Vladivostok – Novosibirsk 3:2 (3:1 po s.n.) | Barys – Red Star Kunlun 2:5 (kon.) | Kazaň – Nižnekamsk 3:2 (kon.)
Riga – Petrohrad 0:3 (kon.) | D. Moskva – Helsinki 1:2 (po pr.) | Omsk – Metallurg Magnitogorsk 3:2 (kon.)
koniec
Ak Bars Kazaň
3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Neftechimik Nižnekamsk
cz Pondelok 30.09.2019, 18:00 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:25:11)
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 29 – 28
    Trestné minuty: 8 – 6
    Vhazování: 29 – 27
    Zblokované střely: 8 – 7
    Hity: 18 – 14
     
    Československá stopa v utkání

    V těchto týmech nepůsobí ani jeden český nebo slovenský hokejista.
     
    Je konec! Ve třetí části jsme viděli po jednom gólu na obou stranách. Nejprve zvýšil vedení svého týmu Andrej Pedan, jenž byl v celém zápase hodně vidět. Jiskřičku naděje vykřesal na druhé straně pro svůj tým Matt White, jenž měl jednoduchou pozici. Nižněkamsk měl tlak až v úplném závěru zápasu, ale na vyrovnání to nestačilo. Kazaň tak z dnešního zápasu bere dva body za výhru v základní hrací době.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Neftěchimik má tlak v útočné třetině, kde hraje v šesti lidech proti čtyřem! Nakonec z toho byla obrovská šance, ale Timur Biljalov se roztáhl na čáře, kde puk zastavil!
     
    59:29
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:29
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Patrice Cormier – 2 min., podrážení).
     
    59:14
    Jenže ke kotouči se dostal domácí hráč. Zbytečně neriskoval, a tak poslal puk chytře jen do útočného pásma. Chybí nám už jen posledních 45 sekund!
     
    58:50
    Konstantin Barulin maže na střídačku. Hostující hokejisté to nakonec zkusí v šesti lidech!
     
    58:25
    A Nižněkamsk navíc nadále nemůže odvolat ani svého gólmana, jelikož nemá puk pod kontrolou. Navíc mu začíná hodně rychle utíkat čas.
     
    57:45
    Kazaň navíc aktivně napadala a získala puk. Po chvilce ještě provedla útočný výpad a do konce utkání už chybí jen něco málo okolo dvou minut.
     
    57:15
    Takhle to nepůjde. Nižněkamsk sice má kotouč na svých hokejkách, ovšem jen ve svém obranném pásmu.
     
    56:37
    To vypadalo zajímavě na domácí straně! Kirill Petrov objel branku a posílal puk před branku. Justin Azevedo tam byl připravený, ale až k němu se kotouč nedostal.
     
    56:08
    Ovšem Kazaň vyhrála buly ve svém obranném pásmu a donutila svého soupeře k opuštění útočného pásma. navíc se domácí stále drží na puku.
     
    55:03
    Ovšem Neftěchimik může pokračovat ve hře v útočném pásmu. Bars totiž poslal puk jen na zakázané uvolnění. Buly po pravé ruce domácího gólmana.
     
    54:36
    Přesto nyní přišla střela od modré. Timur Biljalov ovšem nemusel zasahovat, jelikož tato rána se vůbec nevešla mezi tři tyče.
     
    54:01
    Nižněkamsk se snaží tlačit svého soupeře, jenže zatím se mu to moc nedaří. Bars se zatím bez problémů brání a nepouští soupeře k ničemu.

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 29. E. Galimov (Wikstrand, Tkačov), 37. Azevedo (Jarullin, Cormier), 45. Pedan (Frattin, Tkačov) – 31. Denis Kazionov, 52. White (Z. Mitchell, R. Murphy)


    Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Wikstrand, Jarullin, Žuravljov, Ožiganov, Pedan, Chenkeľ, Fazylzianov – K. Petrov, Cormier, Azevedo – Zaripov, Tkačov, Galimov – Fisenko, M. Gluchov, Lukojanov – Voronkov, Osnovin, Frattin – E. Galimov.
    Neftechimik Nižnekamsk: Barulin (Šaryčenkov) – Riasenskij, R. Murphy, Bryncev, An. Sergejev, Šaripzjanov, S. Zacharčuk, Pajgin – White, Z. Mitchell, Poriadin – Černikov, P. Kulikov, Chajrullin – Rychel, Denis Kazionov, Fazlejev – Chisamutdinov, Avcin, Šarifjanov – Grošev.

    Rozhodca: Akuzovskij, Judakov – Bersenjov, Judin