Žilina – Nové Zámky 3:2 (2:1 po s.n.) | Košice – Miškovec 3:1 (kon.) | Trenčín – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.)
Nitra – Poprad 3:5 (kon.) | Zvolen – Detva 3:2 (po pr.) | Budapešť – B. Bystrica 3:4 (kon.)
koniec
HC Košice
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
DVTK Miškovec
Piatok 18.01.2019, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 47. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa stretnutie 47. kola Tipsport ligy, v rámci ktorého si sily merali HC Košice a DVTK Jegesmedvék Miškovec. Domáci napokon zvíťazili 3:1 a do tabuľky si tak pripisujú tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 50:27

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim, prajem vám pohodový zvyšok piatkového večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:50:32)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    Košice dali gól!
    Tento gól už prakticky nič nerieši, napriek tomu zaň musíme Košičanov pochváliť. Tomáš Hričina ukázal bojovné srdce, prešprintoval súpera a zabránil tak košickému zakázanému uvoľneniu. Puk následne posunul do kruhu, odkiaľ sa presadil PETR KAFKA. Asistencie: Tomáš Hričina, Eduard Šedivý.
     
    59:40
    Posledných 20 sekúnd, Miškovec s tlakom.
     
    59:01
    Z pravej strany letelo nebezpečné zakončenie, ktoré chcel Habal vytesniť ramenom. Napokon tak urobiť nemusel, puk zasiahol plexisklo.
     
    58:27
    Adam Vay ostáva na striedačke, hostia to skúsia bez gólmana.
     
    58:27
    Oddychový čas hostí.
     
    58:18
    Zakázané uvoľnenie Košíc, hra sa sťahuje pred Habala. Glen Hanlon ostáva pokojný a oddychový čas si neberie. V bránke ostáva aj Adam Vay.
     
    58:01
    Posledné dve minúty riadnej hracej doby.
     
    57:16
    Lada si puk čepeľou spracoval vo vzduchu a posunul ho smerom dopredu. Tam sa Miškovec neudržal. Hostia potrebujú jednoznačne kombinovať pred Habalom.
     
    56:20
    Napriek tomu tam nevymysleli nič zaujímavé. Hostia hrajú s piatimi mužmi, Miskolczi je na ľade. Záverečné štyri minúty tak môžu byť ešte poriadne zaujímavé.
     
    55:52
    Už sú však Oceliari znova pred Vayom.
     
    55:11
    Ďalšie vyhodenie puku, tentokrát ho ďaleko poslal Bence Szirányi. Košičania sa k zakončeniam nedostávajú, čo je pre hostí najdôležitejšie.
     
    54:30
    Miškovec sa rýchlo oslobodzuje, puk pretína všetky čiary a končí pri Habalovi.
     
    54:17
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Márk Miskolczi – 2 min., sekanie).
     
    53:56
    Avizuje sa vylúčenie jedného z hostí, Košice preto hrajú so šiestimi mužmi. Po rade od modrej čiary zvonila za Vayom žrď.
     
    52:49
    Hralo sa pred Habalom, no puk mali v moci Oceliari. Tí teraz kontrolujú hru v absolútnom pokoji, hostia si potrebujú vytvoriť tlak.
     
    51:40
    Spilar prihral Nagyovi, ten sa nechal vytlačiť do stredného pásma. Košičania musia spred Vaya odkorčuľovať, avizuje sa ich postavenie mimo hry.
     
    51:01
    Dudáš neudržal puk na útočnej modrej čiare a musel poň korčuľovať až k Habalovi. Celá situácia ešte priniesla jedno zakončenie Miškovca, no bez gólovej bodky.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 24. Dudáš (Nagy, Suja), 40. Ignatuškin (Spilar), 60. Kafka (Hričina, Šedivý) – 34. Kulmala


    HC Košice: Habal (Škorvánek) – McDowell, Šedivý, Koch. Pulli, Michalčin, Dudáš (A), Cibák – Spilar (A), Suja, Nagy (C) – Lušňák, Ignatuškin, Petráš – Kafka, Galamboš, Hričina – Klíma, Brophey, Jokeľ – Žitný
    DVTK Miškovec: Vay (Adorján) – Kiss, Crawford, Slovák, Szirányi (A), MIlam, Göz, Láda – Kulmala, Vas (A), Pance – Magosi (C), Loiseau, Harrison – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Vojtkó

    Rozhodca: Štefik, Novák – Durmis, Rojík