Mönchengladbach – Brémy 3:1 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 0:2 (kon.) | Freiburg – Frankfurt 1:0 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
3:1 (2:0)
Werder Brémy
Nedeľa 10.11.2019, 13:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (15:32:09)
     
    Držanie lopty: 53 % : 47 %.
    Strely na bránu: 7:7.
    Strely mimo: 6:5.
    Rohy: 3:8.
    Ofsajdy: 4:0.
    Fauly: 21:15.
     
    Domáci si, napriek inkasovanému gólu, pripisujú na svoje konto zaslúžené víťazstvo v dnešnom zápase. Herne boli oba tímy pomerne vyrovnané, domáci však boli vo finálnej fáze omnoho nebezpečnejší a dokázali si vypracovať viac gólových príležitostí. O osude zápasu definitívne rozhodol gól Herrmanna na 3:0, po ktorom sa hostia zamerali už v podstate len na strelenie čestného gólu. Šancí na zdramatizovanie zápasu pritom mali viac než dosť, Klaassen však nedokázal premeniť ani pokutový kop a jediného gólu sa dočkali až v poslednej minúte zásluhou Bittencourta. Škrvnou na zápase bol obrovský počet tvrdých zákrokov, ktorý skončil červenou kartou domáceho obrancu Binsibajního a po zákroku Şahina zranením Lászlóa Bénesa. Borussia touto výhrou navyšuje svoj náskok na čele Bundesligy pred dvojicou Lipsko – Bayern už na štyri body. Hostia naopak nevyhrali siedmy zápas za sebou a na 14. mieste sú len o dva body pred 16. Mainzom.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Werder Brémy dali gól!
    Hostia sa v poslednej minúte dočkali aspoň čestného gólu! Rašica prihrávkou na pravú stranu pokutového územia posunul loptu LEONARDOVI BITTENCOURTOVI, ktorý si ju posunul na ľavačku a krásnou technickou strelou ju poslal od pravej tyče do Sommerovej brány.
     
    90+2
    Nákop na Bittencourta zasiahol v páde vo vlastnej šestnástke rukou Herrmann a loptu týmto dotykom usmernil k svojmu brankárovi. Hostia reklamujú penaltu, hlavný rozhodca ale tentokrát nepripúšťa žiadnu diskusiu.
     
    90+1
    Hostia ešte získavajú v nadstavenom čase po faule Zakariu na Bittencourta priamy kop. I tentokrát však center Rašicu odvrátila obrana domácich.
     
    90
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    89
    Thuram sa prekľučkoval z ľavej strany cez Gebre Selassieho a jeho strelu z ostrého uhla k bližšej tyči vyrazil gólman Pavlenka na rohový kop.
     
    88
    Center Rašicu z priameho kopu z pravej strany domáca obrana odkopla na rohový kop. I roh rozohral Rašica, ani tentokrát sa ale hostia k nebezpečnej strele nedostali.
     
    87
    Druhú žltú a následne červenú kartu za zásah Bittencourta vysokou nohou pri sklze dostáva Rámí Binsibajní (Borussia Mönchengladbach). Zákrok vypadal veľmi nebezpečne, Bittencourt je ale našťastie v poriadku a pokračuje v zápase.
     
    87
    Thuram napriek tomu, že ho Langkamp držal za dres, ušiel svojmu strážcovi a prihrávkou za obranu vysunul do šestnástky Stindla. Stindlovo zakončenie vyrazil brankár Pavlenka, gól by ale kvôli ofsajdu domáceho hráča i tak neplatil.
     
    86
    Ďalší rohový kop hostí rozohral centrom na prednú tyč Kruse, obrana hostí si však tentokrát poradila.
     
    85
    Neuhaus dostal prihrávku za obranu Brém, loptu si ale posunul až príliš do strany. Prihrávku do druhej vlny nedokázal zasiahnuť Stindl a až Lainer sa dostal k strele, ktorá letela priamo na brankára Pavlenku.
     
    84
    Výkop domáceho brankára skončil u hráčov Werderu, ktorí sa postupným útokom dostali na polovicu domácich. Po nepresnej prihrávke na pravú stranu na Bittencourta však loptu strácajú.
     
    83
    Hostia získali rohový kop. Center z neho doletel do stredu pokutového územia domácich, kde stál osamotený Langkamp. Ten však poslal hlavou loptu priamo do rukavíc pripraveného Sommera.
     
    81
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Marco Friedl, prichádza Josh Sargent.
     
    81
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Alassane Pléa, prichádza Lars Stindl.
     
    81
    Žltú kartu za ďalší zásah sklzom do členku protihráča dostáva Marco Friedl (Werder Brémy). Obeťou bol tentokrát striedajúci Neuhaus, našťastie je ale v poriadku a v hre bude pokračovať.

    Michal Sadlek

    Góly: 20. Binsibajní, 22. Herrmann, 59. Herrmann – 90+3. Bittencourt

    Karty:   14. Elvedi (MNC), 25. Lainer (MNC), 52. Binsibajní (MNC), 70. Herrmann (MNC) – 38. Veljković (BRM), 57. Şahin (BRM), 75. Klaassen (BRM), 81. Friedl (BRM)   87. Binsibajní (MNC)

    Nepremenená penalta: 53. Klaassen (BRM), brankár Sommer zneškodnil


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 21:15.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Lainer, Ginter, Elvedi, Binsibajní – Kramer (34. J. Hofmann), Zakaria – Herrmann, Bénes (59. Neuhaus), Thuram – Pléa (81. Stindl).
    Náhradníci: Grün – Wendt, Beyer, Stindl, J. Hofmann, Strobl, Neuhaus, Traoré, Raffael.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, Langkamp, Friedl (81. Sargent) – M. Eggestein, Şahin (73. Goller), Klaassen (C) – Bittencourt, Osako, Rašica.
    Náhradníci: Kapino – Lang, Toprak, Bargfrede, Groß, J. Eggestein, C. Pizarro, Sargent, Goller.

    Rozhodca: Stieler – Jöllenbeck, Gittelmann

    Diváci: 54 022