Mönchengladbach – Brémy 3:1 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 0:2 (kon.) | Freiburg – Frankfurt 1:0 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
3:1 (2:0)
Werder Brémy
Nedeľa 10.11.2019, 13:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu 11. kola nemeckej Bundesligy medzi Borussiou Mönchengladbach a Werderom Brémy. Stretnutie sa začne o 13:30.
     
    Borussia Mönchengladbach

    Domáci vstúpili do tejto sezóny skvele a pred týmto duelom sú na čele tabuľky s jednobodovým náskokom pred druhým Lipskom a tretím Bayernom, pričom majú ešte tento zápas k dobru. V októbri prehral Mönchengladbach dvakrát a zhodou okolností vždy s Dortmundom, ktorému podľahol v Bundeslige (0:1) i v pohári (1:2). Ligová prehra s Dortmundom bola jeho jediná bodová strata v Bundeslige za posledné dva mesiace, čo znemaná, že z posledných siedmich zápasov vyhral šesť. Po Wolfsburgu má Mönchengladbach najlepšiu obranu ligy (len 10 inkasovaných gólov) a útok s 21 strelenými gólmi patrí taktiež medzi najlepšie. Čo môže tešiť slovenského fanúšika je to, že v základnej zostave Borussie sa zabýval László Bénes a dá sa očakávať, že ho i dnes uvidíme na trávniku.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Hoffenheim – Mönchengladbach 0:3
    Mönchengladbach – Augsburg 5:1
    Dortmund – Mönchengladbach 1:0
    Mönchengladbach – Frankfurt 4:2
    Leverkusen – Mönchengladbach 1:2
     
    Werder Brémy

    Werder je na tom takmer presne opačne ako domáci. V Bundeslige nevyhral už šesť zápasov za sebou, pričom posledných päť zápasov remizoval. Z týchto piatich zápasov sa dokonca až štyri skončili remízami 2:2. V tabuľke je na 12. mieste so ziskom 11 bodov, čo je len o dva body viac, ako má Mainz na barážovej 16. pozícii. Jedným z mála pozitív výkonov Brém je veľmi dobrá produktivita útoku (17 strelených gólov), ktorá je najvyššia spomedzi tímov v druhej polovici tabuľky. Brémam sa vonku v tejto sezóne celkom darí, keď prehrali z piatich zápasov len jeden. V dnešnom dueli s lídrom súťaže budú ale i tak outsiderom.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Dortmund – Brémy 2:2
    Frankfurt – Brémy 2:2
    Brémy – Hertha 1:1
    Leverkusen – Brémy 2:2
    Brémy – Freiburg 2:2
     
    Vzájomné zápasy

    Vzájomá bilancia v posledných sezónach hovorí jasne v prospech domácej Borussie. Za posledných šesť sezón vyhral Mönchengladbach z 12 bundesligových zápasov proti Brémam osem. Trikrát sa zápas skončil remízou a len jedenkrát za túto dobu vyhrali Brémy. Werder nevyhral nad Mönchengladbachom v lige od augusta 2015, čo znamená, že nevyhral nad svojim súperom sedemkrát za sebou. V Mönchengladbachu Brémy vyhrali v Bundeslige naposledy dokonca ešte v októbri 2010. V minulej sezóne vyhrala Borussia vonku 3:1 a doma remizovala s Brémami 1:1.

    Vzájomné bundesligové zápasy za posledné tri sezóny:
    17.9.2016: Mönchengladbach – Brémy 4:1
    11.2.2017: Brémy – Mönchengladbach 0:1
    15.10.2017: Brémy – Mönchengladbach 0:2
    2.3.2018: Mönchengladbach – Brémy 2:2
    10.11.2018: Brémy – Mönchengladbach 1:3
    7.4.2019: Mönchengladbach – Brémy 1:1
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Lainer, Ginter, Elvedi, Binsibajní – Kramer, Zakaria – Herrmann, Bénes, Thuram – Pléa.
    Náhradníci: Grün – Wendt, Beyer, Stindl, J. Hofmann, Strobl, Neuhaus, Traoré, Raffael.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, Toprak, Friedl – M. Eggestein, Şahin, Klaassen (C) – Bittencourt, Osako, Rašica.
    Náhradníci: Kapino – Lang, Langkamp, Bargfrede, Groß, J. Eggestein, C. Pizarro, Sargent, Goller.

    Rozhodca: Stieler – Jöllenbeck, Gittelmann.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Mönchengladbach bude hrať v bielych dresoch, Werder v čiernych.
     
    Pred zápasom ešte, ako pri všetkých zápasoch tohto kola, prebehne spomienka na bývalého nemeckého reprezentačného brankára Roberta Enkeho, ktorý sa zabil pred desiatimi rokmi.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci. Ich postupný útok sa začína rozohrávkou obrannej štvorice, proti ktorým vyrazili vysoko napádajúci hostia.
     
    2
    Domáci si rýchlo vypracovali prvú gólovú príležitosť! Lainer skvelou prihrávkou za obranu z pravej strany nacentroval na Thurama, ktorý predskočil obrancu Werderu a zblízka loptu usmernil tesne mimo Pavlenkovej brány.
     
    3
    Hostia hneď po odkope Pavlenku od svojej brány o loptu prišli. Domáci sa ďalším útokom tlačia naspäť na ich polovicu.
     
    4
    Rašica vystrelil z hranice pokutového územia domácich a donútil svojou strelou k vzdialenejšej tyči k výbornému zákroku brankára Gladbachu Sommera.
     
    5
    Domáci chceli hru rýchlo preniesť naspäť na polovicu hostí, ich útok však skončil po faule Herrmanna na Veljkovića. Práve faulovaný obranca Brém vráti loptu do hry.
     
    6
    Thuram vystihol prihrávku hostí v strede poľa a zaútočil po ľavom krídle. Prihrávkou pomedzi niekoľkých brániacich hráčov Werderu poslal loptu na os ihriska, kam si však nenabiehal nikto v bielom.
     
    7
    Osako fauloval pri napádaní Binsibajního. Domáci sa hneď po rozohrávke znovu natlačili na útočnú polovicu a okrem nebezpečnej strely Rašicu sú v úvode zápasu jednoznačne aktívnejší.
     
    8
    Şahin skočil na pravej strany vlastnej polovice na nohu Lainerovi. Priamy kop pre Mönchengladbach.
     
    9
    Bénesov center obrana Werderu odvrátila zo svojej šestnástky a následne sa lopta dostala k Pléovi, ktorý však vybiehal z postavenia mimo hry.
     
    10
    Bénes si spracoval prihrávku Lainera z pravej strany a spoza šestnástky vystrelil, avšak veľmi nepresne. Lopta končí na tribúne za Pavlenkovou bránou.
     
    11
    Tlak domáceho tímu sa začína stupňovať a hostia majú v tejto chvíli obrovský problém dostať sa k lopte. Kramerovu tvrdú strelu zablokoval Veljković, odrazenú loptu však znovu získali domáci.
     
    12
    Werder vytlačil domácich aspoň na ich polovicu, o loptu ich však pripraviť nedokázal. Od brankára Sommera tak začína ďalšia útočná akcia Mönchengladbachu.
     
    13
    Bittencourt si nabehol na skvelú Friedlovu kolmicu na ľavé krídlo. Z neho prenikol do šestnástky a na prednej tyči jeho strieľanú prihrávku zrazil na rohový kop Elvedi.
     
    14
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za zásah vysokou nohou do hrude Şahina Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach). Şahin zostáva ležať na trávniku a bude potrebovať ošetrenie.
     
    15
    Rašica zakrútil loptu z priameho kopu tesne mimo pravej tyče domácej brány.
     
    16
    Držanie lopty: 62 % : 38 %
    Strely: 2:3
     
    17
    Lainerov center z pravej strany zasiahol pätičkou na hranici bránkoviska Werderu nabiehajúci Thuram, jeho zakončenie ale nebolo prudké a ani nedoletelo na bránu Pavlenku. Domáci ale následne Bénesovým zablokovaným centrom získali aspoň rohový kop.
     
    18
    Bénes rozohral rohový kop, center na prednú tyč však obrana Werderu dokázala vyriešiť. Odrazenú loptu potom získali domáci, ktorí znovu začínajú zatláčať hostí hlboko do obrany.
     
    19
    Bénes prihrávkou do šestnástky vysunul Kramera, ktorého však od lopty odtlačil čisto Friedl. Lopta sa potom odrazila k Bénesovi, ktorého na pravej strany podrazil Şahin.
     
    20
    Mönchengladbach dal gól!
    Domáci zaslúžene otvárajú skóre! Bénes výborným centrom z priameho kopu poslal loptu do stredu pokutového územia, kde najvyššie vyskočil RÁMÍ BINSIBAJNÍ a prudkou hlavičkou k bližšej tyči nedal Pavlenkovi žiadnu šancu.
     
    22
    Mönchengladbach dal gól!
    Domáci bleskovo navyšujú svoj náskok! Za nákopom Elvediho z vlastnej polovice si nabehol za obranu Werderu Thuram, ktorý pred vybiehajúcim brankárom Pavlenkom posunul loptu k pribiehajúcemu PATRICKOVI HERRMANNOVI a ten ju z pravej strany poslal do odkrytej brány Brém.
     
    24
    Domáci sa dostali dvomi rýchlymi gólmi do veľkej pohody a bez väčších problémov držia hostí na ich polovici. Hráčom Werderu sa nedarí loptu vôbec získať.
     
    25
    Žltú kartu za podrazenie Langkampa pri napádaní rozohrávky Werderu dostáva Stefan Lainer (Borussia Mönchengladbach).
     
    26
    Binsibajní kolmou prihrávkou vysunul na ľavej strane Thurama, ktorý však prehral šprintérsky súboj s Veljkovićom. Stopér Brém nechal loptu prejsť za bránkovú čiaru.
     
    27
    Osako strelil gól, ktorý však po konzultácii s videoasistentom nebol uznaný! Rýchly protiútok hostí zdanlivo ukončil Zakaria, ktorý sa dostal pred Rašicu. Rašica ho však zozadu zasiahol do nohy, vypichol mu loptu a potom prihrávkou za obranu Gladbachu vysunul Osaka, ktorý prestrelil brankára Sommera. Gól hlavný rozhodca pôvodne uznal, VAR ho ale upozornil na faul Rašicu a hlavný rozhodca Tobias Stieler napokon svoj verdikt zmenil.
     
    29
    Hra sa teraz zasekla v strede poľa, kde sme videli niekoľko tvrdých súbojov za sebou. Víťazne z nich vyšli hráči Werderu, ktorí loptu zaviezli na útočnú polovicu.
     
    30
    Rašica si naviedol loptu z ľavej strany na os ihriska a strelou zo zhruba 25 metrov zakrútil loptu tesne mimo ľavej tyče Sommerovej brány.
     
    31
    Zdá sa, že Christophovi Kramerovi sa niečo stalo. Krívajúci hráč domáceho tímu sa zastavil u hlavného rozhodcu a vyžiadal si lekárske ošetrenie.
     
    33
    Kramer po krátkom ošetrení odkríval za autovú čiaru a následne i priamo do šatne. Domáci tím už pripravuje striedanie.
     
    34
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Christoph Kramer, prichádza Jonas Hofmann.
     
    35
    Hostia postupne vyrovnali hru a snáď vôbec prvýkrát v zápase sa dostali k dlhšej postupnej kombinácii na polovici domáceho tímu. Obrana Mönchengladbachu ich však drží v strede poľa, ďaleko od svojej brány.
     
    36
    Herrmann získal loptu v strede poľa a okamžite vysunul na pravú stranu do nábehu Pléu. Ten ešte hľadal kolmicou do šestnástky Thurama, prihrávka však nebola veľmi presná a skončila u brankára Pavlenku.
     
    37
    Domáci sa znovu dostali k lopte v strede poľa a prešli do rýchleho protiútoku. Binsibajní vysunul do nábehu Thurama, ktorý mu loptu v šestnástke vrátil a ľavý obranca Gladbachu z ľavej strany tesne minul bránu Werderu.
     
    38
    Strely: 8:4
     
    38
    Žltú kartu dostáva za podrazenie Thurama, ktorý si ho na ľavom krídle obhodil, Miloš Veljković (Werder Brémy). Priamy kop pre Mönchengladbach.
     
    39
    Bénesov center zo štandardky odhlavičkoval práve vinník tejto situácie Veljković k Herrmannovi, ktorý si za šestnástkou Werderu spracoval loptu rukou.
     
    40
    V šestnástke zasiahol ešte pri nábehu na predošlý center z priameho kopu Osako rukou do tváre Thurama. Ten zostáva ležať v pokutovom území hostí a musí byť ošetrený.
     
    41
    Rašica dostal výbornú prihrávku pomedzi obrancov Werderu, po ktorej strieľal už zvnútra šestnástky. Strelu po zemi k vzdialenejšej tyči Sommer vyrazil a švajčiarsky brankár potom chytil loptu i pred dobiehajúcim Bittencourtom.
     
    42
    Ďalšia obrovská šanca hostí! Bittencourt si dobre nabehol na prihrávku na ľavé krídlo a presným centrom na hranicu bránkoviska našiel hlavu Maximiliana Eggesteina. Ten loptu usmernil na bránu domácich, Sommer však výborným reflexívnym zákrokom podržal svoj tím.
     
    43
    Werder v závere prvého polčasu ožil a teraz sú to hostia, kto tlačí svojho súpera do obrany. Klaassen vystrelil zo strednej vzdialenosti, loptu ale nevydareným pokusom poslal až takmer k rohovej zástavke.
     
    44
    Domáci sa snažia hru trochu upokojiť a po rozohrávke Sommera si loptu prihráva obranná štvorica Mönchengladbachu pred vlastným pokutovým územím.
     
    45
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    45+1
    Nákop Sommera na Pléu posunul obranca Langkamp hlavou k svojmu brankárovi Pavlenkovi. Ten loptu okamžite vykopol na útočnú polovicu, kde ju v hlavičkovom súboji získal pre hostí Osako.
     
    45+2
    Thuram skočil na nohu Gebre Selassiemu. Hostia budú mať na záver prvého polčasu priamy kop z pravej strany útočnej polovice.
     
    45+3
    Center z neho chytil brankár Sommer. Ten loptu vyhodil na Thurama, ktorého vo vzdušnom súboji zrazil k zemi Friedl.
     
    45+3
    Thuram predĺžil hlavou nákop z vlastnej polovice za obranu Werderu, kde sa k lopte dostal Herrmann. Ten strelou z prvej trafil ľavú tyč brány hostí, prípadný gól by ale neplatil kvôli jeho ofsajdu.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase vedú domáci zaslúžene 2:0. Väčšinu prvého dejstva boli aktívnejší a v niektorých jeho pasážach dostali hostí pod veľký tlak. Svoju aktivitu napokon korunovali dvomi gólmi v priebehli dvoch minút. Hostia sa osmelili až zhruba od 30. minúty a i oni si v závere prvého polčasu vypracovali veľmi nebezpečné príležitosti, ktoré však zlikvidoval domáci brankár Sommer. Werder tak naznačil, že zápas ešte nezabalil a môžeme sa tak tešiť na zaujímavý druhý polčas.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 58 % : 42 %
    Strely na bránu: 2:3
    Strely mimo: 3:3
    Rohy: 1:1
    Ofsajdy: 3:0
    Fauly: 9:9
     
    Druhý polčas sa začne približne o 14:35.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    47
    Domáci hneď po výkope pripravili hostí o loptu a po ľavom krídle okamžite zaútočil Thuram. Jeho center bol privysoký pre všetkých hráčov v pokutovom území a zastavil ho až Bénes na opačnej strane.
     
    48
    Útok Mönchengladbachu napokon ukončil nepresnou strelou po zemi z cca 25 metrov Pléa.
     
    49
    Hostia potom rýchlo zaútočili. Center Maximiliana Eggesteina z pravej strany preletel cez hráčov na prednej tyči k Bittencourtovi, ktorého strelu zrazil Zakaria na rohový kop.
     
    50
    Hostia roh rozohrali na krátko a napokon sa dostal k strele spoza šestnástky Rašica. Jeho strela letela tesne nad brvno domácej brány, Sommer ale pre istotu loptu vyrazil.
     
    51
    Werder teraz zatlačil domácich a v priebehu pár desiatok sekúnd získal ďalšie tri rohové kopy. Nebezpečnejšie zakončenie z nich však neprišlo a domáci môžu otočiť hru.
     
    51
    Osakovi skočil v súboji o loptu v šestnástke na nohu Binsibajní. Hlavný rozhodca situáciu nevidel, opäť ho na ňu však upozornil VAR.
     
    52
    Hlavný rozhodca Tobias Stieler sa napokon ide pozrieť na videozáznam sám!
     
    52
    Za faul Binsibajního na Osaka je nariadená penalta!
     
    52
    Žltú kartu za penaltový faul na Osaka dostáva Rámí Binsibajní (Borussia Mönchengladbach).
     
    53
    Davy Klaassen kopol penaltu mizerne. Nie príliš umiestnenú strelu do ľavej strany vyrazil zrejme kolenom domáci brankár Yann Sommer. Hostia tak zahadzujú ďalšiu veľkú príležitosť!
     
    55
    Domáci hráči i fanúšikovia si poriadne vydýchli, i po penalte však majú loptu na svojich kopačkách hostia. Tí sa snažia znovu sa prebiť na útočnú polovicu.
     
    56
    Bénes vysunul kolmicou za obranu Gladbachu Thurama a potom ho ostrým sklzom trafil do členku Şahin. Thuram sa dostal do zakončenia z pravej strany, brankár Pavlenka však jeho strelu dokázal vyraziť.
     
    57
    Žltú kartu za zásah Bénesa do ľavého členku sklzom dostáva Nuri Şahin (Werder Brémy). Hlavný rozhodca ho ešte šetril, za tento zákrok totiž mohol dostať i červenú kartu.
     
    57
    S Lászlóm Bénesom to nevypadá vôbec dobre. Slovenskému reprezentatovi pomáhajú odísť za autovú čiaru lekári domáceho tímu, pretože na ľavú nohu nemôže vôbec došliapnúť.
     
    59
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza László Bénes, prichádza Florian Neuhaus.
     
    59
    Mönchengladbach dal gól!
    Domáci navyšujú svoj náskok! Zakaria prihrávkou na pravú stranu posunul loptu PATRICKOVI HERRMANNOVI, ktorý si loptu potiahol do šestnástky a strelou sprava cez obrancu poslal loptu k vzdialenejšej tyči Pavlenkovej brány.
     
    61
    Lászlóa Bénesa odniesli priamo do útrob štadióna. Pred kľúčovým kvalifikačným dvojzápasom s Chorvátskom a Azerbajdžanom to pre slovenského reprezentanta neveští nič dobrého...
     
    62
    Hostia sa tlačia do útoku a usadili sa na polovici domáceho tímu. Ten ich však bez väčších problémov drží na dištanc od svojej brány.
     
    63
    Zakaria získal loptu v strede poľa, zaviezol ju k šestnástke Brém a tam si ju chcel naraziť s Pléom. Na spätnú prihrávku si však už nedokázal nabehnúť a lopta skončila u brankára Pavlenku.
     
    65
    Domáci sa snažia roztiahnuť obranu hostí prihrávkami na vlastnej polovici. Tí sa za nimi neženú a čakajú zoradení v obrannom postavení na vlastnej polovici.
     
    66
    Štatistiky v 2. polčase:

    Držanie lopty: 45 % : 55 %
    Strely: 5:5
     
    67
    Langkamp zastavil pred nabiehajúcim Pléom nákop z polovice Mönchengladbachu rukou. Priamy kop pre domácich z pomerne zaujímavej streleckej pozície.
     
    68
    Herrmann vystrelil z priameho kopu do pravého horného rohu, Jiří Pavlenka však zákrokom zápasu jeho strelu vyrazil.
     
    69
    Domácim sa vydaril rýchly prechod cez stred poľa a po Pléovej prihrávke sa ocitol sám pred šestnástkou Werderu Zakaria. Domáci záložník si zasekol dobiehajúceho Veljkovića a nepresnou strelou poslal loptu nad bránu Pavlenku.
     
    70
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Bittencourta v črtajúcom sa rýchlom protiútoku Brém dostáva Patrick Herrmann (Borussia Mönchengladbach).
     
    72
    Neuhaus fauloval na vlastnej polovici Osaka. Priamy kop pre Werder Brémy.
     
    73
    Şahinov center bez problémov odhlavičkoval jeden z domácich brániacich hráčov a Neuhaus potom loptu nekompromisne odkopol až k brankárovi Pavlenkovi.
     
    73
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Nuri Şahin, prichádza Benjamin Goller.
     
    74
    Hostia už začínajú vypadať trochu rezignovane. Domáci majú zápas úplne pod kontrolou a s prehľadom držia loptu na svojich kopačkách.
     
    75
    Žltú kartu za zásah sklzom do členku Pléu dostáva Davy Klaassen (Werder Brémy). Hostia hrajú v druhom polčase veľmi tvrdo a Pléa má teraz veľké šťastie, že neodniesol tento zákrok podobne ako László Bénes.
     
    76
    Útok Klaassena po ľavom krídle sa skončil pri pokutovom území Mönchengladbachu, kde ho o loptu obral Lainer. Domáci sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú a posúvajú si loptu na vlastnej polovici.
     
    77
    Po nepresnej prihrávke Herrmanna v strede poľa síce domáci o loptu prišli, podobnú nepresnosť však predviedli i hostia a Borussia tak môže pokračovať vo svojom bagu.
     
    79
    Domáci sa so svojou kombináciou posunuli na útočnú polovicu, kde o loptu prišli. Gebre Selassie chcel rýchlo zaútočiť po pravej strane, jeho spoluhráči však jeho príklad vôbec nenasledovali a na útočnú polovicu pribehli až príliš pomaly.
     
    80
    Thuram prienikovou prihrávkou posunul loptu na Pléu, ktorý sa cez obrancu Langkampa pretlačil do zakončenia. Strelu pod brvno vyrazil český brankár v drese Werderu Jiří Pavlenka.
     
    81
    Žltú kartu za ďalší zásah sklzom do členku protihráča dostáva Marco Friedl (Werder Brémy). Obeťou bol tentokrát striedajúci Neuhaus, našťastie je ale v poriadku a v hre bude pokračovať.
     
    81
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Alassane Pléa, prichádza Lars Stindl.
     
    81
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Marco Friedl, prichádza Josh Sargent.
     
    83
    Hostia získali rohový kop. Center z neho doletel do stredu pokutového územia domácich, kde stál osamotený Langkamp. Ten však poslal hlavou loptu priamo do rukavíc pripraveného Sommera.
     
    84
    Výkop domáceho brankára skončil u hráčov Werderu, ktorí sa postupným útokom dostali na polovicu domácich. Po nepresnej prihrávke na pravú stranu na Bittencourta však loptu strácajú.
     
    85
    Neuhaus dostal prihrávku za obranu Brém, loptu si ale posunul až príliš do strany. Prihrávku do druhej vlny nedokázal zasiahnuť Stindl a až Lainer sa dostal k strele, ktorá letela priamo na brankára Pavlenku.
     
    86
    Ďalší rohový kop hostí rozohral centrom na prednú tyč Kruse, obrana hostí si však tentokrát poradila.
     
    87
    Thuram napriek tomu, že ho Langkamp držal za dres, ušiel svojmu strážcovi a prihrávkou za obranu vysunul do šestnástky Stindla. Stindlovo zakončenie vyrazil brankár Pavlenka, gól by ale kvôli ofsajdu domáceho hráča i tak neplatil.
     
    87
    Druhú žltú a následne červenú kartu za zásah Bittencourta vysokou nohou pri sklze dostáva Rámí Binsibajní (Borussia Mönchengladbach). Zákrok vypadal veľmi nebezpečne, Bittencourt je ale našťastie v poriadku a pokračuje v zápase.
     
    88
    Center Rašicu z priameho kopu z pravej strany domáca obrana odkopla na rohový kop. I roh rozohral Rašica, ani tentokrát sa ale hostia k nebezpečnej strele nedostali.
     
    89
    Thuram sa prekľučkoval z ľavej strany cez Gebre Selassieho a jeho strelu z ostrého uhla k bližšej tyči vyrazil gólman Pavlenka na rohový kop.
     
    90
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    90+1
    Hostia ešte získavajú v nadstavenom čase po faule Zakariu na Bittencourta priamy kop. I tentokrát však center Rašicu odvrátila obrana domácich.
     
    90+2
    Nákop na Bittencourta zasiahol v páde vo vlastnej šestnástke rukou Herrmann a loptu týmto dotykom usmernil k svojmu brankárovi. Hostia reklamujú penaltu, hlavný rozhodca ale tentokrát nepripúšťa žiadnu diskusiu.
     
    90+3
    Werder Brémy dali gól!
    Hostia sa v poslednej minúte dočkali aspoň čestného gólu! Rašica prihrávkou na pravú stranu pokutového územia posunul loptu LEONARDOVI BITTENCOURTOVI, ktorý si ju posunul na ľavačku a krásnou technickou strelou ju poslal od pravej tyče do Sommerovej brány.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Domáci si, napriek inkasovanému gólu, pripisujú na svoje konto zaslúžené víťazstvo v dnešnom zápase. Herne boli oba tímy pomerne vyrovnané, domáci však boli vo finálnej fáze omnoho nebezpečnejší a dokázali si vypracovať viac gólových príležitostí. O osude zápasu definitívne rozhodol gól Herrmanna na 3:0, po ktorom sa hostia zamerali už v podstate len na strelenie čestného gólu. Šancí na zdramatizovanie zápasu pritom mali viac než dosť, Klaassen však nedokázal premeniť ani pokutový kop a jediného gólu sa dočkali až v poslednej minúte zásluhou Bittencourta. Škrvnou na zápase bol obrovský počet tvrdých zákrokov, ktorý skončil červenou kartou domáceho obrancu Binsibajního a po zákroku Şahina zranením Lászlóa Bénesa. Borussia touto výhrou navyšuje svoj náskok na čele Bundesligy pred dvojicou Lipsko – Bayern už na štyri body. Hostia naopak nevyhrali siedmy zápas za sebou a na 14. mieste sú len o dva body pred 16. Mainzom.
     
    Držanie lopty: 53 % : 47 %.
    Strely na bránu: 7:7.
    Strely mimo: 6:5.
    Rohy: 3:8.
    Ofsajdy: 4:0.
    Fauly: 21:15.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (15:32:09)

    Michal Sadlek

    Góly: 20. Binsibajní, 22. Herrmann, 59. Herrmann – 90+3. Bittencourt

    Karty:   14. Elvedi (MNC), 25. Lainer (MNC), 52. Binsibajní (MNC), 70. Herrmann (MNC) – 38. Veljković (BRM), 57. Şahin (BRM), 75. Klaassen (BRM), 81. Friedl (BRM)   87. Binsibajní (MNC)

    Nepremenená penalta: 53. Klaassen (BRM), brankár Sommer zneškodnil


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 21:15.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Lainer, Ginter, Elvedi, Binsibajní – Kramer (34. J. Hofmann), Zakaria – Herrmann, Bénes (59. Neuhaus), Thuram – Pléa (81. Stindl).
    Náhradníci: Grün – Wendt, Beyer, Stindl, J. Hofmann, Strobl, Neuhaus, Traoré, Raffael.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, Langkamp, Friedl (81. Sargent) – M. Eggestein, Şahin (73. Goller), Klaassen (C) – Bittencourt, Osako, Rašica.
    Náhradníci: Kapino – Lang, Toprak, Bargfrede, Groß, J. Eggestein, C. Pizarro, Sargent, Goller.

    Rozhodca: Stieler – Jöllenbeck, Gittelmann

    Diváci: 54 022