Slovensko – Kazachstan sk 3:1 (kon.) | Nemecko – USA 3:6 (kon.)
koniec
Slovensko
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Kazachstan
Piatok 27.12.2019, 15:08 • Werk Arena, Třinec (Česko) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (17:31:19)
     
    Najlepší hráči zápasu:

    Slovensko – Samuel Hlavaj
    Kazachstan – Temirlan Gajtamirov
     
    Bol to obrovský boj, Slováci ale napokon húževnatých Kazachov zdolali. V tretej tretine dostali svojho súpera v niektorých pasážach pod veľký tlak, sami sa ale zbrzdili dvomi zbytočnými vylúčeniami, pri ktorých musel našich mladíkov podržať brankár Hlavaj. Rozhodujúcim momentom bol gól Daniela Vladimíra Tkáča na 2:1 tri minúty pred koncom a vydrené víťazstvo Slovenska napokon počiarkol sedem sekúnd pred koncom gólom do prázdnej bránky Róbert Džugan. Slováci si tak pripisujú do tabuľky prvé tri body, ideálny výkon, kedy by prevalcovali svojho súpera, to ale dnes od nich ani zďaleka nebol. Vybojovaná výhra však môže slovenských reprezentatov povzbudiť do ďalších zápasov v tejto skupine. Najbližším je zápas s Fínskom, ktorý sa hrá zajtra od 15:00.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 9:10 (24:23)
     
    Koniec zápasu.
    59:53 Róbert Džugan (SVK) - 3:1
     
    59:53
    Slovensko dalo gól!
    Je rozhodnuté, Slovensko dnes zvíťazí! RÓBERT DŽUGAN po zisku puku vo vlastnom obrannom pásme vyhodil hrací predmet cez všetky čiary priamo do prázdnej kazašskej bránky. Asistencia: Dávid Mudrák.
     
    59:27
    Vladislav Nurek odchádza zo svojej bránky a Kazachstan bude hrať so šiestimi korčuliarmi!
     
    59:00
    Slováci držia puk v útočnej tretine a nedovoľujú Kazachom rozohrať.
     
    58:28
    Po dlhej dobe sa k nemu dostali Kazachovia. Djomin zaviezol hrací predmet do rohu, kde ho však oň obral Česánek. Kazachovia zatiaľ neodvolali brankára Nureka.
     
    58:06
    Čajkovič zaviezol puk do tretiny Kazachstanu a spolu so spoluhráčmi ho drží v rohu útočného pásma.
     
    57:31
    Po chybe pri slovenskej rozohrávke sa ocitol pred brankárom Hlavajom Bujalskij, puk mu ale pri blafáku do ľavej strany odskočil a v páde ho nedokázal zasunúť za Hlavajov betón.
    57:04 Daniel Vladimír Tkáč (SVK) - 2:1
     
    57:04
    Slovensko dalo gól!
    Slováci korunujú svoj tlak a dostávajú sa do vytúženého vedenia! Po strele od modrej sa dostal k puku za kazašskou bránkou Mrázik, ktorý puk prihrávkou i so šťastím od korčule kazašského obrancu dostal z ľavej strany k opačnej žŕďke k DANIELOVI VLADIMÍROVI TKÁČOVI. Ten ho síce dobre netrafil, puk sa ale predsa len po jeho zásahu dostal pod brvno kazašskej bránky. Asistencie: Michal Mrázik, Dávid Mudrák.
     
    56:24
    Mudrákovu strelu skúšať tentokrát zacloniť Paulíny, Nurek však i tak úspešne zasiahol. Kazašský brankár potom úspešne zasiahol i proti Okuliarovej strele z ľavého krídla.
     
    55:54
    Okuliar vybojoval puk pre Mudráka, ktorého strelu z prvej vyrazil brankár Kazachstanu Nurek. Pred ním nebol nikto v bielom a Kazachovia puk vyhodili zo svojho pásma.
     
    55:15
    Slovensko v plnom počte.
     
    55:10
    Džugan prihrávkou z pravej strany našiel na opačnej strane Faško-Rudáša, tomu ale puk za kazašskými obrancami odskočil. Kazachom sa rozohrávka útoku nedarí.
     
    54:56
    Gajtamirovu tvrdú strelu k ľavej žŕďke zastavil Hlavaj ľavým betónom. K odrazenému puku sa po tomto zákroku konečne dostali Slováci a puk vyhodili zo svojej tretiny.

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 25. Okuliar (Kňažko, Čajkovič), 58. Tkáč (Mrázik, Mudrák), 60. Džugan (Mudrák) – 30. Musorov (Butenko)


    Slovensko: Hlavaj (Vyletelka) – Dlugoš, Bučko, Vitaloš (C), Kňažko, Mudrák, Česánek, Turan – Faško-Rudáš, Džugan (A), M. Minárik – Okuliar, Kováčik (A), Čajkovič – Paulíny, Mrázik, Tkáč – Jendek, J. Minárik, Ďurina.
    Kazachstan: Nurek (Kalmykov) – Gajtamirov (C), Dichanbek, A. Koroljov, Butenko, Katasonov, Šlyčkov, D. Muratov, Šaichmeddenov – Djomin (A), Bujalskij, Sajko – Bojko, Čaporov, Musorov (A) – Asuchanov, Bondarenko, Omirbekov – Alexandrov, Ljapunov, Čalov.

    Rozhodca: Schrader (GER), Tscherrig (SUI) – Lederer (CZE), Nordlander (SWE)

    Diváci: 4 915