Košice – Trenčín 4:2 (kon.) | Žilina – Budapešť 3:2 (kon.) | Nitra – Lipt. Mikuláš 4:1 (kon.)
Detva – Poprad 3:4 (0:1 po s.n.) | Zvolen – B. Bystrica 2:4 (kon.) | Miškovec – Nové Zámky 1:2 (1:2 po s.n.)
koniec
HC Košice
4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
HK DUKLA Trenčín
Piatok 15.02.2019, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 51. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas, v rámci ktorého si sily merali tradičné hokejové bašty – HC Košice a Dukla Trenčín. Oceliari porazili minuloročného finalistu pomerom 4:2 a do tabuľky si tak pripísali tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 27:47

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim, prajem vám pekný zvyšok pracovného týždňa a pokojný víkend. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:47:57)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:20
    Košičania puk vytláčajú do stredného pásma. Posledných 40 sekúnd riadnej hracej doby.
     
    58:22
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Koch – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    58:20
    Juraj Hollý je na striedačke, Trenčín to ešte skúsi hrou v šestici.
     
    58:11
    Oddychový čas hostí.
     
    58:10
    Spilar sa v závere tretej tretiny zabáva, obišiel bránku a skúsil to zakončením po ľade. Hollý mal pred sebou ešte jedného Košičana, napriek tomu ale uspel.
     
    57:20
    Košice si niekoľkokrát prihrali pred Stanislavom Škorvánkom, odkiaľ sa chceli presunúť pred Hollého. Nepodarilo sa im to.
     
    56:57
    Ani Oceliarom sa zatiaľ počas tejto presilovky nedarí. Vo všeobecnosti platí, že v závere zápasu pracujú obe defenzívy mimoriadne pozorne.
     
    56:13
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Lukáš Bohunický – 2 min., podrazenie).
     
    56:01
    Košičania hrajú s piatimi mužmi.
     
    55:10
    Krejčí len bezradne prekorčuľoval popri puku, hrať sa bude znova pri Hollom. Zdá sa, že Trenčín už nemá potrebné sily, a tak už zrejme s týmto zápasom veľa neurobí.
     
    54:30
    Celá situácia sa zopakovala aj o niekoľko sekúnd neskôr. Dukla sa potrebuje dostať do tlaku, zatiaľ jej to ale absolútne nevychádza.
     
    53:56
    Košičania sa okamžite oslobodzujú, Starosta puk zbiera za bránkou Juraja Hollého.
     
    53:47
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jakub Suja – 2 min., podrazenie).
     
    52:53
    Navyše, zásluhou Haščáka sa Košičania dostali do útočnej tretiny, kde získali potrebné sekundy na prestriedanie. Ubehla ďalšia minúta z tretej tretiny.
     
    51:45
    Trenčín bezradne krúži v okolí stredového kruhu, zverenci Romana Šimíčka výborne prehusťujú svoju obrannú modrú čiaru. Ešte sa s tým dá niečo urobiť, no zo strany Dukly by to chcelo vyššiu útočnú agresivitu.
     
    50:10
    Posledných 10 minút tretej tretiny. Hra mierne stratila na svojom tempe, oba celky sa formovali skôr v okolí stredového kruhu.
     
    48:40
    Košický tlak pokračuje aj v hre piatich proti piatim. Dukla je na ľade už s piatimi mužmi, no zatiaľ nenasvedčuje nič tomu, že by sa ešte mala výraznejšie pobiť o body.
     
    48:07
    Košičania boli pred Hollým, na ktorého smeroval aj jeden dobrý puk od modrej čiary. Pravá noha gólmana ale výborne vystrelila a zakončenie zachytila.
     
    47:01
    Trenčania sa oslobodzujú, puk letí cez všetky čiary. Oba celky budú chcieť prestriedať počas hry.
     
    46:19
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Tomáš Bokroš – 2 min., držanie).
     
    45:30
    Trenčín hrá s piatimi mužmi.
     
    44:50
    Suja sa dostal prakticky do identickej pozície. Tentokrát už volil strelu. Letiaci puk sme prakticky ani nevideli, videli sme až jeho odraz od konštrukcie Hollého bránky.
     
    44:10
    Suja mal voliť strelu, odkrývala sa pred ním časť Hollého bránky. Košický útočník to ale ešte chcel vyšperkovať, i keď jeho prihrávka bola mimoriadne nepresná.
     
    43:30
    Puk sa dostal k Bokrošovi, ktorý ho bez problémov poslal na opačný koniec klziska. Škorvánek následne zbytočne zazmätoval, našťastie pre Košice z toho gól nebol.
     
    43:06
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Milan Bartovič – 2 min., hákovanie).
     
    41:42
    Hrá sa pred Škorvánkom, kam Dukla puk výborne posunula. V moci ho však majú domáci hokejisti.
     
    40:59
    Košičania pokračujú v presilovke piatich proti štyrom, hra je vykázaná do stredného pásma.
     
    40:30
    Košice dali gól!
    Košičania vedú po tretíkrát v zápase o dva góly, čo môže byť zlomový moment zápasu. Puk teraz len tak cinkol, keď sa odrážal od konštrukcie do siete. Nechytateľnou strelou sa prezentoval MARCEL HAŠČÁK. Asistencie: Petr Kafka, Roman Derljuk.
     
    40:08
    Posledná časť riadnej hracej doby, a teda tretia tretina zápasu medzi Košicami a Trenčínom, už začala plynúť. Budeme zvedaví, či pôjde o záverečných 20 minút zápasu, alebo sa dnes v Steel Aréne bude hokejové El Clássico aj predlžovať.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Slovenské hokejové El Clássico ponúklo už štyridsať minút čistej hry, čo by sa dalo povedať aj jednoduchšie – dve tretiny. Po nich korčuľujú Košice a Trenčín do svojich kabín za priebežného stavu 3:2.

    Pomer striel po 2. tretine: 19:36

    Tretia tretina sa začne približne o 19:17.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:59
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Martin Rýgl – 2 min., držanie).
     
    39:57
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Lukáš Bohunický – 2 min., podrazenie).
     
    39:08
    Varga posunul puk na modrú čiaru, ranu odtiaľ sa snažil do siete doklepnúť Branko Radivojevič. Dvakrát proti nemu zakročil výborne Škorvánek.
     
    38:30
    Robustný Čech v košickom drese znova zapracoval, hra sa opäť presťahuje ďalej od Stanislava Škorvánka. Prebieha posledných 90 sekúnd druhej tretiny.
     
    37:40
    Dudáš posiela puk vysokým oblúkom do pásma Dukly, Trenčín sa musí vrátiť pred Hollého.
     
    37:18
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Tomáš Slovák – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    37:01
    Evan Brophey takto svoju prihrávku neplánoval, no v konečnom dôsledku účel splnila. Puk sa od mantinela odrazil na košickú útočnú čiaru, kde sa k nemu ešte Oceliari dostali. Následne sa už ale k strele nepretlačili.
     
    36:10
    Eliezer Šerbatov s peknou individuálnou snahou, svoju strelu ale smeroval priamo na hruď pripraveného Hollého. Ten hru prerušil, nasleduje komerčná prestávka.
     
    35:10
    Stanislav Škorvánek riešil niekoľko pukov, ten posledný posunul svojou čepeľou späť do hry. Jeden z Košičanov následne prišiel o hokejku, no to nebola situácia, z ktorej by mali domáci inkasovať.
     
    34:15
    Už je Trenčín opäť v útočnej tretine.
     
    33:40
    Trenčania volili niekoľko striel od modrej čiary, všetky z nich boli nepresné. Navyše, Košičania ten tlak ustáli a puk poslali ďaleko od Škorvánka.
     
    32:38
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Igor Ignatuškin – 2 min., podrazenie).
     
    32:01
    Trenčín dal gól!
    Dukla teraz ťažila z prvotnej práce Tibora Vargu, ktorý sa pri manitneli zorientoval najlepšie. Prihrávka následne prenikla až pred bránkovisko, odkiaľ sa presadil PETER SOJČÍK. Asistencie: Andrew Radjenovič, Jiří Gula.
     
    31:22
    Pulli odohral puk pred napádajúcim súperom, na opačnej strane ho ešte ponaháňal Šerbatov. Ten mal síce dobrú rýchlosť, no napokon nie dostatočnú. Hollý pred ním stihol rozohrať.
     
    30:16
    Eduard Šedivý nahodil puk na zadný mantinel, kde oň následne zviedli boj štyria hokejisti. Z tohto súboja vyšiel napokol víťazne Trenčín. no ten sa pred Škorvánkom nepresadil.
     
    29:30
    Košičania medzičasom pokračujú s piatimi mužmi.
     
    28:31
    Košice dali gól!
    A navyše bol z toho počas oslabenia únik troch proti jednému, Nepochopiteľná chyba Trenčanov, toto sa stávať jednoducho nemôže. Zistil to aj TOMÁŠ HRIČINA, ktorý upravil na 3:1. Asistencie: Peter Galamboš, Jere Pulli.
     
    28:10
    No a Košičania sa následne oslobodzujú najjednoduchším možným spôsobom.
     
    27:44
    Trenčania sa snažili zanmaskovať fakt, že sa dostali do postavenia mimo hry. To sa im nepodarilo, pozorný postranný arbiter hru vykázal do stredného pásma.
     
    27:24
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Tomáš Slovák – 2 min., napadnutie).
     
    26:40
    Sujova formácia sa síce dostala do útočnej tretiny, no čo z toho, keď tu operovala výborne pracujúca trenčianska defenzíva. Zápas mierne stratil na svojom tempe, veríme, že to bude skôr krátkodobejší efekt.
     
    25:57
    Švecova individuálna práca, po ktorej prišla strela od modrej čiary. Škorvánek si nebol svojím zákrokom absolútne istý, preto si po hvizde arbitra poriadne vydýchol.
     
    25:07
    Galamboš chcel puk posunúť spoluhráčovi do stredového kruhu, bol už však príliš unavený, preto do toho nedal potrebnú razanciu. Smerom dopredu tak pôjde Trenčín.
     
    23:44
    To bol zrejme Bokroš, kto sa teraz spoza obrancu pokúsil ohroziť Škorvánka. Košický gólman ale ostal pokojný, jeho lapačka vyletela včas a do správnych miest.
     
    23:28
    Juraj Hollý mal teraz plné rukavice práce. Košičania sa totiž usadili pred jeho svätyňou a zvolili aj niekoľko striel, ani jedna z nich však gólové parametre nemala.
     
    22:27
    Galamboš mierne pribrzdil súpera a pomohol tak Hričinovi obhodiť si ho. Celá táto situácia ešte priniesla košický tlak, no bez gólovej bodky.
     
    21:42
    Sojčíkovo zakončenie z ľavej strany Škorvánek len vyrazil pred seba, no v tomto priestore dominovali Oceliari. Tí sa tak s pukom okamžite presunuli pred Hollého.
     
    20:20
    Hráči už boli nastúpení v okolí stredového kruhu, hlavnému arbitrovi preto nestálo vo vhodení puku na ľadovú plochu nič v ceste. Prostredná tretina začala plynúť, uvidíme, ktorý z celkov v nej bude útočiť ako prvý.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Siréna v Steel Aréne ohlásila koniec úvodného dejstva, prvých 20 minút mimoriadne kvalitnej hry je už minulosťou. Po prvej tretine pritom platí priebežný stav 2:1.

    Pomer striel po 1. tretine: 6:21

    Druhá tretina sa začne približne o 18:24.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:06
    Smerom dopredu sa ešte pozreli aj Oceliari, Kafka však musel spoza Hollého svätyne odkorčuľovať len na hráčsku lavicu. Zdá sa, že pred prestávkou sa už nič podstatné neudeje.
     
    18:12
    Posledné dve minúty prvej tretiny, Trenčín stále útočí. Až teraz je ale hra prerušená.
     
    17:27
    Trenčania sa po dlhšom čase usadili pred Škorvánkom. Krížna prihrávka z pravej strany popred bránkovisko sa javila ako mimoriadne zaujímavá, z pohľadu hostí je určite škoda, že v tomto priestore nik nestál.
     
    16:40
    Šerbatov teraz lietal po ľade ako motorová myš a aj jeho zásluhou sa tak Košice dostali do pásma. Trenčín ich ale výborne vytlačil za svoju bránku, preto to bolo bez zakončenia.
     
    15:40
    Bokrošova snaha o nenápadné prenesenie hry do stredového kruhu, ten puk Oceliari aj so šťastím tečovali. Adresáta tak nenašiel, preto Dukla smerom dopredu nepokračovala.
     
    14:48
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    14:40
    Hričina vybojoval za Hollým puk pre Košice – a napokon ho na bránku Trenčína aj sám posielal. Gôlová situácia to však nebola, stav sa nemenil.
     
    13:40
    Košičania potrebovali prestriedať, preto puk len jednoducho napálili do útočného pásma. Krátko predtým striedal aj Trenčín, rýchla rotácia hráčov z pohľadu oboch celkov.
     
    12:40
    Aj košická aktivita sa javila zaujímavo, no ani pred Hollým sme sa významnejšieho zakončenia nedočkali. Naďalej však sledujeme nadpriemerne kvalitný hokej.
     
    11:52
    Mikula prihral dobre na pravú stranu, po ktorej sa Dukla dostala pred Stanislava Škorvánka. Príliš dlho sa tam ale nezdržala, bolo to napokon bez streleckého pokusu.
     
    10:51
    Trenčín mal šťastie. Hostia teraz zabudli zrejme na Lušňáka, ktorý chcel zakončovať spomedzi kruhov, no puk mu po čepeli v rozhodujúcej chvíli skĺzol.
     
    10:10
    Rýgl pracoval aktívne proti Spilarovi, o puk ho ale nepripravil. Celé to znamenalo obrovskú šancu Košíc, keď Brophey výborne tečoval nahodený puk a len o centimetre tak minul Hollého bránku.
     
    09:50
    Šerbatov prihral na modrú čiaru, odkiaľ sa ešte hráč posunul k bránke. Rana bola zrazená, no celá situácia priniesla opäť len zúfalé odpálenie puku cez všetky čiary.
     
    08:59
    Zakázané uvoľnenie Trenčína, hra sa sťahuje pred Juraja Hollého.
     
    08:10
    Trenčín dal gól!
    Sojčík najskôr spálil nemožné, no v konečnom dôsledku ho to príliš trápiť nemusí. Trenčania totiž ostali v pásme a napokon predsa len znížili, o čo sa postaral skúsený BRANKO RADIVOJEVIČ. Asistencie: Tomáš Starosta, Peter Sojčík.
     
    07:33
    Už to ale neplatí. Dukla sa usadila v pásme a po vyhranom buly to skkúsila zakončením spoza kruhu. To bolo ešte tečované, Škorvánek zasiahol betónom.
     
    07:20
    Zatiaľ ale Oceliari svojmu súperovi nedovolili nakorčuľovať pred Škorvánka, zatiaľ je táto početná nevýhoda riešená domácimi veľmi dobre.
     
    06:27
    Košičania sa v úvode svojho oslabenia dostali do situácie dvoch proti dvom, ktorú riešili prenesením hry na ľavú stranu. Odtiaľ prišla okamžitá strela, no len do obrancu Trenčína.
     
    06:13
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Ján Sýkora – 2 min., napadnutie zozadu).
     
    04:55
    Košice dali gól!
    S Trenčanmi to zatiaľ nevyzerá vôbec dobre, inkasovali aj z druhej košickej šance. Puk sa odrazil medzi kruhy k MARCELOVI HAŠČÁKOVI, ktorý ho strelou zápästím poslal až za chrbát Hollého. Asistencie: Eliezer Šerbatov, Igor Ignatuškin.
     
    04:50
    Po nahodení Dukly od modrej sme v zovretí pred Škorvánkom videli Dudáša a Hlinku. V dnešnom zápase zrejme uvidíme podobných momentov viacero, zatiaľ sa vylučovať nebude.
     
    03:20
    Trenčania v snahe o okamžitú odpoveď, no zastavil ich hvizd jedného z arbitrov. Hra je vykázaná do stredného pásma, nevýhoda pre hostí.
     
    02:24
    Košice dali gól!
    Nuž, aj takéto momenty sa stávajú. Juraj Hollý loví zo svojej siete prakticky prvý lepší košický puk. Na pravej strane vyslal nechytateľnú bombu dočasný kapitán Oceliarov GABRIEL SPILAR. Asistencie: Šimon Petráš, Evan Brophey.
     
    02:06
    V úvode zápasu sa oba celky tlačia dopredu, čo znamená pomerne časté prerušovanie. Výraznejšiu šancu sme zatiaľ nevideli, a tak veríme, že sa tento fakt čoskoro zmení.
     
    01:46
    Bokroš chcel síce dokorčuľovaný puk odohrať, prišiel ale hvizd postranného arbitra. Ten správne odpískal košické zakázané uvoľnenie, ale so značným oneskorením.
     
    01:42
    Haščák dýchal Gulovi na chrbát, napokon ale vyštartoval po tomto hráčovi predsa len neskoro. Trenčín sa tak presunul pred Škorvánka, ktorý bol nútený hru prerušiť.
     
    00:40
    Po ľavej strane sa snažil preniknúť Kafka, ktorý síce dokorčuľoval puk, no poslal ho len priamo na trenčianske čepele. Dukla tak bez problémov odolala.
     
    00:12
    Úvodné buly bolo vhodené, k puku sa ako prví dostali košickí Oceliari. Tí sa tak pokúsia čo najrýchlejšie dostať pred bránku Dukly, ktorú dnes stráži Juraj Hollý.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Škorvánek (Laco) – Slovák (A), Koch, McDowell, Dudáš (A), Pulli, Derljuk, Šedivý – Sýkora, Suja, Kafka – Spilar (C), Brophey, Petráš – Šerbatov, Ignatuškin, Haščák – Hričina, Galamboš, Lušňák – Žitný

    Dukla Trenčín: Hollý (Valent) – Rýgl, Starosta (A), Cebák, Krejčí, Bohunický, Gula, Hlinka, Bokroš – Radivojevič (C), Ölvecký, Mikula – Bartovič (A), Sádecký, Hecl – Varga, Radjenovič, Sojčík – Švec, Dlouhý, Hudec

    Rozhodca: Štefik (SVK), Németh (HUN) – Durmis (SVK), Vincze (HUN).
     
    Vážení športoví priatelia, základná časť Tipsport ligy sa pomaly chýli ku svojmu absolútnemu koncu, o čom svedčí aj fakt, že na pláne je dnes už jej 51. kolo. V ňom sa dočkáme záverečného El Clássica pred vyraďovacou časťou, na ľade Steel Arény si budú sily merať HC Košice a Dukla Trenčín.

    HC Košice sa do svojho domovského stánku vráti po jeho rekonštrukcii pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta v hokeji. Niet pritom žiadnych pochýb o tom, že budú chcieť Oceliari nadviazať na posledné dva zápasy odohrané práve na domácom ľade, keď ešte v priebehu januára zdolali Miškovec i Zvolen. Napokon, Košičania môžu stále pomýšľať na prvé miesto v tabuľke, i keď je jasné, že po dnešku môžu byť prinajlepšom druhí – v prípade výhry nad Trenčínom a zároveň aj v prípade zaváhania majstra z Banskej Bystrice.

    Posledné tri zápasy Košíc:
    HC 05 Banská Bystrica – HC Košice 5:1
    Dukla Trenčín – HC Košice 3:6
    MHC Nové Zámky – HC Košice 2:3 pp

    Aj trenčianska Dukla má stále rozhodne o čo hrať. Napokon, tradičná hokejová bašta nepodáva v tomto ročníku zlé výkony, no na jej tabuľkovom postavení sa to nie a nie odraziť. Znamená to jediné – Trenčín je momentálne na ôsmom mieste, a to s dvojbodovou stratou na Miškovec. Bude tak zaujímavé sledovať, kde napokon celok okolo Branka Radivojeviča skončí. Isté je snáď len to, že deviata Detva už pre Trenčanov v základnej časti hrozbu nepredstavuje. Dukla však prehrala tri z posledných piatich odohraných zápasov, a tak je jasné, že ak chce pomýšľať na väčší úspech, svoju formu bude musieť postupne vygradovať.

    Posledné tri zápasy Trenčína:
    Dukla Trenčín – MsHK Žilina 3:2 pp
    Dukla Trenčín – HC Košice 3:6
    Dukla Trenčín – MAC Budapešť 8:1
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 3. Spilar (Petráš, Brophey), 5. Haščák (Šerbatov, Ignatuškin), 29. Hričina (Galamboš, Pulli), 41. Haščák (Kafka, Derljuk) – 9. Radivojevič (Starosta, Sojčík), 33. Sojčík (Radjenovič, Gula)


    HC Košice: Škorvánek (Laco) – Slovák (A), Koch, McDowell, Dudáš (A), Pulli, Derljuk, Šedivý – Sýkora, Suja, Kafka – Spilar (C), Brophey, Petráš – Šerbatov, Ignatuškin, Haščák – Hričina, Galamboš, Lušňák – Žitný
    HK DUKLA Trenčín: Hollý (Valent) – Rýgl, Starosta (A), Cebák, Krejčí, Bohunický, Gula, Hlinka, Bokroš – Radivojevič (C), Ölvecký, Mikula – Bartovič (A), Sádecký, Hecl – Varga, Radjenovič, Sojčík – Švec, Dlouhý, Hudec

    Rozhodca: Štefik (SVK), Németh (HUN) – Durmis (SVK), Vincze (HUN)