Žilina – Nové Zámky 3:2 (2:1 po s.n.) | Košice – Miškovec 3:1 (kon.) | Trenčín – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.)
Nitra – Poprad 3:5 (kon.) | Zvolen – Detva 3:2 (po pr.) | Budapešť – B. Bystrica 3:4 (kon.)
koniec
HK Nitra
3:5 (1:0, 2:4, 0:1)
HK Poprad
Piatok 18.01.2019, 18:00 • Nitra aréna, Nitra • Tipos Extraliga (SR) • 47. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:21
    Už len necelých sto sekúnd zostáva do konca riadneho hracieho času. Frederik Foltán zamieril na hráčsku lavicu, a tak domáci skúšajú hru vabank. Podarí sa im ešte zdramatizovať duel?
     
    53:38
    Poprad dal gól!
    Kamzíci odskakujú súperovi na rozdiel dvoch gólov. Udreli z pomerne nenápadnej akcie. Daniel Brejčák presným pasom našiel na útočnej modrej čiare RADOSLAVA MACÍKA. Ten nemal rýchlosť, vystrelil však švihom spoza obrancu a gólmanovi Frederikovi Foltánovi puk prepadol do siete. Asistencia: Daniel Brejčák.
     
    50:27
    Domáci hokejisti začnú záverečnú desaťminútovku v početnej výhode. Menší trest za držanie protihráča dostáva Samuel Mlynarovič. Uvidíme, či si na trestnej lavici posedí celých 120 sekúnd.
     
    42:26
    Domáci hokejisti boli veľmi blízko k tomu, aby vyrovnali skóre duelu. Z pravého kruhu na vhadzovanie vystrelil mladík Andrej Kollár a ten trafil ľavú žrď popradskej brány. Tomáš Vošvrda mal poriadny kus šťastia.
     
    40:01
    Antonín Stavjaňa sa rozhodol pre zmenu na brankárskom poste. Do tretej tretiny nastupuje Frederik Foltán a na hráčskej lavici zostáva Juraj Šimboch. Ten chyboval najmä pri góle Daniela Brejčáka.
     
    39:51
    Poprad mohol vo vlastnom oslabení zveľadiť svoj náskok. Samuel Takáč získal puk pri ľavom mantineli, od vlastnej modrej čiary išiel prakticky sám na Juraja Šimbocha, no jeho zakončenie medzi nohy neslávilo úspech.
     
    38:51
    Marek Slovák zabojoval za bránkou hostí a získal puk v súboji s Jánom Ťavodom. Následne dostal poriadnu "sekeru" od Mareka Zagrapan, ktorý tak druhý raz v dnešnom dueli smeruje na trestnú lavicu.
     
    37:11
    Poprad dal gól!
    Hostia sa druhýkrát v zápase dostávajú do vedenia. Patrik Svitana prihrávkou pred bránku našiel Dávida Bondru. Ten bol síce tiesnený, no šikovne korčuľou posunul puk na LUKÁŠA PAUKOVČEKA, ktorý už nemal problém upratať puk do siete. Asistencia: Dávid Bondra.
     
    34:10
    Poprad dal gól!
    Gólové dostihy v druhej tretine pokračujú ďalej. Po reklamnej prestávke sa vhadzovalo v útočnom pásme Nitry, no domáci si nedali pozor na rýchly brejk. Prečíslenie dvoch proti jednému zakončil presnou strelou pod brvno SAMUEL TAKÁČ. Asistencia: Marek Zagrapan.
     
    33:18
    Nitra dala gól! Corgoni otáčajú skóre na svoju stranu. Účastník nedávneho juniorského šampionátu Andrej Kollár získal puk po vlastnej nepresnej strele. Spätnou prihrávkou našiel na modrej čiare MITCHA VERSTEEGA, ktorý svojim pokusom prekonal Tomáša Vošvrdu. Asistencie: Andrej Kollár a Erik Čaládi.
     
    31:35
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti strelili dôležitý vyrovnávajúci gól. Tomáš Vošvrda iba vyrazil strelu Róberta Lantošiho, následne Marek Slovák poslal puk znovu pred bránku a GRAEME MCCORMACK strelou z prvej zaskočil súperovho brankára. Asistencie: Marek Slovák a Róbert Lantoši.
     
    24:52
    Na domáce mužstvo sa to teraz valí zo všetkých strán. Opäť bude hrať v oslabení. Tesne po vhadzovaní v strednom pásme fauloval Daniil Fominych a dostáva menší trest za podrazenie.
     
    24:44
    Poprad dal gól!
    Hostia využívajú aj druhú časť svojej presilovej hry. Pred bránkoviskom zostal osamotený MAREK ZAGRAPAN. Dostal prihrávku od Patrika Svitanu, položil si brankára a poľahky skóroval. Asistencie: Samuel Takáč a Patrik Svitana.
     
    23:12
    Poprad dal gól!
    Obrovská chyba domáceho brankára Juraja Šimbocha. Ten chytil do lapačky nahodenie od DANIELA BREJČÁKA a následne sa snažil rozohrať. Trafil však len spomínaného obrancu hostí, od ktorého sa puk odrazil do odkrytej bránky. Bez asistencie.
     
    22:39
    Poprad bude mať výhodu presilovej hry. Martin Belluš zostal ležať na ľadovej ploche a opakované zábery ukázali, že ho Mitch Versteeg zasiahol hokejkou do tváre. Je z toho napokon trest 2+2 minúty.
     
    14:41
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti poriadne zatlačili súpera počas svojej presilovky. Tomáš Vošvrda najskôr vynikajúco zasiahol, ale o niekoľko sekúnd neskôr už bol bezmocný pri presnej strele obrancu MIROSLAVA PUPÁKA. Asistencie: Róbert Lantoši a Kale Kerbashian.
     
    13:52
    Puk teraz skončil mimo hracej plochy a hostia za to pykajú ďalšími dvoma trestnými minútami. Na trestnú lavicu za zdržovanie hry odchádza skúsený popradský útočník Marek Zagrapan.
     
    07:11
    Domáci hokejisti si zahrajú prvú presilovku v dnešnom dueli. Po faule na Daniila Fominycha dostáva menší trest za nedovolené bránenie obranca súpera Ján Ťavoda. Uvidíme, či sa dočkáme prvého gólu.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 15. M. Pupák (Lantoši, Kerbashian), 32. McCormack (M. Slovák, Lantoši), 34. Versteeg (A. Kollár, Čaládi) – 24. D. Brejčák, 25. Zagrapan (S. Takáč, P. Svitana), 35. S. Takáč (Zagrapan), 38. Paukovček (D. Bondra), 54. Macík (Brejčák)


    HK Nitra: Šimboch (41. Foltán) – McCormack, Mezei, Morrison, Korím, M. Versteeg, M. Pupák, A. Sloboda, Rais – Blackwater, M. Slovák, Lantoši – Hrušík, Kerbashian, Scheidl – B. Rapáč, Bortňák, Fominych – A. Kollár, Čaládi, Pätoprstý
    HK Poprad: Vošvrda – D. Brejčák, Š. Fabian, Salija, Karalahti, Petran, Erving, Ťavoda – Abdul, Zagrapan, S. Takáč – P. Svitana, L. Paukovček, D. Bondra – Kundrik, Heizer, Olejník – R. Macík, Mlynarovič, Belluš – Lichanec

    Rozhodca: Milan Adamec, Vladimír Babic – Martin Krajčík, Áron Soltész – Vladimír Holomek

    Diváci: 1972