Anglicko – Kamerun 3:0 (kon.) | Francúzsko – Brazília 2:1 (po pr.)
koniec po predl.
Francúzsko
2:1 (0:0)
Brazília
cz Nedeľa 23.06.2019, 21:00 • Stade Océane, Le Havre • Majstrovstvá sveta žien • Osemfinále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Krásný nedělní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Mistrovství světa žen konané ve Francie dospělo již do své vyřazovací části. V osmifinálovém duelu na sebe narazí dvě velmoci, domácí fotbalistky Francie vyzvou Brazílii.
     
    Francie

    Od Francouzek se po vydařené přípravě čekají na domácím šampionátu velké věci. Ze sedmi přátelských duelů v roce 2019 totiž Francie prohrála pouze jednou a to na konci února 0:1 s Německem. Těsně před mistrovstvím světa Francie poradila 3:0 Thajsko, v generálce poté Francouzi porazily 2:1 i Čínu, když se prosadila Gauvinová a Dianiová.

    Úvodní zápas v základní skupině proti Korejkám zvládla Francie na jedničku. Již v prvním poločase se prosadila Le Sommerová a Renardová dokonce dvakrát. Ve druhé půli poté jistila vítězství gólem na 4:0 Henryová. Proti Norkám už nebyla domácí reprezentace tak suverénní. Vítěznou branku na 2:1 vstřelila z pokutového kopu Eugenie Le Sommerová dvacet minut před koncem. Penalta rozhodla i závěrečný zápas s Nigérií. Jedinou branku dala Wendie Renardová a poslala Francii do playoff z první pozice ve skupině.
     
    Brazílie

    Brazilky měly v přípravě otřesné výsledky. Ani v jednom z pěti zápasů v roce 2019 neuhrály body. V přípravném turnaji SheBelieves Cup padly postupně s Anglií, Japonskem a na závěr také s USA. Před šampionátem poté nestačily 1:2 na Španělsko, v generálce proti Skotsku dokonce nevstřelily ani jednu branku a mizernou sérii zakončily prohrou 0:1.

    Do mistrovství světa už Brazilky vstoupily i s legendární Martou. Úvodní duele ale rozhodla hattrickem Cristiane, naopak hráčky Jamajky se neprosadily k jedinému gólu. Ve druhém zápase základní skupiny Brazílie trestuhodně ztratila vedení 2:0. Po proměněné penaltě Martou se trefila i Cristiane, ale Australanky se nevzdaly a velmi otočily zápas na konečných 3:2 v jejich prospěch. V zápase proti Itálii bojovala Brazílie o postup. V první hodině hry branka nepadla, ale s proměněnou penaltou přišla v 74. minutě Marta a poslala svůj tým do playoff. Navíc se osamostatnila na čele střelců v celé historii světových šampionátů na první místě.
     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Bouhaddiová – Torrentová, Mbocková Bathyová, Renardová, Majriová – Dianiová, Henryová (C), Bussagliová, Asseyiová – Gauvinová, Le Sommerová.
    Náhradníci: Durandová, Peyraudová-Magninová – Périssetová, Tounkaraová, Karchaouiová, Geyorová, Laurentová, Bilbaultová, Thineyová, Cascarinová, Debeverová, Clémaronová.

    Brazílie: Bárbara – Letícia Santosová, Kathellen, Monica, Tamires – Formiga, Thaisa, Marta (C) – Ludmila, Cristiane, Debinha.
    Náhradníci: Aline Villaresová, Letícia – Poliana, Limeiraová, Tayla, Andressa Alvesová, Camila, Beatriz, Andressinha, Luana, Raquel Fernandesová, Geyse.

    Rozhodčí: Beaudoinová – (CAN), Brownová (JAM), Singová (JAM).
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Osmifinálový duel mezi Francií a Brazílií může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Do prvního poločasu vstoupily rozehrávkou ze středového kruhu domácí Francouzky. U balonu se ale Le Sommerová příliš dlouho nezdržela.
     
    3
    Ani Marta se na první pokus v kombinaci neudržela. Debinha nedokázala přebrat prudkou přihrávku od své kapitánky a tak se vydala do útoku Torrentová.
     
    4
    Le Sommerová se v silovém souboji v pokutovém území nedokázala zbavit Kathellen. K balonu se tak jako první dostala Bárbara.
     
    5
    Poklidný úvod zápasu pokračuje. Po vhazování Mario Torrentové se hnala za míčem Gauvinová, ale až do šestnáctky Jihoameričanek se individuální akcí nedostala.
     
    6
    Od rohového praporku rozehrávala za Francii Amel Majriová. Bárbara sice na první pokus balon nesebrala do rukavic, ale Francouzky toho nedokázaly využít.
     
    7
    Asseyiová přihrávala pod tlakem pouze ke spoluhráčkám na stoperské dvojici. Následně se Torrentová uvolnila k centru, ale ten byl sražen na další rohový kop.
     
    8
    Majriová opět kroutila míč do pokutového území, ale znovu byla jako první u balonu Bárbara. Po rychlé rozehrávce spěchala do útoku Ludmila, ale také Bouhaddiová skvěle vyběhla.
     
    9
    Sarah Bouhaddiová vykopávala do středu trávníku k nohám Asseyiové. Francie se pokoušela přejít přes obranu Brazilek průnikovou přihrávkou, ale Gauvinová neměla šanci míč dostihnout.
     
    10
    V úvodní desetiminutovce měly balon pod kontroloval delší dobu domácí fotbalistky. Le Sommerová přihrávala k Henryové, ale balon zblokovala Formiga.
     
    11
    Brazilky se vysunuly až téměř k vápnu soupeřek. Nakonec to na sebe vzala Marta, která ale zpoza pokutového území pálila pouze mimo tři tyče.
     
    12
    Dianiová byla zatažena za dres Thaisou, hlavní rozhodčí ještě dávala výhodu, ale nakonec po pádu Dianiové odpískala faul v nebezpečném prostoru.
     
    13
    O rozehrávku z místa přestupku se postarala Amandine Henryová, ale z velké vzdálenosti branku podobně jako Marta před malou chvílí netrefila.
     
    14
    Od Bárbary putoval balon k Tamires. Dále se zapojila do kombinace i Marta, přes aktivní napadání se Brazilky musely uchýlit jen k odkopu.
     
    16
    Poklidný úvod zápasu pokračuje. Le Sommerová přihrávala k Gauvinové, ale míč byl opět sražen k připravené Bárbaře.
     
    17
    Monica s Kathellen si několikrát vyměnily míč. Následně sela Jihoameričanky dostaly až před vápno Francie. Debinha pálila z druhého doteku do soupeřky před sebou.
     
    18
    Také Brazílie rozehrávala rohový kop. Centr Marty našel v pokutovém území pouze Sarah Bouhaddiovou. Francouzská brankář sebrala balon jistě do rukavic.
     
    19
    Francouzky se dostaly až do pokutového území. Le Sommerová mohla hned dvakrát v krátkém čase hlavičkovat, ale ani v jednom případě se přes Kathellen neprosadila.
     
    20
    Ani další centr Asseyiové nebyl důrazný. Balon si stáhla ze vzduchu do rukavic Bárbara. Další rozehrávka brazilské reprezentace skončila u Debinhy.
     
    21
    Po autovém vhazování Tamires doskákal balon až do pokutového území, kde ale nebyla ani jedna Brazilka. Bouhaddiová tak neměla nejmenší potíže.
     
    22
    I další roh si vzala na starost Amel Majriová. Le Sommerová čekala ve vápně na centr, ještě Henryová bojovala o míč, ale ani kapitánka domácí reprezentace se neprosadila.
     
    23
    Debinha nepřesným centrem darovala míč soupeřkám. Následně nepříjemně napadala Torrentovou Tamires, ale při zisku míče si pomohla faulem.
     
    24
    Dianiová spolupracovala na pravém kraji s Torrentovou, dále se zapojila i Gauvinová, ale Brazilky se rychle stačily stáhnout až ke svému vápnu.
     
    24
    Francouzky se dostávají do vedení! Po souhře na pravé straně přišel parádní centr Dianiové. Bárbara šla za balonem na hranici malého vápna, poté ale narazila do souboje s Valerií Gauvinovou od které se míč odrazil šťastně až do sítě.
    24. Neuznaná branka pro faul
     
    26
    Bárbara i Valerie Gauvinová jsou po brance ošetřovány. Tvrdá srážka obou fotbalistek.
     
    28
    Hlavní rozhodčí si šla gól ještě ověřit k videu. A vše je jinak! Gól neplatí pro faul Gauvinové!
     
    29
    Bárbara i Gauvinová pokračují po dlouhém ošetřování ve hře. Následně se srazila ve vápně také Renardová, která má zdravotní potíže.
     
    30
    Po půlhodině hry je tak stav stále 0:0. Brazilky se pokoušely projít středem trávníku, ale přihrávka Thaisy nebyla dostatečně přesná, aby se k míči dostala i Cristiane.
     
    31
    Na levé straně měla více prostoru pro kombinaci Majriová. Při snaze obejít bránící Santosovou si ale pomohla přidržením a musí po faulu odevzdat balon.
     
    32
    Debinha vyzvala ke sprintu Martu. Ta však neměla oproti Torrentovou tu pravou rychlost a k míči se nedostala. Navíc ještě proti vystartovala brankářka Bouhaddiová.
     
    34
    Debinha se stáhla až do obrany, ale v souboji s Dianiovou si pomohla dalším faulem. Po rozehrávce Asseyiové stáhla balon do rukavic Bárbara.
     
    35
    Thaisa našla Debinhu, ta si ale poté předkopla balon až příliš daleko a Bouhaddiová mohla vyběhnout proti střelkyni. Následně byl pískán ofsajd Debinhy.
     
    36
    Po dlouhém nákopu na pravou stranu si nachystala míč Marta. Následně byla v pohybu znovu velmi aktivní Debinha, kterou ale poslala okamžitě k zemi Renardová. Navíc je z toho první žlutá karta zápasu.
     
    37
    Brazilky rozehrávaly po faulu na Debinhu standardní situaci. Marta centrovala do šestnáctky, ale k hlavičce se neprosadila Kathellen ani Monica.
     
    39
    Marta se ještě dostala k míči na pravém kraji. Po souboji s Torrentovou dokonce vybojovala roh, který ale končí jen v rukou Bouhaddiové.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. O faul se postarala ve středu pole také Thaisa. Dianiová neprošla přes střední záložnici brazilského týmu.
     
    41
    Majriová si sice vybojovala prostor k centru, ale ten poté prolétl šestnáctkou jihoamerického celku. Další faul předvedla na Asseyiovou Marta.
     
    42
    Henryová si naskakovala na prudký centr na zadní tyč, sice dokázala míč zasáhnout, ale napálila ho jen vedle branky. Následně byl navíc odmáván ofsajd francouzské kapitánce.
     
    43
    Tamires vhazovala zpoza postranní lajny. Marta se snažila vytvořit pozici pro Cristiane, následně se dostala znovu k míči největší brazilská hvězda Marta, ale byla opět faulována.
     
    44
    Po nepřesné rozehrávce musely Brazilky velmi rychle spěchat do obrany. Přihrávku Torrentové dokázala zblokovat do zámezí Tamires.
     
    45
    Cristiane mířila do vápna z levé strany. Po parádní kolmici Marty mohla pálit z velkého úhlu, ale Bouhaddiová snadno zasáhla. V závěru první půle jsou ale Brazilky o poznání aktivnější.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase šest minut.
     
    45+2
    Amel Majriová znovu zkoušela centrovat do pokutového území, ale balon jí nesedl ideálně na kopačku a skončil pouze za koncovou čárou.
     
    45+3
    Tamires ztratila míč na útočné polovině, poté upadla a ze země faulovala za žlutou kartu Dianiovou.
     
    45+4
    Od Renardové zamířil balon k Dianiové. Dále byla v pohybu i Henryová, ale domácí fotbalistky se nedokázaly prosadit proti Tamires.
     
    45+5
    Zčistajasna se dostala do volného prostoru Majriová. Po přetažené přihrávce Gauvinové vyplavala na hranici vápna, ale pohotovou ránu namířila jen nad branku.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    Šest nastavených minut je minulostí a první poločas končí. Hráčky obou týmů odcházejí do šaten za bezbrankového stavu.

    Francouzky sice nastoupily do zápasu aktivněji, ale brazilská defenziva s přehledem útoky dlouhou dobu odrážela. Až ve 24. minutě nebezpečně odcentrovala Dianiová, Bárbara míč neudržela v rukavicích a následně se srazila s Gauvinovou, od které se balon odrazil do sítě. Po konzultaci s videem však hlavní rozhodčí spornou situaci posoudila jako faul. Další šance již v prvním poločase k vidění nebyla.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:06.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupily rozehrávkou fotbalistky Brazílie. Thaisa se snažila o první výpad, ale nakonec musela pod tlakem přihrávat zpět k Tamires.
     
    48
    Také Francie se vydala poprvé ve druhém poločase do útoku. Renardová přihrávala Le Sommerové, ale útočnice domácí reprezentace nemá příliš prostoru na hru.
     
    49
    Formiga mohla získat balon ve středu pole, ale nedokázala zpracovat prudkou přihrávku Bussagliové. To Henryová neuspěla v silovém souboji s Monicou.
     
    50
    Dianiová rychlostně nestačila na Santosovou a Brazilky mohou rozehrávat standardní situaci z pětatřiceti metrů.
     
    51
    K balonu se postavila Marta. Nadýchaný pas do šestnáctky mohla zakončit Monica, ale na svou hlavičku neměla potřebný klid. Francouzky se ale uchýlily jen k dalekému odkopu.
     
    52
    I ve druhém poločase se pokračuje v nastaveném trendu. Le Sommerová měla okolo sebe spoustu místa na levé straně. Zbrklý centr však skončil za koncovou čárou.
     
    53
    Bouhaddiová rozehrávala od své branky až k Asseyiové. Dále francouzská kombinace pokračovala přes Henryovou, ale kapitánu domácího výběru si soupeřky pozorně hlídají.
     
    54
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie se dostává do vedení! Na pravé straně prchla své strážkyni Dianiová, po parádním přízemním pasu se vrhla po balonu skluzem VALERIE GAUVINOVÁ a dokázala z blízkosti umístit míč až do sítě.
    54. Valerie GAUVINOVÁ - 1:0
     
    55
    Francouzky jsou najednou v laufu. Dianiová opět mířila za nakopnutým balonem, ale proti trojnásobné přesile se neprosadila.
     
    56
    Brazílie ale pomýšlí na rychlou odpověď. Centr Marty našel hlavu Cristiane, ale balon se snesl jen na břevno. Parádní zákrok předvedla na brankové čáře Bouhaddiová.
    56. Bouhaddiová stačila vytáhnout hlavičku Cristiane na břevno
     
    58
    Élise Bussagliová byla faulována ve středu pole Thaisou. Majriová rozehrávala dlouhým centrem do vápna, kde hlavičkovala jen na rohový kop Tamires.
     
    59
    Bárbara zaváhala po rohovém kopu. Balon podskočila v malém pokutovém území, ale Renardová šanci na zvýšení záskoku z blízkosti nevyužila.
     
    60
    Po hodině hry vede domácí reprezentace Francie nad Brazilkami o jednu branku. Ve druhém poločase se tempo zápasu o poznání zvýšilo.
     
    61
    Eugénie Le Sommerová se pustila do souboji hned s dvojicí soupeřek, chtěla mezi proskočit do vápna, ale nebyla úspěšná a skončila pouze na trávníku.
     
    62
    Letícia Santosová vhazovala zpoza postranní lajny. Vysoký hod si ale pohlídala Renardová, která uklidnila hru přihrávkou k vlastní brankářce.
     
    63
    Po nákopu Bouhaddiové se dostala k míči Henryová, postup do šestnáctky jí ale zmařila dobře postavená Kathellen. Francie ale bude pokračovat vhazováním.
     
    64
    Eugénie Le Sommerová si navedla míč na pravačku, následně vypálila pořádně tvrdě, ale trefila pouze svou spoluhráčku Bussagliovou.
     
    65
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Také Brazilky vstřelily gól! Debinha se zjevila na levé straně téměř sama, přízemním centrem sice spoluhráčku ve vápně nenašla, ale míč se odrazil přesně do pohybu THAISY, která z první napálila dělovku do sítě. Pomezní rozhodčí sice zvedla praporek, ale po rychlé konzultaci s videem je gól uznán.
    65. THAISA - 1:1
     
    67
    Brazilky cítí šanci na zvrat zápasu. Ludmila si posunula míč kolem Torrentové, poté se ale krajní obránkyně Francie vrátila do souboje a sebrala míč.
     
    68
    Amel Majriová si pohrála hned s dvojicí soupeřek, ale dále už nedokázala přihrát přesně do pohybu Dianiové. Francouzky jsou srovnáním zaskočeny.
     
    69
    Pohlednou kombinaci domácího celku zastavila skluzem Tamires. Protiútok Marty však nebyla dokonalý, balon proskákal kolem Cristiane až k brankářce.
     
    70
    Marta se zapojila i do obrany, nyní zastavila útočnou akci vedenou Henryovou. Gauvinová poté upadla v pokutovém území, ale penalta se nepíská.
     
    71
    Marta si chtěla narazit s Debinhou, ale balon se ní už nevrátil. Poté mířila do protiútoku Dianiová, kterou zastavila jen za cenu žluté karty Formiga.
     
    72
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Ludmila, přichází Beatriz.
     
    73
    Velká šance Le Sommerové. Po faulu na Dianiovou rozehrávala standardní situaci Majriová. Před brankou vyplavala zcela osamocena Le Sommerová, ale gól z blízkosti trestuhodně nedala.
     
    75
    Bathyová musela zabrat do obrany. Debinha má stále spoustu sil a prohnala soupeřku náběhem za balonem. Nakonec ale tlak zvládla Bathyová ustát.
     
    76
    Kadidiatou Dianiová si šla pro faul mezi dvě soupeřky, ale poté pádu na trávník se nepískalo. Na druhé straně musela zasahovat Bouhaddiová po střele Debinhy.
     
    77
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Formiga, přichází Andressinha.
     
    78
    Po několika soubojích ve středu pole se zmocnila balonu Henryová. Francouzky se snaží přitlačit soupeřky. Asseyiová se ale pro souhře s Henryovou neprosadila.
     
    79
    Právě Amandine Henryová kroutila míč do šestnáctky, ale Bárbara tentokrát nezaváhala při vyběhnutí a míč schovala do náručí. Le Sommerová čekala na šanci marně.
     
    80
    Santosová podrazila na pravé straně Le Sommerovou a Francie bude rozehrávat nebezpečnou standardní situaci.
     
    81
    Majriová poslala míč do vápna prudkým centrem. Před Bárbarou se snažila zasáhnout míč Gauvinová, ale francouzské útočnici chybělo několik centimetrů.
     
    82
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Viviane Asseyiová, přichází Gaëtane Thineyová.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Majriová rozehrávala zpoza postranní lajny, ale Francouzky se znovu nedostaly do zakončení.
     
    84
    Střídající Beatriz musela hasit podklouznutí své spoluhráčky faulem na Le Sommerovou za žlutou kartu.
     
    85
    Centry létají do pokutového území Brazílie. Bárbara sice dnes udělala několik chyb, ale nyní balon klidně stáhla do rukavic.
     
    86
    Le Sommerová chtěla svůj postup do vápna zakončit přihrávkou pod sebe, ale Gauvinovou neměla šanci najít proti výrazné přesile brazilského týmu.
     
    87
    Sarah Bouhaddiová si snadno poradila s pokusem z velké dálky. Po rychlé rozehrávce se dostala k míči Le Sommerová, ale ve vápně se opět nezorientovala nejlépe.
     
    88
    Tamires sice dostala míč do sítě po parádním postupu do vápna a střelou ke vzdálenější tyči. Akci však předcházel ofsajd a gól nemohl být uznán.
    88. Neuznaná branka pro ofsajd
     
    89
    S Monicou si narazila Kathellen. Brazilky dlouze napadaly rozehrávku Renardové, která musela zahrát pod velkým tlakem pouze za postranní čáru.
     
    90
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Letícia Santosová, přichází Poliana.
     
    90+1
    Marta rozehrávala od rohového praporku, ale centrem našla jen boční síť. Brazilky nemohly po mizerném pasu zakončovat v pokutovém území.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90+3
    Torrentová sice svedla rychlostní souboj s Beatriz. Brazilská hráčka však lehce přistrčila soupeřku a to neuniklo hlavní rozhodčí. Francouzky však rozehrávku uspěchaly.
     
    90+4
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Valerie Gauvinová, přichází Delphine Cascarinová.
     
    90+5
    Bouhaddiová nerozehrála od své branky ideálně. Beatriz se prokličkovala až do vápna, ale ve skluzu už nedokázala zakončit přesně mezi tři tyče.
     
    90+6
    Druhý poločas skončil.
     
    Ve druhém poločase se nejprve prosadila po přihrávce Dianiové Valerie Gauvinová. Následně ale za brazilský tým odpověděla Thaisa a tak se půjde do půlhodinového prodloužení.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    92
    První část prodloužení rozehrály ze středového kruhu Brazilky. Monica následně našla na levé straně Debinhu, také Tamires se dostala k míči, ale Francie byla na svém místě.
     
    93
    Majriová sprintovala podél postranní čáry na útočnou polovinu. Proti bránící Polianě se však neprosadila. U balonu ale zůstávají domácí hráčky.
     
    94
    Cascariniová se hnala za balonem na pravé straně, ale už ho nedokázala zastavit na hrací ploše. Po rozehrávce Bárbary odevzdaly míč i Brazilky.
     
    95
    Thaisa zaváhala v rozehrávce, poté mohla centrovat Torrentová, ale jako první byla u balonu Kathellen. Mezitím se sesunula na trávník ve středu poe Cristiane.
     
    96
    S Cristiane to nevypadá vůbec dobře. Za postranní lajnou už se připravuje střídání.
     
    97
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Cristiane, přichází Geyse.
     
    98
    Po nepřesné střele Henryové rozehrávala Bárbara od své branky pouze do kombinace s Monicou. Brazilky se ale u míče příliš dlouho nezdržely a už se musí znovu bránit.
     
    99
    Dianiová se individuálně prosadila ke střele zpoza vápna, ale v pádu už zakončovala jen vysoko nad. Bárbara znovu nemusela zasahovat.
     
    100
    Geyse nesmyslně dohrávala brankářku Bouhaddiovou, která už měla míč dávno pod kontrolou. Sarah Bouhaddiová musí být ošetřována na hrací ploše.
     
    101
    Čerstvá Cascarinová zatlačila na Tamires a ta odkopla pouze na rohový kop. Od rohového praporku centrovala Thineyová, Le Sommerová ještě vracela míč do ohně, ale Henryová už nezasáhla.
     
    103
    V prodloužení jsou zatím aktivnější Francouzky. Dianiová byla faulována Kathellen, která inkasovala žlutou kartu. Pokud by Brazílie postoupila do čtvrtfinále, tak bude muset hrát bez potrestané hráčky.
     
    104
    Už ani Majriová se centrem netrefila do pokutového území. Cascarinová sice ještě zkoušela zabíhat za zadní tyč, ale na balon nedosáhla.
     
    105
    Geyse zatáhla Majriovou za dres ve středu pole. Následně centrovala do vápna Cascarinová, ale proti Kathellen se neprosadila v souboji Le Sommerová.
     
    105+1
    Střelu Le Sommerové na poslední chvíli zblokovala na rohový kop Monica. Majriová opět kroutila míč do vápna, ale Dianiová hlavičkovala jen do prostoru Bárbary.
     
    105+2
    Debinha mohla vstřelit druhou brazilskou branku. Po vynikající přihrávce za obranu se Debinha dostala do vápna, dokonce překonala i Bouhaddiovou, ale skvěle zakročila Bathyová.
    105+2. Debinha v šanci se stavem zápasu nepohnula
     
    105+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje v první části prodloužení dvě minuty.
     
    105+2
    První prodloužení skončilo.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    107
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie se dostává do vedení! Jako první se ve druhé části prodloužení vydaly do útoku domácí fotbalistky. Po faulu na Dianiovou rozehrávala další standardní situaci Majriová, v pokutovém území se prosadila kapitánka Francie AMANDINE HENRYOVÁ. Monica neuhlídala Henryovou, která uklidila míč levačkou do protipohybu brankářky Bárbary.
    107. Amandine HENRYOVÁ - 2:1
     
    108
    A Francie je při chuti. Thineyová přihrávala podél postranní lajny k Le Sommerové, kterou ale bezpečně hlídala Tamires.
     
    110
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Marion Torrentová, přichází Éve Périssetová.
     
    111
    Majriová po faulu nepospíchala s rozehrávkou. Následně sice hlavičkovala Le Sommerová, ale Bárbara byla tentokrát včas u své tyče.
     
    112
    Marta měla proti sobě čerstvou Périssetovou. Legenda světového fotbalu byla vytlačena daleko od pokutového území francouzské reprezentace.
     
    113
    Thineyová lobem našel Le Sommerovou, ale tu řešení své spoluhráčky zaskočilo a nedokázala vysoký balon lépe zpracovat do pohybu.
     
    114
    Bussagliová měla balon pod kontrolou, Thaisa neměla dostatek sil na nahánění soupeřky. Ale Thineyová však odevzdala míč Andressinhe.
     
    115
    Brazilky se snaží srovnat krok. Střídající Poliana centrovala do vápna, ae v něm byla nejlépe postavena Wende Renardová. Francie už se uchyluje jen k dalekým odkopům.
     
    116
    Náběh Debinhy byl ubráněn Majriovou, následně mířila do brejku na druhou stranu Dianiová, ale ránou ke vzdálenější tyči Bárbaru nepřekonala.
     
    118
    Thineyová získala míč na Beatriz. V útoku už se ale Francouzky tolik netlačí ke střele. Navíc se nedovoleným faulem provinila Marta v souboji s Thineyovou.
     
    119
    Francie nepouští soupeřky do tlaku. Naopak ke střele se odhodlala Gaëtane Thineyová. Branku však z nadějné pozice netrefila.
     
    120
    Střídající Geyse se obtočila kolem Majriové v pokutovém území. Poté v pádu centrovala před Bouhaddiovou, ale právě domácí brankářka byla připravena na přední tyči.
     
    120
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Amel Majriová, přichází Sakina Karchaouiová.
     
    120+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhé části prodloužení dvě minuty.
     
    120+2
    Le Sommerová si narazila na levém kraji s Thineyovou. Následně byla ve hře i Dianiová. Brazilky ale pouze odkoply míč za postranní lajnu a to vyhovuje domácí reprezentaci.
     
    120+3
    Konec zápasu.
     
    Francie si na domácím mistrovstvím světa zahraje čtvrtfinále! V dnešním duelu fotbalistky Les Bleus přehrály až v prodloužení výběr Brazílie.

    Francouzky sice nastoupily do zápasu aktivněji, ale brazilská defenziva s přehledem útoky dlouhou dobu odrážela. Až ve 24. minutě nebezpečně odcentrovala Dianiová, Bárbara míč neudržela v rukavicích a následně se srazila s Gauvinovou, od které se balon odrazil do sítě. Po konzultaci s videem však hlavní rozhodčí spornou situaci posoudila jako faul. Další šance již v prvním poločase k vidění nebyla.

    Po změně stran poslala Francii do vedení po nahrávce Dianiové Valerie Gauvinová. Náskok ale Francouzkám příliš dlouho nevydržel. Po hodině hry srovnala stav Thaisa, která uklidila míč do sítě po nepřehledné situaci před brankou Sarah Bouhaddiové. Za nerozhodného stavu po devadesáti minutách muselo na řadu přijít prodloužení. V něm měly více sil hráčky z Francie, po téměř celou půlhodinu byly aktivnější a byly také odměněny gólem Amandine Henryové, která v pádu zakončila do protipohybu Bárbary a poslala jako správná kapitánka svůj tým do čtvrtfinále.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 9:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 10:22. (23:43:58)

    Vít Schück

    Góly: 54. Gauvinová, 107. Henryová – 65. Thaisa

    Karty:   36. Renardová (FRA) – 45+3. Tamires (BRA), 71. Formiga (BRA), 84. Beatriz (BRA), 103. Kathellen (BRA)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 9:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 10:22.
    Francúzsko: Bouhaddiová – Torrentová (110. Périssetová), Mbocková Bathyová, Renardová, Majriová (120. Karchaouiová) – Dianiová, Henryová (C), Bussagliová, Asseyiová (82. Thineyová) – Gauvinová (90+4. Cascarinová), Le Sommerová.
    Náhradníci: Durandová, Peyraudová-Magninová – Périssetová, Tounkaraová, Karchaouiová, Geyorová, Laurentová, Bilbaultová, Thineyová, Cascarinová, Debeverová, Clémaronová.

    Brazília: Bárbara – Letícia Santosová (90. Poliana), Kathellen, Monica, Tamires – Formiga (77. Andressinha), Thaisa, Marta (C) – Ludmila (72. Beatriz), Cristiane (97. Geyse), Debinha.
    Náhradníci: Aline Villaresová, Letícia – Poliana, Limeiraová, Tayla, Andressa Alvesová, Camila, Beatriz, Andressinha, Luana, Raquel Fernandesová, Geyse.

    Rozhodca: Beaudoinová – (CAN), Brownová (JAM), Singová (JAM)