupředu.
    46:53 Charlotte KETTYLEOVÁ - 1:2
     
    46:53
    Kanada právě vstřelila branku!
    CHARLOTTE KETTYLEOVÁ krásně vystřelila před vrcholem pravého kruhu pro vhazování a její střela zápěstím prošla mezi betony brankářky Aina Laitinenové do sítě! Kanada podruhé v zápase vede. Asistence: Marianne Picardová.
     
    45:00
    V dnešním utkání se poměrně často vylučuje, během přesilové hry ovšem padl pouze jeden gól, když se v závěru první třetiny utkání prosadily Finky a vyrovnaly.
     
    43:39
    Přesilová hra kanadského týmu skončila a před bránou Finska vznikl souběžně obrovský závar, kterému brankářka Aino Laitinenová dokázala odolat.
     
    42:31
    Reprezentantky kanadského výběru vystřelily na bodu pravého kruhu pro vhazování a Aino Laitinenová poté zmrazila kotouč po úspěšném zákroku pod lapačkou.
     
    41:42
    Anni Timonenová byla vyloučena za nedovolené bránění a Kanada si zahraje třetí přesilovou hru.
     
    41:17
    Kanada zrychlila hru dlouhou kolmou přihrávkou podél střídaček, byla ovšem příliš prudká.
     
    40:11
    Finky vstoupily do závěrečné třetí třetiny pořádně zostra a ihned se vrhly směrem dopředu, jejich následná kombinace ovšem k zakončení nevedla.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 13:56.
     
    Prostřední část utkání žádný gól nenabídla, přestože si v jejím závěru vyzkoušely dvojnásobnou přesilovou hru 5 na 3 Finky. Kanada ji ovšem přečkala bez úhony a zabránila tak překvapivému obratu. Skóre po druhé třetině je tedy stále nerozhodné. Finsko 1 Kanada 1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:32
    Finsko nevyužilo dvojnásobnou početní výhodu a mohlo za to být potrestáno, střelu Kanady z pravého kruhu pro vhazování ale zastavila Aino Laitinenová.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    36:26
    Anne Cherkowskiová se vrátila z trestné lavice zpět na ledovou plochu a Kanada nyní je z nejhoršího venku.
     
    35:31
    Kendall Cooperová byla vyloučena za podrážení a finský tým si zahraje přesilovou hru pět na tři! Velká šance.
     
    34:26
    Finky sice přesilovou hru nevyužily, jenže vzápětí dostanou další možnost. Anne Cherkowskiová byla vyloučena za sekání a kanadský tým je ve čtyřech.
     
    32:15
    Sarah Wozniewiczová zastavila rychlý protiútok Finek faulem a byla vyloučena za hákování. Přesilová hra.
     
    31:17
    Svěřenkyně trenéra Howieho Drapera vypálily z pravého kruhu pro vhazování a Aino Laitinenová kotouč podržela v lapačce. Hra byla přerušena.
     
    29:10
    Kanada početní výhodu opět nevyužila, jenže o několik okamžiků později nepříjemně vypálila z levého kruhu pro vhazování a Aino Laitinenová měla co dělat, aby kotouč na přední tyči brány vytěsnila! V hledišti to vzápětí hlasitě zahučelo.
     
    26:01
    Kanaďanky vypálily na bodu pravého kruhu pro vhazování a jejich prudká střela skončila v náručí finské brankářky Aina Laitinenové, která kotouč podržela.
     
    25:53
    Jedna z kanadských hráček se před pár okamžiky málem řítila sama na bránu, Finsko ale dokázalo velké šanci zabránit díky výbornému bekčekingu.
     
    25:20
    Kiira Yrjanenová se podílela asistencí na vyrovnávacím gólu Finska, nyní ale byla vyloučena na dvě minuty za nedovolené bránění. Druhá přesilová hra pro Kanadu.
     
    24:20
    Dvojice Kanaďanek se snažila prodrat do zakončení v blízkosti levé tyče, jenže neuspěla a vhazovalo se v blízkosti útočné modré čáry finských reprezentantek.
     
    23:47
    Finskému týmu se nepodařilo rozehrát podél střídaček a po nepřesném pasu se pískalo zakázané uvolnění.
     
    22:17
    Finky vyrazily podél trestných lavic do rychlého protiútoku a na bodu pravého kruhu pro buly napřáhly k pěkné a nebezpečné střele zápěstím, která těsně minula vzdálenější levou tyč brány!
     
    21:09
    Dobrý tlak ze strany finského týmu vyvrchol střelou z prostoru levého kruhu pro vhazování, brankářka Kayle Osborneová ale byla připravena a zmrazila puk pod lapačkou.
     
    20:43
    Kanaďankám se nepodařilo rozehrát podél trestných lavic a rozhodčí poté odpískaly zakázané uvolnění.
     
    20:01
    Kanada byla během úvodní části zápasu střelecky aktivnější, když na bránu soupeře vyslala dvanáct střel. Finský tým se dostal k pouze pěti střelám.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 13:12.
     
    Lindsay Bochnaová se sice dokázala prosadit krátce po skončení přesilové hry a poslat tedy favorizovanou Kanadu do vedení, jenže 39 sekund před přestávkou využila přesilovou hru Nelli Laitinenová. Skóre po první třetině dnešního střetnutí. Finsko 1 Kanada 1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:21 Nelli LAITINENOVÁ - 1:1
     
    19:21
    Finsko právě vstřelilo branku!
    NELLI LAITINENOVÁ si řekla o přihrávku na ose útočného pásma a nádhernou střelou zápěstím od modré čáry vymetla levý horní roh sítě! Finky využily přesilovou hru a skóre je vyrovnané 1:1! Asistence: Sanni Rantalaová a Kiira Yrjanenová.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    18:24
    Jenna Buglioniová vyhodila puk přes ochranné sklo a dostala dvě minuty za zdržování hry. Přesilovka Finek.
     
    16:46
    Aino Laitinenová se rychle vrhla po volném puku, aby ho u své levé tyče brány zmrazila pod lapačkou.
     
    16:23
    Kanadský tým usilovně bojoval o kotouč v pravém rohu útočného pásma, jenže ho udržet nedokázal a soupeřky z Finska mohly rozehrávat zpoza vlastní brány.
     
    14:40
    Svěřenkyně hlavní trenérky Miry Kuismaové úvodní přesilovou hru využít nedokázaly a Kanada hraje v plném počtu. Blíží se závěr třetiny a Kanada vede 1:0.
     
    12:40
    Emilie Lussierová se tlačila do finské brány příliš důrazně a faulovala brankářku Aina Laitinenovou. Menší trest.
     
    11:37
    Finský tým mohl vyrovnat skóre zápasu, když nebezpečně vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování, jenže Kayle Osborneová byla připravena a kotouč zastavila.
     
    10:01
    Do Bratislavy přicestovala skupina finských fanoušků, kteří ženou evropský tým směrem kupředu. Finky se ovšem musí bránit. Kanaďanky jsou hodně nepříjemné.
     
    07:04
    Tým ze Severní Ameriky diktuje tempo zápasu a další šance přišla po střele z pravého kruhu pro vhazování, Aino Laitinenová ale kotouč úspěšně vyrazila mimo.
     
    06:56
    Kanadský výběr mohl skórovat v blízkosti levé tyče a navýšit své jednobrankové vedení, jenže brankářka Aino Laitinenová byla připravena a přerušila hru.
    05:16 Lindsay BOCHNAOVÁ - 0:1
     
    05:16
    Kanada právě vstřelila branku!
    LINDSAY BOCHNAOVÁ vypálila z prostoru levého kruhu pro vhazování a nádhernou střelou poté zamířila do vzdálenějšího horního rohu brány! Kanada sice úvodní přesilovou hru nevyužila, poté ale udeřila. Asistence: Jenna Buglioniová.
     
    02:17
    Kanaďanky mají k dispozici úvodní přesilovou hru a na levém křídle se v rychlém sledu dostaly ke dvěma střelám, které přišly od modré čáry a obě byly nepřesné.
     
    02:01
    Kanada se pokusila zrychlit hru dlouhou kolmou přihrávkou po ose hřiště, jenže žádnou z hráček nenašla a brankářka Aino Laitinenová zmrazila puk pod lapačkou.
     
    02:01
    Krista Parkonnenová je vyloučena za nepovolený hit a Kanada má k dispozici úvodní přesilovou hru zápasu.
     
    00:28
    Utkání začalo náporem Kanaďanek, které dlouho kroužily v útočném pásmu, do žádné velké brankové příležitosti se ovšem nedostaly. Finky se ubránily.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: A. Laitinenová (Lahtinenová) – N Laitinenová (C), Rantalaová, Timonenová, Yrjolaová, Koukkulaová, Suorantaová (A), Ahlskogová – Keranenová, Yrjanenová (A), Taksová – Sundelinová, Salonenová, Tervonenová – Vanhanenová, Havanová, Nuutinenová – Anttiová-Roiková, Parkkonenová, Vartiainenová. Hlavní trenérka: Mira Kuismaová.

    Kanada: Osborneová (Gasconová) – Goslingová (A), Giaquintová, Legrosová, Messierová, Kettyleová, Cooperová (C) – Labadová, Wheelerová, Cherkowskiová (A) – McLeodová, Naudová, Paulová – Bochnaová, Buglioniová, Thompsonová – Lussierová, Picardová, Wozniewiczová – Nellesová. Hlavní trenér: Howie Draper.

    Rozhodčí: Kelly Cookeová (USA), Svenja Strohmengerová (GER). Čárové: Liv Anderssonová (SWE), Kendall Hanleyová (USA).
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se naposledy střetly na mistrovství světa žen do 18 let v roce 2014 v základní skupině a Kanaďanky vzájemný zápas proti Finsku vyhrály jednoznačně 7:0.
    Velká radost Kanaďanek, které udolaly Rusko po prodloužení
     
    Kanada

    Kanada narazila v semifinále loňského šampionátu na USA a z předčasného finále vzešla poražena. Souboj o bronz ovšem kanadský tým zvládl, když domácí Rusko smetl 5:1. Jak oba týmy loňský šampionát zakončily, tak letošní zahájily, tedy proti sobě. Kanada úvodní zápas letošního mistrovství světa proti Rusku vyhrála, ovšem až po prodloužení. Rozhodla Nicole Goslingová.
    Finské reprezentantky v úvodním zápase nestačily na tým USA

     
    Finsko

    Hokejistky finské reprezentace na letošním mistrovství světa obhajují loňské čtvrtfinále, ve kterém nestačily na domácí Rusko a prohrály 2:0. Úvodní utkání Finkám nevyšlo, když Američankám podlehly jednoznačně 4:1. Jedinou branku týmu Finska vstřelila Kiira Yrjanenová. Finky se na rozdíl od loňského šampionátu nachází ve skupině A a mají jistý minimálně postup do čtvrtfinále.
    Pohled na tabulku základní skupiny A po úvodním hracím dnu
     
    Mistrovství světa žen do 18 let má specifický systém šampionátu, který je před střetnutím mezi Finskem a Kanadou potřeba zmínit. Osm týmů je rozděleno do dvou skupin po čtyřech týmech, přičemž všechny čtyři týmy z elitní skupiny A mají jistý postup do vyřazovací části. Ve skupině B je však klíč odlišný. První dva týmy postupují do playoff, zatímco třetí a čtvrtý tým čeká boj o udržení. První dva týmy ze skupiny A postupují přímo do semifinále, zatímco zbylé dva musí podstoupit čtvrtfinále, stejně jako první a druhý tým ze skupiny B.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 20. N. Laitinenová (Rantalaová, Yrjanenová) – 6. Bochnaová (Buglioniová), 47. Kettyleová (Picardová), 53. Wheelerová (Cherkowski), 55. Lussierová (Wozniewiczová)


    Fínsko: A. Laitinenová (Lahtinenová) – N Laitinenová (C), Rantalaová, Timonenová, Yrjolaová, Koukkulaová, Suorantaová (A), Ahlskogová – Keranenová, Yrjanenová (A), Taksová – Sundelinová, Salonenová, Tervonenová – Vanhanenová, Havanová, Nuutinenová – Anttiová-Roiková, Parkkonenová, Vartiainenová. Hlavní trenérka: Mira Kuismaová.
    Kanada: Osborneová (Gasconová) – Goslingová (A), Giaquintová, Legrosová, Messierová, Kettyleová, Cooperová (C) – Labadová, Wheelerová, Cherkowskiová (A) – McLeodová, Naudová, Paulová – Bochnaová, Buglioniová, Thompsonová – Lussierová, Picardová, Wozniewiczová – Nellesová. Hlavní trenér: Howie Draper.

    Rozhodca: Kelly Cookeová (USA), Svenja Strohmengerová (GER). Čárové: Liv Anderssonová (SWE), Kendall Hanleyová (USA)

    Diváci: 378