Slovensko – Kazachstan sk 3:1 (kon.) | Nemecko – USA 3:6 (kon.)
koniec
Nemecko
3:6 (1:2, 2:2, 0:2)
USA
Piatok 27.12.2019, 19:08 • Ostravar Aréna, Ostrava (Česko) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov hokeja pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentácie do 20 rokov Nemecka a USA. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 19:00.

    Včera sa počas vianočných sviatkov rozbehli ako to už býva zvykom MS v hokeji do 20 rokov. Tie sa tento rok nebudú konať v zámorí, ale bude ich hostiť Európa, konkrétne sa šampionát tejto vekovej kategórie odohrá v Česku. Základnú skupinu B bude hostiť Ostrava a tú tvorí domáca reprezentácia, Kanada, Rusko, USA a Nemecko.

    Formát šampionátu je už niekoľko rokov ten istý. Z päťčlenej skupiny postúpia do štvrťfinále štyri najlepšie celky, posledné dve odohrajú baráž o udržanie sa v elitnej kategórii na dve víťazné stretnutia.

    Nemecko čaká prvé vystúpenie na tomto šampionáte a to hneď proti jednému z celkových favoritov celého turnaja USA. Nemci sa navyše vracajú na tomto turnaji do elitnej kategórie po štyroch rokoch a v nabitej ostravskej skupine sú outsiderom. Čaká ich určite náročna úloha, ale kľúčový zápas pre nich bude ten v baráži, podľa papierových predpokladov by to mal byť Kazachstan.

    USA ako som už spomínal patrí medzi hlavných favoritov na zlatú medailu. Ostravská skupina je však veľmi nabitá a každý jeden zápas je pre USA veľmi dôležitý vzhľadom na konečné umiestnenie. Svoj prvý zápas už táto reprezentácia absolvovala a ihneď to bolo v derby proti Kanade. V dramatickej prestrelke USA podľahlo Kanade 4:6 a tak o prvé body bude musieť zabojovať v tomto zápase s Nemeckom, čo sa dá označiť ako povinná jazda.

    Favoritom je teda reprezentácia USA. Je to však svetový šampionát a ten vie niekedy priniesť aj prekvapenia. Stane sa tak v tomto zápase? Sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    Nemecko: Ancicka (Hane) – Seider (C), Mik, Wirt, Hüttl (A), Mass, Dersch, Heinzinger – Jentzsch, Reichel, Bokk – Stützle, Schütz (A), Peterka – Schinko, Kinder, Lobach – Nijenhuis, Fleischer, Valenti

    USA: Wolf (Knight) – Harris, M. Samuelsson (C), Stastney, Miller, Jones, Emberson, York – Robertson, Wahlstrom (A), Pinto – Drury, Caufield (A), Ford – Turcotte, Beecher, Brink – Hall, Pivonka, Kaliyev

    Rozhodca: Fatejev (RUS), Pešina (CZE) – Šalagin (RUS), Synek (SVK)
     
    Prajem príjemný športový večer! Svetový šampionát v hokeji hráčov do 20 rokov pokračuje ďalšími stretnutiami a ostravská aréna bude od 19:00 hostiť stretnutie Nemecka a USA. Favoritom je určite USA, ale Nemecko bude chcieť takisto zabojovať o doležité body a skúsiť sa vyhnúť bojom o záchranu. Do začiatku tohto stretnutia ešte nejaký ten čas ostáva, zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov.
     
    Začiatok stretnutia sa posúva. Je to už takým zvykom pri tomto šampionáte, ktorý sa zvyčajne koná v zámorí. Predpokladaný začiatok je teda približne o 19:10.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, prvá tretina sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Prvá tretina tohto stretnutia je už v plnom prúde, buly vyhral favorit zápasu z USA.
     
    00:35
    USA sa okamžite s pukom usadilo v útočnom pásme, ale zatiaľ sa k ohrozeniu bránky súpera nedostalo. Nemecko je od úvod pod tlakom.
     
    01:17
    Avšak razom sa to celé otočilo! K puku sa dostalo Nemecko, ktoré navyše bude hrať presilovku o jedného hráča. Pri avizovanom vylúčený naskočil aj šiesty hráč, Hüttluvu strelu brankár Wolf s námahou vyrazil do bezpečia!
     
    01:26
    Vylúčenie v tíme USA (Oliver Wahlstrom – 2 min., podrazenie).
     
    02:33
    Nemecko dalo gól!
    Tak to je teda veľmi zaujímavý úvod tohto stretnutia! Nemecko dokázalo využiť hneď svoju prvú presilovku na tomto šampionáte a ako prvé tak ide do vedenia o jeden gól! JOHN PETERKA zaujal správne miesto pri bránke súpera a po výbornej prihrávke umiestnil puk do siete – 1:0!
    Asistencie: Tim Stützle.
    02:33 John Peterka (GER) - 1:0
     
    03:32
    To je určite pre USA veľký šok. Sme však stále len v úvode stretnutia a tak je tu čas a priestor to celé zvrátiť. Nemecku však tento gól po psychickej stránke určite pomôže.
     
    03:49
    Favorit zápasu sa samozrejme snaží čo najrýchlejšie reagovať a neprestáva pridávať na svojej aktivite. Nemci však prácu v defenzíve zvládajú úspešne.
     
    04:46
    Veľmi dlhý pobyt USA v útočnom pásme teraz zakončil svojou strelou Wahlstrom, ale nemieril presne a puk sa dostáva do stredného pásma.
     
    05:36
    Ani strela od Druryho sa na nemeckého brankára nedostala, puk skončil na zadnom mantinely.
     
    06:26
    Ale aj Nemecko už postupune začían hroziť v útoku. Zatiaľ je to teda stále veľmi zaujímavý úvod stretnutia, snáď sa máme na čo ešte tešiť.
     
    07:04
    USA dalo gól!

    A je vyrovnané! Nemecké vedenie o jeden gól teda dlhého trvania nemalo, USA svoj tlak zúročilo vo vyrovnávajúci gól a začína sa teda odznova. JORDAN HARRIS využil zaváhanie súperovej obrany, odkryl sa mu dostatočný priestor a tvrdou a umiestnenou strelou prekonáva Ancicka – 1:1!
    Asistencie: Trevor Zegras, Arthur Kaliyev.
    07:04 Jordan Harris (USA) - 1:1
     
    08:04
    Aktivita hokejistov USA stále pokračuje. Nemecko momentálne opäť čelí veľkému tlaku zo strany súpera, ale už si dáva na podobné zaváhania ako pri vyrovnávajúcom góle pozor.
     
    09:13
    Tento útok USA je zastavený pre ofsajd. Postupune sa však už hra začína znova vyrovnávať.
     
    10:15
    Dostávame sa za polovicu prvej tretiny. Stav je aj naďalej vyrovnaný 1:1, čo je zrejme trocha prekvapením, ale výsledok je určite spravodilvý.
     
    10:46
    Troška sa však teraz dostávame do hluchšej časti zápasu. Nemecko je zatiaľ s predbežným výsledkom spokojné, USA sa nedarí výraznejšie presadiť sa v útočnom pásme.
     
    11:16
    Sledovali sme postupný útok Nemecka, ktorý však k ničomu vážnemu neviedol a puk sa tak už nachádza na hokejkách USA.
     
    11:42
    Zaujímavá šanca pre Nemecko! Individuálnu akciu nám teraz predviedol Bokk, ktorý potom síce preváhal lepšiu príležitosť na zakončenie, ale predsa len mal Wolf čo robiť, aby zabránili puku v ceste do siete!
     
    12:37
    Teraz tu bola pasáž hry, v ktorej dominovalo Nemecko. USA zrejme s takýmto priebiehom zápasu nepočítalo a bude mať čo robiť, ak dnes pomýšľa na všetky tri body.
     
    13:51
    USA sa po získaní puku pokúsilo o rýchly protiútok, ale je z toho len zakázané uvoľnenie a hra sa teda znova presúva do útočného pásma Nemecka.
     
    14:26
    Pomaličky sa blíži záver prvej tretiny. Aj naďalej je v platnosti nerozhodný stav 1:1. dočkáme sa do prestávky prípadne ešte nejakého presného zásahu?
     
    15:26
    Stále sa nám útočné výpady striedajú na oboch stranách, ale veľmi dobre teraz pracujú obe defenzívy. Zatiaľ to teda vyzerá, že sa na prestávku pôjde za nerozhodného stavu.
     
    16:05
    Vylúčenie v tíme USA (Jacob Pivonka – 2 min., sekanie).
     
    16:39
    Záver prvej tretiny sa už nezadržatelne blíži. Dlhšiu dobu sme nič zaujíjamvého nevideli, podstatné momenty úvodnej tretiny sa teda zatiaľ udiali v prvej polovici.
     
    17:40
    To však už neplatí! Nemecko hrá svoju druhú presilovku v tomto zápase a teraz malo hneď niekoľko príležitostí, kedy sa mohlo znova ujať vedenia! Postupune však svoje šance nevyužili Bokk a Seider.
     
    18:05
    USA v plnom počte.
     
    18:37
    USA dalo gól!

    USA úspešne zvládlo svoje oslabenie a krátko po tom gólovo udrelo! ZACHARY JONES sa ideálne postavil pred nemeckú bránku a po skvelej prihrávke od Zegrasa umiestnil puk za Ancickov chrbát – 1:2!
    Asistencie: Trevor Zegras, Shane Pinto.
    18:37 Zachary Jones (USA) - 1:2
     
    19:01
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
     
    19:22
    Vylúčenie v tíme Nemecko (Justin Schütz – 2 min., sekanie).
     
    19:46
    Krátko pred koncom prvej tretiny je tu prvá presilovka USA v tomto zápase.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina medzi Nemeckom a USA sa skončila, registrujeme tri presné zásahy. Možno až prekvapivo sa hral v prvej tretiny vyrovnaný hokej, ako prvé išlo do vedenia Nemecko už v tretej minúte gólom Peterku. O rýchle vyrovnanie sa potom v ôsmej minúte postaral Harris a krátko pred prestávkou poslal USA do vedenia Jones.

    Druhá tretina sa začne približne o 20:00.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, druhá tretina sa tak čoskoro začne!
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Druhá tretina tohto stretnutia sa už naplno rozbehla. USA pokračuje vo svojej presilovke.
     
    20:20
    Individuálne sa snažil presadiť Pinto, ale nedokázalo sa mu prekonať súperovu defenzívu. Nemecko tak zatiaľ oslabenie zvládla úspešne.
     
    21:22
    Nemecko v plnom počte.
     
    21:34
    Vylúčenie v tíme USA (Trevor Zegras – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    22:53
    Nemecko dalo gól!
    Znova je v Ostrave vyrovnaný stav! Nemecku to teda v presilovke ide výborne, dokázalo využiť aj túto presilovku a začína sa tak v tomto stretnutí opäť odznova. Nemecko pri početnej výhode o jedného hráča vytvorilo veľký tlak, od zadného mantinelu sa puk odrazil pred bránku na
    JOHNA PETERKU a ten ho pretlačil za brankára Wolfa – 2:2!
    Asistencie: Moritz Seider.
    22:53 John Peterka (GER) - 2:2
     
    23:06
    Opäť je tu veľký tlak Nemecka, teraz však pri vyrovnanom počte hráčov na ľadovej ploche. Kinder len o malinký kúsok minul priestor americkej bránky!
     
    23:46
    Nemecko teda ukazuje, že ho netreba podceňovať a bude veľkou prekážkou pre každého. Je však otázne, či v takomto výkone dokáže táto reprezentácia pokračovať.
     
    24:15
    Wolf musel znova zasahovať! Od modrej teraz nebezpečne pálil Reichel, puk končí vo výstroji amerického brankára.
     
    25:26
    Americký brankár teraz ukázal svoje veľké kvality a výrazne tak podržal svoj celok! Schütz so Stützlem mohli poslať Nemecko opäť do vedenia o jeden gól, ale proti bol už spomínaný brankár Wolf.
     
    26:15
    To boli teraz veľmi ťažké chvíle pre USA. Nemecko tak aj naďalej ukazuje, že nemusí byť na tomto šampionáte len do počtu.
     
    26:49
    USA sa následne snažilo odpovedať na tlak súpera rovnakým spôsobom, ale v útočnom pásme s pukom nič nevymyslelo.
     
    27:25
    Zaujímavú príležitosť teraz môžme pripísať aj na konto USA. Do svojej strely sa poriadne oprel Robertson, jeho tečovaný pokus tesne míňa nemeckú bránku.
     
    28:37
    Nemecko dalo gól!
    Zaujímavé veci sa v Ostrave dejú ďalej! Nemecko sa opäť dostáva po druhom góle v rade do vedenia o jeden presný zásah. Nemci založili rýchly protiútok v réžii Schütza, ktorý následne presnou prihrávkou našiel
    DOMINIKA BOKKA a ten poslal puk tam kam sa má – 3:2!
    Asistencie: Justin Schütz, Lukas Reichel.
    28:37 Dominik Bokk (GER) - 3:2
     
    29:10
    Veľa nechýbalo a Nemecko mohlo vyhrávať o dva góly! Lukas Reichel sa poriadne oprel do tejto svojej strely, puk končí aj po dorážke vo Wolfej lapačke!
     
    30:15
    Dostávame sa za polovicu druhej tretiny a na ukazovateli skóre svieti stále prekvapivý stav. Podceňované Nemecko vyhráva nad USA 3:2!
     
    30:56
    Vylúčenie v tíme Nemecko (Dennis Lobach – 2 min., krosček).
     
    31:10
    USA získalo presilovku a má šancu sa tak znova pokúsiť čo najrýchlejšie vyrovnať.
     
    31:27
    Vylúčenie v tíme Nemecko (Moritz Seider – 2 min., hrubosť).
     
    31:27
    Vylúčenie v tíme USA (Alexander Turcotte – 2 min., sekanie).
     
    31:47
    Strhla sa tu menšia potýčka pred bránou USA a je z toho vzájomné vylúčenie. Uvidíme, ako sa to bude odvýjať na ľadovej ploche.
     
    32:56
    Lobach sa vrátil späť do hry, takže presilovka USA ostala nevyužitá, vedenie Nemecka ani nebolo výraznejšie ohrozené.
     
    34:16
    USA dalo gól!

    Ale teraz už vyrovnané je, aréna v Ostrave dnes teda vidí bohatú gólovú nádielku! Nemci nemali akým spôsobom zastaviť toto nebezpečenstvo pri prečíslení súpera, Zegras dostal puk na SHANEHO PINTA a jeho strela k tyčke je gólová – 3:3!
    Asistencie: Trevor Zegras, K'Andrew Miller.
    34:16 Shane Pinto (USA) - 3:3
     
    35:16
    Pomaly sa bude v Ostrave končiť druhá tretina a my už registrujeme šesť prestných zásahov, po tri na oboch stranách.
     
    35:39
    Tempo hry teraz trocha opadlo. Ani jeden z tímov nechce spraviť výraznejšiu chybu pred prestávkou.
     
    36:10
    Predsa len sme však teraz sledovali menší nápor zo strany USA. Nemecko mu však dokázalo úspešne odolať a tak sme zvedaví, čo nás všetko ešte do prestávky čaká.
     
    36:46
    Viackrát teraz musel ale zasahovať nemecký brankár Ancicka. Ten však podržal svoj celok, ktorý tak stále drží nádejný výsledok s veľkým favoritom.
     
    37:40
    Po dlhšej dobe dalo o sebe v útoku vedieť aj Nemecko. Zakončenie od Stützleho však nebolo nijak nebezpečné a smerom dopredu sa už snaží preniknúť USA.
     
    38:31
    USA dalo gól!

    Kto dnes meral cestu do ostravskej arény určite neľutuje! Siedmy gól už padol v tomto zápase a v podstate je tu rovnaký záver tretiny ako tomu bolo aj v tej prvej, keď sa USA podarilo znova strhnúť vedenie na svoju stranu. Po nevyužitej nemeckej šanci si puk zobral Zegras, potiahol ho až pred bránku súpera, tam našiel CURTISA HALLA a ten nezaváhal – 3:4!
    Asistencie: Trevor Zegras, Jacob Pivonka.
    38:31 Curtis Hall (USA) - 3:4
     
    39:01
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Aj druhá tretina v Ostrave priniesla zaujímavé a prekvapivé momenty. Prakticky sa pokračuje v nastolenom tempe z prvej tretiny, sledujeme rýchle útočné výpady na oboch stranách a s gólmi sa roztrhlo vrece. Nemci na úvod druhej tretiny rýchlo vyrovnalo a potom išli aj do vedenia. Dva góly však potom v tejto tretine dalo aj USA a tak táto reprezentácia opäť vyhráva o jeden gól. Nemecko stále dokazuje, že ho netreba podceňovať a my sa už môžme tešiť na tretiu tretinu, ktorá sa začne približne o 20:52.
     
    Oba reprezentačné výbery sú už s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, posledná tretia tretina sa tak čoskoro začne!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Posledná tretia tretina tohto stretnutia je už v plnom prúde. Či to bude posledných 20 minút zápasu ťažko predpovedať.
     
    40:43
    Hneď v úvode tu bola aktivita zo strany Nemecka, ale americká defenzíva úspešne odolala.
     
    41:38
    Útočiť však neprestávajú ani hokejisti USA. Kaliyev premrhal dobrú príležitosť na strelu a tak sa puk vracia opäť na nemecké hokejky.
     
    42:30
    Nemecko mohlo vyrovnať a zopakovať tak úvod z druhej tretiny! Valenti mal hneď dve veľké príležitosti, ale prvú strelu zastavil Wolf svojom betónom a následne puk ukryl vo svojej výstroji!
     
    43:10
    Od úvodu tretej tretiny je teda jasné, že Nemecko ešte toto stretnutie vôbec nevzdáva a bude bojovať minimálne o vyrovnanie.
     
    43:23
    Na druhej strane si však teraz musel dať pozor aj nemecký brankár Ancicka. Robertson pálil z dobrej pozície, ale lapačka nemeckého muža v maske bola úspešná.
     
    44:15
    Teraz sledujeme pasáž hry, kde hrá aktívnejšie USA. Favorit zápasu tak drží puk na svojich hokejkách a to je pre neho nesmierne dôležité.
     
    45:10
    Väčší tlak USA sa teraz snažil zakončiť Brink, ale ani nadvakrát nevyslal úspešnú strelu. Nemecko sa tak môže v týchto chvíľach oslobodiť.
     
    45:27
    Môžme zatiaľ konštatovať, že tretia tretina je v réžii USA. Nemci sa však rozhodne nezdávajú a stále pokračujú vo veľkom boji o body do tabuľky.
     
    45:47
    Vylúčenie v tíme Nemecko (Daniel Wirt – 2 min., hákovanie).
     
    47:18
    USA dalo gól!

    USA využíva presilovku a prvýkrát v tomto zápase je tu dvojgólový rozdiel!
    V zmätku pred nemeckou bránkou sa k puku dostal BOBBY BRINK a presnou strelou prekonáva bezmocného Ancicku – 3:5!
    Asistencie: Nicholas Robertson.
    47:18 Bobby Brink (USA) - 3:5
     
    48:18
    Toto bol určite veľmi dôležitý gól pre USA. Nemecko tak už prehráva o dva góly a má pred sebou náročnú úlohy. Určite však Nemcov ešte odpisovať nemôžme.
     
    49:10
    Aktivita je však stále na strane USA, ktoré to teraz všetko drží pod svojou kontrolou. Ostravská Aréna má však stále o pekné hokejové divadlo postarané.
     
    49:15
    Tlak USA opäť pokračuje, strela od Turcottea len tesne míňa priestor nemeckej bránky.
     
    49:35
    Nemcov teraz zachránil od ďalšieho gólu brankár Ancicka, ktorý zlikvidoval veľkú šancu Jonesa! Následné dorážky už do bezpečia dostala nemecká defenzíva.
     
    50:10
    Dostávame sa do druhej polovice poslednej tretej tretiny. USA aj naďalej vyhráva o dva góly a je tak na najlepšej ceste za troma bodmi z tohto stretnutia.
     
    50:51
    USA dalo gól!

    A zrejme je už o osude tohto stretnutia rozhodnuté! USA dáva svoj šiesty gól v tomto zápase a to už bude zrejme nad sily Nemecka niečo s tým spraviť. OLIVER WAHLSTROM teraz predviedol nádhernú individuálnu akciu, keď si prebral puk, obišiel všetko čo mohol a skvelou forhendovou kľučkou poslal puk za bezmocného Ancicku – 3:6!
    Asistencie: Shane Pinto.
    50:51 Oliver Wahlstrom (USA) - 3:6
     
    51:36
    USA má už réžiu zápasu plne pod kontrolou a tak to vyzerá, že úlohu papierového favorita napraví. Prehra o tri góly by však bola pre Nemecko určite dosť krutá a nezaslúžená.
     
    52:13
    Nemci sa snažia pokračovať vo svojom sympatickom výkone a tento zápas len tak nezabaliť. Určite si za to zaslúžia obdiv.
     
    53:03
    Vylúčenie v tíme USA (Oliver Wahlstrom – 2 min., držanie).
     
    53:13
    Je tu presilovka pre Nemecko, ktoré tak bude mať šancu na úpravu skóre.
     
    53:46
    Nemecko dokázalo znova vytvoriť veľký presilovkový tlak, Jentzschova strela len tesne míňa priestor americkej bránky.
     
    54:16
    Vylúčenie v tíme USA (Mattias Samuelsson – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    54:17
    Oddychový čas Nemecko.
     
    54:20
    Ale pozor! Je tu pre Nemecko skrátená presilovka o dvoch hráčov a to je teda obrovská šanca na strelenie gólu!
     
    55:00
    Nemecko aj pri presilovke o dvoch hráčov vytvorilo veľký tlak, Stützle pálil tesne vedľa bránky súpera a USA si teraz na malú chvíľu môže vydýchnuť!
     
    55:03
    USA hrá so štyrmi hráčmi.
     
    55:28
    Opäť veľmi veselo bolo pred americkou bránkou! Postupune však vo svojich šanciach neuspeli Kinder, Valenti a Hüttl.
     
    56:16
    USA v plnom počte.
     
    57:26
    Už to tak vyzerá, že USA počas dvojnásobného oslabenia prežilo to posledné najhoršie možné a samotný záver tretej tretiny by už malo zvládnuť.
     
    58:01
    Boli ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny a už teda aj samotného zápasu.
     
    59:31
    Zápas sa už len dohráva, o všetkom podstatnom je už rozhodnuté.
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine sme napokon registrovali dva presné zásahy, oba dalo USA, ktoré tak zvíťazilo nad Nemeckom v pomere 6:3! Papierové prognózy sa tak naplnili, ale výhra favorita sa vôbec nerodila ľahko. Nemecko dlho odolávalo, dokonca aj dvakrát vyhrávalo a hralo s USA vyrovnanú partiu. Na body to však nestačilo, ale nemeckí hokejisti si určite pochvalu zaslúžia.

    Ďakujem za pozornosť, prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera! (21:28:39)

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 3. Peterka (Stützle), 23. Peterka (Seider), 29. Bokk (Schütz, Reichel) – 8. Harris (Zegras, Kaliyev), 19. Jones (Zegras, Pinto), 35. Pinto (Zegras, Miller), 39. Hall (Zegras, Pivonka), 48. Brink (Robertson), 51. Wahlstrom (Pinto)


    Nemecko: Ancicka (Hane) – Seider (C), Mik, Wirt, Hüttl (A), Mass, Dersch, Heinzinger – Jentzsch, Reichel, Bokk – Stützle, Schütz (A), Peterka – Schinko, Kinder, Lobach – Nijenhuis, Fleischer, Valenti.
    USA: Wolf (Knight) – Harris, M. Samuelsson (C), Stastney, Miller, Jones, Emberson, York – Robertson, Wahlstrom (A), Pinto – Drury, Caufield (A), Ford – Turcotte, Beecher, Brink – Zegras, Hall, Kaliyev – Pivonka.

    Rozhodca: Fatejev (RUS), Pešina (CZE) – Šalagin (RUS), Synek (SVK)