TPS – Ufa 4:3 (kon.) | Davos – Třinec 1:4 (kon.)
koniec
TPS Turku
4:3 (1:1, 3:0, 0:2)
HC Salavat Julajev Ufa
cz Piatok 27.12.2019, 15:10 • Vaillant Arena, Davos • Spengler Cup • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:22 Rodion AMIROV - 4:3
     
    59:22
    Ufa právě vstřelila branku!
    Ufa se k odvolání brankáře konečně dostala a tento krok přinesl rychlé snížení! Puk se po střele Culygina odrazil k RODIONOVI AMIROVOVI, proti jehož první dorážce ještě Tirronen vytrčil pravý beton, ale druhá už mu prošla pod nohou, kterou v té chvíli přizvedl – 4:3. Asistence: Kirill Culygin.
    55:36 Stanislav GAREJEV - 4:2
     
    55:36
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak jsem možná gólmana TPS přechválil! STANISLAV GAREJEV objel branku finského týmu a zakončením k bližší tyčce Tirronena dokonale zaskočil – 4:2. Bez asistence.
    35:09 Ilari FILPPULA - 4:1
     
    35:09
    TPS právě vstřelilo branku!
    Skvělé střídání první domácí formace končí gólem! Lauri Korpikoski našel před brankou zcela volného obránce Filip Windlerta, který ještě kotouč za záda Sochackého nedotlačil. Ten ale zůstal stát vedle na ledě roztaženého brankáře Ufy a ILARI FILPPULA si ho našel a doklepl do odkryté klece – 4:1. Asistence: Filip Windlert a Lauri Korpikoski.
    32:30 Tony SUND - 3:1
     
    32:30
    TPS právě vstřelilo branku!
    Finové navyšují svůj náskok! Bekhendové nahození TONYHO SUNDA od modré čáry zapadlo až do horního růžku nad lapačkou brankáře Sochackého. Letící puk ještě dost možná ze vzduchu tečoval Juuso Pärssinen, ovšem za autora gólu je v oficiálním zápise označen právě Sund. Rozhodčí dokonce u videa řešili případnou vysokou Pärssinenovou hůl, ovšem branka platí. Asistence: Markus Nurmi.
    30:51 Aleksi ANTTALAINEN - 2:1
     
    30:51
    TPS právě vstřelilo branku!
    Hokejisté Turku podruhé v zápase vedou! ALEKSI ANTTALAINEN nahodil puk na branku od modré čáry, kotouč prošel mezi bruslemi hned dvěma hráčům a zapadl mezi betony brankáře Sochackého, jenž nemohl vůbec nic vidět – 2:1. Asistence: Lauri Korpikoski a Ilari Filppula.
    12:01 Eduard GIMATOV - 1:1
     
    12:01
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hosté z ničeho nic srovnávají! Na dlouhý pas Kirilla Culygina si nabruslil Vladislav Kartajev, který se na levém kruhu uvolnil a vystřelil. Brankář Tirronen kotouč vykopl levým betonem jen k EDUARDOVI GIMATOVOVI a ten dorážel do odkryté klece – 1:1. Asistence: Vladislav Kartajev a Kirill Culygin.
    05:49 Oskari LEHTINEN - 1:0
     
    05:49
    TPS právě vstřelilo branku!
    Finský celek přesilovku využívá a otevírá gólový účet zápasu! Z levého kruhu vypálil zápěstím OSKARI LEHTINEN, který vymetl bližší horní růžek Sochackého svatyně. Asistence: Lauri Pajuniemi a Anton Holm.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 6. Lehtinen (Pajuniemi, Holm), 31. Anttalainen (Korpikoski, I. Filppula), 33. Sund (Nurmi), 36. I. Filppula (Windlert, Korpikoski) – 13. Gimatov (Kartajev, Tsulygin), 56. S. Garejev, 60. Amirov (Tsulygin)


    TPS Turku: Tirronen (Pohjanoksa) – Windlert, Olsson, Piskula, Anttalainen, Larsson, Sund, Viro – Budish, I. Filppula (A), Korpikoski (C) – Suoranta, Wirtanen (A), Lehtinen – Nurmi, Pärssinen, Pajuniemi – Karvonen, Kuru, Janatuinen – Holm.
    HC Salavat Julajev Ufa: Sochatskij (Karejev) – Ar. Sergejev (A), Koledov (A), Tsulygin, Lisovec, S. Garejev, Muchamadullin, Petrišev – M. Majorov, Ševčenko, Soloduchin (C) – Gimatov, Kartajev, Baškirov – Amirov, Lukin, Pimenov – Baranov, Kuzmin, Pustozjorov.