Nové Zámky – B. Bystrica 1:3 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Trenčín 1:0 (kon.) | Poprad – Miškovec 2:1 (kon.)
Košice – Budapešť 5:4 (po pr.) | Zvolen – HC Slovan 1:2 (kon.) | Detva – Nitra 1:3 (kon.)
koniec
HK Detva
1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
HK Nitra
Piatok 01.11.2019, 18:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 19. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu HC 07 WPC Koliba Detva – HK Nitra, ktorý sa odohrá v 19. kole Tipsport Ligy. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    HC 07 WPC Koliba Detva

    Detvania vstúpili do sezóny najhoršie zo všetkých tímov a prvých bodov sa dočkali až v šiestom kole vďaka výhre práve nad Nitrou. Odvtedy však získavajú body viacmenej pravidelne a z posledných piatich zápasov vyhrali tri. Vďaka tomu sa posunuli na deviate miesto tabuľky. Detvu ťahajú hlavne aktuálne druhý najproduktívnejší hráč Tipsport Ligy Ján Sýkora (12 gólov + 8 asistencií), Peter Zuzin (8+9) a Peter Šišovský (6+8). Doma sú Podpoľanci najhorším tímom ligy, keď v ôsmich domácich zápasoch získali len 8 bodov.

    Posledných 5 zápasov:
    Trenčín – Detva 3:6
    Detva – Banská Bystrica 1:5
    Zvolen – Detva 1:5
    Detva – MAC Budapešť 3:2 po predĺžení
    Michalovce – Detva 2:0
     
    HK Nitra

    Nitra si tiež v úvode sezóny prešla krízou, ktorá vyvrcholila domácim debaklom 0:9 od Košíc. Odvtedy však začali Nitrania získavať body a v posledných piatich zápasoch vždy získali minimálne jeden bod. V tabuľke sú priebežne na ôsmom mieste, o bod pred svojim dnešným súperom. Nitra v posledných týždňoch vylepšila predovšetkým obranu. Vo vyššie zmienených piatich posledných zápasoch inkasovali hostia len sedemkrát. Nitra je však vonku výrazne slabšia ako na domácom klzisku. V siedmich zápasoch vonku získala doteraz len 5 bodov a vyhrala len raz.

    Posledných 5 zápasov:
    MAC Budapešť – Nitra 0:7
    Nitra – Michalovce 6:2
    Liptovský Mikuláš – Nitra 2:1 po predĺžení
    DVTK Miškovec – Nitra 2:1 po predĺžení
    Nitra – Poprad 3:1
     
    Vzájomné zápasy

    Oba tímy sa doteraz stretli v Tipsport Lige v 12 zápasoch a výrazne úspešnejšia je Nitra, ktorá vyhrala desaťkrát. Vo vzájomných zápasoch týchto dvoch tímov padá pomerne dosť gólov, len raz sa totiž doteraz stalo, že by padlo v zápase 4 a menej gólov. Detva za celú minulú sezónu nedokázala Nitru zdolať, v tomto ročníku sa jej to ale podarilo hneď v prvom vzájomnom zápase v Nitre (5:3).

    Posledných 5 vzájomných zápasov:
    16.11.2018: Nitra – Detva 3:2 po predĺžení
    21.12.2018: Detva – Nitra 3:4
    27.1.2019: Nitra – Detva 8:2
    26.2.2019: Detva – Nitra 1:3
    27.9.2019: Nitra – Detva 3:5
     
    Úvodné zostavy:

    HC 07 WPC Koliba Detva: Petrík (Šimko) – Chovan, Gachulinec, Kuklev, F. Fekiač, Jendroľ, Turan, Lalík, Sokolov – Sýkora, Zuzin, Šišovský – Žilka, Valent, Gašpar – Ľupták, Podešva, Čacho – Török, V. Fekiač, Surový

    HK Nitra: Šimboch (Sklenár) – Morrison, Mezei, Graham, Olsen, Pupák, Versteeg, Korím, Rácz – Scheidl, Kerbashian, Blackwater – Rác, Šimun, Buček – Csányi, Lušňák, Fominych – Hrušík, Minárik, Čaládi

    Rozhodca: Adamec, Kókai – Rojík, Kis-Király.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne. Detvania budú hrať v žltých dresoch, Nitrania v modrých.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:20
    Scheidl hneď pri prvom útoku Nitry mal obrovskú príležitosť na skórovanie, keď sám pred brankárom Petríkom tečoval nahodenie od modrej čiary. Domáci brankár reflexívne zareagoval.
     
    01:10
    Detve sa prvý útok nevydaril a nahodenie na zadný mantinel získali Nitrania. Tí otáčajú hru.
     
    01:35
    Hostia sa usadili v obrannej tretine domácich a vypadá to v ich podaní trochu ako presilovka.
     
    01:56
    Domáci sa ale puku po chvíľke zmocnili a okamžite prišla kolmica na modrú na Jendroľa. Tomu puk odskočil a vystavil sa tak do ofsajdu.
     
    02:25
    Svojho súpera do obrannej tretiny teraz zatlačili domáci. Chovanovo nahodenie od modrej na konci ich útočnej akcie bolo zrazené na ochrannú sieť. Pri mantineli medzitým zostal ležať po súboji Čaládi.
     
    03:01
    Čaládi našťastie odišiel na striedačku po vlastných. Jeho spoluhráči na ľade zatiaľ nahodili puk na zadný mantinel, dokorčuľovať ho ale nedokázali a domáci ho takmer zadarmo získali.
     
    03:26
    Zuzin skvelou prihrávkou spoza bránky našiel medzi kruhmi Šišovského, ktorého strelu reflexívne vyrazil brankár Šimboch.
     
    04:02
    Zatiaľ sa hrá veľmi otvorený hokej zo strany na stranu a oba tímy už mali nádejné gólové príležitosti. V útoku sú teraz hostia.
     
    04:32
    Bučekovu strelu od ľavého mantinelu z pomerne ostrého uhla Petrík vyrazil a Detvania puk vyhodili do nitrianskej tretiny. Tam za pukom korčuľoval Žilka, ktorý donútil obrancov hostí hrať.
     
    04:49
    Lušňák zaviezol puk do útočnej tretiny a z ľavej strany ho nahodil na Petríka. Vďaka zákroku domáceho brankára tak získava vhadzovanie v útočnej tretine.
     
    05:14
    Hostia však puk stratili a museli sa rýchlo vrátiť. Domáci rotovali s pukom po ich útočnej tretine, vystreliť ale nedokázali.
     
    05:44
    A ďalší obrat. Nitrania po pravej strane zaviezli puk za Petríkovu bránku, kde ho vybojovali domáci a od Turana zakladajú svoju útočnú akciu.
     
    06:16
    Korím zaviezol puk do detvianskej tretiny a z pravej strany ho nahodil na Petríka. Ten úspešne zasiahol a jeho obrancovia si s dotierajúcimi Nitranmi poradili.
     
    06:42
    Mezei nastrelil puk popri mantineli a Kerbashian ho za detvianskou bránku zachytil. Hostia sa rozostavili do útočnej formácie, puk ale kvôli nepresnej Scheidlovej strele stratili.
     
    06:59
    Šišovského prienik do útočnej tretiny úspešný nebol, hostia ale nepresnou rozohrávkou vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.
     
    07:02
    Domáci vhadzovanie vyhrali a od modrej okamžite pálil Gašpar, jeho pokus však bol zrazený na ochrannú sieť.
     
    07:21
    Vhadzovanie potom vyhral Šimun, hostia ale nerozohrali dobre a brankár Šimboch musel puk po tom, čo sa k nemu dostal, rozohrať sám.
     
    07:45
    Detvania napádali hostí veľmi vysoko, tí tak puk len nahodili na zadný mantinel. Tam ho získal pred Čaládim Jendroľ, ktorý rozohral útok Detvy.
     
    08:21
    Čachov individuálny prienik neuspel. Korím následne vyhodil puk popri mantineli, zakázané uvoľnenie Nitry sa ale teraz nepíska.
     
    08:42
    Zákazané uvoľnenie sa naopak podarilo nepresne rozohrávajúcim domácim.
     
    09:03
    Morrison prihrávkou spoza bránky našiel na vrchole pravého kruhu Blackwatera, ktorý z prvej tesne minul Petríkovu bránku.
     
    09:20
    Hra sa začína trochu kúskovať. Detvania získali vhadzovanie v útočnej tretine, strela Sýkoru hneď po vhadzovaní ale skončila len na ochrannej sieti.
     
    09:30
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Samuel Buček – 2 min., držanie hokejky).
     
    09:50
    Detva prehrala prvé presilovkové vhadzovanie v nitrianskom pásme a hostia puk okamžite vyhodili za domácu bránku.
     
    10:26
    Domácim sa nedarí založiť solídnu útočnú akciu. Nitrania tak získali už takmer minútu oslabenia bez toho, aby museli Detvanov vôbec brániť.
     
    11:00
    Až teraz sa domáci usadili v pásme hostí a rozostavili sa do tradičného presilovkového vzorca. Zuzin nabil sprava na strelu Chovanovi, ktorý z prvej minul bránku Šimbocha.
     
    11:30
    Nitra v plnom počte.
     
    11:49
    Nitra dala gól!
    Hostia otvárajú skóre! Najskôr sa dostal do samostatného úniku Buček, ktorého blafák na forhend ešte Petrík dokázal vyraziť. Buček sa ale dostal k vyrazenému puku a spoza bránky ho medzi kruhy prihral JUDDOVI BLACKWATEROVI, ktorý z prvej namieril presne k ľavej žŕďke domácej bránky. Asistencia: Samuel Buček.
     
    12:52
    Domáci sú trochu zaskočení inkasovaným gólom a hostia im už dvakrát za sebou puk bez väčších problémov v strednom pásme vypichli.
     
    13:05
    Ďalší útok Detvy zastavil ofsajd Surového.
     
    13:29
    Domácim sa stále nedarí dostať sa do nitrianskeho pásma. Zuzinovi puk v strednom pásme odskočil a hostia ho znovu vypichli za domácu bránku.
     
    14:00
    Až teraz sa Detve útok podaril. Sýkora sa so Šišovským dostali do prečíslenia 2 proti 1, ktoré po prihrávke z pravej strany od Sýkoru zakončoval do protipohybu brankára Šišovský. Šimboch skvelým zákrokom ľavým betónom puk vyrazil.
     
    14:35
    Nitra dala gól!
    Nedáš, dostaneš! O platnosti tohto pravidla sa teraz presvedčili domáci. JESSE GRAHAM sa dostal s pukom od útočnej modrej do ľavého kruhu, odkiaľ naznačil strelu, čím zmiatol domácich obrancov. Potom sa rýchlo obtočil okolo domácej bránky a napokon zakončil svoju krásnu individuálnu akciu bekhendom k ľavej žŕďke odkrytej bránky. Petrík sa k nej už nestihol presunúť od pravej žŕďky. Asistencie: Judd Blackwater, Kale Kerbashian.
     
    15:16
    Versteeg za vlastnou bránkou zadržal pri kľučke Töröka. Zdá sa, že táto dvojica sa dostane zrejme i do väčšej potyčky.
     
    15:30
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Mitch Versteeg – 2 min., držanie).
     
    15:51
    Podobne ako v prvej presilovke prišli domáci hneď na začiatok svojej presilovky o útočné pásmo. Puk vyhodil Kerbashian.
     
    16:14
    Sýkora zaviezol puk naspäť do tretiny Nitry, kde sa domáci tentoraz už rozostavili do klasickej presilovkovej formácie.
     
    16:43
    Domáci sa ale sami z pásma Nitry nepresnou prihrávkou na modrú vytlačili. Za pukom musia ísť až za Petríkovu bránku.
     
    17:10
    Žilka sa pokúsil o sólovú akciu. Z ľavej strany obkrúžil bránku a z pravého kruhu strieľal, trafil však len obrancu Mezeia.
     
    17:30
    Nitra v plnom počte.
     
    17:56
    Puk sa po nahodení na zadný mantinel odrazil nečakane pred bránku hostí, kde bol osamotený Ľupták. Jeho okamžitú strelu vyrazil ďalším výborným zákrokom Šimboch.
     
    18:43
    Nitra hneď odpovedá svojim útokom, ktorý sa ale zasekol v rohu domácej obrannej tretiny. Hneď pätica hráčov oboch tímov tam bojuje o puk.
     
    19:17
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Mitch Versteeg – 2 min., faul lakťom).
     
    19:31
    Až v tejto presilovke vyhrali domáci úvodné vhadzovanie v pásme Nitry a okamžite môžu kombinovať v útočnej tretine.
     
    19:55
    Sýkora si potiahol puk od pravého mantinelu okolo obrancu medzi kruhy, bránku Šimbocha ale netrafil. Puk končí za bránkou Nitry a domáci už túto presilovku v prvom dejstve nevyužijú.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina bola herne vyrovnaná, s dvojgólovým náskokom však idú do šatne hráči Nitry. Tí síce boli až trikrát vylúčení, domáci ale nedokázali ani jednu presilovku využiť. Naopak, hneď po návrate Bučeka z trestnej lavice vyrobil práve tento nitriansky hráč prvý gól svojho tímu a po krásnej individuálnej akcii navýšil skóre na 2:0 pre hostí Graham. Uvidíme, ako na tento vývoj zareagujú v druhej tretine domáci. Tí si z prvého dejstva prenášajú ešte viac ako minútovú presilovku.

    Strely na bránku v 1. tretine: 10:14
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:54.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    Hostia vyhrali úvodné vhadzovanie a keďže hrajú v oslabení, tak puk odpálili za Petríkovu bránku.
     
    20:32
    Sýkora sa prekľučkoval z pravej strany medzi kruhy, kde ho musel Kerbashian faulovať.
     
    20:37
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Kale Kerbashian – 2 min., hákovanie).
     
    20:51
    Detva vyhrala vhadzovanie a drží sa v útočnom pásme. Strela zatiaľ neprišla.
     
    21:04
    Chovanovu tvrdú strelu od modrej Šimboch lapačkou vyrazil a domáci potom získali odrazený puk.
     
    21:39
    Detva dala gól!
    Domáci využívajú presilovku a znižujú! PETER ŠIŠOVSKÝ mal puk pri bránkovej čiare a počkal si, kým mu Sýkora pred bránkou odtiahne preč obrancov Nitry. Šišovský si potom nakorčuľoval pred Šimbocha, ktorého vylákal pred bránkovisko, kľučkou do pravej strany ho obišiel a zasunul puk do prázdnej bránky. Asistencie: Peter Zuzin, Martin Chovan.
     
    22:30
    Detvu gól poriadne povzbudil a hostia teraz v obrane nevedia, kam skôr skočiť. Od úvodu druhej tretiny sa hrá prakticky len v ich tretine.
     
    22:50
    Kerbashian potiahol puk do útočnej tretiny, obkrúžil domácu bránku a ásledným bekhendom z ľavej strany ju minul. Je však signalizované vylúčenie domáceho hráča.
     
    23:06
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Viliam Čacho – 2 min., napadnutie).
     
    23:41
    Domáci získali puk a vyhodili ho za Šimbochovu bránku. Ďalší útok Nitry zastavila prihrávka rukou pri mantineli.
     
    23:51
    Nitranom sa stále nedarí založiť útočnú akciu, ktorou by sa dostali do tretiny domácich. Tí veľmi dobre vykrývajú stredné pásmo.
     
    24:21
    Až teraz sa im to podarilo a bol z toho závar pred domácou bránkou. Strelu od modrej vyrazil Petrík pred seba, kde bol v skrumáži najaktívnejší Scheidl. Domáci brankár puk napokon zaľahol vo vlastnom bránkovisku.
     
    24:48
    Ďalšie vhadzovanie v útočnom pásme už Nitra vyhrala a hostia sú už v klasickom presilovkovom rozostavení. Rác si nakorčuľoval na stred od pravého mantinelu, cez obrancu Detvy ale bránku domácich minul.
     
    25:06
    Detva v plnom počte.
     
    25:29
    Gachulincovu kolmú prihrávku vystihol v strednom pásme Lušňák, ktorý hneď po prechode útočnej modrej strieľal. Petrík jeho strelu videl a bez problémov ju zneškodnil.
     
    25:41
    Domáci vyhrali vhadzovanie vo vlastnom pásme, rozohrávka sa im ale nevydarila a puk končí na zakázanom uvoľnení.
     
    26:00
    Teraz už boli domáci úspešnejší a Gašpar zaviezol puk do tretiny hostí. Žilka z otočky vystrelil, puk ale zrazil Mezei do rohu.
     
    26:31
    Tam domáci o puk prišli a hneď sa museli vrátiť do obrany. Kerbashian krížnou prihrávkou cez celú šírku klziska hľadal hokejku Grahama, ten ale puk netrafil.
     
    27:03
    Naďalej sa hrá veľmi otvorený hokej. Čachovu strelu od modrej zablokoval obranca Nitry.
     
    27:38
    Čaládimu pri snahe o prienik cez stredné pásmo puk odskočil a odrazil sa k brankárovi Petríkovi, ktorý ho rozohral spoza svojej bránky.
     
    28:06
    Török sa z ľavého rohu útočnej tretiny natlačil pred bránku, kde jeho zakončenie zlikvidoval betónom Šimboch. Pri ňom ho veľmi nepríjemne sekol na nechránené miesto na ruke Šimun, ktorý pôjde na trestnú lavicu.
     
    28:12
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Eduard Šimun – 2 min., sekanie).
     
    28:51
    Domáci držia puk v útočnej tretiny, dobre sa pohybujúci Nitrania im ale nedávajú priestor na strelu. Detvania si tak puk posúvajú okolo celej tretiny.
     
    29:21
    Až Chovan napokon vystrelil od modrej, jeho strelu však Šimboch videl a nemal s ňou žiadny problém.
     
    29:31
    Detva vyhrala ďalšie vhadzovanie v útočnej tretine a hneď po ňom nahadzoval puk od modrej Gašpar. Gachulinec pred bránkou ho tečovať nedokázal, a tak skončil v Šimbochovej lapačke.
     
    30:00
    Kuklevovi puk na modrej čiare odskočil a hostia vytlačili domácich až do ich tretiny.
     
    30:12
    Nitra v plnom počte.
     
    30:37
    Kuklev strieľanou prihrávkou z pravej strany našiel medzi obrancami Nitry Čacha, ktorého teč skončil mimo nitrianskej bránky. Následné Olsenovo tečované vyhodenie puku skončilo mimo hracej plochy.
     
    31:19
    Hostia vysunuli svoj presing veľmi vysoko a hlavne mladý Turan urobil domácim obrovské problémy. Tí sa na desiatky sekúnd zasekli za vlastnou bránkou.
     
    31:49
    Fominych získal puk v strednom pásme a po prieniku do útočnej tretiny hľadal pred bránkou Csányiho. Ten puk nezasiahol a hostia sa nepresnou strelou vytlačili z útočného pásma.
     
    32:10
    Zuzinovi odskočil puk vo vlastnej tretine, hostia sa ale k puku nedokázali dostať. So šťastím tak zakladá útok Detvy.
     
    32:30
    Šišovský sa individuálne dostal pomedzi obrancov medzi kruhy a jeho tvrdú strelu vyrazil Šimboch pravým betónom.
     
    33:06
    Scheidl stihol zachytiť puk, ktorý šiel na zakázané uvoľnenie a po otočke okolo domácej bránky sa ho snažil zasunúť do detvianskej bránky podobne, ako to urobil Graham pri druhom góle Nitry. Petrík sa teraz stihol presunúť a ľavým betónom puk zastavil.
     
    33:40
    Nitra sa dostáva do tlaku. Morrison obkrúžil s pukom celú útočnú tretinu a potom ho posunul na modrú, odkiaľ ho nahodil Mezei mimo domácej bránky.
     
    34:15
    Domáci sa stále nemôžu dostať k puku a už začínajú byť unavení. Hostia po jednom hráčovi postupne striedajú.
     
    34:31
    Až teraz sa domáci konečne dostali k puku, Gašpar sa však pri snahe o útok previnil proti pravidlám ofsajdom.
     
    35:01
    Zápas sa začína postupne meniť na boj pri mantineloch. Hostia znovu zatlačili domácich, ktorí ich vytláčajú do rohov vlastnej tretiny a tam s nimi bojujú o puk.
     
    35:31
    Šišovský založil útok, na konci ktorého ale Chovan puk len nahodil na zadný mantinel. Tam ho Detvania stratili a znovu sa musia rýchlo vrátiť.
     
    36:14
    Morrison sa dostal v súboji pri mantineli do potyčky so Sýkorom, ktorému i naznačil, že je ochotný zhodiť rukavice. Sýkora sa len usmieva...
     
    36:35
    Nitra začala v posledných cca desiatich minútach napádať veľmi vysoko a nedáva domácim žiadny priestor na rozohrávku. Tí len korčuľujú za hosťami, ktorí si puk posúvajú po celej útočnej tretine.
     
    37:20
    Korímovu strelu mimo zastavil Čaládi. Sýkora ho obral o puk, následne však trafil len obrancu Nitry na modrej.
     
    37:47
    Detvania už sú viac ako minútu zavretí vo vlastnej tretine a zjavne už sú unavení. Hostia sa to snažia využiť rýchlejšími prihrávkami.
     
    38:09
    Čaládiho strela spomedzi kruhov skončila mimo a domáci puk posunuli aspoň do strednej tretiny. Nitrania sa však bleskurýchlo vrátili naspäť do útočnej tretiny a pokračujú v tlaku.
     
    38:32
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Mitch Versteeg – 2 min., napadnutie).
     
    38:32
    Prestávka pred detvianskou presilovkou sa trochu naťahuje. Hlavný rozhodca totiž musí byť ošetrený, pretože ho do brady zasiahol vyhodený puk.
     
    39:01
    Detvania úvodné presilovkové buly vyhrali, Gašparovi na modrej však puk odskočil a musí sa preň vrátiť až do vlastnej tretiny.
     
    39:31
    Valent sa z pravej strany prekľučkoval pomedzi obrancov Nitry až pred Šimbocha, ktorý mu vykorčuľovaním z bránky zmenšil strelecký uhol. Z ostrého uhla už potom len trafil len pravý betón nitrianskeho brankára.
     
    40:00
    V závere druhej tretiny zasiahol Mezei lakťom do tváre Žilku, ktorý po tomto údere zostal ležať na ľadovej ploche. Domáci tak začnú tretiu tretinu presilovkou o dvoch hráčov.
     
    40:00
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Branislav Mezei – 2 min., hrubosť).
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Domáci využili presilovku hneď na začiatku druhej tretiny zásluhou Šišovského, ďalšieho gólu sa však v tomto dejstve už nedočkali. Naopak, hlavne v jeho druhej polovici sa dostávali chvíľami pod veľký tlak hostí, tých však buď zradila presnosť koncovky alebo ich vychytal brankár Petrík. V tejto tretine výrazne pribudlo tvrdých súbojov a faulov, čo potvrdili Nitrania i v jej úplnom závere. Detva začne tretiu tretinu polminútovou presilovkou o dvoch hráčov.

    Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 11:10 (21:24)
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:49.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:11
    Detva úvodné buly tejto tretiny vyhrala a hneď sa nasťahovala do útočnej tretiny.
     
    40:35
    Sýkora strelou z príklepu od modrej trafil Pupáka. Nitra už je vo štvorici.
     
    40:46
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Martin Chovan – 2 min., držanie).
     
    41:16
    Nitra drží puk vo vlastnej tretine a hľadá priestor na založenie útoku. Domáci čakajú zoradení v strednom pásme.
     
    41:45
    Gašpar vybojoval puk za vlastnou bránkou a zaviezol ho do útočnej tretiny. Tam ho len odovzdal protihráčom, pretože jeho spoluhráči odišli striedať.
     
    42:00
    Nitra v plnom počte.
     
    42:35
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Dominik Jendroľ – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    42:46
    Nitra krátku presilovku 5 proti 3 nevyužila a pokračuje v klasickej podobe 5 proti 4.
     
    43:16
    Nitrania už sú nasťahovaní v útočnej tretine. Kerbashianovu strelu Petrík vyrazil len pred seba, kde sa k puku dostali znovu hostia a tí pokračujú v kombinácii.
     
    43:32
    Gachulinec obral v rohu o puk Kerbashiana a vyhodil ho za bránku Šimbocha. Domáci ale akosi začínajú strácať nervy, pretože Chovanovi je signalizovaný ďalší faul.
     
    43:45
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Martin Chovan – 2 min., podrazenie).
     
    43:45
    Oddychový čas Nitry.
     
    44:05
    Nitra dala gól!
    Hostia využívajú dvojnásobnú presilovku! Buček prihrávkou od modrej posunul puk na ľavú stranu Morrisonovi, ktorý ho z prvej poslal krížnou prihrávkou na KALEA KERBASHIANA a ten z pravého kruhu taktiež z prvej prestrelil Petríka. Krásna akcia! Asistencie: Kenney Morrison, Samuel Buček.
     
    44:45
    Nitra naďalej pokračuje v presilovkovej kombinácii, tentokrát už len proti štvorici domácich hráčov. Tí sa stále nedokážu dostať k puku.
     
    45:15
    Nitrania však tentokrát prakticky nestrieľajú a puk si len posúvajú okolo celého útočného pásma.
     
    45:45
    Detva v plnom počte.
     
    45:54
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Michail Kuklev – 2 min., napadnutie).
     
    46:24
    Nitra i túto presilovku začala úspešným vhadzovaním a prakticky bez prestávky kombinuje v útočnej tretine.
     
    46:38
    Gachulinec vyhodil puk cez všetky čiary, zozadu ho ale pritom trafil úplne zbytočné po odohraní puku Buček. Zápas sa v tretej tretine poriadne pritvrdzuje...
     
    46:38
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Samuel Buček – 2 min., krosček).
     
    47:04
    Žilka nahodil puk od útočnej modrej na Šimbochovu bránku, pred ktorou sa snažil o teč Gašpar. Ten však stál v bránkovisku, za čo je hra vykázaná do stredného pásma.
     
    47:31
    Gašpara tvrdo, ale čisto zrazil k zemi v strednom pásme Blackwater a po prihrávke od spoluhráča z obrany potom útočník Nitry i zaútočil. Sťahovačkou z pravej strany sa dostal cez Frederika Fekiača, strelu z pravého kruhu ale brankár Petrík chytil.
     
    47:54
    Detva v plnom počte.
     
    48:11
    Zuzin dostal hru do útočnej tretiny, kde sa ale domáci zasekli pri ľavom mantineli.
     
    48:25
    Zuzin napokon puk vybojoval a krížnou prihrávkou ho posunul Chovanovi. Ten tvrdou strelou z prvej minul Šimbochovu bránku.
     
    48:38
    Nitra v plnom počte.
     
    49:06
    Nitrania vyhodili puk po konci presilovky cez všetky čiary, zakázané uvoľnenie sa ale nepískalo. Gašpar tak potiahol puk do tretiny hostí.
     
    49:40
    Tam sa Detvania zasekli v rohu, kde napokon Gachulinec o puk prišiel. Hosťom sa rozohrávka nevydarila a puk v podstate vrátili domácim obrancom v strednom pásme.
     
    50:06
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Dylan Olsen – 2 min., krosček).
     
    50:16
    Hostia vyhrali vhadzovanie a vyhodili puk za domácu bránku.
     
    50:41
    Zuzin sa dostal z ľavej strany pred nitriansku bránku, kde sa snažil krížnou prihrávkou nájsť Šišovského. Ten letiaci puk nedokázal pred odkrytou bránkou zasiahnuť.
     
    50:51
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Peter Šišovský – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    51:16
    Znovu sa hrá 4 proti 4. Morrisonovu strelu vyrazil Petrík do rohu vlastnej tretiny, kde ho získali domáci obrancovia.
     
    51:52
    Buček obral o puk v strednej tretine Podešvu, ten sa ale s ním vrátil a v ľavom kruhu mu ho vypichol. V hre oboch tímov je teraz veľa nepresností.
     
    52:06
    Nitra v plnom počte.
     
    52:31
    Morrison oblúčikom nahodil puk do tretiny domácich, kam napriek presilovke nekorčuľoval ani jeden hráč Nitry. Domáci držia puk na svojich hokejkách a získavajú cenné sekundy.
     
    52:51
    Detva v plnom počte.
     
    53:28
    Graham zaviezol puk popri pravom mantineli do útočného pásma, odkiaľ ho i nahodil na brankára Petríka. Pred ním však stál v bránkovisku Morrison, za čo je hra vykázaná do strednej tretiny.
     
    53:49
    Domácim sa nedarilo usadiť sa v útočnom pásme, hostia im ale pomohli zakázaným uvoľnením.
     
    54:11
    I toto buly však vyhrali hostia. Šimun vysokým oblúčikom nahodil puk na Bučeka, ktorému pri spracovaní v útočnej tretine odskočil. Domáci majú puk pod kontrolou, znovu ale nevedia, na koho rozohrať.
     
    54:23
    Jendroľova prihrávka na útočnú modrú nemala šancu na to, aby ju niekto v žltom spracoval, a končí tak zakázaným uvoľnením.
     
    54:59
    Graham prihrávkou z ľavého kruhu našiel medzi obrancami Detvy voľného Lušňáka, ktorý z vrcholu ľavého kruhu tesne minul pravú žŕďku Petríkovej bránky.
     
    55:26
    Sýkorovi sa individuálny prienik cez štvoricu protihráčov nevydaril. Domácim sa už začína veľmi rýchlo krátiť čas.
     
    55:50
    Gachulinec tvrdou ranou od modrej zlomil hokejku blokujúcemu Blackwaterovi, Morrison tak následne radšej vyhodil puk na zakázané uvoľnenie Nitry.
     
    56:11
    Valent vyhral buly za seba na Frederika Fekiača, ktorý strelou od modrej minul nitriansku bránku a navyše i vyhnal svoj tím z útočnej tretiny.
     
    56:50
    Nitrania naviac získavajú čas súbojmi v rohoch útočnej tretiny. Detvania majú obrovský problém puk získať.
     
    57:07
    Jendroľ nahodil puk na zadný mantinel a sám si ho dokorčuľoval. Graham mu ho následne vypichol, nevydarenou rozohrávkou ho však vyhodil cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
     
    57:51
    Zuzin vhadzovanie vyhral, avšak prihral za seba tak prudko, že vyhnal svoj tím z útočnej tretiny. Domáci majú puk znovu vo vlastnom pásme a znovu sa nedokážu dostať cez prehustené stredné pásmo.
     
    58:09
    Petrík vykorčuľoval z bránky. Detva hrá v šestici!
     
    58:24
    Nitrania znovu vyhodili puk zo svojho pásma a Detvanov veľmi vysoko napádali. Chovan ale i tak dokázal rozohrať a následne nahodením na Šimbocha získal vhadzovanie v útočnej tretine.
     
    58:38
    Oddychový čas Detvy.
     
    58:50
    Domáci vyhrali vhadzovanie v útočnej tretine, Chovanova tvrdá strela od modrej ale bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    59:02
    Chovan znovu strieľal od modrej, tentokrát ale trafil len Morrisona.
     
    59:26
    Odrazený puk získal Sýkora, ktorý ale tiež trafil len nitrianskeho obrancu. Hostia následne puk vyhodili zo svojej tretiny.
     
    59:48
    Je hotovo! Nitrania znovu vyhodili puk zo svojej tretiny a domáci musia 12 sekúnd pred koncom začínať z vlastného pásma.
     
    Koniec zápasu.
     
    Po záverečnej siréne ešte vznikla na ľade menšia potyčka, ktorú však vyriešili rozhodcovia.
     
    Tretia tretina priniesla hokej plný tvrdých zákrokov a faulov a hlavne Detvania štyrmi vylúčeniami v priebehu šiestich minút prišli o hromadu času na vyrovnanie. V jednom z týchto oslabení navyše dostali tretí gól, na ktorý už nedokázali zareagovať. Nitra si posledných zhruba 10 minút skúsene postrážila a domácich nepustila ani len do výraznejšieho záverečného tlaku. Nitra sa vďaka tejto výhre posúva už na šieste miesto, Detva naopak klesla na priebežnú 10. pozíciu.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 9:7 (30:31)
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:31:11)

    Michal Sadlek


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 22. Šišovský (Zuzin, Chovan) – 12. Blackwater (Buček), 15. Graham (Blackwater, Kerbashian), 45. Kerbashian (Morrison, Buček)


    HK Detva: Petrík (Šimko) – Chovan, Gachulinec, Kuklev, F. Fekiač, Jendroľ, Turan, Lalík, Sokolov – Sýkora, Zuzin, Šišovský – Žilka, Valent, Gašpar – Ľupták, Podešva, Čacho – Török, V. Fekiač, Surový
    HK Nitra: Šimboch (Sklenár) – Morrison, Mezei, Graham, Olsen, Pupák, Versteeg, Korím, Rácz – Scheidl, Kerbashian, Blackwater – Rác, Šimun, Buček – Csányi, Lušňák, Fominych – Hrušík, Minárik, Čaládi

    Rozhodca: Adamec, Kókai – Rojík, Kis-Király

    Diváci: 763