Engordany – La Fiorita 2:1 (kon.) | Cardiff Met – Niederkorn 2:1 (kon.) | Runavík – Ballymena 0:0 (kon.)
Europa – Sant Juliá 4:0 (kon.) | Cliftonville – Barry Town 4:0 (kon.) | Tre Fiori – KÍ Klaksvík 0:4 (kon.)
koniec
Europa FC
4:0 (1:0)
UE Sant Juliá
cz Štvrtok 04.07.2019, 20:30 • Victoria Stadium (Gibraltar) • Európska liga (predkolá) • Predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu odvetné zápasy úvodního předkola, v dnešním souboji se proti sobě představí Europa FC a UE Sant Juliá.
     
    Europa FC

    Gibraltarská Europa se v loňské sezóně domácí ligy umístila na druhé pozici, přičemž manko na mistrovský Lincoln nakonec činil pouze dva body. Europě nepomohl ani fakt, že Lincoln v posledním ligovém utkání prohrál, i tak už nemohla dosáhnout na první pozici. Europa za celou sezónu prohrála pouze ve třech případech, rozhodujícím kolem byl předposlední zápas, ve kterém se Europa střetla právě s Lincolnem, který nakonec dokázal zvítězit poměrem 2:2. Europa si spravila chuť v domácím poháru, tam totiž dokráčela až do samotného finále, ve kterém pohotovým způsobem porazila Gibraltar United výsledkem 3:0.
     
    UE Sant Juliá

    Na opačné straně stojí celek z Andorry, kterým je Sant Juliá. Tento celek dosáhl po základní části na první pozici své domácí soutěže, navíc náskok na druhou Colomu byl pouze dvoubodový. To vše znamenalo, že si Sant Juliá zahrála ve skupině o titul, ve které se jí nakonec nepodařilo uhájit první pozici, o čemž rozhodlo poslední ligové kolo, ve kterém se rozhodlo o držiteli mistrovského titulu. Sant Juliá nakonec podlehla Colomě poměrem 1:3. Aby toho nebylo málo, tak se souboj těchto dvou celků opakoval také v semifinále domácího poháru, i v tomto případě se z vítězství radovala Santa Coloma.
     
    První zápas

    První utkání těchto dvou celků nabídlo celkem divokou přestřelku, přičemž se z vítězství radoval andorrský celek, jenž vyhrál poměrem 3:2. I tak je to hodně ošemetný výsledek, soupeři totiž k postupu stačí také vítězství 1:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Europa FC: Coleing – Ayew, Olmo, Sánchez, Portilla – Juanpe, Yahaya, Rosa, Walker (C) – De Barr, Gallardo
    Náhradníci: Muňoz – Jolley, Olivero, Manu, Velasco, Yome

    UE Sant Juliá: Kasparian – Mango, Muňoz, Bakayoko – Jonny, Lao, Luqué (C), Vasile – Pereira, Méndez, Malatini
    Náhradníci: Pol – Tambe, Fernández, Blanco

    Rozhodčí: De Gabriele – Spiteri, Scerri (všichni Malta).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hráči Sant Julié, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu utkání to přenesením hry na levou stranu zkoušel Juanpe, kterému se přeci jenom podařilo přemístit míč na kopačku Walkera.
     
    4
    Europa celkem dlouho kombinovala na polovině soupeře, avšak k ničemu vážnějšímu to zatím nevede. V tuto chvíli má míč na kopačce Yahaya.
     
    5
    K nedovolenému zákroku se dostal hostující Muňoz, který místo míče trefi pouze De Barra. Europa bude zahrávat zajímavou standardku.
     
    6
    K rozehrávce volného kopu se nakonec postavil Walker, který to pochopitelně zkoušel přímo na branku, avšak míč směřoval vedle tyče.
     
    7
    O provedení autového vhazování se postaral zadák Portilla, který vhazoval podél autové čáry, což přinese standardní situaci pro soupeře.
     
    8
    Nakonec si andorrský celek dokázal vybojovat standardní situaci, přičemž to neúspěšným centrem do šestnáctky zkoušel Luque.
     
    9
    Hrací předmět se nyní nachází ve středu hrací plochy, kde číhá val hostujících hráčů, kterému se podařilo zatarasit středový kruh.
     
    10
    Europa si dokonce vybojovala úvodní rohový kop tohoto zápasu. K míči se postavil Rosa, jehož vzdušnou nabídku odklízel jeden z protihráčů.
     
    11
    Na řadu přišel ještě jeden rohový kop, který rovněž nepřinesl nic vážnějšího. V tuto chvíli se nehraje, neboť jeden z hostujících hráčů má zdravotní trable.
     
    12
    Už se opět pokračuje ve hře, střídat se tak nebude. Naopak se hostující brankář Kasparian postavil k odkopu od své svatyně.
     
    13
    Jeden z hostujících hráčů se dostal až do zakončení, nicméně to mu dokázal zablokovat Rodríguez. Europa se snaží vymanit ze sevření.
     
    14
    Na opačné straně se u postranní čáry podařilo zasáhnout Bakayokovi, který za sebe nepustil De Barra. Následná akce domácích skončila až u brankáře.
     
    17
    Žlutou kartu dostává Mustapha Yahaya (Europa FC).
     
    19
    Hra se nám celkem svižným způsobem přemístila na polovinu domácího celku, kde se čistým způsobem podařilo zasáhnout Rosovi.
     
    20
    Muňoz si i v tomto případě vyzkoušel volný kop, který kroutil až před brankáře soupeře, jenomže k žádnému zakončení nakonec nedošlo.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Zatím sledujeme celkem nezáživnou podívanou.
     
    22
    Na řadu přišlo autové vhazování z levé strany, po kterém se Europa přemístila na vlastní polovinu, kde rozjela celkem dlouhou kombinaci.
     
    23
    Dalekonosný nákop na De Barra dokázal sebrat pozorný Bakayoko, který okamžitým odkopem poslal míč do bezpečí, kde navíc číhalo Malatini.
     
    24
    Do zakončení se dostal Malatini, avšak ani on nepropálil blok protihráčů. Posléze musel zasahovat Sánchez, který se rozhodl uklidnit hru.
     
    25
    Po delší době se k míči dostal hostující brankář Kasparian, který si dal na odkopu od své branky záležet, přičemž odkopával ke středovému kruhu.
     
    26
    K rozehrávce volného kopu se postavil Luque, který to raději zkoušel přízemní kombinací, avšak u pokutového území se nacházel Olmo.
     
    27
    Europa se po kratší době dostala zpět na útočnou polovinu, avšak přihrávku zablokoval Jonny, od kterého se míč odrazil do zámezí.
     
    28
    O provedení autového vhazování se postarala také Sant Juliá. Rychlé přenesení hry nemělo úspěch, s míčem opět hrají domácí.
     
    29
    Do palebné pozice se dostal De Barr, avšak jeho ránu zablokoval pozorný protihráč. Posléze hosté zablokovali i další pokus o střelu.
     
    30
    Europa si vybojovala už třetí rohový kop tohoto zápasu. Rosa našel v pokutovém území Yahayu, jehož zakončení směřovalo těsně vedle.
     
    31
    Před malým momentem jsme sledovali doposud největší příležitost, avšak stav se stále nemění. V tuto chvíli bude moci vhazovat Mango.
     
    32
    Hrací předmět se opět snesl ven z hrací plochy, což pochopitelně přineslo další autové vhazování, po kterém fauloval domácí Gallardo.
     
    33
    Celek z Andorry tak opět rozehrával z vlastní poloviny, přičemž to zkoušel dlouhým pasem až do opačného pokutového území, kde se nacházel Sánchez.
     
    34
    Vysoko do vzduchu se dokázal vyšplhat Vasile, avšak jeho prodloužení míče neslavilo úspěch. I tak si hosté vybojovali další standardku.
     
    35
    Už se nějakou dobu nehraje, na hrací ploše zůstal ležet hráč andorrského celku, který se podrobuje důkladnému ošetření v podání lékařů.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Marco Rosa (Europa FC).
     
    38
    College Europa právě vstřelil branku!
    Až nyní jsme se dočkali úvodní branky tohoto zápasu! Europa se bleskurychlým způsobem dostala k pokutovému území soupeře, tam se do zakončení protlačil GALLARDO VALDES, který tak prostřelil brankář Kaspariana.
    38. GALLARDO - 1:0
     
    41
    Hosté se pokoušelo odpovědět atakem po pravém křídle, jenomže Pereira se nedostal ani k centru. Naopak pochvalu si zaslouží Sánchez.
     
    42
    Napadající Gallardo si nakonec pomohl nedovoleným způsobem, přičemž Sant Juliá rozehrála narychlo, avšak soupeř se dokázal včas vrátit.
     
    43
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hodně vyrovnanou podívanou. Oba celky se střídaly ve vedení útočných akcí, avšak o jedinou přesnou trefu se postaral domácí Gallardo, který tak svůj celek vystavil do postupové pozice. Sant Juliá nehraje vůbec špatně, avšak tomu chybí větší klid ve finální fázi, což by se ve druhém dějství mělo zlepšit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost domácí celek, jenž bude střežit jednobrankové vedení.
     
    48
    College Europa právě vstřelil branku!
    Navíc se domácí dostávají do dvoubrankového vedení! Perfektní přihrávka směřovala za hostující obranu, kam si seběhl TJAY DE BARR, který střelou ke vzdálenější tyči dokázal překonat brankáře soupeře.
    48. De BARR - 2:0
     
    49
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali celkem dlouhou kombinaci u středového kruhu, do které se zapojil také záložník Yahaya.
     
    50
    Následně se k sympatickému projektilu protlačil Walker, jehož střelecký pokus směřoval daleko vedle branky. Kasparian tak nemusel zasahovat.
     
    51
    Sant Juliá to nyní bude mít hodně složité, bude muset minimálně dvakrát skórovat. To není nemožné, do konce zápasu zbývá hodně času.
     
    52
    Nedovoleným zákrokem si pomohl hostující Malatini, který místo míče trefil pouze nohu Sáncheze. Protivník rozehrál urychleně po zemi.
     
    53
    V krátkém časovém sledu proběhl další nedovolený zákrok, tentokráte ze strany Europy. Až přílišnou agresivitou se totiž prezentoval Gallardo.
     
    54
    Europa se na malý moment dostala na útočnou polovinu, avšak poté Juanpe raději otáčel hru na levou stranu, kde se nacházel Walker.
     
    55
    Sant Juliá se snaží aktivním způsobem napadat rozehrávku soupeře, přičemž se Jonny nakonec dostal k míči, o který stejně tak rychle přišel.
     
    56
    Do pokutového území domácích přiletěl nadýchaný bochánek, který se stal snadnou kořistí Coleiga, jenž nebude s rozehrávkou nikam spěchat.
     
    57
    Coleing nakonec odkopával k půlící čáře, kde se ve vzdušném souboji dokázal prosadit Yahaya, jenž šikovně ještě prostrčil na De Barra.
     
    58
    Střídání v týmu UE Sant Juliá: ze hřiště odchází Soualio Bakayoko, přichází Walter Lee.
     
    59
    Rosa našel na levém křídle Walkera, který se pokoušel o okamžitý centr do pokutového území, po kterém musel zasahovat zadák Vasile.
     
    60
    Máme za sebou něco málo kolem hodiny hry, Europa si stále drží dvoubrankové vedení, což by jí přineslo kýžený postup do dalšího předkola.
     
    61
    Střídání v týmu Europa FC: ze hřiště odchází Diego Portilla, přichází Jayce Olivero.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Jonny (UE Sant Juliá).
     
    62
    Střídání v týmu UE Sant Juliá: ze hřiště odchází Quentin Pereira, přichází Luis Emilio Blanco.
     
    64
    Následoval rohový kop pro andorrský celek, avšak ten nebyl ničím nebezpečný. Naopak v pokutovém území dokázal zasáhnout Ayew.
     
    69
    Europa kombinovala v blízkosti vlastního pokutového území, načež pozvolným způsobem přešla k půlící čáře, kde ale přišla o balón.
     
    70
    Naopak se při rozehrávce trochu zapotil obránce Sánchez, kterého nakonec fauloval jeden z protihráčů. Následovat bude standardní situace.
     
    71
    Střídání v týmu Europa FC: ze hřiště odchází Gallardo Alves, přichází Velasco Salazar.
     
    72
    De Barr si nedokázal pohlídat své postavení, což pochopitelně prokoukl také pomezní sudí, který okamžitě signalizoval ofsajdové postavení.
     
    73
    Celek z Andorry to zkoušel po pravém křídle, kde Jonny narazil do dobře postaveného spoluhráče, od kterého se míč odrazil za postranní lajnu.
     
    74
    Následovala zpětná přihrávka až na brankáře Kaspariana, který okamžitě roztáhl hrtu do strany, kde se o rozehrávku stará Fernández
     
    75
    K pokutovému území se dostal Salazar, avšak se nedostal ani do zakončení. Naopak zasahovala obrana soupeře, který si zaslouží pochvalu.
     
    76
    Hra se nám přemístila na polovinu hostujícího celku, kde Juanpe prostřednictvím autového vhazování oslovil De Barra, který udržel míč.
     
    77
    Rosa to zkoušel přihrávkou za obranu na Salazara, avšak této kolmici chyběla větší přesnost. K míči se naopak dostal brankář Kasparian.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Senah Mango (UE Sant Juliá).
     
    78
    Napadající Ayew to nakonec přehnal s agresivitou, což se nelíbilo ani hlavnímu sudímu, který okamžitě použil svou píšťalku.
     
    78
    V krátkém časovém sledu přišel na řadu další nedovolený zákrok. Roca s rozehrávkou nikam nespěchal, naopak stejně rozehrál po zemi.
     
    78
    College Europa právě vstřelil branku!
    Nakonec tady máme třetí branku domácího výběru! LIAM WALKER dokázal vzdušnou nabídku zpracovat na hrudník, načež si hrací předmět navedl na levou nohu, díky čemuž nekompromisním způsobem překonal brankáře soupeře.
    78. WALKER - 3:0
     
    79
    Střídání v týmu Europa FC: ze hřiště odchází Ibrahim Ayew, přichází Ethan Jolley.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Nicolae Vasile (UE Sant Juliá).
     
    83
    Hostující křídelník Jonny sáhl k dalšímu nedovolenému zákroku, po kterém obdržel druhou žlutou kartu.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, o postupujícím je zřejmě rozhodnuto. Europa si navíc vyzkouší další standardku.
     
    86
    K rozehrávce se nakonec postavil Walker, jenž to pochopitelně zkoušel přímo na branku, nicméně Kasparian si s jeho pokusem poradil.
     
    87
    Na opačné straně jen těsně minul branku Luque, avšak střelu ještě tečoval jeden z protihráčů. Sant Juliá bude moci udeřit prostřednictvím rohu.
     
    88
    To se nakonec nepovedlo, neboť se jeden z hráčů ocitl v ofsajdovém postavení. Coleing si tak vyzkouší další rozehrávku od branky.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, určitě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Hosté mohli v závěru tohoto utkání ještě snížit nepříznivý výsledek, avšak přímý pokus letěl přímo do prostoru, kde se nacházel brankář.
     
    90+2
    Vypadá to, že žádnou další branku už neuvidíme. Europa totiž v poklidu kombinuje na vlastní polovině.
     
    90+2
    College Europa právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom tu máme ještě jednu branku! Před malým momentem se k pokutovému území dostal obránce JUANPE, který napřáhl ke střele, jenž skončila za hostujícím brankářem.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Europy, která svého soupeře porazila poměrem 4:0, což v konečném součtu znamená postup do dalšího předkola. Europa byla v tomto duelu výrazně nebezpečnějším celkem, hodně tomu pomohla branka z konce prvního poločasu. V tom druhém si domácí své vedení pohlídali, navíc hned třikrát dokázali udeřit. Sant Juliá tak nevyužila vítězství z minulého zápasu, ve kterém zvítězila poměrem 3:2.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 21:8. (22:21:21)

    David Suchý

    Góly: 38. Gallardo, 48. De Barr, 78. Walker, 90+2. Juanpe

    Karty:   17. Yahaya (CLL), 36. Rosa (CLL) – 61. Jonny (SNJ), 77. Mango (SNJ), 82. Vasile (SNJ)   83. Jonny (SNJ)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 21:8.
    Europa FC: Coleing – Ayew, Olmo, Sánchez, Portilla – Juanpe, Yahaya, Rosa, Walker (C) – De Barr, Gallardo
    Náhradníci: Muňoz – Jolley, Olivero, Manu, Velasco, Yome

    UE Sant Juliá: Kasparian – Mango, Muňoz, Bakayoko – Jonny, Lao, Luqué (C), Vasile – Pereira, Méndez, Malatini
    Náhradníci: Pol – Tambe, Fernández, Blanco

    Rozhodca: De Gabriele – Spiteri, Scerri (všichni Malta)
    27.06.2019
    Sant Juliá - Europa 3:2

    Góly: 44. Río, 64. Río, 90+3. Muñoz – 4. Valdes, 46. Mango (vla.)

    Karty:   32. Malatini (SNJ), 53. Vasile (SNJ) – 87. Olivero (CLL)   75. Cisse (SNJ)

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 12:8.