Metallurg Magnitogorsk – Dinamo Minsk 3:2 (po pr.) | Omsk – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Soči – Riga 3:2 (kon.)
koniec
Avangard Omsk
3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
Amur Chabarovsk
cz Piatok 01.11.2019, 17:30 • Ledový palác Jurije Ljapkina, Balašicha • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:01
    Hostující mužstvo si vyžádalo oddechový čas, jelikož se bude vhazovat před brankou Omsku. Chabarovsk pošle do hry šest bruslařů!
    55:22 Sergej ŠIROKOV - 3:2
     
    55:22
    Avangard právě vstřelil branku!
    Po střele z levé strany se český brankář nestihl přemístit a už přišlo zakončení od modré čáry. Vjačeslav Vojnov sice vystřelil nepřesně, ale k tyči se dostal SERGEJ ŠIROKOV, jenž nepřipraveného Marka Langhamera překonal. Asistence: Vjačeslav Vojnov a Jegor Martynov.
     
    51:33
    Z ničeho nic se Omsku ocitl ve velké šanci! Přihrávka z pravého kruhu mířila na zadní tyč, kde akci uzavíral Kirill Semjonov, který místo odkryté branky zamířil jen do brankové konstrukce.
     
    49:18
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Cody Franson – 2 min., sekání).
     
    48:36
    V přesilové hře se otevřela dálnice před Tomášem Zohornou, který tak přihrál přes osu na levý kruh. Zakončení Ondřeje Vitáska ale zamířilo jen do připraveného Igora Bobkova.
     
    47:09
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Cody Franson – 2 min., hákování).
     
    40:16
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Michal Jordán – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    39:23
    Amur rozjel rotaci na levé straně hrací plochy, odkud kotouč mířil na modrou čáru. Z tohoto místa vyletěla střela z jedné, kterou vyrazil Igor Bobkov vedle sebe. V nebezpečném prostoru stál Vjačeslav Ušenin, který byl atakován, a tak místo odkryté branky trefil jen oblouk domácí svatyně.
     
    38:24
    Střeleckou pozici si našel na vrcholu levého kruhu Sergej Širokov, jehož snažení mířilo jen těsně nad břevno. Akce Omsku dál trvala, ovšem Marek Langhamer zachytil Fransonův pokus.
     
    36:45
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Pavel Turbin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    34:15
    Zpoza branky se ke střele po rychlém výpadu dostal Tomáš Zohorna. Český útočník patří k tomu nejlepšímu, co dnes můžeme na hrací ploše vidět, ovšem tentokrát si na něj u tyče počíhal domácí gólman.
    32:47 Alexandr GORŠKOV - 2:2
     
    32:47
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Už jsem chtěl psát, že Amur ve druhé části neměl výraznou šanci a v tom přišlo vyrovnání! Tomáš Zohorna přihrál na pravou stranu, kde byl najetý ALEXANDR GORŠKOV, jehož zakončení zapadlo přesně ke vzdálenější tyči. Asistence: Tomáš Zohorna a Vladislav Ušenin.
    24:16 Kirill SEMJONOV - 2:1
     
    24:16
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omsk dál pokračuje v aktivitě a zaslouženě otáčí stav zápasu na svou stranu. Zakončení z pravého kruhu vyrazil Marek Langhamer do vzduchu, odkud si puk rukavicí stáhl KIRILL SEMJONOV, jenž následně trefil odkrytou svatyni českého gólmana. Asistence: Ville Pokka a Sergej Širokov.
    20:46 Taylor BECK - 1:1
     
    20:46
    Avangard právě vstřelil branku!
    Krásná akce končí vyrovnávacím gólem. Do útočného pásma nabruslil Sergej Širokov, jenž byl faulován, ale pokračoval dál v akci. Jeho přihrávka mířila na pravou stranu, odkud na zadní tyči přihrával Ville Pokka. Celou situaci zakončil TAYLOR BECK, který měl před sebou odkrytou klec. Asistence: Ville Pokka a J Sergej Širokov.
     
    18:02
    Chyb při rozehrávce je na straně Omsku jako máku. Hostující celek zase zadarmo získal kotouč a přehrál akce na Michala Jordána. Jeho pokus proletěl pod obráncem a tvrdou ránu musel až vyřešit Igor Bobkov, který rozhodně nic neviděl.
     
    16:55
    Domácí se ve dvou hnali na jediného obránce. Prohozením beka se prezentoval Semjon Košelev, jenomže jeho spoluhráč černou gumu netrefil, mohlo být vyrovnáno.
     
    13:19
    Dvakrát z levého kruhu vypálil Jegor Martynov, jehož pokusy vyrazil hostující brankář před sebe. Následně Omsk převážil hru na druhou stranu, ale další pokus už Marek Langhamer ve výstroji udržel.
     
    11:39
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Denis Golubev – 2 min., sekání).
    11:10 Pavel TURBIN - 0:1
     
    11:10
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Tak to byla obrovská hrubka domácího obránce, který nezvládl přihrávku středem hrací plochy. Kotouč na modré čáře zachytil PAVEL TURBIN, jenž vymetl horní růžek branky. Bez asistence.
     
    10:39
    Před branku domácího celku se natlačil Anton Lazarev, který mířil na vyrážečku brankáře. Ovšem Igor Bobkov s pokusem na zadní tyč počítal.
     
    05:49
    Nahození z pravé strany domácímu brankáři vypadlo před sebe a k dorážce se tak dostal Maxim Kapiturov. Igor Bobkov i s tímto pokusem si poradil a následnou střelu od modré zase srazili obránci do ochranné sítě.
     
    03:43
    Vyražený puk za brankou dohnal Rob Klinkhammer, který zadovkou přihrával zpátky před branku. Omsk vyslal další zakončení, které ale skončilo jen na hostujícím brankáři.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 21. Beck (Pokka, Širokov), 25. Semionov (Pokka, Širokov), 56. Širokov (Vojnov, Martynov) – 12. Turbin, 33. Gorškov (T. Zohorna, Vl. Ušenin)


    Avangard Omsk: Bobkov (Sudnicin) – Pokka, Bondarev, Franson, Pivcakin, Vojnov, Martynov – Andrighetto, Semionov, Klinkhammer – Beck, Pjanov, Širokov – A. Potapov, Stas, Dedunov – I. Makarov, Košelev, Šumakov.
    Amur Chabarovsk: Langhamer (Alikin) – Vitásek, Jordán, Koriagin, Ignatovič, Turbin, Kamalov, Alexandrov – H. Zohorna, T. Zohorna, Rudenkov – Gorškov, Vl. Ušenin, Vj. Ušenin – Rasskazov, A. Lazarev, Jazkov – Kapiturov, Golubev, Kacuba.

    Rozhodca: Ansons, Soin – Golovljov, Savenkov

    Diváci: 4 038