Košice – Trenčín 4:2 (kon.) | Žilina – Budapešť 3:2 (kon.) | Nitra – Lipt. Mikuláš 4:1 (kon.)
Detva – Poprad 3:4 (0:1 po s.n.) | Zvolen – B. Bystrica 2:4 (kon.) | Miškovec – Nové Zámky 1:2 (1:2 po s.n.)
koniec
HC Košice
4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
HK DUKLA Trenčín
Piatok 15.02.2019, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 51. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas, v rámci ktorého si sily merali tradičné hokejové bašty – HC Košice a Dukla Trenčín. Oceliari porazili minuloročného finalistu pomerom 4:2 a do tabuľky si tak pripísali tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 27:47

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim, prajem vám pekný zvyšok pracovného týždňa a pokojný víkend. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:47:57)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:20
    Košičania puk vytláčajú do stredného pásma. Posledných 40 sekúnd riadnej hracej doby.
     
    58:22
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Koch – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    58:20
    Juraj Hollý je na striedačke, Trenčín to ešte skúsi hrou v šestici.
     
    58:11
    Oddychový čas hostí.
     
    58:10
    Spilar sa v závere tretej tretiny zabáva, obišiel bránku a skúsil to zakončením po ľade. Hollý mal pred sebou ešte jedného Košičana, napriek tomu ale uspel.
     
    57:20
    Košice si niekoľkokrát prihrali pred Stanislavom Škorvánkom, odkiaľ sa chceli presunúť pred Hollého. Nepodarilo sa im to.
     
    56:57
    Ani Oceliarom sa zatiaľ počas tejto presilovky nedarí. Vo všeobecnosti platí, že v závere zápasu pracujú obe defenzívy mimoriadne pozorne.
     
    56:13
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Lukáš Bohunický – 2 min., podrazenie).
     
    56:01
    Košičania hrajú s piatimi mužmi.
     
    55:10
    Krejčí len bezradne prekorčuľoval popri puku, hrať sa bude znova pri Hollom. Zdá sa, že Trenčín už nemá potrebné sily, a tak už zrejme s týmto zápasom veľa neurobí.
     
    54:30
    Celá situácia sa zopakovala aj o niekoľko sekúnd neskôr. Dukla sa potrebuje dostať do tlaku, zatiaľ jej to ale absolútne nevychádza.
     
    53:56
    Košičania sa okamžite oslobodzujú, Starosta puk zbiera za bránkou Juraja Hollého.
     
    53:47
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jakub Suja – 2 min., podrazenie).
     
    52:53
    Navyše, zásluhou Haščáka sa Košičania dostali do útočnej tretiny, kde získali potrebné sekundy na prestriedanie. Ubehla ďalšia minúta z tretej tretiny.
     
    51:45
    Trenčín bezradne krúži v okolí stredového kruhu, zverenci Romana Šimíčka výborne prehusťujú svoju obrannú modrú čiaru. Ešte sa s tým dá niečo urobiť, no zo strany Dukly by to chcelo vyššiu útočnú agresivitu.
     
    50:10
    Posledných 10 minút tretej tretiny. Hra mierne stratila na svojom tempe, oba celky sa formovali skôr v okolí stredového kruhu.
     
    48:40
    Košický tlak pokračuje aj v hre piatich proti piatim. Dukla je na ľade už s piatimi mužmi, no zatiaľ nenasvedčuje nič tomu, že by sa ešte mala výraznejšie pobiť o body.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 3. Spilar (Petráš, Brophey), 5. Haščák (Šerbatov, Ignatuškin), 29. Hričina (Galamboš, Pulli), 41. Haščák (Kafka, Derljuk) – 9. Radivojevič (Starosta, Sojčík), 33. Sojčík (Radjenovič, Gula)


    HC Košice: Škorvánek (Laco) – Slovák (A), Koch, McDowell, Dudáš (A), Pulli, Derljuk, Šedivý – Sýkora, Suja, Kafka – Spilar (C), Brophey, Petráš – Šerbatov, Ignatuškin, Haščák – Hričina, Galamboš, Lušňák – Žitný
    HK DUKLA Trenčín: Hollý (Valent) – Rýgl, Starosta (A), Cebák, Krejčí, Bohunický, Gula, Hlinka, Bokroš – Radivojevič (C), Ölvecký, Mikula – Bartovič (A), Sádecký, Hecl – Varga, Radjenovič, Sojčík – Švec, Dlouhý, Hudec

    Rozhodca: Štefik (SVK), Németh (HUN) – Durmis (SVK), Vincze (HUN)