Nové Zámky – B. Bystrica 1:3 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Trenčín 1:0 (kon.) | Poprad – Miškovec 2:1 (kon.)
Košice – Budapešť 5:4 (po pr.) | Zvolen – HC Slovan 1:2 (kon.) | Detva – Nitra 1:3 (kon.)
koniec
HK Poprad
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
DVTK Miškovec
Piatok 01.11.2019, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 19. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    V sviatočný deň je na programe 19. kolo Tipsport ligy, v ktorom je na programe aj stretnutie medzi HK Poprad a DVTK Miškovec. Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z daného zápasu. Stretnutie sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Pred zápasom s Michalovcami došlo na poste trénera Popradu k výraznej zmene. Duo Štolc – Paukovček zo svojich postov odstúpilo a na lavičke zaujal miesto skúsený lodivod Peter Mikula, ktorému vyšla premiéra na striedačke a s tímom zvíťazil vo východniarskom derby s Michalovcami 2:0. V stredu kamzíci cestovali pod Zobor, kde s tamojšou Nitrou prehrali 3:1. Popradský káder trápi početný lazaret dlhodobo zranených hráčov a kamzíci musia povolávať aj hráčov z juniorskej kategórie. Poprad sa v tabuľke po 17 zápasoch nachádza na nelichotivom 10. mieste so ziskom 20 bodov a skóre 43:49.

    Maďarský Miškovec má úplne odlišné a príjemnejšie starosti než Poprad. Aktuálne sa celok z krajiny našich južných susedov nachádza v tabuľke na peknom 5. mieste so ziskom 26 bodov a skóre 47:39. Miškovec má jednu z najlepších aktuálnych výkonnostných foriem. DVTK vyhral štyri zápasy v rade, z toho však iba dva v riadnom hracom čase. Hokejisti Miškovca sú však s momentálnou náladou spokojní, keďže naposledy dokázali zdolať posledný Liptovský Mikuláš presvedčivo 0:5, predtým porazili Nitru 2:1 po predĺžení a Michalovce 2:3 taktiež po predĺžení.

    Oba tímy sa naposledy stretli proti sebe 27. septembra. Kamzíci dokázali z Miškovca priniesť pod Tatry plný počet bodov, keďže zvíťazili tesne 2:3.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Kozák, Brejčák (A), Erving, Ulrych, Fabian (C), Ťavoda, Magovac – Handlovský, Paukovček, Vandas – Takáč, Zagrapan, Leclerc – Mlynarovič, Bjalončík, P. Svitana (A) – Kundrik, Matej Paločko, R. Svitana – Nespala

    DVTK Miškovec: Rajna (Adorján) – Ross (A), Vojtkó, Láda, Vandane, Szirányi, Goz, D. Kiss – Harrison, Vas (C), Részegh – Rodman, St. Pierre, Beauvillier – Miskolczi, Galanisz, Magosi (A) – Farkas, Lovei, P. Kiss

    Rozhodca: Stano, Novák – Bogdaň, Jobbágy.
     
    Na ľadovú plochu už prichádzajú miškovecké ľadové medvede v červených dresoch. Popradčania vychádzajú na ľad v dresoch bielej farby. Čaká nás (už ako tradične) štátna hymna SR a Maďarska.
     
    Na 600. zápas v Tipsport lige dnes nastupuje popradský obranca Daniel Brejčák. Od riaditeľa HK Poprad dostáva pamätný dres s číslom 600.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:22
    Do útočného pásma prekorčuľovali Vandas spoločne s Handlovským. Od prvého menovaného sme mali možnosť vidieť strelu z pravého kruhu, ktorá preletela vedľa žrde.
     
    00:44
    Menšie problémy s rozohrávkou mal obranca Nick Ross, ktorý si musel dať pozor na nápadajúcu popradskú dvojicu útočníkov, ktorá mu nedala dýchať.
     
    01:15
    Leclerc dokázal vymyslieť zaujímavú prihrávku na Zagrapan, ktorý sa ocitol voľný medzi kruhmi. Prihrávka však bola poriadne kostrbatá a skončila na Zagrapanovom chrániči.
     
    01:55
    S rozohrávkou mal problém aj domáci Bjalončík, ktorého neúnavne napádal Magosi. Center tretieho domáceho útoku to však zvládol a dokázal rozohrať.
     
    02:23
    Ross si musel dať znovu pozor na napádajúceho mladšieho brata Patrika Svitanu Reného. Pod tlakom bol donútený puk odstreliť iba na zakázané uvoľnenie, a tak uvidíme vhadzovanie pred Rajnom.
     
    02:48
    Do útočného pásma sa dostal Tamás Részegh, ktorý od modrej čiary nahodil do útočnej tretiny. Jeho spoluhráči potom odchádzali striedať a nemal sa tak kto zapojiť do útočnej akcie.
     
    03:14
    Handlovského strelecké zakončenie spomedzi kruhov ešte nepatrne a nechtiac tečoval Ross. Gólman Miklós Rajna puk postrehol a zachytil ho do lapačky.
     
    03:27
    Od modrej čiary sme videli strelecké zakončenie z hokejky Balázsa Ládu. Jeho prudká delovka mierila na betón popradského brankára Tomáša Vošvrdu.
     
    03:54
    Prvú presilovku v tomto zápase budú hrať domáci hokejisti. Dve minúty za držanie dostáva obranca Balázs Láda.
     
    04:24
    Obranca Kozák sa od modrej čiary prezentoval asi tromi vynikajúcimi delovkami. S každou z nich mal Rajna problém a Poprad naozaj poriadne rozprúdil svoju presilovku.
     
    04:52
    V týchto chvíľach prišla prvá menšia chybička na strane kamzíkov. Handlovský si zle spracoval prihrávku na modrú čiaru a puk mu preskočil do stredného pásma.
     
    05:19
    Rozohrávka novej útočnej akcie nevyšla brankárovi Vošvrdovi, ktorý chcel vziať zodpovednosť na seba a napokon spôsobil icing.
     
    05:42
    Pred bránkou sa sám ocitol Marek Zagrapan, ktorý profitoval z Takáčovej prihrávky. Ťažký puk si však nevedel dobre skrotiť a Rajna odrazil puk preč z pásma.
     
    06:37
    Poprad dal gól!
    Kamzíci dokázali pretaviť svoj útočný tlak do úvodného gólu. Fabianovu strelu švihom od modrej čiary vyrazil Rajna pred seba, kde prišiel SAMUEL MLYNAROVIČ a jeho dorážka prepadla Rajnovi popri vyrážačke.
    Asistencia: Štefan Fabian.
     
    07:18
    Dopredu sa rozhodol ísť obranca Ulrych, ktorý prekorčuľoval po pravom krídle, napriahol za kruhom a pálil. Jeho delovku Rajna vyrazil hokejkou na ochrannú sieť.
     
    07:37
    Vandasovi v útočnom pásme nevyšla spätná prihrávka. Zachytil ju pozorný Rodman, ktorý chcel ihneď naštartovať útok svojho tímu.
     
    08:17
    Paukovček perfektne videl nakorčuľovaného Guillauma Leclerca, ktorý si našiel voľný priestor, spracoval prihrávku a šiel sám na Rajnu. Bránu však trestuhodne minul!
     
    08:43
    Dopredu sa po dlhšej dobe dostali hostia. Zaútočil Martin St. Pierre, ktorý zakončoval z kruhu a brankár Vošvrda si po pár minútach pripísal normálny zákrok.
     
    09:16
    Leclerc si počas prechodu do útočného pásma nerozumel so Zagrapanom a domáci sa dopustili ofsajdu. Vhadzovať sa teda bude v strednom pásme.
     
    09:51
    Ulrychovo zakončenie od modrej čiary bolo tečované a puk zmenil smer. Nesmeroval napokon na bránku a gólman Rajna zasahovať nemusel.
     
    10:35
    Paločko vyrazil dopredu spoločne s Reném Svitanom, no druhý menovaný sa veľmi poponáhľal a spôsobil ofsajd.
     
    11:05
    Prvýkrát v oslabení budú hrať domáci a je to teda príležitosť pre Miškovec. Dve minúty za držanie dostáva Lukáš Kozák.
     
    11:32
    Úvod početnej výhody hostí lepšie vychádza domácim. Takáč dokázal v útočnom pásme podržať puk a nazbierať pár cenných sekúnd.
     
    12:21
    Už sa hostia usadili v pásme. Od modrej čiary pálil obranca Nick Ross. Jeho delovka však bola nepresná a smerovala vedľa bránky.
     
    12:49
    Miškovec nedokázal úspešne prejsť cez stredné pásmo a obranca Vandane musí novú akciu rozbiehať až spoza gólmana Rajnu.
     
    13:32
    Spoza bránky sa chcel pred bránkovisko zvrtnúť Leclerc. Čiastočne sa mu to aj podarilo, no zabudol hlavnú vec – puk.
     
    14:01
    Založenie útočnej akcie zo stredného pásma nevyšlo Szirányimu. Čiaroví rozhodcovia ihneď avizovali icing a následne aj odpískali.
     
    14:14
    Aleksander Magovac prekorčuľoval s pukom poza bránku, hostia mu nechávali veľa priestoru, a tak aj pomerne zblízka zakončil. Rajna bol pritlačený na žrdi a úspešne zasiahol.
     
    14:26
    Zakončenie od modrej čiary z hokejky obrancu Daniela Brejčáka smerovalo priamo do lapačky Rajnu a gólman DVTK vôbec nedal šancu kamzíkom na dorážku.
     
    15:14
    Novú útočnú akciu spoza brankára Rajnu nezačínal obranca Vojtkó. Jeho spoluhráči totižto striedali, a tak musel na nich počkať za bránkou.
     
    15:43
    Chybu Leclerca chceli využiť hostia. K puku sa na modrej čiare dostal obranca Davis Vandane a prudko pálil. Jeho delovka smerovala mimo priestoru bránky.
     
    16:42
    Pred modrou čiarou sa ukázal voľný Patrik Svitana, ktorému sa podarilo spracovať si prihrávku a udržať puk. Aj vďaka nemu získali jeho spoluhráči útočné pásmo.
     
    17:26
    Kundrik dokázal zabrzdiť rozohrávku Miškovca. K puku sa síce nakrátko dostal pri mantineli, nedokázal však prihrať spoluhráčom.
     
    17:55
    Ofenzívne sa chcel predviesť aj obranca Erving. Zamieril s pukom do útočnej tretiny, dostal sa k zadnému mantinelu, no odtiaľ už cesta neviedla.
     
    18:31
    Novú rozohrávku ľadových medveďov zaobstará Vandane. Čaká na korčuliarske pohyby svojich spoluhráčov a vhodné prihrávkové koridory.
     
    19:20
    V závere tretiny domáci získavajú presilovku. Dve minúty za hákovanie dostáva János Vas.
     
    19:41
    Rozohrávka veľmi nevyšla Kozákovi, ktorý to prihral priamo na hokejku Rossa a ten vyhadzoval až ku Vošvrdovi.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou úvodnú dvadsaťminútovku duelu medzi Popradom a Miškovcom. Videli sme aktívny hokej najmä v podaní domácich, v priebehu 7. minúty otvoril skóre Mlynarovič a Poprad teda vedie najtesnejším rozdielom 1:0.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:09
    Kamzíci začínajú druhú tretinu ešte s viac ako minútovou presilovkou. Úvodné buly však lepšie zvládli hráči Miškovca a vyhodili puk.
     
    20:34
    Do vyloženej šance sa dostal obranca Daniel Brejčák, ktorý si spracoval puk medzi kruhmi. Stihol ešte zamieriť, no mieril to vedľa brány.
     
    21:14
    Takáč prekorčuľoval po pravom krídle a podarilo sa mu nadobudnúť útočné pásmo. K strele sa však domáci hokejisti neprepracovali.
     
    21:44
    Medvede z Miškovca už sú v plnom počte a snažia sa o založenie nového útoku. Ich pokus aj celkom vyšiel, síce o puk prišli, no dokázali domácich donútiť k zakázanému uvoľneniu.
     
    22:14
    V útočnom pásme vyhrali vhadzovanie hostia. Szirányiho delovka spoza pravého kruhu preletela priamo do pripravenej Vošvrdovej lapačky.
     
    22:45
    Kundrik potiahol puk dopredu po pravom krídle a podarilo sa mu ohroziť bránku strelou z kruhu. Po Rajnovom zákroku vyletel puk do vzduchu a následne ho získali jeho spoluhráči.
     
    23:24
    Popradčania zvíťazili na buly v útočnom pásme a Vandas strieľal ihneď akonáhle si spracoval puk. Rajna zasahovať nemusel, puk letel mimo.
     
    24:03
    Strelu Vandana od mantinelu spoza pravého kruhu ešte tečoval Nikandrosz Galanisz. Jeho aktivita nebola až tak márna, no puk tečoval na ochrannú sieť.
     
    24:50
    Paločko manévroval s pukom v útočnom pásme, no nepodarilo sa mu prihrávať na svojich spoluhráčov. Potom sa zakázaným uvoľnením previnili hostia a vhadzuje sa pred Rajnom.
     
    25:15
    Sledujeme ďalšie zakázané uvoľnenie v podaní DVTK Miškovec. Hra sa teda opäť sťahuje pred gólmana Rajnu a Poprad môže pokračovať v tlaku.
     
    25:54
    Hostia síce vyhrali buly, dostali s pukom iba do stredného pásma. Túto skutočnosť využil Zagrapan, ktorý otočil hru, prekorčuľoval po pravom krídle a strieľal. Jeho zakončenie smerovalo priamo do Rajnu.
     
    26:18
    Ofenzívne snaženie útoku vedeného Galaniszom skončilo na modrej čiare. Potom dopredu vyrazili kamzíci, Kozák bol však netrpezlivý a pískal sa ofsajd.
     
    26:37
    Beauvillier v perfektnej šanci našiel pred bránkoviskom Martina St. Pierra, ktorý už bol sám pred Vošvrdom. Zakončiť dôsledne však nestihol, išlo len o slabú strelu na Vošvrdov betón.
     
    27:33
    Do útočného pásma prudko nahodil puk kapitán hostí Vas. Jeho spoluhráči ihneď korčuľovali za pukom, ale získať ho nedokázali.
     
    28:17
    K zakončeniu spoza pravého kruhu sa dostal obranca Magovac. Jeho strelecký pokus brankár Rajna dostatočne videl a stihol ho včas zachytiť do svojej lapačky.
     
    28:52
    K delovke spoza pravého kruhu sa dostal Bálint Magosi. Jeho strelecký pokus smeroval priamo na Vošvrdov betón. Hostia sa snažia byť nebezpečnejší, poriadne sa však dostať do zápasu nevedia.
     
    29:28
    Miškovec dal gól!
    Práve som to asi privolal, Miškovec strieľa vyrovnávajúci gól a prekonáva Vošvrdu. Delovku od modrej čiary vyslal obranca Vandane a perfektne ju pomedzi betóny domáceho gólmana usmernil FRANCIS BEAUVILLIER.
    Asistencie: Davis Vandane, Martin St. Pierre.
     
    30:30
    Od modrej čiary nevyšla delovka Davidovi Rodmanovi. Jeho strelecký pokus bol zblokovaný a smeroval iba do popradského hráča.
     
    30:48
    Hosťom sa teda podarilo dostať späť do zápasu a pre samotný vývoj duelu je to rozhodne pozitívum. Môžeme uvidieť ešte zaujímavejšie momenty.
     
    31:25
    Hostia opäť zaútočili. Nepríjemne vyzerala strela z hokejky Davisa Vandana od modrej čiary. Vošvrda bol donútený použiť svoju vyrážačku.
     
    32:08
    Ďalšia zaujímavá akcia v podaní hostí. Ryan Harrison perfektne videl voľného Tamása Részegha, ktorý sa dostal do samostatného zakončenia, no zblízka nedokázal prekvapiť Vošvrdu.
     
    32:38
    Paukovček prenikal dopredu spoločne s Vandasom. Ich spolupráca však nebola úspešná, nerozumeli si vo finálnej fáze.
     
    33:39
    Leclerc prihrávkou spoza bránky hľadal svojho spoluhráča v bielom drese. Defenzíva Miškovca však bola dobre zorganizovaná a pripravená čeliť nepríjemným prihrávkam.
     
    33:56
    Od modrej čiary vyskúšal lapačku domáceho gólmana Matyás Vojtkó. Jeho tvrdé zakončenie skončilo priamo u Vošvrdu, ktorý počkal do prerušenia hry.
     
    34:47
    Beauvillier spoločne s Rodmanom robili problémy popradskej defenzíve a Vošvrda musel byť ostražitý. Napokon si však streleckú možnosť pripraviť nedokázali.
     
    35:56
    János Vas sa pokúšal niečo vytvoriť spoza popradskej bránky. Na modrej čiare mal síce pripraveného Vojtka, nedokázal mu naservírovať presnú prihrávku.
     
    36:05
    Dalo by sa povedať, že v posledných sekundách iniciatívu do veľkej miery preberajú hostia. Hráči Miškovca začali kvalitnejšie korčuľovať, rýchlejšie napádať rozohrávku domácich a využívať každý štvorcový centimeter ľadu naplno.
     
    37:04
    Z ľavého kruhu vyslal delovku domáci Zagrapan. Jeho prudké zakončenie Rajna s prehľadom videl a úspešne zakročil. Pri puku ostávajú kamzíci.
     
    37:41
    Kozák sa zachoval ako zodpovedný obranca a najprv sledoval pohyb Beauvilliera a až potom registroval puk. Prenechal puk svojmu kolegovi z obrannej dvojičky a nedovolil Beauvilliera ďalej korčuľovať za pukom.
     
    38:21
    Do útočného pásma chcel preniknúť obranca Vojtkó. Veľmi sa mu to však nepodarilo a Popradčania prebrali puk. Udržali ho na svojich hokejkách a pokračovali dopredu.
     
    38:52
    Do dobrej pozície sa vysúval Michael Vandas, ktorý aktívne korčuľoval pred bránkovisko a pýtal si prihrávku. Dostal však nepresný puk.
     
    39:40
    K zakončeniu spoza pravého kruhu sa dostal domáci Leclerc. Rajna mal odkrytý výhľad a bezpečne betónom vystúpil proti tejto strele.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná časť hry rovnako ako tá prvá priniesla jeden gól. Strelil ho však iný tím. V priebehu 30. minúty dokázal vyrovnať hosťujúci Beauvillier, a tak je stav po 40 minútach nerozhodný 1:1.
    Tretia tretina sa začne približne o 18:49.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:23
    Kozákovi sa podarilo s pomocou Paukovčeka dotlačiť puk do útočnej tretiny, dlho sa tam však kamzíci nezdržali.
     
    40:38
    Ďalší útok domácich naštartoval center prvej formácie Paukovček, prenikol k ľavému kruhu a odtiaľ strieľal. Jeho krížna strela však netrafila bránku.
     
    41:21
    Leclerc sa ukazoval Ervingovi na to, aby prostredníctvom neho vyskúšal hru na hybridný icing. Puk napokon dokorčuľoval Paločko a zakázané uvoľnenie sa nepískalo.
     
    41:55
    Najmä domáci hráči si nechávali vysvetliť prerušenie hry kvôli postaveniu mimo hry. Zrejme sa jednalo o tesný ofsajd a vhadzuje sa spravodlivo v stredovom kruhu.
     
    42:36
    Paukovček chcel rozohrávať akciu zo stredného pásma, nakorčuľoval mu tam Brejčák, no presnú prihrávku vymyslieť nedokázal.
     
    42:55
    Kozák sa dostal k delovke spoza ľavého kruhu. Jeho tvrdé strelecké zakončenie dokázal Rajna zlikvidovať prostredníctvom svojej vyrážačky.
     
    43:18
    Takáč vysunul do zaujímavej príležitosti z tesnej blízkosti brány Leclerca, ktorý zakončoval spred bránkoviska. Nastrelil to však priamo do Rajnu.
     
    43:43
    Rozohrávku domácich aktívne napádal Galanisz, ktorý sa snažil robiť problémy Magovacovi. Slovinský legionár však dokázal odolať.
     
    44:40
    Veľkú šancu na hokejke mal domáci útočník Vandas, ktorý sa dostal do absolútnej blízkosti. Mal čas na kľučku, aj ju urobil, potom svoju strelu dorážal, no Rajna zlikvidoval všetky jeho pokusy.
     
    45:03
    Sledujeme obojstranné vylúčenie. V osobnom súboji sa ocitli dvaja hráči. Nikandrosz Galanisz dostáva dve minúty za držanie a Lukáš Paukovček takisto dve minúty, ale za filmovanie.
     
    45:39
    Ku koncovke z ľavého kruhu sa dostal kapitán János Vas, ktorý ohrozil domácu bránku a v nej stojaceho Vošvrdu. Jeho zakončenie smerovalo na betón popradského gólmana.
     
    46:10
    Do dobrej pozície sa vysunul Samuel Mlynarovič. Strieľal spomedzi kruhov, jeho tvrdá koncovka však smerovala priamo do Rajnu.
     
    46:34
    Popradčania budú hrať v presilovke štyroch proti trom. Nick Ross je vylúčený na dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    46:34
    Oddychový čas pre Poprad.
     
    47:02
    Popradčania získali postupným útokom útočné pásmo. Spoza pravého kruhu pálil Vandas, jeho koncovku Rajna vyrazil na ochrannú sieť.
     
    47:31
    Vandas perfektne načasoval strieľanú prihrávku na Paukovčeka. Jeho strelecké zakončenie Rajna aj so šťastím dokázal zastaviť na svojom pravom betóne.
     
    48:28
    Popradu sa v ďalšom priebehu ich presilovky piatich proti štyrom veľmi nedarí. Miškovec sa naozaj zodpovedne bráni a nenecháva domácim veľa priestoru.
     
    48:50
    Strela z hokejky Joonu Ervinga spoza ľavého kruhu smerovala priamo na brankára Rajnu, ktorý nemal so zachytením strely problémy.
     
    49:41
    Puk od modrej čiary chcel nahadzovať Nick Ross. Čerpal však z posledných síl, a preto jeho koncovka nebola veľmi dôrazná. Po strele okamžite odišiel unavený striedať.
     
    50:52
    Práve v týchto okamihoch sa rozhoduje o osude ďalšieho zápasu. Oba tímy sa začínajú viac sústrediť na defenzívu a dôsledne premýšľať o každých herných činnostiach.
     
    51:27
    Michael Vandas prekorčuľoval dopredu po pravom krídle a dostal sa k strele. Jeho pokus letel priamo na hruď gólmana Rajnu a hra bola hneď prerušená.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 782 divákov.
     
    52:14
    V útočnom pásme chcel čosi vymyslieť St. Pierre. Nepodarilo sa mu však jednoducho nájsť svojich spoluhráčov. Popradčania si preberali hráčov dôsledne.
     
    52:49
    Matej Paločko vybojoval puk na modrej čiare a dokázal ešte udržať útočné pásmo. Nahadzoval to na bránku, dráhu puku zmenil odraz od korčule jedného z hostí.
     
    53:28
    Svitana nahadzoval puk od modrej čiary. Jeho strelecké zakončenie smerovalo priamo do Rajnu, ktorý nemal veľmi zakrytý výhľad.
     
    54:04
    Do útočného pásma prenikal s pukom Miskolczi, nedokázal však nájsť vhodných spoluhráčov na svoju prihrávku. Lepšie povedané, žiadnych tam ani nemal, keďže striedali.
     
    54:28
    Do zakončenia po ľavom krídle sa vysunul dobre korčuľujúci Samuel Takáč, ktorý si prebral puk, zakončil z kruhu a mieril to tesne vedľa brány.
     
    55:14
    Založenie novej útočnej akcie v podaní Davisa Vandana vôbec nedopadlo dobre. Jeho prudká prihrávka nenašla hokejku žiadneho spoluhráča a bolo z toho zakázané uvoľnenie.
     
    55:31
    Láda absolútne čisto a dobre defenzívne odstavil pri mantineli od puku Patrika Svitanu a nedovolil mu prihrávať. Hostia získali puk, ďaleko sa však s ním nedostali.
     
    56:26
    V poradí 49. strelu Popradu nasmeroval z ľavého kruhu Lukáš Paukovček. Jeho zakončenie skončilo v moci Rajnu. Brankár DVTK v dnešnom zápase už predviedol viacero úspešných zákrokov, na konto si pripísal štyridsiaty deviaty.
     
    56:48
    Popradskí hokejisti sa pomerne komplikovane dostávali do útočného pásma. Puk lietal nekontrolovateľne vo vzduchu a napokon z toho bol ofsajd.
     
    57:38
    Mlynarovič nedokázal vybojovať puk pri zadnom mantineli a Harrison pre istotu rýchlo odstránil puk preč z obranného pásma a nahodil ho dopredu.
     
    58:17
    Poprad dal gól!
    Kamzíci zrejme rozhodujú o osude tohto stretnutia a zisku troch bodov. Handlovského strela od modrej bola mierne zblokovaná, Rajna vyrazil pred seba a z tesnej blízkosti dorazil LUKÁŠ PAUKOVČEK.
    Asistencie: Lukáš Handlovský, Daniel Brejčák.
     
    58:47
    Ross naštartoval akciu po ľavom krídle, okamžite nahodil puk do útočného pásma. Rajna už čaká, kedy môže vyjsť z bránky.
     
    59:02
    Brankár Rajna už opustil svoju bránku a hostia to skúšajú v šestici.
     
    59:44
    Puk je v rohu klziska, hostia bojujú ako sa len dá.
     
    Koniec zápasu.
     
    V poslednej dvadsaťminútovke oba tímy výrazne vyčkávali a hrali zodpovedne v obrane. Rozhodujúci moment priniesla 59. minúta, v ktorej skóroval Paukovček a rozhodol o zisku troch bodov pre Poprad. (19:27:27)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 7. Mlynarovič (Fabian), 59. Paukovček (Handlovský, Brejčák) – 30. Beauvillier (Vandane, St. Pierre)


    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Kozák, Brejčák (A), Erving, Ulrych, Fabian (C), Ťavoda, Magovac – Handlovský, Paukovček, Vandas – Takáč, Zagrapan, Leclerc – Mlynarovič, Bjalončík, P. Svitana (A) – Kundrik, Matej Paločko, R. Svitana – Nespala
    DVTK Miškovec: Rajna (Adorján) – Ross (A), Vojtkó, Láda, Vandane, Szirányi, Goz, D. Kiss – Harrison, Vas (C), Részegh – Rodman, St. Pierre, Beauvillier – Miskolczi, Galanisz, Magosi (A) – Farkas, Lovei, P. Kiss

    Rozhodca: Stano, Novák – Bogdaň, Jobbágy

    Diváci: 1 782