Vladivostok – Novosibirsk 3:2 (3:1 po s.n.) | Barys – Red Star Kunlun 2:5 (kon.) | Kazaň – Nižnekamsk 3:2 (kon.)
Riga – Petrohrad 0:3 (kon.) | D. Moskva – Helsinki 1:2 (po pr.) | Omsk – Metallurg Magnitogorsk 3:2 (kon.)
koniec
Ak Bars Kazaň
3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Neftechimik Nižnekamsk
cz Pondelok 30.09.2019, 18:00 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    Neftěchimik má tlak v útočné třetině, kde hraje v šesti lidech proti čtyřem! Nakonec z toho byla obrovská šance, ale Timur Biljalov se roztáhl na čáře, kde puk zastavil!
     
    59:29
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:29
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Patrice Cormier – 2 min., podrážení).
     
    58:50
    Konstantin Barulin maže na střídačku. Hostující hokejisté to nakonec zkusí v šesti lidech!
     
    56:37
    To vypadalo zajímavě na domácí straně! Kirill Petrov objel branku a posílal puk před branku. Justin Azevedo tam byl připravený, ale až k němu se kotouč nedostal.
    51:29 Matt WHITE - 3:2
     
    51:29
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    přesto přichází snížení a z dnešního utkání je ještě drama! Ryan Murphy zadovkou našel volného spoluhráče. Ten z první našel volného MATTA WHITEA, jenž měl před sebou odkrytou část branky, kam neměl problém zamířit. Asistence: Zack Mitchell a Ryan Murphy.
     
    48:11
    Nižněkamsk hraje v pěti!
     
    46:11
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    46:08
    Nyní mají však hosté velký tlak v útočné třetině! Timur Biljalov musel čelit několika těžkým pokusům, ale Neftěchimik stav zápasu nesnížil!
    44:08 Andrej PEDAN - 3:1
     
    44:08
    Kazaň vstřelila branku!
    Domácí střílí důležitou branku a dostávají se do dvougólového vedení! Matt Frattin poslal kotouč na ANDREJE PEDANA,jehož rána z první skončila v síti. Konstantin Barulin to měl velmi těžké, jelikož kotouč se hodně vrtěl. Asistence: Matt Frattin a Vladimir Tkačov.
     
    39:00
    Minuta do konce druhé části!
     
    38:12
    Domácí mohli jít do vedení o dvě branky! Justin Azevedo v přečíslení poslal puk na Patricea Cormiera, který se rozhodl pro bekhendový balfák, který nebyl úspěšný!
     
    36:22
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Dmitrij Voronkov – 2 min., vysoká hůl).
    36:05 Justin AZEVEDO - 2:1
     
    36:05
    Kazaň vstřelila branku!
    A domácí už zase vedou o jednu branku! Albert Jarrulin dostal přihrávku na modrou do druhé vlny a jeho bomba mířila na přední tyč. Kotouče se navíc ještě jemně dotkl JUSTIN AZEVEDO, který poslal puk do protipohybu gólmana. Asistence: Patrice Cormier a Albert Jarullin.
     
    34:10
    Andrej Pedan je na ledě!
     
    32:10
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Andrej Pedan – 2 min., podrážení).
     
    31:16
    Páni, poslední minuty nesou parádní podívanou! Tentokrát se hráč hostí dostal do samostatného úniku, kdy mířil mezi betony gólmana. Ten je ale stihl sklapnout včas!
     
    30:52
    A domácí se zase hned mohlo dostat do vedení! Také se dostali do přečíslení, ale Justin Azevedo mířil dobře pod horní tyčku, ale Konstantin Barulin předvedl skvělý zákrok.
    30:34 Denis KAZIONOV - 1:1
     
    30:34
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    A po rychlém protiútoku hostí je srovnáno! Po chybě domácího hráče vzniklo přečíslení dva na jednoho. Celé to na sebe vzal DENIS KAZIONOV, jehož rána trefila horní růžek! Parádní střela, na kterou neměl Timur Biljalov nárok. Bez asistence.
     
    29:40
    Pavel Kulikov mohl na druhé straně přijít s rychlou odpovědí! Dostal se se spoluhráčem do přečíslení, ale jeho pokus šel těsně vedle zadní tyče!
    28:26 Emil GALIMOV - 1:0
     
    28:26
    Kazaň vstřelila branku!
    A domácí nakonec svůj tlak využili ke vstřelení úvodní branky! Ke kotouči se dostal na hranici kruhu EMIL GALIMOV a jeho pokus šel přesně do vzdálenější šibenice! Asistence: Mikael Wikstrand a Vladimir Tkačov.
     
    25:42
    Alexandr Černikov je na ledě!
     
    25:03
    Kirill Petrov je na ledě!
     
    23:42
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Alexandr Černikov – 2 min., vysoká hůl).
     
    23:03
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Kirill Petrov – 2 min., držení).
     
    21:00
    Domácí vyvedli obrovskou hrubku ve svém obranném pásmu, ale nepykají za to! Kerby Rychel se zadarmo dostal k puku, ale střelou zápěstím minul z dobré pozici klec!
     
    20:21
    Pavel Porjadin je na ledě!
     
    19:00
    Minuta do konce periody!
     
    18:21
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Pavel Porjadin – 2 min., hákování).
     
    14:55
    Konečně první branková šance i na druhé straně! První střelu totiž vyrazil domácí gólman jen před sebe. Pavel Kulikov se hnal s dorážkou, ale tu nedokázal usměrnit do brány!
     
    11:26
    První velká šance utkání, po které mohli jít domácí do vedení! Michail Fisenko dorážel na hranici brankoviště, ovšem jeho pokus se nakonec vykutálel těsně vedle!

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 29. E. Galimov (Wikstrand, Tkačov), 37. Azevedo (Jarullin, Cormier), 45. Pedan (Frattin, Tkačov) – 31. Denis Kazionov, 52. White (Z. Mitchell, R. Murphy)


    Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Wikstrand, Jarullin, Žuravljov, Ožiganov, Pedan, Chenkeľ, Fazylzianov – K. Petrov, Cormier, Azevedo – Zaripov, Tkačov, Galimov – Fisenko, M. Gluchov, Lukojanov – Voronkov, Osnovin, Frattin – E. Galimov.
    Neftechimik Nižnekamsk: Barulin (Šaryčenkov) – Riasenskij, R. Murphy, Bryncev, An. Sergejev, Šaripzjanov, S. Zacharčuk, Pajgin – White, Z. Mitchell, Poriadin – Černikov, P. Kulikov, Chajrullin – Rychel, Denis Kazionov, Fazlejev – Chisamutdinov, Avcin, Šarifjanov – Grošev.

    Rozhodca: Akuzovskij, Judakov – Bersenjov, Judin