Mönchengladbach – Brémy 3:1 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 0:2 (kon.) | Freiburg – Frankfurt 1:0 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
3:1 (2:0)
Werder Brémy
Nedeľa 10.11.2019, 13:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Werder Brémy dali gól!
    Hostia sa v poslednej minúte dočkali aspoň čestného gólu! Rašica prihrávkou na pravú stranu pokutového územia posunul loptu LEONARDOVI BITTENCOURTOVI, ktorý si ju posunul na ľavačku a krásnou technickou strelou ju poslal od pravej tyče do Sommerovej brány.
     
    87
    Druhú žltú a následne červenú kartu za zásah Bittencourta vysokou nohou pri sklze dostáva Rámí Binsibajní (Borussia Mönchengladbach). Zákrok vypadal veľmi nebezpečne, Bittencourt je ale našťastie v poriadku a pokračuje v zápase.
     
    81
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Marco Friedl, prichádza Josh Sargent.
     
    81
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Alassane Pléa, prichádza Lars Stindl.
     
    81
    Žltú kartu za ďalší zásah sklzom do členku protihráča dostáva Marco Friedl (Werder Brémy). Obeťou bol tentokrát striedajúci Neuhaus, našťastie je ale v poriadku a v hre bude pokračovať.
     
    80
    Thuram prienikovou prihrávkou posunul loptu na Pléu, ktorý sa cez obrancu Langkampa pretlačil do zakončenia. Strelu pod brvno vyrazil český brankár v drese Werderu Jiří Pavlenka.
     
    75
    Žltú kartu za zásah sklzom do členku Pléu dostáva Davy Klaassen (Werder Brémy). Hostia hrajú v druhom polčase veľmi tvrdo a Pléa má teraz veľké šťastie, že neodniesol tento zákrok podobne ako László Bénes.
     
    73
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Nuri Şahin, prichádza Benjamin Goller.
     
    70
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Bittencourta v črtajúcom sa rýchlom protiútoku Brém dostáva Patrick Herrmann (Borussia Mönchengladbach).
     
    68
    Herrmann vystrelil z priameho kopu do pravého horného rohu, Jiří Pavlenka však zákrokom zápasu jeho strelu vyrazil.
     
    59
    Mönchengladbach dal gól!
    Domáci navyšujú svoj náskok! Zakaria prihrávkou na pravú stranu posunul loptu PATRICKOVI HERRMANNOVI, ktorý si loptu potiahol do šestnástky a strelou sprava cez obrancu poslal loptu k vzdialenejšej tyči Pavlenkovej brány.
     
    59
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza László Bénes, prichádza Florian Neuhaus.
     
    57
    Žltú kartu za zásah Bénesa do ľavého členku sklzom dostáva Nuri Şahin (Werder Brémy). Hlavný rozhodca ho ešte šetril, za tento zákrok totiž mohol dostať i červenú kartu.
     
    56
    Bénes vysunul kolmicou za obranu Gladbachu Thurama a potom ho ostrým sklzom trafil do členku Şahin. Thuram sa dostal do zakončenia z pravej strany, brankár Pavlenka však jeho strelu dokázal vyraziť.
     
    53
    Davy Klaassen kopol penaltu mizerne. Nie príliš umiestnenú strelu do ľavej strany vyrazil zrejme kolenom domáci brankár Yann Sommer. Hostia tak zahadzujú ďalšiu veľkú príležitosť!
     
    52
    Žltú kartu za penaltový faul na Osaka dostáva Rámí Binsibajní (Borussia Mönchengladbach).
     
    52
    Za faul Binsibajního na Osaka je nariadená penalta!
     
    52
    Hlavný rozhodca Tobias Stieler sa napokon ide pozrieť na videozáznam sám!
     
    51
    Osakovi skočil v súboji o loptu v šestnástke na nohu Binsibajní. Hlavný rozhodca situáciu nevidel, opäť ho na ňu však upozornil VAR.
     
    42
    Ďalšia obrovská šanca hostí! Bittencourt si dobre nabehol na prihrávku na ľavé krídlo a presným centrom na hranicu bránkoviska našiel hlavu Maximiliana Eggesteina. Ten loptu usmernil na bránu domácich, Sommer však výborným reflexívnym zákrokom podržal svoj tím.
     
    41
    Rašica dostal výbornú prihrávku pomedzi obrancov Werderu, po ktorej strieľal už zvnútra šestnástky. Strelu po zemi k vzdialenejšej tyči Sommer vyrazil a švajčiarsky brankár potom chytil loptu i pred dobiehajúcim Bittencourtom.
     
    38
    Žltú kartu dostáva za podrazenie Thurama, ktorý si ho na ľavom krídle obhodil, Miloš Veljković (Werder Brémy). Priamy kop pre Mönchengladbach.
     
    37
    Domáci sa znovu dostali k lopte v strede poľa a prešli do rýchleho protiútoku. Binsibajní vysunul do nábehu Thurama, ktorý mu loptu v šestnástke vrátil a ľavý obranca Gladbachu z ľavej strany tesne minul bránu Werderu.
     
    34
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Christoph Kramer, prichádza Jonas Hofmann.
     
    30
    Rašica si naviedol loptu z ľavej strany na os ihriska a strelou zo zhruba 25 metrov zakrútil loptu tesne mimo ľavej tyče Sommerovej brány.
     
    27
    Osako strelil gól, ktorý však po konzultácii s videoasistentom nebol uznaný! Rýchly protiútok hostí zdanlivo ukončil Zakaria, ktorý sa dostal pred Rašicu. Rašica ho však zozadu zasiahol do nohy, vypichol mu loptu a potom prihrávkou za obranu Gladbachu vysunul Osaka, ktorý prestrelil brankára Sommera. Gól hlavný rozhodca pôvodne uznal, VAR ho ale upozornil na faul Rašicu a hlavný rozhodca Tobias Stieler napokon svoj verdikt zmenil.
     
    25
    Žltú kartu za podrazenie Langkampa pri napádaní rozohrávky Werderu dostáva Stefan Lainer (Borussia Mönchengladbach).
     
    22
    Mönchengladbach dal gól!
    Domáci bleskovo navyšujú svoj náskok! Za nákopom Elvediho z vlastnej polovice si nabehol za obranu Werderu Thuram, ktorý pred vybiehajúcim brankárom Pavlenkom posunul loptu k pribiehajúcemu PATRICKOVI HERRMANNOVI a ten ju z pravej strany poslal do odkrytej brány Brém.
     
    20
    Mönchengladbach dal gól!
    Domáci zaslúžene otvárajú skóre! Bénes výborným centrom z priameho kopu poslal loptu do stredu pokutového územia, kde najvyššie vyskočil RÁMÍ BINSIBAJNÍ a prudkou hlavičkou k bližšej tyči nedal Pavlenkovi žiadnu šancu.
     
    15
    Rašica zakrútil loptu z priameho kopu tesne mimo pravej tyče domácej brány.
     
    14
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za zásah vysokou nohou do hrude Şahina Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach). Şahin zostáva ležať na trávniku a bude potrebovať ošetrenie.
     
    4
    Rašica vystrelil z hranice pokutového územia domácich a donútil svojou strelou k vzdialenejšej tyči k výbornému zákroku brankára Gladbachu Sommera.
     
    2
    Domáci si rýchlo vypracovali prvú gólovú príležitosť! Lainer skvelou prihrávkou za obranu z pravej strany nacentroval na Thurama, ktorý predskočil obrancu Werderu a zblízka loptu usmernil tesne mimo Pavlenkovej brány.

    Michal Sadlek

    Góly: 20. Binsibajní, 22. Herrmann, 59. Herrmann – 90+3. Bittencourt

    Karty:   14. Elvedi (MNC), 25. Lainer (MNC), 52. Binsibajní (MNC), 70. Herrmann (MNC) – 38. Veljković (BRM), 57. Şahin (BRM), 75. Klaassen (BRM), 81. Friedl (BRM)   87. Binsibajní (MNC)

    Nepremenená penalta: 53. Klaassen (BRM), brankár Sommer zneškodnil


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 21:15.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Lainer, Ginter, Elvedi, Binsibajní – Kramer (34. J. Hofmann), Zakaria – Herrmann, Bénes (59. Neuhaus), Thuram – Pléa (81. Stindl).
    Náhradníci: Grün – Wendt, Beyer, Stindl, J. Hofmann, Strobl, Neuhaus, Traoré, Raffael.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, Langkamp, Friedl (81. Sargent) – M. Eggestein, Şahin (73. Goller), Klaassen (C) – Bittencourt, Osako, Rašica.
    Náhradníci: Kapino – Lang, Toprak, Bargfrede, Groß, J. Eggestein, C. Pizarro, Sargent, Goller.

    Rozhodca: Stieler – Jöllenbeck, Gittelmann

    Diváci: 54 022