Chabarovsk – Jekaterinburg 4:3 (2:0 po s.n.) | Novosibirsk – Petrohrad 0:2 (kon.) | Barys – D. Moskva 3:4 (po pr.)
Čeljabinsk – S.Moskva 2:5 (kon.)
koniec po predl.
Barys Nur-Sultan
3:4 (0:2, 2:0, 1:1 - 0:1)
Dynamo Moskva
cz Piatok 27.12.2019, 14:30 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (17:06:56)
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (DMS) 1+0, 3 střely na branku, 4/9 vhazování, 2 hity, čas na ledě – 20:46.

    Michal Čajkovský (DMS) 0+0, 1 střela na branku, 1 hit, čas na ledě – 16:55,
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 35 – 26
    Trestné minuty: 8 – 4
    Vhazování: 43 – 26
    Zblokované střely: 18 – 5
    Hity: 10 – 15
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 204 diváků.
     
    Je konec, hostující celek si nakonec z tohoto utkání odveze dva body! Dynamo mělo v prodloužení převahu, přesto mu trvalo tři a čtvrt minuty, než se prosadilo. Nakonec to na sebe vzal kapitán – Vadim Šipačov, jenž vymíchal brankáře a poslal puk k tyčce.
     
    Konec zápasu.
    63:17 Vadim ŠIPAČOV - 3:4
     
    63:17
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Moskva nakonec přetavila svou aktivitu v prodloužení ve vedoucí gól! VADIM ŠIPAČOV si sebral kotouč v útočném pásmu. Sám se vydal až před gólmana, kterého vymíchal a poslal puk k tyči. Bez asistence.
     
    62:32
    Hra v prodloužení nám ještě nepřinesla ani jedno přerušení a útoky se často střídají. Přesto má navrch Moskva, která nedokázal ale využít své šance.
     
    61:56
    Nyní se hra trochu uklidnila a oba týmy bojovaly v útočném pásmu hostí o puk. Ten nakonec získalo Dynamo, které se perezentovalo další střelou na branku.
     
    61:31
    Jenže i Nur-Sultan už měl dobrou šanci na skórování! Darren Dietz měl ideální pozice, ale svou střelu namířil asi těsně vedle branky!
     
    61:00
    Dynamo vletělo do prodloužení jako uragán a Barys byl zatím naprosto mimo- Domácí gólman musel vytíáhnout další zákrok, který nebyl jednoduchý.
     
    60:22
    Kdyby to hosté nechtěl dohrát do prázdné brány, mohli vyhrát tento zápas! Hietanen byl nejspíše tím, kdo mohl pálit, ale přihrával ještě k tyčce, kam se stihl Edward Pasquale přesunout!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Jsou za námi dvě třetiny, po kterých zůstal stav srovnán, i když jsme viděli dvě branky. Každopádně oba týmy se zasloužily o jednu. Nejprve dostal svůj tým do vedení Roman Starčenko, který měl před sebou hodně prostoru. André Petersson však srovnal stav zápasu v početní výhodě tři minuty před koncem třetí periody.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:31
    Barys to zkusil dalekým nahozením po mantinelu, ale u puku byli dříve hostující hráči. Vladimir Brjukvin ale poslal puk jen na zakázané uvolnění.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    58:34
    Alexej Makljukov nahodil puk od modré po mantinelu, bylo vidět, že hlavně nechce udělat nějakou chybu. V tomto zápas nejspíše uvidíme prodloužení.
     
    58:05
    Anton Sagadejev se snažil najít nějakého spoluhráče svým křižným pasem, ale tam nikdo nebyl. Proto se zase k touši dostali hokejisté v bílých dresech.
     
    57:40
    Do konce zápasu nám tak zbývá něco málo přes dvě minuty a vypadá to, že se tady bude prodlužovat. Na kotouči se však nyní drží domácí hráči.
    56:41 André PETERSSON - 3:3
     
    56:41
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Jenže nakonec je z toho stejně využíiá přesilová hra a v Nur-Sultanu je srovnáno! ANDRÉ PETERSSON dostal přihrávku zpoza branky a svou střelu z první namířil přesně k bližší tyči, kam se Edward Pasquale nestihl přesunout. Asistence: Vadim Šipačov.
     
    56:13
    Moskva je usazená v útočném pásmu, kde má solidní tlak. Snaží se hodně často pálit, ale Edward Pasquale drží v posledních momentech svůj tým.
     
    55:30
    Nur-Sultan nadále vede statistiku vhazování a polepší si v ní i tentokrát. Vyhrál totiž buly a poslal kotouč naprosto nekompromisně přes všechny čáry.
     
    55:22
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Jesse Blacker – 2 min., podrážení).
     
    54:38
    Dmitrij Jaškin se snažil probít do útočného pásma, kam se probíjel jako tank. Neměl však kotouč pod plnou kontrolou, takže o něj záhy přišel.
     
    53:57
    A kotouč se nyní dostal mimo mantinely a do konce třetiny zbývá šest minut. Domácí nadále vyhrávají o jednu branku a před námi je komerční pauza.
     
    53:24
    Curtis Valk se dostal ke střele z vrcholku kruhu. Proto vypálil zápěstím, ale byl při zakončení atakován, takže z toho nebyla moc přesná střela na branku.
     
    52:43
    Moskva si ale nakonec s touto situací poradila a drží puk na svých hokejkách. má však značné problémy s přechodem středního pásma.
     
    51:46
    Barys se ihned po oslabení vydal do útoku, kde musel podstoupit několik soubojů za brankou. Nakonec je ustál a donutil Bočarova k zákroku.
     
    51:19
    Jegor Šalapov je na ledě!
     
    50:55
    Hosté se nakonec dostali těsně za modrou čáru, a tak jim byl odpískán ofsajd. Pomalu to vypadá, že domácí hokejisté se tomuto oslabení ubrání.
     
    50:10
    Domácí sice už jednou vyhodili, ale hosté jsou zase zpět v útočném pásmu, kde kombinují. Zatím je to však bez nějaké častější střelby na branku.
     
    49:41
    Moskva tak dostala ideální možnost na srovnání stavu. Dnes už využila jednu ze dovou početních výhod. Podaří se jí to i v tomto případě?
     
    49:19
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Jegor Šalapov – 2 min., vysoká hůl).
     
    48:52
    Michal Čajkovský udržel puk na modré a rovnou vyslal nahození na branku. To se však nedostal až ke gólmanovi, který tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    48:35
    Ivan Bočarov se musel mít po delší době také na pozoru. Kirill Paňukov vypálil od mantinelu, ale hostující brankář na jeho střelu dobře viděl, a tak zasáhl.
     
    47:58
    Dmitrij Mojsejev byl dalším hráčem hostí, který pálil. Takhle měli hrát hosté celý zápas a ne začít až v tu chvíli, kdy jim začíná téct pomalu ale jistě do bot.
     
    47:04
    Edward Pasquale má nyní tolik práce, jako neměl za celou druhou třetinu. Zatím však nájezdům soupeře odolává bez větších problémů.
     
    46:21
    Přesto se Dynamo nakonec dostalo ke střele. Maxim Afinogenov ji měl na starosti, ale branková jeho rána nebyla. Následuje komerční přestávka.
     
    46:07
    Na druhé straně se něco vymyslet pokoušel Dmitrij Jaškin, ale zatím nebyl úspěšný. Puk se mu totiž zamotal mezi brusle a soupeř ho o něj obral.
     
    45:42
    Pavel Akolzin se dostal do souboje, díky čemuž se nakonec nepískalo zakázané uvolnění. Útok domácích měl ale nyní jen epizodní roli.
     
    45:05
    Moskva tak poprvé v tomto utkání prohrává a bude muset hodně přidat na tempu, pokud si chce z kazašského hlavního města odvézt nějaké body.
    44:00 Roman STARČENKO - 3:2
     
    44:00
    Barys právě vstřelil branku!
    Domácí pokračují v aktivitě a zaslouženě jdou poprvé v tomto zápase do vedení! Linus Videll v přečíslení posunul puk na ROMANA STARČENKA, který měl před sebou dálnici! Proto si najel blíže ke gólmanovi a ranou zápěstím mu nedal šanci! Asistence: Linus Videll a Atte Ohtamaa.
     
    43:22
    Tak toto byl nepříjemný moment. Po střele byl totiž trefen obličej Jesseho Blackera, který se okamžité poroučel k zemi. Vypadá to ale, že bude pokračovat.
     
    43:00
    Po delší době se hokejisté v bílém dostali do útočného pásma, ale nic tam nevymysleli. Ani Barys se však nyní nepředvedl v tom nejlepším světlem.
     
    42:05
    Nyní už to sice vypadalo, že se sami vyhnali z pásma, ale Anton Sagadejev ještě stihl puk na modré. Přesto Moskva dostala puk aspoň do středního pásma.
     
    41:36
    No, Nur-Sultan ze své aktivity nepolevuje, možná spíše naopak. Dynamo je naprosto mimo hru a domácí hokejisté jsou nadále jasným pánem na hřišti.
     
    41:06
    Jenže nevymyslela. Naopak se Barys dostal do rychlého kontru a Edward Pasquale musel hodně rychle sklapnout své betony. To se mu však povedlo.
     
    40:32
    Domácí začali i tuto část hodně aktivně a napadají svého soupeře v útočném pásmu. Moskva to ale zvládla a může něco vymyslet dopředu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 28 – 12
    Trestné minuty: 4 – 4
    Vhazování: 29 – 15
    Zblokované střely: 9 – 5
    Hity: 4 – 10
     
    Tak už jsou za námi dvě periody dnešního zápasu, po kterých je stav vyrovnaný, jelikož domácí stihli dvakrát skórovat. Nejprve se do puku na modré opřel Darren Dietz, jehož ránu tečoval Dustin Boyd, přesně pod horní tyčku. Kýženého srovnání se Nur-Sultan dočkal tři minuty před koncem třetiny. Anton Sagadejev se totiž ukázal povedenou tečí. Nutno dodat, že Moskva nepředvedla v této třetině vůbec nic a může být ráda, že stav je jen srovnán...

    Další třetina začne přibližně v 16:15.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:37
    Domácí měli ještě dobrou šanci na skórování! Corban Knight si podržel puk a pak poslal křižný pas na spoluhráče. Ten vypálil z první, ale Ivan Bočarov se stihl přesunout!
     
    39:05
    Dmitrij Jaškin moc v této třetině vidět nebyl, každopádně nyní dostal puk do útočného pásma. Domácí však hrají ve velké pohodě a kotouč záhy získali.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:15
    barys by se evidentně rád dostal ještě do vedení v této periodě. Nyní se navíc puk dostal na střídačku a domácí vybojovali buly v útočném pásmu.
     
    37:40
    Navíc domácí pokračují v hodně aktivní hře a hosté netuší, kde jim hlava stojí. Moskvané se budou muset do poslední periody hodně zvednout.
    36:59 Anton SAGADEJEV - 2:2
     
    36:59
    Barys právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! Dynamo jev této periodě úplně mimo a zaslouženě přichází o svůj náskok! Dmitrij Ševčenko nabil na modrou, kde byl připravený Jesse Blacker. Tento hráč vyslal dobrou ránu od modré, do které ještě sáhl ANTON SAGADAJEV, jenž tečoval puk mimo dosah brankáře. Asistence: Jesse Blacker a Dmitrij Ševčenko.
     
    36:32
    Pavel Akolzin a Pavel Akolzin se snažili napadat v útočném pásmu, ale ke kotouči se nedostali. Přesto Moskva se na puku na dlouhou neudržela.
     
    36:00
    Barys je už zase u puku a snaží se srovnat stav dnešního zápasu ještě v této třetině. Ivan Bočarov si na nedostatek práce rozhodně nemůže stěžovat.
     
    35:26
    Dynamu se ale opravdu směrem dopředu jinak nedaří ani trochu. Přesto nyní alespoň získali puk ve středním pásmu a mohou si na chvilku oddychnout.
     
    34:50
    Arťom Volkov se po delší době dostal ke střele jako hráč Dynama. Jeho nahození od modré ale nikdo netečoval, takže Pasquale předvedl lehký zákrok.
     
    34:00
    Jak vidno, tak domácí hokejisté jsou podstatně aktivnější než jejich soupeř. Zatím to však vedlo jen ke snížení, a tak Barys nadále o jednu branku prohrává.
     
    33:31
    Střely na branku: 21 – 10
     
    32:57
    Hokejisté v modrém se zase dostali ke kotouči a jsou usazení v útočné třetině. Moskva se sice dostala na chvilku k puku, ale nedaří se jí v útočné fázi.
     
    32:30
    A hostující brankář byl v akci i o chvilku později. To vznikla skrumáž před jeho brankou, ovšem Ivan Bočarov si našel puk a schoval ho pod lapačku.
     
    31:57
    Velká šance na straně Barysu nekončí brankou! Ten se totiž dostal do přečíslení dva na jednoho, kdy Linus Videll dostal finální přihrávku. Střela mu ale nesedla a Ivan Bočarov stihl zasáhnout!
     
    30:55
    Jesse Blacker udržel v souboji kotouč na modré, takže jeho tým může pokračovat v aktivní hře. Nakonec se však domácí vyhnali sami, a to nepřesným pasem.
     
    30:13
    Ivan Bočarov nakonec musel zasahovat. Navíc domácí hokejisté následně vyhráli vhazování v útočném pásmu a Valerij Orechov pálil od modré, další zásah.
     
    29:49
    Alichan Asetov se musel pro kotouč vrátit až do své obranné třetiny, ale Nur-Sultan se tlačí do zakončení. Moskva se nyní hlavně brání.
     
    29:05
    Barys napadal aktivně v útočném pásmu, ale nebylo mu to k ničemu. Hosté to ustáli, ale na červené čáře jen napálili puk a celá lajna šla vystřídat.
     
    28:17
    Hosté byli v útočném pásmu, načež se tam zase rychle vrátí. Domácím se nepovedla rozehrávka, a tak šel kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    27:38
    Oba týmy se nadále snaží hrát hodně aktivně dopředu, avšak oba celky srážejí celkem četné nepřesnosti. Snad se tyto nepřesnosti brzy odstraní.
     
    26:53
    Vypadá to, že hostující hráči se trochu zvedli po inkasované brance a už jsou zase vyrovnaným soupeřem. Střela Muranova byla sražena do ochranné sítě.
     
    26:09
    Moskvané se snaží trochu uklidnit hru a dostat se postupným útokem až do pásma. Zastavil je však ofsajd a před námi je tak komerční přestávka.
     
    25:39
    Domácí hokejisty jako by někdo polil živou vodou a jsou nyní lepším týmem na hřišti. Ivan Bočarov tentokrát na střelu viděl a vyrazil ji do ochranné sítě.
    24:25 Dustin BOYD - 1:2
     
    24:25
    Barys právě vstřelil branku!
    Jenže o chvilku později nebude o regulérnosti branky pochyb a domácí tak prohrávají už jen o jednu branku! Darren Dietz dostal přihrávku na modrou ihned po buly a do jeho povedené rány ještě sáhl DUSTIN BOYD, kterému je gól připsán! Asistence: Darren Dietz a Valerij Orechov.
     
    24:15
    Neuznaná branka se samozřejmě nelíbí domácím trenérům, kteří požádali o vysvětlení hlavní rozhodčí. Chvilku se tak nejspíše nebude hrát.
    24:15 Neuznaná branka domácího celku
     
    24:15
    Domácí sice dosáhli branky, ale ta není uznána! Ivan Bočarov už v té době ležel v brankovišti a nemohl zasahovat. Dostal hokejkou pod masku.
     
    23:26
    Hosté se ubránili buly ve svém obranné pásmu, ale sami se dostali jen do středního pásma. Na chvilku se tak budou muset zase bránit.
     
    22:55
    Dmitrij Mojsejev se dostal s kotoučem dopředu a hledal spoluhráče zadovkou, ale ten byl ještě daleko, takže puk uzmuli domácí do své moci.
     
    22:17
    Vadim Šipačov je na ledě!
     
    21:49
    Ivan Igumnov chtěl najít spoluhráče, který by mohl vyhodit, jelikož hráč Moskvy neměl dobrou pozici. Nakonec se to hostům povedlo do středního pásma.
     
    21:30
    Nikita Michajlis hledal křižným pasem spoluhráče, ale tomu nešel puk na střelu z první. Proto nakonec pálil Darren Dietz, ale gólman hostí má další zákrok.
     
    21:05
    Ivan Bočarov už nyní zasahovat musel. Na střelu ale celkem dobře viděl. Takže ránu Darrena Dietza lapil do své lapačky jako malinu a přerušil hru.
     
    20:40
    Barys ukázal, že měl v minulé třetině podstatně lepší buly, které vyhrál i nyní v útočném pásmu. Přesto se hosté záhy dostali ke kotouči a vyhodili ho.
     
    20:17
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vadim Šipačov – 2 min., podrážení).
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 7 – 7
    Trestné minuty: 4 – 2
    Vhazování: 13 – 8
    Zblokované střely: 6 – 2
    Hity: 4 – 5
     
    Je za námi první třetina dnešního utkání, po které budou rozhodně spokojenější hostující hráči, kteří vedou o dvě branky. Jako první se trefil Andrej An. Mironov, který vypálil velmi tvrdou ránu od modré. Následně ještě hosté využili početní výhodu. Dmitrij Jaškin si najel do dobré střelecké pozice a gólman domácího celku neměl šanci na zásah. Barys tak bude muset hodně zabrat.

    Další třetina začne přibližně v 15:23.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Maxim Afinogenov se ještě snažil napadat rozehrávku soupeře v útočném pásmu, ale k ničemu to nebylo. Domácí to ustáli a před námi je konec periody.
     
    19:06
    Dmitrij Ševčenko je na ledě!
     
    19:05
    Pavel Akolzin mohl v oslabení snížit náskok svého soupeře! Dostal se do samostatného úniku, který řešil bekhendovým blafákem, ale Ivan Bočarov se natáhl a má puk v lapačce!
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:24
    Na hřišti dochází ke střídání formací. Vidíme tedy na ledě čerstvé síly a domácí dokázali znovu vyhodit kotouč přes všechny čáry za branku soupeře.
     
    17:55
    Viděli jsme střelu od modré v podání hostů. Edward Pasquale tohomoc neviděl, ale kotouč naštěstí pro něj skončil těsně vedle jeho levé tyčky.
     
    17:31
    Ivan Igumnov se snažil křižným pasem najít někoho ze spoluhráčů, ale nepovedlo se mu to. Domácí se dostali ke kotouči a poslali ho neutrální zóny.
     
    17:06
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Dmitrij Ševčenko – 2 min., podrážení).
     
    16:38
    Hokejisté v bílém jsou zase v útoku a motají hlavu svým soupeřům. Musí však absolvovat četné souboje u mantinelu, takže se nemohou dostat do kombinace.
     
    16:11
    Hostí se snažili zaútočit, ale jejich snaha skončila při souboji u mantinelu. Na druhou stranu ani Nur-Sultan nevymyslel směrem dopředu vůbec nic.
     
    15:45
    Dmitrij Mojsejev je na ledě!
     
    15:00
    Nur-Sultan zatím nehraje početní výhodu tak dobře. Když se dostane do útočného pásma, tak má velké problémy s tím, aby se tam udržel.
     
    14:22
    Ivan Bočarov se musel připomenout zákrokem betonem, když se před ním zjevil osamocený soupeř. Připsal si však úspěšný zákrok, tak je to stále o dva.
     
    13:56
    I Dynamo začalo své oslabení velmi dobře a dostalo kotouč do středního pásma. Barys ho tam však okamžitě sebral a žene se do útočného pásma.
     
    13:45
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Dmitrij Mojsejev – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    12:56
    Moskva navíc pokračuje v hodně aktivním výkonu a v zápase je lepším týmem. To Barys je celkem ochromen dvěma inkasovanými góly a hledá se.
    12:10 Dmitrij JAŠKIN - 0:2
     
    12:10
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A hosté využívají přesilovou hru, takže vedou už o dva góly! DMITRIJ JAŠKIN si vyměnil puk se spoluhráčem a dostal se úplně sám do střelecké pozice. Svůj pokus vyslal na zadní tyč a Pasquale nestihl zasáhnout! Asistence: Vadim Šipačov.
     
    11:15
    Domácí sice kotouč vyhodili, ale hosté se okamžitě dostali zpět do útočného pásma. Zde přišla střela v podání hráče Dynama, načež byl puk znovu vyhozen.
     
    10:42
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Alexej Makljukov – 2 min., držení).
     
    10:35
    Ivan Muranov dojel jako první odražený kotouč a Moskva je v posledních okamžicích rozhodně lepším týmem. Stejný hráč navíc vybojoval přesilovku.
     
    09:40
    Edward Pasquale se bude muset mít znovu na pozoru. Jeho spoluhráčům se totiž ani trochu nepovedla rozehrávka a puk skončil na zakázaném uvolnění.
    09:03 Andrej An. Mironov - 0:1
     
    09:03
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Moskva vyhrála v útočném pásmu buly a raduje se z prvního gólu v zápase! Arťom Volkov nabil na modrou spoluhráči. Tam byl ANDREJ AN. MIRONOV, jehož dělovka z první se otřela o někoho před brankou a skončila v síti.
     
    08:32
    Domácí hráč předvedl velmi dobrou rychlost a donutil soupeře k rychlému vracení se. Ten měl přece jen podstatně větší náskok, takže byl u puku rychleji.
     
    07:59
    Hokejisté v bílém jsou v posledních okamžicích častěji v útočné třetině. Nyní se však budou muset vystěhovat, jelikož puk už přešel do střední třetiny.
     
    07:23
    Zatím vidíme vcelku útočný hokej, kdy oba týmy se snaží hodně střílet, ale zatím jim to k ničemu není. Na nějakou vážnější šanci čekáme i nadále.
     
    06:43
    Dustin Boyd se spoluhráčem zabojovali o puk v útočném pásmu, ale nakonec nebyli úspěšní. Ani Dynamu však nevyšel přechod skrze střední pásmo.
     
    06:03
    Jenže dlouho se u něj neudržel. Ivan Igumnov se na druhé straně dostal ke střele od modré, ale Edward Pasquale zasáhl lapačkou a nechal přerušit hru.
     
    05:45
    Jegor Petuchov si původně najížděl před na branku na přihrávku, ale nakonec si to rozmyslel a vydal se za ní, kde na okmažik záskal puk do své moci.
     
    05:22
    Michail Grigorjev na druhé straně nahodil puk na Edwarda Pasquala, který toho moc neviděl. přesto udržel puk ve výstroji a nepovolil žádnou dorážku.
     
    04:55
    Jegor Zajcev vystoupil z modré a chtěl zatlačit u mantinelu. Ke kotouči se ale nedostal, tak se musel rychle stáhnout. Nur-Sultan dopředu nic nevymyslel.
     
    04:18
    Jenže nyní se to už domácímu celku povedlo. Corban Knight se ještě hnal dopředu, ale při zakončení byl atakován, takže Ivan Bočarov nemusel zasahovat.
     
    03:45
    Formace Dynama si vytvořila tlak v útočném pásmu. Barys sice aktivně napadá a znepříjemňuje Moskvě rozehrávku, ale nemůže se dostat k touši.
     
    03:00
    Pavel Akolzin už dostával zajímavou přihrávku v útočné třetině, ale ta byla o kousek delší, než potřeboval. Proto se nedostal nakonec ani k zakončení.
     
    02:27
    Arťom Volkov našel od svého obranného pásma křižným pasem spoluhráče na útočné modré. Ten chtěl poslat přihrávku z první, ovšem ta nebyla přesná.
     
    01:55
    Dmitrij Ogurcov se dostal snad jako první hráč ke střele. Jeho pokus od modré byl navíc ještě tečován, ale kotouč se nakonec odrazil těsně vedle branky.
     
    01:35
    Hostující brankář se zatím rozhodně nenudí, jelikož zatím zasahuje jen on. Nyní mu však stačilo přikrýt puk, kdy dostal ještě mírnou sekeru. Vylučovat se nebude.
     
    01:03
    Barys využil vhazování v útočném pásmu a zamkl svého soupeře v jeho obranném pásmu. Leonid Metalnikov pálil od modré, ale Ivan Bočarov vyrazil puk.
     
    00:47
    Alexej Makljukov byl jako první za svým gólmanem, a tak se muselo odpískat zakázané uvolnění. Sudí však řeší nějaký problém u branky Bočarova.
     
    00:15
    A zápas mezi Nur-Sultanem a Dynamem Moskva právě odstartoval! Domácí dnes nastupují v modrých dresech, zatímco hostující hráči v bílých.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Barys Nur-Sultan: Pasquale (H. Karlsson) – Ohtamaa, Makljukov, Metalnikov, Dietz, Šalapov, Blacker, Orechov – Akolzin, Boyd, Ševčenko – Knight, R. Starčenko, Videll – Michajlis, Valk, Šesťakov – Petuchov, Paňukov, Sagadejev – Asetov.

    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – Čajkovský, Hietanen, J. Zajcev, Ljamin, Mironov, Volkov, Ogurcov, Grigorjev – Jaškin, A. Petersson, Šipačov – Afinogenov, Polygalov, Tarasov – Igumnov, Alexejev, Brjukvin – Pankratov, Mojsejev, Muranov.

    Rozhodčí: Sidorenko, Ščeňjov – Berseňjov, Judin.
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (DMS) 40 zápasů, 18+24
    Michal Čajkovský (DMS) 40 zápasů, 7+16
     
    Poslední vzájemný zápas:

    Dynamo Moskva – Barys Nur-Sultan 3:2p

    Branky a nahrávky: 4. Volkov (Mironov, Jaškin), 37. Polygalov (Volkov, Indrašis), 61. Jaškin (Šipačov) – 8. Metalnikov (Akolzin, Ševčenko), 20. Michajlis.

    Dynamo Moskva: Jerjomenko (21. Bočarov) – Hietanen, Čajkovský, Ljamin, J. Zajcev, Mironov, Volkov, Bojkov, Ogurcov – Tarasov, Šipačov (C), Jaškin – A. Petersson, Polygalov, Indrašis – Alexejev, Igumnov, V. Kuljomin (A) – Muranov, Petunin, Afinogenov.

    Barys Nur-Sultan: Pasquale (Kudrjavcev) – Ohtamaa, Dietz (C), Metalnikov, Blacker, Šalapov, Makljukov, Orechov – Videll, Knight, Tangradi – Michajlis, Valk, R. Starčenko (A) – Akolzin, Boyd (A), Ševčenko – Asetov, Sagadejev, Šesťakov – Musorov.
     
    Dynamo Moskva

    To Moskva je na tom ještě o kousek lépe! Po jednačtyřiceti zápasech má na svém kontě padesát tři bodů a v rámci Západní konference ji patří skvělá třetí pozice. Lépe je na tom jen Petrohrad a CSKA Moskva. Z posledních pěti zápasů bralo Dynamo tři výhry. Nejprve však přišly porážky, a to s Petrohradem (po nájezdech) a s Jokeritem (po prodloužení). Následovaly ale tři výhry. Moskva postupně porazila Čerepovec, Soči a CSKA, a to s velmi dobrým skóre 14:2!

    Nejproduktivnější hráči:
    Vadim Šipačjov – 43 bodů (10+33)
    Dmitrij Jaškin – 42 bodů (18+24)
    Juuso Hietanen – 29 bodů (12+17)
     
    Barys Nur-Sultan

    Barys zatím předvádí solidní výkony, což se také odráží na jeho postavení v tabulce. Ve třiceti devíti zápasech totiž nasbíral rovných padesát bodů a patří mu čtvrtá pozice v rámci Východní konference. Z posledních pěti zápasů vyhrál Nur-Sultan tři. Postupně porazil Omsk, Nižnij Novgorod a Viťaz. Z posledních dvou zápasů však vyšel bodově naprázdno. Padl totiž se Spartakem na jeho ledě a doma s Petrohradem.

    Nejproduktivnější hráči:
    Roman Starčenko – 25 bodů (12+13)
    Corban Knight – 25 bodů (12+13)
    Nikita MIchajlis – 16 bodů (6+10)
     
    Dobrý den, chtěla bych Vás přivítat u dalšího zápasu v rámci KHL! Tentokrát se spolu podíváme na duel mezi Nur-Sultanem a Dynamem Moskva. Úvodní buly je naplánováno na 14:30 a my u toho nemůžeme chybět!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 25. Boyd (Dietz, Orechov), 37. Sagadejev (Blacker, Ševčenko), 44. R. Starčenko (Videll, Ohtamaa) – 10. Mironov, 13. Jaškin (Šipačov), 57. A. Petersson (Šipačov), 64. Šipačov


    Barys Nur-Sultan: Pasquale (H. Karlsson) – Ohtamaa, Makljukov, Metalnikov, Dietz, Šalapov, Blacker, Orechov – Akolzin, Boyd, Ševčenko – Knight, R. Starčenko, Videll – Michajlis, Valk, Šesťakov – Petuchov, Paňukov, Sagadejev – Asetov.
    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – Čajkovský, Hietanen, J. Zajcev, Ľamin, Mironov, Volkov, Ogurcov, Grigorjev – Jaškin, A. Petersson, Šipačov – Afinogenov, Polygalov, Tarasov – Igumnov, Alexejev, Brjukvin – Pankratov, Mojsejev, Muranov.

    Rozhodca: Sidorenko, Ščeňjov – Berseňjov, Judin

    Diváci: 3 204