Žilina – Nové Zámky 3:2 (2:1 po s.n.) | Košice – Miškovec 3:1 (kon.) | Trenčín – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.)
Nitra – Poprad 3:5 (kon.) | Zvolen – Detva 3:2 (po pr.) | Budapešť – B. Bystrica 3:4 (kon.)
koniec
HK Nitra
3:5 (1:0, 2:4, 0:1)
HK Poprad
Piatok 18.01.2019, 18:00 • Nitra aréna, Nitra • Tipos Extraliga (SR) • 47. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Popradu zvíťazili v zápase 47. kola najvyššej slovenskej súťaže nad domácou Nitrou pomerom 5:3. Po prvej tretine síce prehrávali, ale v druhej časti sa hneď štyrikrát strelecky presadili. V záverečnom dejstve si tesný náskok udržali. O gólovú poistku sa v 54. minúte postaral Radoslav Macík, ktorý prekvapil striedajúceho brankára Frederika Foltána. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný večer. (20:30:14)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:18
    Popradčania to robia veľmi dobre. Dávid Bondra bol síce tiesnený, nemohol tak vystreliť na prázdnu bránku, ale aspoň nazbieral cenné sekundičky pre svoje mužstvo. Hostia to už zrejme pod Zoborom zvládnu.
     
    58:54
    Keeney Morrison strieľal od modrej čiary, ale Tomáš Vošvrda si pripísal na konto istý zákrok. Po ňom sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke, no ešte predtým si Antonín Stavjaňa berie oddychový čas.
     
    58:21
    Už len necelých sto sekúnd zostáva do konca riadneho hracieho času. Frederik Foltán zamieril na hráčsku lavicu, a tak domáci skúšajú hru vabank. Podarí sa im ešte zdramatizovať duel?
     
    57:05
    Teraz sa črtala šanca pre Judda Blackwatera, ale v poslednej chvíli zblokoval jeho zakončenie Ján Ťavoda. Následne z ťažkého uhlu neuspel center elitnej nitrianskej formácie Marek Slovák.
     
    56:22
    Martin Belluš vybojoval puk v útočnom pásme. Príkladne zabojoval, pripravil streleckú pozíciu pre obrancu Joonu Ervinga, ale jeho zakončenie smerovalo vedľa bránky Frederika Foltána.
     
    55:56
    Ďalšia zakázané uvoľnenie na strane Popradu. Tréner Roman Stantien na vzniknutú situáciu reaguje oddychovým časom, aby si jeho spoluhráči trošku odpočinuli. Antonín Stavjaňa udeľuje taktické pokyny.
     
    55:34
    Zakázané uvoľnenie na strane Popradu. Prvý nitriansky útok sa tak zadarmo presunie do útočného pásma, ale čas na strelenie aspoň dvoch gólov sa mu skutočne veľmi rýchlo kráti.
     
    54:43
    Teraz sme videli trošku náhodnú akciu domácich hokejistov. Puk sa odrazil do priestoru pred bránu, Branislav Rapáč pohotovo zakončil, ale Tomáš Vošvrda si pokryl priestor pri ľavej žrdi.
     
    54:18
    Nitrania sú v náročnej situácii a na vyrovnanie majú necelých šesť minút. Po reklamnej prestávke sa bude vhadzovať v obrannom pásme hostí, pretože Tomáš Vošvrda dokázal zneškodniť strelu Róberta Lantošiho.
     
    53:38
    Poprad dal gól!
    Kamzíci odskakujú súperovi na rozdiel dvoch gólov. Udreli z pomerne nenápadnej akcie. Daniel Brejčák presným pasom našiel na útočnej modrej čiare RADOSLAVA MACÍKA. Ten nemal rýchlosť, vystrelil však švihom spoza obrancu a gólmanovi Frederikovi Foltánovi puk prepadol do siete. Asistencia: Daniel Brejčák.
     
    52:45
    Matúš Rais strieľal z pomerne veľkej diaľky, a tak nemohol prekvapiť českého brankára Tomáš Vošvrda. Ten pravým betónom posunul puk mimo nebezpečných priestorov k mantinelom.
     
    52:00
    Táto presilová hra domácemu tímu príliš nevychádza. Judd Blackwater prihrávkou spoza bránky hľadal Keeneyho Morrisona. Tomu však puk preskočil hokejku a prešiel až do obranného pásma Nitry.
     
    51:18
    Róbert Lantoši prešiel cez stredné pásmo, ale následne mu skĺzol puk z čepele hokejky. Jeho strela tak bola veľmi nepodarená, čo hostia využili na ďalšie vyhodenie puku cez všetky čiary.
     
    50:57
    Poprad sa v úvodných sekundách oslabenia veľmi dobre bránil a vyhodil puk do bezpečia. Následne sa domáci vrátili do útočnej tretiny, ale pokus od modrej čiary bol zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    50:27
    Domáci hokejisti začnú záverečnú desaťminútovku v početnej výhode. Menší trest za držanie protihráča dostáva Samuel Mlynarovič. Uvidíme, či si na trestnej lavici posedí celých 120 sekúnd.
     
    49:49
    Marek Slovák nabral rýchlosť v strednom pásme a prenikol do toho útočného. Strieľal cez obrancu Keniho Karalahtiho, ale práve tento fínsky obranca zblokoval strelu na ochrannú sieť.
     
    49:18
    K strele sa snažil dostať Patrik Svitana. Teda, k strele sa prakticky aj dostal, ale jeho zakončenie bolo zblokované. Frederik Foltán tak môže pochváliť svojich spoluhráčov za príkladnú defenzívu.
     
    48:56
    Nitrania si nerozumeli v rozohrávke, z čoho pramení zakázané uvoľnenie. Hra sa presťahuje pred Frederika Foltána a navyše na ľadovej ploche musí zostať už celkom unavená pätica štvrtej domácej formácie.
     
    47:26
    Tomáš Vošvrda sa musel mať znovu na pozore. Po prihrávke Karola Koríma strieľal od modrej čiary jeho obranný kolega Keeney Morrison, ale podobne ako pred pár minútami nebola jeho strela úspešná.
     
    46:45
    Po reklamnej prestávke sa vhadzovalo pred brankárom Popradu, keďže ten si podaril so zblokovanou strelou Miroslava Pupáka. Následne však "kamzíci" vyhrali buly a vyvážajú puk do stredného pásma.
     
    46:17
    Róbert Lantoši posunul puk na Mareka Slováka. Ten tiesnený zakončoval bekhendom, ale Tomáš Vošvrda včas spojil svoje betóny. Naďalej tak drží tesne vedenie mužstva spod Tatier.
     
    45:00
    Päť minút z tretej tretiny máme za sebou. Poprad sa sympaticky nestiahol do vlastného obranného pásma, ale snaží sa naďalej hrať ofenzívne. To mu v dnešnom dueli prinieslo už štyri góly.
     
    44:16
    Frederik Foltán si pripisuje na konto svoj prvý úspešný zákrok v zápase. Z pravého kruhu na vhadzovanie vystrelil Dávid Bondra, ale nepodarilo sa mu zlomiť jeho trošku slabšie strelecké obdobie.
     
    43:33
    Individuálne sa teraz snažil presadiť Jindřich Abdul, ale jeho zakončenie spoza obrancu smerovalo len do zadnému mantinelu. Následne si nepríjemný odraz puku postrážil domáci brankár Frederik Foltán.
     
    42:26
    Domáci hokejisti boli veľmi blízko k tomu, aby vyrovnali skóre duelu. Z pravého kruhu na vhadzovanie vystrelil mladík Andrej Kollár a ten trafil ľavú žrď popradskej brány. Tomáš Vošvrda mal poriadny kus šťastia.
     
    41:06
    Popradskí hokejisti ubránili a už hrajú v plnom počte hráčov na ľadovej ploche. Teraz je tak väčšia šanca, že sa dostanú k ohrozeniu bránky Frederika Foltána.
     
    40:38
    Domáci hokejisti na začiatku tretej tretiny ešte dohrávajú presilovku pri vylúčení Mareka Zagrapana. K strele od modrej čiary sa dostal Keeney Morrison, ale Tomáš Vošvrda bol pripravený a puk ukryl vo výstroji.
     
    40:01
    Antonín Stavjaňa sa rozhodol pre zmenu na brankárskom poste. Do tretej tretiny nastupuje Frederik Foltán a na hráčskej lavici zostáva Juraj Šimboch. Ten chyboval najmä pri góle Daniela Brejčáka.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Zaujímavú a gólovú bohatú druhú tretinu máme za sebou. Po štyridsiatich minútach vedie Poprad pod Zoborom tesne 4:3. Na jeho strane sa postupne zapísali do listiny strelcov Daniel Brejčák, Marek Zagrapan, Samuel Takáč a zatiaľ ako posledný Lukáš Paukovček. Naopak, brankár Tomáš Vošvrda bol bezmocný pri strelách nitrianskych obrancov – Graema McCormacka a Mitcha Versteega. Tretia tretina sa začína o 19:52 hod.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:51
    Poprad mohol vo vlastnom oslabení zveľadiť svoj náskok. Samuel Takáč získal puk pri ľavom mantineli, od vlastnej modrej čiary išiel prakticky sám na Juraja Šimbocha, no jeho zakončenie medzi nohy neslávilo úspech.
     
    39:34
    Veľmi dobrú prácu vo vlastnom oslabení odviedol Radomír Heizer. Ten prečítal krížnu prihrávku smerujúcu na Róberta Lantošiho a bekhendom vyhodil puk preč z obranného pásma Popradčanov.
     
    38:51
    Marek Slovák zabojoval za bránkou hostí a získal puk v súboji s Jánom Ťavodom. Následne dostal poriadnu "sekeru" od Mareka Zagrapan, ktorý tak druhý raz v dnešnom dueli smeruje na trestnú lavicu.
     
    38:00
    Samuel Mlynarovič neuspel svojou individuálnou akciou. Čiarový rozhodca odpísal ofsajd, a tak sa bude vhadzovať iba v strednom pásme. Do konca druhej časti zostáva už len 120 sekúnd.
     
    37:11
    Poprad dal gól!
    Hostia sa druhýkrát v zápase dostávajú do vedenia. Patrik Svitana prihrávkou pred bránku našiel Dávida Bondru. Ten bol síce tiesnený, no šikovne korčuľou posunul puk na LUKÁŠA PAUKOVČEKA, ktorý už nemal problém upratať puk do siete. Asistencia: Dávid Bondra.
     
    36:39
    Hra je prerušená, pretože Lane Scheidl bol v ofsajde. Kanadský útočník je v dnešnom dueli veľmi aktívny, dostal sa do niekoľkých nádejne vyzerajúcich situácii, ale na gólový okamih naďalej čaká.
     
    35:22
    Nitrania si teraz nerozumeli v kombinácii, a tak zbytočne prišli o puk. V druhej tretine síce dokázali v rozpätí minúty dvakrát skórovať, ale na tabuli skóre svieti zatiaľ nerozhodný stav.
     
    34:48
    Dobrá šanca na druhej strane. Kale Kerbashian krížnou prihrávkou našiel Lukáša Hrušíka, ten pohotovo vystrelil po ľade, ale Tomáš Vošvrda sa zaskvel výborným zákrokom pravým betónom.
     
    34:10
    Poprad dal gól!
    Gólové dostihy v druhej tretine pokračujú ďalej. Po reklamnej prestávke sa vhadzovalo v útočnom pásme Nitry, no domáci si nedali pozor na rýchly brejk. Prečíslenie dvoch proti jednému zakončil presnou strelou pod brvno SAMUEL TAKÁČ. Asistencia: Marek Zagrapan.
     
    33:18
    Nitra dala gól! Corgoni otáčajú skóre na svoju stranu. Účastník nedávneho juniorského šampionátu Andrej Kollár získal puk po vlastnej nepresnej strele. Spätnou prihrávkou našiel na modrej čiare MITCHA VERSTEEGA, ktorý svojim pokusom prekonal Tomáša Vošvrdu. Asistencie: Andrej Kollár a Erik Čaládi.
     
    32:22
    Poprad bojoval puk v útočnom pásme, ale hra sa odvíjala viac-menej v okolí mantinelov. Dobrú obrannú robotu odviedol Karol Korím, ktorý prišpendlil na mantinel útočiaceho Lukáša Paukovčeka.
     
    31:35
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti strelili dôležitý vyrovnávajúci gól. Tomáš Vošvrda iba vyrazil strelu Róberta Lantošiho, následne Marek Slovák poslal puk znovu pred bránku a GRAEME MCCORMACK strelou z prvej zaskočil súperovho brankára. Asistencie: Marek Slovák a Róbert Lantoši.
     
    30:28
    Na druhej strane sa črtala aj šanca pre Poprad, ale Samuel Mlynarovič trošku zbytočne sóloval. Navyše, jeho strela bola zblokovaná a brankár Juraj Šimboch nemusel ani zasahovať.
     
    29:43
    Domáci hokejisti sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. Po ľavej strane vnikol do pásma Lane Scheidl, napokon zobral zodpovednosť na svoje plecia, ale mieril len do brankára Tomáša Vošvrdu.
     
    29:13
    Juraj Šimboch prerušuje hru, a tak sa po reklamnej prestávke bude vhadzovať po jeho pravej ruke. V druhej tretiny nemôže mať čisté svedomie, keďže Popradčanom doslova daroval vyrovnávajúci gól.
     
    27:52
    Na druhej strane sa musel mať na pozore Juraj Šimboch. Marek Zagrapan strieľal z takmer nulového uhlu, puk mieril do horných častí bránky, ale domáci gólman si pokryl miesto pri bližšej tyčke.
     
    27:15
    Po zakázanom uvoľnení hostí sa vhadzovalo pred Tomášom Vošvrdom. Tesne po buly musel český brankár zasahovať, keďže po prihrávke Mareka Slováka pohotovo strieľal z priestoru medzi kruhov Judd Blackwater.
     
    26:42
    Po prihrávke Radoslava Macíka nahadzoval puk na nitriansku bránku obranca Marcel Petran. Gólman Juraj Šimboch znovu nepredviedol istý zákrok, puk mu vypadol, ale situáciu napokon ustál.
     
    26:10
    Domáci hokejisti zaútočili aj vo vlastnom oslabení. Erik Čaládi prešiel cez útočnú modrú čiaru, prudko vystrelil z ľavej strany, ale trafil len priestor, v ktorom stál pozorný brankár Tomáš Vošvrda.
     
    25:35
    Poprad sa na dlhší čas usadil v útočnom pásme. Mitch Versteeg si opäť nedal pozor na svoju hokejku a môže byť rád, že rozhodcovia prehliadli jeho jasný faul na útočiaceho Patrika Svitanu.
     
    24:52
    Na domáce mužstvo sa to teraz valí zo všetkých strán. Opäť bude hrať v oslabení. Tesne po vhadzovaní v strednom pásme fauloval Daniil Fominych a dostáva menší trest za podrazenie.
     
    24:44
    Poprad dal gól!
    Hostia využívajú aj druhú časť svojej presilovej hry. Pred bránkoviskom zostal osamotený MAREK ZAGRAPAN. Dostal prihrávku od Patrika Svitanu, položil si brankára a poľahky skóroval. Asistencie: Samuel Takáč a Patrik Svitana.
     
    23:55
    Keďže Mitch Versteeg dostal vyšší trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou, hostia pokračujú v presilovej hre. Od pravého mantinelu strieľal Samuel Mlynarovič a brankár Juraj Šimboch nepredviedol istý zákrok.
     
    23:12
    Poprad dal gól!
    Obrovská chyba domáceho brankára Juraja Šimbocha. Ten chytil do lapačky nahodenie od DANIELA BREJČÁKA a následne sa snažil rozohrať. Trafil však len spomínaného obrancu hostí, od ktorého sa puk odrazil do odkrytej bránky. Bez asistencie.
     
    22:39
    Poprad bude mať výhodu presilovej hry. Martin Belluš zostal ležať na ľadovej ploche a opakované zábery ukázali, že ho Mitch Versteeg zasiahol hokejkou do tváre. Je z toho napokon trest 2+2 minúty.
     
    22:16
    Po vyše dvoch minútach sme svedkami prvého prerušenia v tejto časti hry. Dôvodom je ofsajd hostí, keďže v útočnom pásme bol príliš skoro Lukáš Olejník. Hra je vykázaná do stredného pásma.
     
    21:05
    Na ľade je druhý domáci útok. Kanaďan Lane Scheidl dolovala preletel stredom obrany súpera, no bol taký rýchly, že aj puk nechal za sebou. Nepomohla mu ani akási futbalová pätička.
     
    20:27
    Judd Blackwater prenikol do útočného pásma, ale následne stratil stabilitu. Hostia to využili na rýchly prechod do tretiny súpera, ale strela Keniho Karalahtiho nebola z kategórie presných.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina dnešného duelu sa skončila v prospech domácej Nitry. Tá vedie najtesnejším rozdielom, keď sa ako jediný strelecky presadil obranca Miroslav Pupák. Ten ťažil z výhody presilovej hry, keď na trestnej lavici sedel Marek Zagrapan. Najmä v úvode sa hral svižný hokej s množstvom striel na oboch stranách. Druhá tretina sa začne približne o 18:54 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:23
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny. Domáci fanúšikom sa teraz nepáčilo hraničné postavenie Patrika Svitanu, ale rozhodcovia nechávajú hre voľný priebeh.
     
    18:32
    Teraz sa črtala šanca na rýchly brejk pre domácich, ale ich útočná aktivita sa skončila úrovni útočnej modrej čiary. Trošku sa nám kopia nepresnosti – snáď po prestávke bude takýchto úsekov minimum.
     
    17:54
    Hra je prerušená pre hru s vysokou hokejkou. Rozhodcovia vykazujú hru až do obranného pásma Nitry, čo sa Corgoňom samozrejme nepáči. S verdiktom ale neurobia nič a musia sa sústrediť na defenzívu.
     
    17:10
    Marek Slovák prenikol do útočného pásma po pravej strane. Vystrelil švihom, ale Tomáš Vošvrda dokázal vyraziť jeho strelu na ochrannú sieť. Vhadzovať sa tak bude v útočnom pásme Nitranov.
     
    16:22
    Nitrianski hokejisti po trošku slabšom úvode prebrali režisérsku taktovku do svojich rúk. Snažia sa ešte zvýšiť svoj náskok, ktorý im zaistil presnou strelou v presilovke obranca Miroslav Pupák.
     
    15:39
    Popradský obranca Keni Karalahti sa vybral na útočný výlet. Spoza bránky posielal puk do nebezpečného priestoru, ale Juraj Šimboch si po dlhšom čase pripisuje na konto úspešný zákrok.
     
    15:18
    Jeden z popradských hráčov už nezachytil puk v útočnom pásme. Domáci fanúšikovia na to okamžite reagovali, no dôležitejšie je to, že takisto si to všimol aj čiarový rozhodca. Píska sa tak ofsajd.
     
    14:41
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti poriadne zatlačili súpera počas svojej presilovky. Tomáš Vošvrda najskôr vynikajúco zasiahol, ale o niekoľko sekúnd neskôr už bol bezmocný pri presnej strele obrancu MIROSLAVA PUPÁKA. Asistencie: Róbert Lantoši a Kale Kerbashian.
     
    13:52
    Puk teraz skončil mimo hracej plochy a hostia za to pykajú ďalšími dvoma trestnými minútami. Na trestnú lavicu za zdržovanie hry odchádza skúsený popradský útočník Marek Zagrapan.
     
    13:32
    Dobrý úsek hry zo strany nitrianskych hráčov. Tretí útok sa usadil v útočnom pásme a Branislav Rapáč pohotovou strelou z otočky dokázal prevetrať betóny brankára Tomáša Vošvrdu.
     
    12:20
    Marek Slovák šikovne posunul puk na obrancu Matúša Raisa. Ten z priestoru pred bránkou zakončoval bekhendom, ale brankára Tomáša Vošvrdu trafil len do masky. Hra musela byť prerušená.
     
    11:33
    Prvý útok domácich sa snažil ohroziť súperovu bránku. Aktívny bol najmä Judd Blackwater, ale v súboji za bránkou hostí zužitkoval svoje fyzické parametre obranca Joona Erving.
     
    10:49
    Troška rozháraná hra. Popradčania sa snažili zaútočiť po ľavej strane, do útočného pásma vnikol Dávid Bondra, ale jeho prihrávka na obsadených spoluhráčov nemala veľkú šancu na úspech.
     
    10:23
    Prvá tretina sa prehupla do svojej druhej polovice. Poprad hrá v piatich hráčoch na ľade, ale veľké problémy v rozohrávke mu robí agresívne napádanie súpera. Dobrú prácu odviedli Bortňák a Rapáč.
     
    09:03
    Dobrý závar domácich hráčov. Graeme McCormack mieril od modrej čiary nepresne, na odrazený puk reagoval Lane Scheidl, ale z tesnej blízkosti nedokázal upratať puk do odkrytej svätyne.
     
    08:32
    Kale Kerbashian dostal krížnu prihrávku do priestoru pravého kruhu na vhadzovanie. Mieril síce veľmi nepresne, ale napriek tomu sa domáci zverenci Antonína Stavjaňu udržali v pásme.
     
    07:51
    V úvodných sekundách presilovky zasahoval Tomáš Vošvrda po šikovnom teči Mareka Slováka. Po ďalšom buly však hostia vyhodili puk a následne dobrým bránením "pomohli" domácim k ofsajdu.
     
    07:11
    Domáci hokejisti si zahrajú prvú presilovku v dnešnom dueli. Po faule na Daniila Fominycha dostáva menší trest za nedovolené bránenie obranca súpera Ján Ťavoda. Uvidíme, či sa dočkáme prvého gólu.
     
    06:58
    Trošku rozháraný úsek hry ukončil strelecky pokus Jindřicha Abdula. Český útočník vystrelil v páde a aj preto Juraja Šimbocha neprekvapil. V Nitre bude nasledovať prvá reklamná prestávka duelu.
     
    06:00
    Opäť bol v akcii prvý nitriansky útok. Róbert Lantoši zabojoval a zabránil zakázanému uvoľneniu. Následne strieľal z priestoru medzi kruhmi Judd Blackwater, ale Tomáš Vošvrda zasiahol lapačkou.
     
    05:14
    Prvýkrát sa nám v zápase ukázal aj elitný nitriansky útok. Róbert Lantoši po pravej strane zaviedol puk do útočného pásma, spätnou prihrávkou našiel Judda Blackwatera, ale ten mieril len do stredu bránky.
     
    04:42
    Veľmi dobré striedanie štvrtej domácej formácie. V priebehu pár sekúnd sa dostali do zakončení Erik Čaládi aj Andrej Kollár, ale v oboch prípadoch bol úspešnejším mužom brankár Tomáš Vošvrda.
     
    04:15
    V Nitra aréne sledujeme celkom svižný hokej s množstvom streleckých pokusov. Tentokrát sa bude vhadzovať v obrannom pásme Popradu, keďže Tomáš Vošvrda zneškodnil strelu Matúša Raisa.
     
    03:35
    Pekná akcia domáceho útočníka Kala Kerbashiana. Ten sa presadil cez obrancu súpera, spätnou prihrávkou hľadal krajana Laneho Scheidla, ale ten sa napokon k strele do odkrytej bránky nedostal.
     
    02:22
    Poprad je v úvode zápasu strelecky aktívnejším mužstvom. Od modrej čiary strieľal obranca Keni Karalahti, ale podobne ako Radoslav Macík pálil len do pravého betónu brankára Šimbocha.
     
    01:50
    Juraj Šimboch si vylepšil štatistiky o ďalšie dva úspešné zákroky. Najskôr ľavým betónom zneškodnil strelu Radoslava Macíka a následne kryje aj nahodenie od modrej čiary jedného z obrancov hostí.
     
    01:08
    Pozorný musel byť aj na druhej strane Tomáš Vošvrda. Popradský brankár prerušuje hru po strele Branislava Rapáča z priestoru medzi kruhov. Vhadzovať sa bude po jeho ľavej ruke.
     
    00:46
    Juraj Šimboch si pripisuje na konto úspešný zákrok. Peknú prihrávku do tandemu dostal Patrik Svitana, vystrelil spoza obrancu, ale mieril len do miest, kde bol postavený domáci nitriansky brankár.
     
    00:19
    Úvodné striedanie zápasu patrilo hosťujúcemu útočníkovi Samuelovi Takáčovi. Ten najskôr vystrelil z takmer nulového uhlu a následne z tesnej blízkosti mieril do pripraveného brankára Juraja Šimbocha.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Šimboch – McCormack, Mezei, Morrison, Korím, M. Versteeg, M. Pupák, A. Sloboda, Rais – Blackwater, M. Slovák, Lantoši – Hrušík, Kerbashian, Scheidl – B. Rapáč, Bortňák, Fominych – A. Kollár, Čaládi, Pätoprstý

    HK Poprad: Vošvrda – D. Brejčák, Š. Fabian, Salija, Karalahti, Petran, Erving, Ťavoda – Abdul, Zagrapan, S. Takáč – P. Svitana, L. Paukovček, D. Bondra – Kundrik, Heizer, Olejník – R. Macík, Mlynarovič, Belluš – Lichanec

    Rozhodcovia: Milan Adamec, Vladimír Babic – Martin Krajčík, Áron Soltész – Vladimír Holomek.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejovej Tipsport ligy. Dnes je na programe kompletná porcia zápasov 47. kola. Za šláger možno označiť duel pod Zoborom, kde domáci hokejisti Nitry privítajú Poprad. Začíname o 18:00 hod.

    HK NITRA

    Nitrania figurujú v tabuľke na pribežnom štvrtom mieste s päťbodovou stratou na vedúci Zvolen. Posledné dve stretnutia im príliš nevyšli. Napriek výraznej streleckej prevahe podľahli Košiciam 3:4 a v utorok nestačili ani na Zvolen. Pod Pustým hradom prehrali 0:1 a už štvrtýkrát v sezóne vyšli strelecky naprázdno. Napriek tomu sa môžu pýšiť najlepšou ofenzívou v súťaži, keď nastrieľali už 170 gólov. Najväčšiu zásluhu na tom má rodák z Prievidze Róbert Lantoši, ktorý zaznamenal sedemnásť gólov a na ďalších 32 prihral. Okrem elitného nitrianskeho útoku musíme vyzdvihnúť aj mladého Samuela Bučeka, ktorý dnes môže streliť jubilejný 20. gól v sezóne. Zverenci Antonína Stavjaňu využívajú v priemere viac než 19% presilových hier, no v oslabení inkasovali až 36-krát. Posledný duel vynechal Juraj Majdan, ale dnes by už mohol nastúpiť.

    HK POPRAD

    Hokejisti Popradu neprežívajú ideálne obdobie. V novom roku prehrali až štyri zo šiestich duelov, no napriek tomu strácajú na svojho dnešného súpera len dva body. Reputáciu si čiastočne napravili triumfom v Spišskej Novej Vsi, ktorá je prechodným domovom Liptovského Mikuláša. Po góle Lukáša Paukovčeka vyhrali „kamzíci“ najtesnejším rozdielom 1:0 a brankár Tomáš Vošvrda si piatykrát v sezóne udržal čisté konto. Tréner Roman Stantien poprehadzoval útočné formácie a spravil dobre, že spomínaného Paukovčeka presunul zo štvrtého do druhého útoku. Lídrom produktivity naďalej zostáva 40-bodový Patrik Svitana, ktorý je zároveň najlepším strelcom mužstva. Vonku nazbierali Popradčania druhý najvyšší počet bodov zo všetkých tímov, ale pod Zoborom sa im dlhodobo nedarí. Od roku 2017 tu odohrali deväť zápasov, len raz sa tešili z víťazstva a dokopy získali iba dva body.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 15. M. Pupák (Lantoši, Kerbashian), 32. McCormack (M. Slovák, Lantoši), 34. Versteeg (A. Kollár, Čaládi) – 24. D. Brejčák, 25. Zagrapan (S. Takáč, P. Svitana), 35. S. Takáč (Zagrapan), 38. Paukovček (D. Bondra), 54. Macík (Brejčák)


    HK Nitra: Šimboch (41. Foltán) – McCormack, Mezei, Morrison, Korím, M. Versteeg, M. Pupák, A. Sloboda, Rais – Blackwater, M. Slovák, Lantoši – Hrušík, Kerbashian, Scheidl – B. Rapáč, Bortňák, Fominych – A. Kollár, Čaládi, Pätoprstý
    HK Poprad: Vošvrda – D. Brejčák, Š. Fabian, Salija, Karalahti, Petran, Erving, Ťavoda – Abdul, Zagrapan, S. Takáč – P. Svitana, L. Paukovček, D. Bondra – Kundrik, Heizer, Olejník – R. Macík, Mlynarovič, Belluš – Lichanec

    Rozhodca: Milan Adamec, Vladimír Babic – Martin Krajčík, Áron Soltész – Vladimír Holomek

    Diváci: 1972