TPS – Ufa 4:3 (kon.) | Davos – Třinec 1:4 (kon.)
koniec
HC Davos
1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
HC Oceláři Třinec
cz Piatok 27.12.2019, 20:15 • Vaillant Arena, Davos • Spengler Cup • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že si Třinec připsal historicky první vítězství na Spengler Cupu, se loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (22:34:57)
     
    Velmi zkušeně odehráli Oceláři třetí třetinu, ovšem výsledek s předvedenou hrou rozhodně nesouhlasí. Třinec se totiž hned dvakrát prosadil do prázdné branky. Český zástupce možná o trochu více chtěl a také prokázal, že měl jednu formaci navíc. Davos nastoupil totiž do duelu jen s deseti útočníky a navíc se mu ve třetí části zranil Thierry Bader.

    Nejlepší hráči zápasu:

    Joren van Pottelberghe (Davos) – Jakub Štěpánek (Třinec)
     
    Konec zápasu.
    59:59 Ondřej KOVAŘČÍK - 1:4
     
    59:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Velmi důležitá branka, protože Oceláři si vyrovnali skóre ve skupině. Od červené čáry se prosadil ONDŘEJ KOVAŘČÍK, jenž zaznamenal druhou branku ve střetnutí s Davosem. bez asistence.
     
    58:58
    Branka Davosu byla znovu prázdná a od levého mantinelu orazítkoval vzdálenější tyč Matěj Stránský.
    58:35 Jiří POLANSKÝ - 1:3
     
    58:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Troufnu si říct, že je rozhodnuto a Oceláři míří za první historickou výhrou na tomto turnaji! Aron Chmielewski se pokusil o výpad před branku, ale trefil jen bližší tyčku. Celou akci ještě dohrál JIŘÍ POLANSKÝ, jenž se kolenem nemýlil. Asistence: Aron Chmielewski a Milan Doudera.
     
    57:55
    Joren van Pottelberghe míří na střídačku, Davos bude hrát v šesti lidech v poli.
    57:19 Rostislav MARTYNEK - 1:2
     
    57:19
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další chybu v obraně způsobil Magnus Nygren, který trefil brusli spoluhráče a pak si Michalem Kovařčíkem nechal nadzvednout hůl. Následně přišla přihrávka přes osu a ROSTISLAV MARTYNEK se střelou z jedné nemýlil. Jeho rána totiž zamířila přesně pod horní tyč, kde už Joren van Pottelberghe nemohl být. Asistence: Michal Kovařčík.
     
    57:00
    Davos se pokusil o dlouhou přihrávku, která byla nepřesná. Hra se tak vrátí před branku švýcarského celku.
     
    56:34
    Od zadního mantinelu přihrál na osu Vladimír Dravecký. Do střely se pak opřel Tomáš Marcinko, jehož pokus velmi dobře zablokoval Aaron Palushaj.
     
    55:20
    A znovu se zvoní na brankovou konstrukci Ocelářů! Z levé strany naprosto přesně zamířil Tino Kessler, který sice Štěpánka pokořil, ale trefil pouze tyč.
     
    54:30
    Hráči v modrých dresech se schovali za branku a počkali na prostřídání. Po chvíli Třinec se vydal do akce a Aron Chmielewski byl faulován, ale rozhodčí nepochopitelně mlčí.
     
    53:41
    Z velké dálky a hlavně od dlouhého mantinelu vystřelil Harri Pesonen, Jakub Štěpánek kotouč viděl a schoval ji do své výstroje.
     
    52:39
    Nepřesnou přihrávku dojel u hrazení Tino Kessler, který chtěl přihrát na modrou čáru, ale udělal to hodně nepřesně. Domácí celek se tak musel stěhovat směrem zpátky.
     
    51:32
    Rostislav Martynek žabičkou přihrával před branku, kde se snažil černou gumu trefit z jedné Michal Kovařčík. Mladému hráči se to ale nepovedlo, a tak je stav zápasu stále vyrovnaný.
     
    51:16
    Pěknou kličkou se soupeře zbavil Matěj Stránský, který přihrál na lotyšského kolegu, jenž se pohyboval na levé straně. Guntis Galvinš pak ale zamířil jen do hrudi domácího maskovaného muže.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 41. Pesonen (Kessler, Rantakari) – 15. O. Kovařčík (Martynek, Zahradníček), 58. Martynek (M. Kovařčík), 59. Polanský (Chmielewski, M. Doudera), 60. O. Kovařčík


    HC Davos: van Pottelberghe (Aeschlimann) – Jung, Nygren (A), Guerra (A), Rantakari, Heinen, Stoop, Barandun, Kienzle – Pesonen, Aeschlimann, Tedenby – Riesen, Bader, Wellman – Palushaj, Ambühl (C), Kessler – Frehner.
    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kváča) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Zahradníček, M. Adámek, Hrachovský – Dravecký (A), Marcinko (A), M. Stránský – Martynek, M. Kovařčík, O. Kovařčík (C) – Adamský, Polanský, Chmielewski – Hrňa, Novotný, Szturc – Kofroň.

    Diváci: 6 300 (vyprodáno)