Košice – Trenčín 4:2 (kon.) | Žilina – Budapešť 3:2 (kon.) | Nitra – Lipt. Mikuláš 4:1 (kon.)
Detva – Poprad 3:4 (0:1 po s.n.) | Zvolen – B. Bystrica 2:4 (kon.) | Miškovec – Nové Zámky 1:2 (1:2 po s.n.)
koniec
HC Košice
4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
HK DUKLA Trenčín
Piatok 15.02.2019, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 51. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:22
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Koch – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    58:20
    Juraj Hollý je na striedačke, Trenčín to ešte skúsi hrou v šestici.
     
    58:11
    Oddychový čas hostí.
     
    58:10
    Spilar sa v závere tretej tretiny zabáva, obišiel bránku a skúsil to zakončením po ľade. Hollý mal pred sebou ešte jedného Košičana, napriek tomu ale uspel.
     
    56:13
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Lukáš Bohunický – 2 min., podrazenie).
     
    53:47
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jakub Suja – 2 min., podrazenie).
     
    48:07
    Košičania boli pred Hollým, na ktorého smeroval aj jeden dobrý puk od modrej čiary. Pravá noha gólmana ale výborne vystrelila a zakončenie zachytila.
     
    46:19
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Tomáš Bokroš – 2 min., držanie).
     
    44:50
    Suja sa dostal prakticky do identickej pozície. Tentokrát už volil strelu. Letiaci puk sme prakticky ani nevideli, videli sme až jeho odraz od konštrukcie Hollého bránky.
     
    44:10
    Suja mal voliť strelu, odkrývala sa pred ním časť Hollého bránky. Košický útočník to ale ešte chcel vyšperkovať, i keď jeho prihrávka bola mimoriadne nepresná.
     
    43:06
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Milan Bartovič – 2 min., hákovanie).
     
    40:30
    Košice dali gól!
    Košičania vedú po tretíkrát v zápase o dva góly, čo môže byť zlomový moment zápasu. Puk teraz len tak cinkol, keď sa odrážal od konštrukcie do siete. Nechytateľnou strelou sa prezentoval MARCEL HAŠČÁK. Asistencie: Petr Kafka, Roman Derljuk.
     
    39:59
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Martin Rýgl – 2 min., držanie).
     
    39:57
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Lukáš Bohunický – 2 min., podrazenie).
     
    39:08
    Varga posunul puk na modrú čiaru, ranu odtiaľ sa snažil do siete doklepnúť Branko Radivojevič. Dvakrát proti nemu zakročil výborne Škorvánek.
     
    37:18
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Tomáš Slovák – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    32:38
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Igor Ignatuškin – 2 min., podrazenie).
     
    32:01
    Trenčín dal gól!
    Dukla teraz ťažila z prvotnej práce Tibora Vargu, ktorý sa pri manitneli zorientoval najlepšie. Prihrávka následne prenikla až pred bránkovisko, odkiaľ sa presadil PETER SOJČÍK. Asistencie: Andrew Radjenovič, Jiří Gula.
     
    28:31
    Košice dali gól!
    A navyše bol z toho počas oslabenia únik troch proti jednému, Nepochopiteľná chyba Trenčanov, toto sa stávať jednoducho nemôže. Zistil to aj TOMÁŠ HRIČINA, ktorý upravil na 3:1. Asistencie: Peter Galamboš, Jere Pulli.
     
    27:24
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Tomáš Slovák – 2 min., napadnutie).
     
    25:57
    Švecova individuálna práca, po ktorej prišla strela od modrej čiary. Škorvánek si nebol svojím zákrokom absolútne istý, preto si po hvizde arbitra poriadne vydýchol.
     
    10:51
    Trenčín mal šťastie. Hostia teraz zabudli zrejme na Lušňáka, ktorý chcel zakončovať spomedzi kruhov, no puk mu po čepeli v rozhodujúcej chvíli skĺzol.
     
    10:10
    Rýgl pracoval aktívne proti Spilarovi, o puk ho ale nepripravil. Celé to znamenalo obrovskú šancu Košíc, keď Brophey výborne tečoval nahodený puk a len o centimetre tak minul Hollého bránku.
     
    08:10
    Trenčín dal gól!
    Sojčík najskôr spálil nemožné, no v konečnom dôsledku ho to príliš trápiť nemusí. Trenčania totiž ostali v pásme a napokon predsa len znížili, o čo sa postaral skúsený BRANKO RADIVOJEVIČ. Asistencie: Tomáš Starosta, Peter Sojčík.
     
    06:13
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Ján Sýkora – 2 min., napadnutie zozadu).
     
    04:55
    Košice dali gól!
    S Trenčanmi to zatiaľ nevyzerá vôbec dobre, inkasovali aj z druhej košickej šance. Puk sa odrazil medzi kruhy k MARCELOVI HAŠČÁKOVI, ktorý ho strelou zápästím poslal až za chrbát Hollého. Asistencie: Eliezer Šerbatov, Igor Ignatuškin.
     
    02:24
    Košice dali gól!
    Nuž, aj takéto momenty sa stávajú. Juraj Hollý loví zo svojej siete prakticky prvý lepší košický puk. Na pravej strane vyslal nechytateľnú bombu dočasný kapitán Oceliarov GABRIEL SPILAR. Asistencie: Šimon Petráš, Evan Brophey.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 3. Spilar (Petráš, Brophey), 5. Haščák (Šerbatov, Ignatuškin), 29. Hričina (Galamboš, Pulli), 41. Haščák (Kafka, Derljuk) – 9. Radivojevič (Starosta, Sojčík), 33. Sojčík (Radjenovič, Gula)


    HC Košice: Škorvánek (Laco) – Slovák (A), Koch, McDowell, Dudáš (A), Pulli, Derljuk, Šedivý – Sýkora, Suja, Kafka – Spilar (C), Brophey, Petráš – Šerbatov, Ignatuškin, Haščák – Hričina, Galamboš, Lušňák – Žitný
    HK DUKLA Trenčín: Hollý (Valent) – Rýgl, Starosta (A), Cebák, Krejčí, Bohunický, Gula, Hlinka, Bokroš – Radivojevič (C), Ölvecký, Mikula – Bartovič (A), Sádecký, Hecl – Varga, Radjenovič, Sojčík – Švec, Dlouhý, Hudec

    Rozhodca: Štefik (SVK), Németh (HUN) – Durmis (SVK), Vincze (HUN)