Žilina – Nové Zámky 3:2 (2:1 po s.n.) | Košice – Miškovec 3:1 (kon.) | Trenčín – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.)
Nitra – Poprad 3:5 (kon.) | Zvolen – Detva 3:2 (po pr.) | Budapešť – B. Bystrica 3:4 (kon.)
koniec
HK Nitra
3:5 (1:0, 2:4, 0:1)
HK Poprad
Piatok 18.01.2019, 18:00 • Nitra aréna, Nitra • Tipos Extraliga (SR) • 47. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Popradu zvíťazili v zápase 47. kola najvyššej slovenskej súťaže nad domácou Nitrou pomerom 5:3. Po prvej tretine síce prehrávali, ale v druhej časti sa hneď štyrikrát strelecky presadili. V záverečnom dejstve si tesný náskok udržali. O gólovú poistku sa v 54. minúte postaral Radoslav Macík, ktorý prekvapil striedajúceho brankára Frederika Foltána. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný večer. (20:30:14)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:18
    Popradčania to robia veľmi dobre. Dávid Bondra bol síce tiesnený, nemohol tak vystreliť na prázdnu bránku, ale aspoň nazbieral cenné sekundičky pre svoje mužstvo. Hostia to už zrejme pod Zoborom zvládnu.
     
    58:54
    Keeney Morrison strieľal od modrej čiary, ale Tomáš Vošvrda si pripísal na konto istý zákrok. Po ňom sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke, no ešte predtým si Antonín Stavjaňa berie oddychový čas.
     
    58:21
    Už len necelých sto sekúnd zostáva do konca riadneho hracieho času. Frederik Foltán zamieril na hráčsku lavicu, a tak domáci skúšajú hru vabank. Podarí sa im ešte zdramatizovať duel?
     
    57:05
    Teraz sa črtala šanca pre Judda Blackwatera, ale v poslednej chvíli zblokoval jeho zakončenie Ján Ťavoda. Následne z ťažkého uhlu neuspel center elitnej nitrianskej formácie Marek Slovák.
     
    56:22
    Martin Belluš vybojoval puk v útočnom pásme. Príkladne zabojoval, pripravil streleckú pozíciu pre obrancu Joonu Ervinga, ale jeho zakončenie smerovalo vedľa bránky Frederika Foltána.
     
    55:56
    Ďalšia zakázané uvoľnenie na strane Popradu. Tréner Roman Stantien na vzniknutú situáciu reaguje oddychovým časom, aby si jeho spoluhráči trošku odpočinuli. Antonín Stavjaňa udeľuje taktické pokyny.
     
    55:34
    Zakázané uvoľnenie na strane Popradu. Prvý nitriansky útok sa tak zadarmo presunie do útočného pásma, ale čas na strelenie aspoň dvoch gólov sa mu skutočne veľmi rýchlo kráti.
     
    54:43
    Teraz sme videli trošku náhodnú akciu domácich hokejistov. Puk sa odrazil do priestoru pred bránu, Branislav Rapáč pohotovo zakončil, ale Tomáš Vošvrda si pokryl priestor pri ľavej žrdi.
     
    54:18
    Nitrania sú v náročnej situácii a na vyrovnanie majú necelých šesť minút. Po reklamnej prestávke sa bude vhadzovať v obrannom pásme hostí, pretože Tomáš Vošvrda dokázal zneškodniť strelu Róberta Lantošiho.
     
    53:38
    Poprad dal gól!
    Kamzíci odskakujú súperovi na rozdiel dvoch gólov. Udreli z pomerne nenápadnej akcie. Daniel Brejčák presným pasom našiel na útočnej modrej čiare RADOSLAVA MACÍKA. Ten nemal rýchlosť, vystrelil však švihom spoza obrancu a gólmanovi Frederikovi Foltánovi puk prepadol do siete. Asistencia: Daniel Brejčák.
     
    52:45
    Matúš Rais strieľal z pomerne veľkej diaľky, a tak nemohol prekvapiť českého brankára Tomáš Vošvrda. Ten pravým betónom posunul puk mimo nebezpečných priestorov k mantinelom.
     
    52:00
    Táto presilová hra domácemu tímu príliš nevychádza. Judd Blackwater prihrávkou spoza bránky hľadal Keeneyho Morrisona. Tomu však puk preskočil hokejku a prešiel až do obranného pásma Nitry.
     
    51:18
    Róbert Lantoši prešiel cez stredné pásmo, ale následne mu skĺzol puk z čepele hokejky. Jeho strela tak bola veľmi nepodarená, čo hostia využili na ďalšie vyhodenie puku cez všetky čiary.
     
    50:57
    Poprad sa v úvodných sekundách oslabenia veľmi dobre bránil a vyhodil puk do bezpečia. Následne sa domáci vrátili do útočnej tretiny, ale pokus od modrej čiary bol zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    50:27
    Domáci hokejisti začnú záverečnú desaťminútovku v početnej výhode. Menší trest za držanie protihráča dostáva Samuel Mlynarovič. Uvidíme, či si na trestnej lavici posedí celých 120 sekúnd.
     
    49:49
    Marek Slovák nabral rýchlosť v strednom pásme a prenikol do toho útočného. Strieľal cez obrancu Keniho Karalahtiho, ale práve tento fínsky obranca zblokoval strelu na ochrannú sieť.
     
    49:18
    K strele sa snažil dostať Patrik Svitana. Teda, k strele sa prakticky aj dostal, ale jeho zakončenie bolo zblokované. Frederik Foltán tak môže pochváliť svojich spoluhráčov za príkladnú defenzívu.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 15. M. Pupák (Lantoši, Kerbashian), 32. McCormack (M. Slovák, Lantoši), 34. Versteeg (A. Kollár, Čaládi) – 24. D. Brejčák, 25. Zagrapan (S. Takáč, P. Svitana), 35. S. Takáč (Zagrapan), 38. Paukovček (D. Bondra), 54. Macík (Brejčák)


    HK Nitra: Šimboch (41. Foltán) – McCormack, Mezei, Morrison, Korím, M. Versteeg, M. Pupák, A. Sloboda, Rais – Blackwater, M. Slovák, Lantoši – Hrušík, Kerbashian, Scheidl – B. Rapáč, Bortňák, Fominych – A. Kollár, Čaládi, Pätoprstý
    HK Poprad: Vošvrda – D. Brejčák, Š. Fabian, Salija, Karalahti, Petran, Erving, Ťavoda – Abdul, Zagrapan, S. Takáč – P. Svitana, L. Paukovček, D. Bondra – Kundrik, Heizer, Olejník – R. Macík, Mlynarovič, Belluš – Lichanec

    Rozhodca: Milan Adamec, Vladimír Babic – Martin Krajčík, Áron Soltész – Vladimír Holomek

    Diváci: 1972