Metallurg Magnitogorsk – Dinamo Minsk 3:2 (po pr.) | Omsk – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Soči – Riga 3:2 (kon.)
koniec
Avangard Omsk
3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
Amur Chabarovsk
cz Piatok 01.11.2019, 17:30 • Ledový palác Jurije Ljapkina, Balašicha • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Avangard Omsk potvrdil roli favorita, se loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (19:56:49)
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Langhamer (CHA), 3 inkasované góly, 33 zákroků, 91,67% úspěšnost zákroků
    Ondřej Vitásek (CHA) 0+0, 2 střely, 22:28 čas na ledě
    Michal Jordán (CHA) 0+0, 1 střela, 16:39 čas na ledě
    Tomáš Zohorna (CHA) 0+1, 3 střely, 18:13 čas na ledě
    Hynek Zohorna (CHA) 0+0, 3 střely, 16:49 čas na ledě
     
    Šťastné, ale zasloužené vítězství zaznamenal Omsk, který měl totiž více šancí. Ovšem v poslední periodě nenavázal především na druhou třetinu, a tak se k výhře protrápil. Z pohledu českých hráčů je to samozřejmě škoda. Chabarovsk se rozhodně za dnešní výkon nemusí stydět, jelikož obrovského favorita výrazně potrápil a dlouhou dobu sahal alespoň po bodu. Jenže to by v týmu Avangardu nesměl být Sergej Širokov, který dal střetnutí konečnou tečku.

    Střely na branku: 36:30.
    Střely na branku ve třetí třetině: 9:11.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Osmku se znovu podařila hra posunout do středního pásma, odkud se před branku hnal Vjačeslav Ušenin. Ovšem je mu odpískán ofsajd a je jasné, že tohle domácí už zvládnou.
     
    59:07
    Avangard sice vyhrál vhazování, ale podél hrazení vyhodil přes všechny čáry. Omsk už bude hrát jednoduše a bude počítat vteřiny do konečné sirény.
     
    59:01
    Hostující mužstvo si vyžádalo oddechový čas, jelikož se bude vhazovat před brankou Omsku. Chabarovsk pošle do hry šest bruslařů!
     
    58:34
    Chabarovsk se snaží s duelem ještě něco udělat, ale zatím se mu nedaří usadit se v útočné třetině. Omsk totiž výborně brání modrou čáru a soupeře drží daleko od brány.
     
    56:48
    Drze mezi dva obránce si najel Andrej Stas, který si jednoho odstavil, ale druhý mu puk odpálil k mantinelu. Omsk se dalšího zakončení nedočkal a bude se muset bránit.
    55:22 Sergej ŠIROKOV - 3:2
     
    55:22
    Avangard právě vstřelil branku!
    Po střele z levé strany se český brankář nestihl přemístit a už přišlo zakončení od modré čáry. Vjačeslav Vojnov sice vystřelil nepřesně, ale k tyči se dostal SERGEJ ŠIROKOV, jenž nepřipraveného Marka Langhamera překonal. Asistence: Vjačeslav Vojnov a Jegor Martynov.
     
    55:15
    Taylor Beck neměl komu přihrát, a tak zvolil nahození na branku. Marek Langhamer si připsal snadný zákrok lapačkou a hru přerušil. V posledních momentech se hraje hodně nervózně.
     
    54:32
    Omsk opět nahodil kotouč na zadní mantinel, Chabarovsk se bránil vyhozením po hrazení. Ovšem kotouč přes hokejku zamířil na hostující střídačku.
     
    53:39
    Hraje se o vítězství a oba kluby neunášení tíhu okamžiku. K vidění je hodně nepřesností a místo střel, vidíme jen nahození na zadní mantinely.
     
    51:33
    Z ničeho nic se Omsku ocitl ve velké šanci! Přihrávka z pravého kruhu mířila na zadní tyč, kde akci uzavíral Kirill Semjonov, který místo odkryté branky zamířil jen do brankové konstrukce.
     
    50:31
    Vladislav Ušenin přihrával od mantinelu před branku, kam si najížděl Alexandr Gorškov. První jmenovaný vyslal nepřesnou přihrávku, kterou betonem vykopl Igor Bobkov.
     
    49:18
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Cody Franson – 2 min., sekání).
     
    49:18
    Cody Franson naskočil z trestné lavice, čímž se se spoluhráčem dostal do přečíslení. Jeho pokus z levého kruhu pokryl český brankář, jenž byl seknut přes lapačku a bude se tak znovu vylučovat.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 21. Beck (Pokka, Širokov), 25. Semionov (Pokka, Širokov), 56. Širokov (Vojnov, Martynov) – 12. Turbin, 33. Gorškov (T. Zohorna, Vl. Ušenin)


    Avangard Omsk: Bobkov (Sudnicin) – Pokka, Bondarev, Franson, Pivcakin, Vojnov, Martynov – Andrighetto, Semionov, Klinkhammer – Beck, Pjanov, Širokov – A. Potapov, Stas, Dedunov – I. Makarov, Košelev, Šumakov.
    Amur Chabarovsk: Langhamer (Alikin) – Vitásek, Jordán, Koriagin, Ignatovič, Turbin, Kamalov, Alexandrov – H. Zohorna, T. Zohorna, Rudenkov – Gorškov, Vl. Ušenin, Vj. Ušenin – Rasskazov, A. Lazarev, Jazkov – Kapiturov, Golubev, Kacuba.

    Rozhodca: Ansons, Soin – Golovljov, Savenkov

    Diváci: 4 038