TPS – Ufa 4:3 (kon.) | Davos – Třinec 1:4 (kon.)
koniec
HC Davos
1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
HC Oceláři Třinec
cz Piatok 27.12.2019, 20:15 • Vaillant Arena, Davos • Spengler Cup • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že si Třinec připsal historicky první vítězství na Spengler Cupu, se loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (22:34:57)
     
    Velmi zkušeně odehráli Oceláři třetí třetinu, ovšem výsledek s předvedenou hrou rozhodně nesouhlasí. Třinec se totiž hned dvakrát prosadil do prázdné branky. Český zástupce možná o trochu více chtěl a také prokázal, že měl jednu formaci navíc. Davos nastoupil totiž do duelu jen s deseti útočníky a navíc se mu ve třetí části zranil Thierry Bader.

    Nejlepší hráči zápasu:

    Joren van Pottelberghe (Davos) – Jakub Štěpánek (Třinec)
     
    Konec zápasu.
    59:59 Ondřej KOVAŘČÍK - 1:4
     
    59:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Velmi důležitá branka, protože Oceláři si vyrovnali skóre ve skupině. Od červené čáry se prosadil ONDŘEJ KOVAŘČÍK, jenž zaznamenal druhou branku ve střetnutí s Davosem. bez asistence.
     
    58:58
    Branka Davosu byla znovu prázdná a od levého mantinelu orazítkoval vzdálenější tyč Matěj Stránský.
    58:35 Jiří POLANSKÝ - 1:3
     
    58:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Troufnu si říct, že je rozhodnuto a Oceláři míří za první historickou výhrou na tomto turnaji! Aron Chmielewski se pokusil o výpad před branku, ale trefil jen bližší tyčku. Celou akci ještě dohrál JIŘÍ POLANSKÝ, jenž se kolenem nemýlil. Asistence: Aron Chmielewski a Milan Doudera.
     
    57:55
    Joren van Pottelberghe míří na střídačku, Davos bude hrát v šesti lidech v poli.
    57:19 Rostislav MARTYNEK - 1:2
     
    57:19
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další chybu v obraně způsobil Magnus Nygren, který trefil brusli spoluhráče a pak si Michalem Kovařčíkem nechal nadzvednout hůl. Následně přišla přihrávka přes osu a ROSTISLAV MARTYNEK se střelou z jedné nemýlil. Jeho rána totiž zamířila přesně pod horní tyč, kde už Joren van Pottelberghe nemohl být. Asistence: Michal Kovařčík.
     
    57:00
    Davos se pokusil o dlouhou přihrávku, která byla nepřesná. Hra se tak vrátí před branku švýcarského celku.
     
    56:34
    Od zadního mantinelu přihrál na osu Vladimír Dravecký. Do střely se pak opřel Tomáš Marcinko, jehož pokus velmi dobře zablokoval Aaron Palushaj.
     
    55:20
    A znovu se zvoní na brankovou konstrukci Ocelářů! Z levé strany naprosto přesně zamířil Tino Kessler, který sice Štěpánka pokořil, ale trefil pouze tyč.
     
    54:30
    Hráči v modrých dresech se schovali za branku a počkali na prostřídání. Po chvíli Třinec se vydal do akce a Aron Chmielewski byl faulován, ale rozhodčí nepochopitelně mlčí.
     
    53:41
    Z velké dálky a hlavně od dlouhého mantinelu vystřelil Harri Pesonen, Jakub Štěpánek kotouč viděl a schoval ji do své výstroje.
     
    52:39
    Nepřesnou přihrávku dojel u hrazení Tino Kessler, který chtěl přihrát na modrou čáru, ale udělal to hodně nepřesně. Domácí celek se tak musel stěhovat směrem zpátky.
     
    51:32
    Rostislav Martynek žabičkou přihrával před branku, kde se snažil černou gumu trefit z jedné Michal Kovařčík. Mladému hráči se to ale nepovedlo, a tak je stav zápasu stále vyrovnaný.
     
    51:16
    Pěknou kličkou se soupeře zbavil Matěj Stránský, který přihrál na lotyšského kolegu, jenž se pohyboval na levé straně. Guntis Galvinš pak ale zamířil jen do hrudi domácího maskovaného muže.
     
    Dnešní utkání sleduje 6 300 (vyprodáno) diváků.
     
    50:25
    Marian Adámek u zadního mantinelu získal puk, který chtěl vyhodit do středního pásma. Ovšem černá guma od plexiskla zamířila na střídačku Třince.
     
    49:30
    Z levé strany si mezi kruhy najel Harri Pesonen, který po vstřelené brance ožil. Jeho bekhendový pokus byl dvojicí obránců sražen k zadnímu mantinelu.
     
    48:43
    Matěj Stránský si najel do pravého kruhu pro vhazování a poté přihrávala na hranici brankoviště, kam se hokejkou natahoval Tomáš Marcinko. Slovenskému útočníkovi pár centimetrů k zasažení puku scházelo.
     
    48:15
    Erik Hrňa přihrával na modrou čáru, kde pásmo neudržel Marian Adámek. Mladý obránce odcouval až před vlastní branku a dovolil spoluhráčům vystřídat.
     
    47:06
    Davos postavil obrannou hráz už v neutrální zóně, a tak to Třinec zkusil nahozením. Českému zástupci se v posledních minutách nedaří přechod před branku Švýcarů.
     
    46:15
    Na střed útočného pásma zamířil Ondřej Kovařčík, jehož pokus v pádu zastavil obránce. Český zástupce pak musel spěchat zpátky do středního pásma.
     
    45:43
    Oceláři Třinec se tentokrát ubránili a budou moci znovu myslet na rozhodnutí vyrovnaného zápasu.
     
    44:49
    Další nepřesný pokus od modré čáry vyslal Magnus Nygren. Třinci se pak povedlo černou gumu získat, vyhodit ji a také vystřídat unavenou čtveřici.
     
    43:54
    Od modré čáry se napřáhl Davyd Barandun, jehož pokus byl zastaven před brankou. Davos pokračoval v akci, jenomže Yannick Frehner branku přestřelil.
     
    43:25
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Aron Chmielewski – 2 min., držení).
     
    42:58
    Od levého mantinelu se napřáhl Rostislav Martynek, jenž domácímu brankáři jen vyprášil beton. Davos se pak zmocnil puku a Andres Ambühl si vynutil faul.
     
    41:15
    Bratři Kovařčíkové uháněli ve na posledního obránce. Ondřej přihrál na zadní tyč, kde se nacházel Michal, jemuž se nepodařilo přehodit brankářův beton. Ovšem Joren van Pottelberghe se skvěle v brankovišti roztáhl a udržel vyrovnaný stav.
    40:35 Harri PESONEN - 1:1
     
    40:35
    Davos právě vstřelil branku!
    V přesilové hře se Davosu podařilo vyrovnat! Otso Rantakari nahodil kotouč na branku a vyražený puk si pak našel Tino Kessler, jenž trefil brusli HARRIHO PESONENA, který pak ze vzduchu zamířil do černého. Asistence: Tino Kessler a Otso Rantakari.
     
    40:16
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Matěj Stránský – 2 min., podrážení).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I po čtyřiceti minutách platí, že o jediný zásah zápasu se zatím postaral Ondřej Kovařčík, a tak je Třinec v hubeném vedení. Druhá třetina nabídla vyrovnanou podívanou, což potvrzuje také průběžný stav. Trochu se čekalo, že Davos výrazně přidá, jenomže Oceláři dobře brání předbrankový prostor a akce soupeře ničí. Bude se Třinec radovat z historicky prvního vítězství na Spengler Cupu?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Středem hrací plochy přejel do útočného pásma Lukas Stoop, který hned vystřelil do horní části branky. Štěpánkova lapačka byla znovu připravená a hru přerušila.
     
    38:51
    Tomáš Marcinko nastřelil z vlastního pásma kotouč do rohu a celou akci dojel Guntis Galvinš. Jeho pokus pak přišel od levého mantinelu, jenže Joren van Pottelberghe znovu spolehlivě zasáhl.
     
    38:16
    Vyloučení v týmu HC Davos (Tino Kessler – 2 min., podrážení).
     
    37:41
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Michal Kovařčík – 2 min., držení hole).
     
    37:07
    Mezi kruhy si kotouč z bekhendu přehodil po otočce do forhendu Yannick Frehner. Celou situaci přečetl Tomáš Marcinko, který se výborně roztáhl a bruslí puk srazil do ochranné sítě.
     
    36:20
    Zpoza branky až do střeleckého prostoru si vybruslil Matěj Stránský. Jeho pokus z mezikruží byl ale nepřesný a proletěl jen vedle levé tyče. Třinec se aktuálně dlouho nacházel před brankou Davosu.
     
    35:30
    Už to vypadalo, že Třinečtí vyřídí přečísleně úspěšně. Jenomže Polanského přihrávka byla sražená a puk tak zamířil jen vedle pravé tyče.
     
    35:02
    Nahození od modré čáry zastavil v předbrankovém prostoru David Musil. Davos si odražený kotouč našel a ještě chvíli kombinoval, ovšem znovu bez zakončení na Štěpánkovu branku.
     
    34:05
    Souboj u hrazení vyhrál Michal Kovařčík, který černou gumu posunul do středního pásma. Davos je sice více na puku, ale před branku se dostává jen ojediněle.
     
    32:47
    Na osu hrací plochy si najel Erik Hrňa, který zamířil těsně vedle levé tyče. Odražený kotouč si pak ještě našel Ondřej Kovařčík, který domácího gólmana nepokořil.
     
    32:06
    Člověk by čekal, že tlak švýcarského týmu poroste. Ovšem opak je pravdou, Třinec si zkušeně hlídá těsné vedení a Jakub Štěpánek moc práce nemá.
     
    31:08
    Z vrcholu levého kruhu vystřelil Oliver Heinen, jehož pokus dobře zastavil Vladimír Dravecký. Česká zástupce pak posunul hru do středního pásma.
     
    30:22
    Třinec se ve vlastní třetině dostal pod tlak, a tak vyhodil po mantinelu. Černá guma byla tečována a oba celky míří směrem ke střídačkám.
     
    29:46
    Od obránců se odpoutal mezi kruhy Martin Adamský, jehož pokus z otočky byl nepřesný. Celou akci po chvíli zakončil ještě Michal Kovařčík, jenž našel brankářovu lapačku.
     
    28:44
    Zespodu útočného pásma přihrával Tomáš Marcinko. Ovšem kotouč hodně rotoval, a tak Hrňův pokus zastavil Joren van Pottelberghe.
     
    28:14
    Vyloučení v týmu HC Davos (Magnus Nygren – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    28:01
    Davos předčil Třinec ve středním pásmu, a tak ujížděl do přečíslení. Casey Wellman přihrál na pravou stranu, odkud vystřelil do bližší šibenice Aaron Palushaj. Ovšem Štěpánkova lapačka byla velmi rychlá a zakročila.
     
    27:20
    Neohroženě si na střed útočného pásma najel Vladimír Dravecký, který mířil k levé tyči. Jenže pokus celou dobu viděl domácí gólman, jenž černou gumu vyrazil betonem.
     
    25:56
    Z trestné lavice naskočil Magnus Nygren, jemuž chyběla rychlost. Celou situaci tak dojel Matěj Stránský, který akci včas překazil.
     
    25:27
    Cink! V předbrankovou prostoru se nacházel Yannick Frehner, jenž orazítkoval levou tyčku. Tohle bylo blízko vyrovnání, díky budu měl Štěpánek štěstí na své straně.
     
    25:05
    Přihrávka mířila před branku, kde se aktivně nabízeli Jiří Polanský a Rostislav Martynek. Jenže celou situaci také přečetl Andres Ambühl, který puk srazil mezi diváky.
     
    24:26
    Martin Gernát přihrál na vrchol pravého kruhu, odkud okamžitě pod horní tyčku pálil Erik Hrňa. Zakončení výtečného střelce zastavil Joren van Pottelberghe ramenem.
     
    23:44
    Vyloučení v týmu HC Davos (Magnus Nygren – 2 min., hákování).
     
    23:23
    Na levé straně měl hodně prostoru Mattias Tedenby, který cítil spoluhráče před brankou. Ovšem Davosu se zakončit nepovedlo a do akce se hnal Michal Kovařčík, jenž byl v úniku hákován.
     
    22:30
    Před branku se výpadem dostal Harri Pesonen, který ale českého brankáře nepřekvapil. Následně z levé strany hledal hůl spoluhráče Casey Wellman, ovšem puk byl tečován nepřesně.
     
    21:56
    Oslabení začínají Oceláři skvěle, jelikož se jim podařilo vyhodit. Ovšem Davos na nic nečeká a znovu rychle míří před Štěpánka.
     
    21:38
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Jiří Polanský – 2 min., držení).
     
    21:09
    Z ostrého úhlu zakončoval Rostislav Martynek, který mířil k přední tyči. Domácí brankář se na brankovou konstrukci nalepil a zasáhl lapačkou.
     
    20:55
    Třinečtí zachytili puk ve vlastním pásmu, ale poté ho vyhodili jen za cenu zakázaného uvolnění. Bude se vhazovat po pravé ruce hostujícího brankáře.
     
    20:39
    Na modré čáře operoval David Musil, který si odcouval více na střed. Jeho bombu pak vyrazil Joren van Pottelberghe do ochranné sítě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Sledovali jsme velmi vyrovnanou třetinu, v níž byl Davos o trochu nebezpečnější. Ovšem švýcarský tým se nevyvaroval chyby, kterou využila dvojice Rostislav Martynek – Ondřej Kovařčík. Právě Ondřej je jediným střelcem první třetiny, a tak mohou být spokojenější Oceláři. Nesmíme ani zapomínat na výkon Jakuba Štěpánka, který předvedl několik výtečných zákroků.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:13
    Velkou rychlost na levé straně nabral Martin Adamský, který se prohnal až do kruhu pro vhazování. Jeho zakončení ale bylo nepřesné, a tak Joren van Pottelberghe mohl být v klidu.
     
    18:02
    Tentokrát se před branku Třince hnal Thierry Bader, který se natlačil až před Štěpánka. Jenomže jej nepřekonal a navíc si český brankář pochutnal i na dorážkách z levé tyče.
     
    17:27
    Zakončení od levého mantinelu srazil za branku Roman Szturc. Třinec pak posunul hru do středního pásma, kde se kotouče znovu zmocnil Davos.
     
    16:59
    Ve středním pásmu nezachytil přihrávku bruslí Martin Adamský, a tak kotouč doputoval na zakázané uvolnění. Bude se tak vhazovat po pravé ruce Jakuba Štěpánka.
     
    16:16
    Ondřej Kovařčík přihrál na modrou čáru, kde se nacházel připravený Martin Gernát. Jeho nahození bylo mezi kruhy sice tečováno, ovšem puk proletěl jen vedle pravé tyče.
     
    15:17
    Utkání velmi rychle plyne ke konci první třetiny. Davos opět nahodil černou gumu na zadní mantinel, ovšem Třinec byl na tuto variantu připravený.
    14:12 Ondřej KOVAŘČÍK - 0:1
     
    14:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí trestají chybu soupeře a ujímají se vedení! Rostislav Martynek zachytil kličku soupeře a ujížděl sám na brankáře. Zkušený útočník se pokusil o kličku do bekhendu, kterou sice Joren van Pottelberghe přečetl. Ovšem vyražený kotouč si pak našel ONDŘEJ KOVAŘČÍK, který neměl problém poslat Oceláře do vedení. Asistence: Rostislav Martynek a Jan Zahradníček.
     
    13:00
    V komerční přestávce jsme viděli hodně rozzlobeného Marka Zadinu, který měl svěřencům hodně co říct. Doufejme, že hráči Třince budou reagovat, jelikož v posledních minutách byli pod tlakem Davosu.
     
    12:43
    Aaron Palushaj dlouho čekal až si některý ze spoluhráčů lépe najede. Po nahození do rohu se z pravého kruhu střelou v pádu prezentoval Yannick Frehner. Hostující maskovaný muž byl znovu na místě a drží tak pro Oceláře vyrovnaný stav.
     
    11:36
    Za obranu Třince si tentokrát najel Andres Ambühl, který předvedl bekhendový blafák. Jakub Štěpánek celou situaci ustál a zkušeného Švýcara vychytal.
     
    10:48
    Švýcarské mužstvo vyslal od modré čáry pokus z jedné, ovšem střela byla nepřesná. Následně Třince našel černou gumu za brankou a oba celky střídají.
     
    09:02
    K vyraženému puku se dostal Michal Kovařčík, který mířil do nebezpečného prostoru. Ovšem Joren van Pottelberghe se stihl přesunout a zakročit. Akce se pak otočila na druhou stranu, kde musel kvality předvést Štěpánek. Davos poslal přihrávku do druhé vlny a střelou do ramene brankáře se činil Davyd Barandun.
     
    08:25
    Ještě ze středního pásma se pokusil zakončit Erik Hrňa, jenž trefil prvního bránícího soupeře. Nahozením se pak prezentoval Martin Gernát, který zamířil nad.
     
    07:23
    Švýcarský celek se schoval za branku, kde Magnus Nygren počkal až mu spoluhráči vystřídají. Také Třinečtí využili situace a poslali do hry čerstvé síly.
     
    06:32
    Ve druhé vlně byl najetý Milan Doudera, jehož pokus byl nepřesný. Následně puk mířil mezi kruhy, odkud se nepřesnou ránou prezentoval zase Rostislav Martynek.
     
    05:43
    Do pravého kruhu si tentokrát najel Yannick Frehner, jehož pokus byl skryt za obráncem. Naštěstí pro Jakuba Štěpánka mířilo zakončení vedle vzdálenější tyče.
     
    04:30
    Otso Rantakari nahodil kotouč do rohu, pus se pak odrazil před branku, kde se nacházel Martin Gernát. Následně se do akce vydal po pravé straně Erik Hrňa, jehož pokus byl sražen nad branku Davosu.
     
    03:21
    Trochu kostrbatě přejel do útočného pásma Mattias Tedenby, jenže Davos tentokrát nic nevymyslel. Akce se tak strhla na druhou stranu, ovšem přihrávka na střed byla zastavena.
     
    01:40
    Krásnou akcí se prezentoval Andres Ambühl, jehož dlouhá klička Třinci pořádně zavařila. Štěpánek se nestíhal přesouvat, naštěstí pro Třinec Aaron Palushaj netrefil kotouč na poprvé, a tak jej nezasunul do odkryté branky.
     
    01:20
    Z levé strany útočného pásma se pokusil o přihrávku na osu Ondřej Kovařčík. Jenomže kotouč zamířil do středního pásma, a tak se Slezané musejí rychle vracet.
     
    00:38
    Nahozením od modré čáry se prezentoval David Musil, který branku Davosu minul. Český zástupce pak bojoval o černou gumu u zadního hrazení, ovšem znovu marně.
     
    00:10
    Druhé utkání českého zástupce na Spengler Cupu pravé začalo. Úvodní vhazování vyhrál Slovák Tomáš Marcinko. Jenže nahození na zadní mantinel úspěch neslavilo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Davos: van Pottelberghe (Aeschlimann) – Jung, Nygren (A), Guerra (A), Rantakari, Heinen, Stoop, Barandun, Kienzle – Pesonen, Aeschlimann, Tedenby – Riesen, Bader, Wellman – Palushaj, Ambühl (C), Kessler – Frehner.

    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kváča) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Zahradníček, M. Adámek – Dravecký (A), Marcinko (A), M. Stránský – Martynek, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (C), Polanský, Chmielewski – Hrňa, Novotný, Szturc – Kofroň.
     
    Spengler Cup je slavným turnajem, jenž začíná o vánočních svátcích a končí na Silvestra, pořádajícím je pak švýcarský Davos. Ve čtvrtek se odehrály první souboje, do nichž domácí celek nezasáhl. Ovšem úvodní střetnutí má za sebou Třinec, který nestačil na silný výběr Kanady. Oceláře tak čeká druhé střetnutí ve dvou dnech. Pokud chtějí bojovat o trofej, musejí zápas zvládnout.
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u druhého vystoupení Třince na Spengler Cupu. Tentokrát se český zástupce utká s pořádajícím Davosem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 41. Pesonen (Kessler, Rantakari) – 15. O. Kovařčík (Martynek, Zahradníček), 58. Martynek (M. Kovařčík), 59. Polanský (Chmielewski, M. Doudera), 60. O. Kovařčík


    HC Davos: van Pottelberghe (Aeschlimann) – Jung, Nygren (A), Guerra (A), Rantakari, Heinen, Stoop, Barandun, Kienzle – Pesonen, Aeschlimann, Tedenby – Riesen, Bader, Wellman – Palushaj, Ambühl (C), Kessler – Frehner.
    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kváča) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Zahradníček, M. Adámek, Hrachovský – Dravecký (A), Marcinko (A), M. Stránský – Martynek, M. Kovařčík, O. Kovařčík (C) – Adamský, Polanský, Chmielewski – Hrňa, Novotný, Szturc – Kofroň.

    Diváci: 6 300 (vyprodáno)