Žilina – Nové Zámky 3:2 (2:1 po s.n.) | Košice – Miškovec 3:1 (kon.) | Trenčín – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.)
Nitra – Poprad 3:5 (kon.) | Zvolen – Detva 3:2 (po pr.) | Budapešť – B. Bystrica 3:4 (kon.)
koniec
HC Košice
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
DVTK Miškovec
Piatok 18.01.2019, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 47. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa stretnutie 47. kola Tipsport ligy, v rámci ktorého si sily merali HC Košice a DVTK Jegesmedvék Miškovec. Domáci napokon zvíťazili 3:1 a do tabuľky si tak pripisujú tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 50:27

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim, prajem vám pohodový zvyšok piatkového večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:50:32)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    Košice dali gól!
    Tento gól už prakticky nič nerieši, napriek tomu zaň musíme Košičanov pochváliť. Tomáš Hričina ukázal bojovné srdce, prešprintoval súpera a zabránil tak košickému zakázanému uvoľneniu. Puk následne posunul do kruhu, odkiaľ sa presadil PETR KAFKA. Asistencie: Tomáš Hričina, Eduard Šedivý.
     
    59:40
    Posledných 20 sekúnd, Miškovec s tlakom.
     
    59:01
    Z pravej strany letelo nebezpečné zakončenie, ktoré chcel Habal vytesniť ramenom. Napokon tak urobiť nemusel, puk zasiahol plexisklo.
     
    58:27
    Adam Vay ostáva na striedačke, hostia to skúsia bez gólmana.
     
    58:27
    Oddychový čas hostí.
     
    58:18
    Zakázané uvoľnenie Košíc, hra sa sťahuje pred Habala. Glen Hanlon ostáva pokojný a oddychový čas si neberie. V bránke ostáva aj Adam Vay.
     
    58:01
    Posledné dve minúty riadnej hracej doby.
     
    57:16
    Lada si puk čepeľou spracoval vo vzduchu a posunul ho smerom dopredu. Tam sa Miškovec neudržal. Hostia potrebujú jednoznačne kombinovať pred Habalom.
     
    56:20
    Napriek tomu tam nevymysleli nič zaujímavé. Hostia hrajú s piatimi mužmi, Miskolczi je na ľade. Záverečné štyri minúty tak môžu byť ešte poriadne zaujímavé.
     
    55:52
    Už sú však Oceliari znova pred Vayom.
     
    55:11
    Ďalšie vyhodenie puku, tentokrát ho ďaleko poslal Bence Szirányi. Košičania sa k zakončeniam nedostávajú, čo je pre hostí najdôležitejšie.
     
    54:30
    Miškovec sa rýchlo oslobodzuje, puk pretína všetky čiary a končí pri Habalovi.
     
    54:17
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Márk Miskolczi – 2 min., sekanie).
     
    53:56
    Avizuje sa vylúčenie jedného z hostí, Košice preto hrajú so šiestimi mužmi. Po rade od modrej čiary zvonila za Vayom žrď.
     
    52:49
    Hralo sa pred Habalom, no puk mali v moci Oceliari. Tí teraz kontrolujú hru v absolútnom pokoji, hostia si potrebujú vytvoriť tlak.
     
    51:40
    Spilar prihral Nagyovi, ten sa nechal vytlačiť do stredného pásma. Košičania musia spred Vaya odkorčuľovať, avizuje sa ich postavenie mimo hry.
     
    51:01
    Dudáš neudržal puk na útočnej modrej čiare a musel poň korčuľovať až k Habalovi. Celá situácia ešte priniesla jedno zakončenie Miškovca, no bez gólovej bodky.
     
    50:06
    Ostáva posledných 10 minút riadnej hracej doby. Čas na vyrovnaniu sa Miškovcu trápi, no o rozhodnutom zápase nemôžeme vravieť ešte ani zďaleka.
     
    49:29
    Spilarovi sa otvoril priestor na strelu, no košický útočník na sekundu zaváhal. To Adamovi Vayovi stačilo na to, aby sa presunul k opačnej žrdi a puk hruďou zastavil.
     
    49:20
    Lada videl, že jeho spoluhráči potrebovali prestriedať, preto sa neponáhľal a puk podržal pri Vayovi. Následne odkorčuľoval na hráčsku lavicu aj on sám.
     
    48:01
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    47:49
    Na opačnej strane puk do pásma nahodil Petráš. Vay ho zrazil do rohu klziska, odtiaľ sa hra presunula za bránku. Ešte sem prišiel zabojovať práve Petráš, no neuspel.
     
    46:49
    Oba celky striedali počas hry, tá tak mierne stratila na svojom tempe. Habal riešil zakončenie z ľavej strany, no puk len betónom vykopol späť do hry.
     
    45:39
    V podaní Košíc prišlo len postavenie mimo hry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    45:01
    Žiga Pance sa dostal do obrovskej šance! Po krásnej kolmici pokračoval na Habala sám, no ani táto situácia mu nestačila na to, aby puk upratal do košickej siete.
     
    44:47
    Lada hru preniesol na opačný koniec klziska – k Habalovi. Tam si ešte hostia puk rozhodili, každopádne, strela z pravej strany nemohla gólmana prekvapiť.
     
    43:13
    Miškovec hrá medzičasom s piatimi hráčmi. Ľadové medvede ustáli svoje oslabenie, a tak je takmer isté, že sa teraz pokúsia o vyrovnanie.
     
    42:20
    Nick Crawford a jeho dobrá práca palicou. Puk letí cez všetky čiary, Košičania sa už ponáhľajú k bránke Vladislava Habala.
     
    41:37
    Petráš to skúšal bekhendom, ani toto ale na maďarského gólmana neplatilo. Košičania sa následne sami vyhnali von z útočného pásma.
     
    41:01
    Ja len pripomeniem, že Košice pri vylúčení Magosiho pokračujú vo svojej presilovej hre. Adam Vay teraz hru prerušil.
     
    40:41
    Strela od modrej priniesla neprehľadnú situáciu, no najlepšie sa v nej zorientoval Vas, ktorý puk nekompromisne odpálil cez všetky čiary.
     
    40:24
    Posledná časť riadnej hracej doby už začala plynúť. Nás bude zaujímať, aké zaujímavé momenty sa počas nasledujúcich dvadsiatich minút na ľade udejú.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Hlavný rozhodca fúkol do svojej píšťalky, čím ukončil druhé dejstvo zápasu medzi Košicami a Miškovcom. Po 40 minútach hry platí priebežný stav 2:1.

    Pomer striel po 2. tretine: 36:19

    Tretia tretina sa začne približne o 19:19.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:21
    Košice dali gól!
    Košičania strieľajú Miškovcu gól do šatne a po druhýkrát v zápase sa tak ujímajú vedenia. Spilar puk posunul do strany, kde sa ho ujal a do siete ho zavesil IGOR IGNATUŠKIN. Asistencia: Gabriel Spilar.
     
    39:09
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Bálint Magosi – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    39:09
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Bálint Magosi – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    38:31
    A opäť sa tak deje aj o niekoľko sekúnd neskôr. Oba celky teraz pošlú na ľad čerstvé sily.
     
    38:20
    Puk opúšťa košické obranné pásmo a letí až k svätyni maďarského celku.
     
    38:00
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jakub Cibák – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    37:03
    Hra je opäť prerušená, znova sa o to postaral Vay.
     
    36:50
    Dudáš chcel posunúť spoluhráčom, no neurobil to úplne ideálne. Napriek tomu ešte Košice ostali v pásme – aj keď bez streleckého pokusu.
     
    36:06
    Na nahodený puk od modrej čiary si dal Adam Vay veľký pozor a hru prerušil. Vhadzovať sa tak bude po jeho pravej ruke.
     
    35:53
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    35:30
    MIskolczi chcel puk popri manitneli posunúť za bránku, no nepresnou prihrávkou našiel len domácich korčuliarov. Tí sa tak oslobodili a prestriedali.
     
    34:30
    Hrá sa v strednom pásme, sledovali sme obojstranne viacero nepresností.
     
    33:37
    Miškovec dal gól!
    Patrik Koch vyrobil nepochopiteľnú chybu, prihral priamo na hokejku RASMUSA KULMALU a ten bez problémov vyrovnal na 1:1. Habal je sklamaný, obrovská chyba na strane domácich.
     
    32:58
    Oceliari sa spred Habala presunuli pred Vaya. Ten v bránkovisku padol, no rýchlo sa postavil a do hry sa znova zapojil.
     
    31:52
    Aj v tejto minúte boli aktívnejšie Košice, no opäť to vážnejšiu šancu neznamenalo. Hra vo všeobecnosti stratila na svojom tempe, preto veríme, že to nebude dlhodobejší efekt.
     
    30:31
    Hričina so Sujom vybojovali puk pre Košice, preto ho McDowell posúval bližšie k Vayovi. Strela sa však neujala, stav sa tentokrát meniť nebude.
     
    29:20
    Na opačnej strane aktivita Oceliarov, ich strela bola zrazená za bránku. Košičania ešte na malý moment v pásme ostali, no už tam nevymysleli nič.
     
    28:20
    Szirányi tentokrát v zaujímavom postavení medzi kruhmi. Volil strelu zápästím k žrdi, Vladislav Habal ten puk s absolútnym pokojom vytlačil.
     
    27:48
    Szirányi dostával zaujímavý puk do jazdy, zachytiť ho mal priamo pred bránkoviskom. Našťastie pre Košice mu ale prihrávka cez čepeľ hokejky prepadla.
     
    26:30
    Už je však Šedivý na ľade.
     
    26:02
    Už je o všetkom rozhodnuté, gól nepadol. Hostia pokračujú vo svojej presilovej hre.
     
    26:02
    Stále sa telefonuje, vylúčený Šedivý sa medzitým zahrieva na trestnej lavici. Hokejisti Miškovca sa idú rozkorčuľovať.
     
    26:02
    A toto veru arbitrovi pri obrazovke, pánu Rudolfovi Lauffovi, absolútne nezávidíme. Podobné situácie sú na posudenie najťažšie.
     
    26:02
    Hostia sú si istí, že Vladislav Habal puk medzi betónmi zachytil až za čiarou. Všetko však posúdi videorozhodca.
     
    25:35
    Až teraz sa k zakončeniu dostal Magosi. Každopádne, Habal bol nalepený na svojej žrdi, a tak puk bez väčších problémov podržal.
     
    25:02
    Hrá sa zatiaľ ďaleko od Habala, čo môže Košičanom len vyhovovať.
     
    24:30
    V úvode oslabenia sa do úniku dostal Peter Galamboš, no ten Adama Vaya neprekonal. Veľká košická šanca ostáva nevyužitá.
     
    24:13
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Eduard Šedivý – 2 min., hákovanie).
     
    23:56
    Košice dali gól!
    Už to tam ale domácim padlo. Oceliari sa usadili pred Vayom, puk si niekoľkokrát vymenili a po zakončení švihom v podaní MARTINA DUDÁŠA sa potešili z gólu. Asistencie: Ladislav Nagy, Jakub Suja.
     
    23:30
    Košičania s náznakom kombinančej útočnej akcie, no na Hričinov puk nereagoval práve ideálne ani jeden z jeho spoluhráčov. Skončilo sa to veľmi rýchlo.
     
    22:50
    Tempo hry teraz nie je práve najvyššie. Miškovec puk niekoľkokrát nahodil na Habalovu bránku, ten hru pre istotu vždy prerušil.
     
    21:28
    Na opačnej strane sa Miškovec tešil z gólu, no ten pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku platiť nemôže. Hra je vykázaná do stredného pásma.
     
    21:07
    Pulliho dlhú kolmicu na útočnú modrú Košičania tečovali, zakázané uvoľnenie z toho nebolo. Oceliari sa však následne pred Vayom dlhší čas udržať nedokázali.
     
    20:30
    Hlavý arbiter vhodil puk na ľadovú plochu, prostredná časť riadnej hracej doby začala plynúť. Hokejisti oboch mužstiev sa v týchto momentoch formujú v okolí stredového kruhu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina je už minulosťou, siréna v Steel Aréne nám ohlásila jej koniec. Po 20 minútach hry sa do šatní odíde za stavu 0:0.

    Pomer striel po 1. tretine: 21:8

    Druhá tretina sa začne približne o 18:22.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:40
    Košičania zazmätkovali pred vlastnou bránkou, čo vyústilo do neprehľadnej situácie. Habal tlaku len so šťastím odolal a neinkasoval.
     
    19:01
    Košické postavenie mimo hry. Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    18:32
    Nepochopiteľný ťah Balázsa Göza. Azda každému bolo jasné, že to bude na zakázané uvoľnenie, no maďarský obranca puk aj tak zbytočne odpálil a znemožnil tak spoluhráčom prestriedať.
     
    18:00
    Zakázané uvoľnenie aj v podaní Košíc. Vhadzovať sa bude po ľavici Vladislava Habala.
     
    17:37
    Po práci Ladislava Nagya sa Košice dostali k dvom zakončeniam. Prvé ešte Vay zblokoval s pomocou obrancov, to druhé smerovalo len na zadné plexisklo.
     
    16:02
    Košičania to skúšajú zo všetkých pozícií, no Vay je zatiaľ bezchybný. Pohorel na ňom aj Jere Pulli, ktorý vyslal strelu bez prípravy.
     
    15:37
    Galanisz schytal úder od Petráša. Všetko však bolo v rámci pravidiel, vylučovať sa tak nemusí. Naopak – Miškovec sa dopustil zakázaného uvoľnenia.
     
    14:58
    Tvrdá rana Šedivého brankárovi vypadla, no okamžite sa po nej natiahol a hru prerušil.
     
    14:20
    James Milam prestrčil puk popri mantineli na spoluhráčov, tí ho však zaviezli len pred bránku Vladislava Habala a odišli striedať. Ani z tohto strela nebude.
     
    13:32
    Na bránku Adama Vaya zatiaľ letelo 15 striel, z toho azda desať skončilo v lapačke talentovaného maďarského gólmana. Obdivuhodná práca ľavou rukavicou.
     
    13:25
    Zakázané uvoľnenie Miškovca, hra sa presťahuje pred jeho bránku.
     
    12:49
    Crawford si potreboval prehodiť hokejku, na jeho šťastie Petráš tento moment na strelu nevyužil. Vay sa tentokrát mohol dostať do problémov.
     
    12:14
    Puk smeroval na čepeľ Suju, ktorý bol postavený priamo pred Vayom. Tu chcel zmeniť smeru strely, no hrací predmet upratal len priamo do lapačky gólmana.
     
    11:20
    Zverenci Glena Hanlona sú už niekoľko minút zalezení v obrannej ulite. Ťažko povedať, čo tým sledujú.
     
    10:37
    Hričina prikorčuľoval do súboja v rohu klziska a získal puk pre Košice. Napokon z toho však bol len nepresný strelecký pokus od útočnej modrej čiary.
     
    09:30
    Opäť je tu striedanie. Na ľade je druhá košická formácia, ktorý bude chcieť Maďarom znepríjemniť život pred bránkou Adama Vaya.
     
    08:20
    Zo strany hostí je to teraz skôr o akomsi jednoduchom vyhadzovaní pukov. Dlhší čas sa neprerušovalo, oba celky sa tak postarali o rýchlu rotáciu na ľadovej ploche.
     
    07:22
    Göz sa nechal zaujímavo vybrzdiť, napokon však celú situáciu ustál a aj s jeho pomocou dokázal Miškovec puk dostať aspoň do stredného pásma.
     
    06:48
    Nepresadil sa ani Spilar. Pri strele z druhej vlny chcel puk tečovať Suja, no neúspešne. Košičania prebrali iniciatívu, chýba tomu však väčšia kreativita.
     
    05:46
    Ďalší zákrok maďarského gólmana, nasleduje komerčná prestávka.
     
    05:40
    Skrytú strelu Klímu Vay očakával, preto puk bez väčších problémov odkopol do rohu klziska. Aktivita domácich Košíc bude pokračovať.
     
    05:10
    Miškovec hrá medzičasom s piatimi mužmi.
     
    04:41
    Mimoriadne aktívny Bence Szirányi znova zaúradoval, puk opäť odpálil cez všetky čiary. Počas presilovej hry to už Oceliari stihnú len veľmi ťažko.
     
    04:23
    Pekná akcia domácich. Všetko odštartoval Brophey, jeho prihrávka mala oči. Puk mal ešte pred bránkou hľadať Lušňáka, no to už situácia na strelu nebola.
     
    03:55
    Tu navyše Miškovec získava desiatky cenných sekúnd.
     
    03:20
    Suja bojoval v rohu klziska o puk, na Szirányiho bol však prikrátky. Maďarský obranca vyhadzuje cez všetky čiary až k Habalovi.
     
    02:49
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Ryan Harrison – 2 min., hákovanie).
     
    02:43
    Brophey to nemyslel nahodením spoza obrancu vôbec zle, ten puk mal smerovať medzi Vayove betóny. Gólman ich však včas sklopil a hru prerušil.
     
    02:20
    V úvode sledujeme rýchly hokej s minimom prerušení, čo sa divákom páči. Aktívnejší sú momentále hostia z Maďarska, no tí sa po prestriedaní k lepšej strele dostať nevedia.
     
    01:40
    Pred bránkou súpera sa sformoval aj Miškovec. Rasmus Kulmala vyslal dobrú strelu zápästím, no Habala takýto puk neprekvapil. Aj košický gólman si tak pripísal úspešný zákrok.
     
    00:58
    Tomáš Slovák zahral puk pred Košičanmi do rohu klziska, no Oceliari vyhrali následný osobný súboj a ostali pred Vayom. Vyslali aj niekoľko striel. maďarský gólman je v úvode pozorný.
     
    00:15
    Zápas medzi Košicami a Miškovcom sa začal. Ako prvý sa k puku dostal slovenský zástupca, ktorý sa tak pokúsi čo najrýchlejšie presunúť pred bránku stráženú Adamom Vayom.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Škorvánek) – McDowell, Šedivý, Koch. Pulli, Michalčin, Dudáš (A), Cibák – Spilar (A), Suja, Nagy (C) – Lušňák, Ignatuškin, Petráš – Kafka, Galamboš, Hričina – Klíma, Brophey, Jokeľ – Žitný

    DVTK Miškovec: Vay (Adorján) – Kiss, Crawford, Slovák, Szirányi (A), MIlam, Göz, Láda – Kulmala, Vas (A), Pance – Magosi (C), Loiseau, Harrison – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Vojtkó

    Rozhodca: Štefik, Novák – Durmis, Rojík.
     
    Vážení športoví priatelia, ku koncu sa chýli ďalši pracovný týždeň, no a spolu s piatkom je tu už tradične aj tipsportligové kolo – tentokrát s poradovým číslom 47. V Steel Aréne si budú merať sily HC Košice a DVTK Jegesmedvék Miškovec.

    Len ťažko dnes možno hľadať favorita stretnutia. Za normálnych okolností by ním bol HC Košice, no celok z metropoly východného Slovenska prehral štyri z ostatných piatich zápasov – navyše, počas tejto negatívnej série nevyhral na domácom ľade ani raz. To Košičanov odsúva na tretie miesto tipsportligovej tabuľky, keď na druhú Banskú Bystricu i prvý Zvolen strácajú tri body. Košice si výrazne pohoršili i v ukazovateli strelených, no predovšetkým inkasovaných gólov. Zatiaľ čo v tomto smere doposiaľ východniari jasne dominovali, 23 obdržaných presných zásahov v posledných piatich zápasoch zamiešalo kartami a momentálne má najlepšiu defenzívu Zvolen.

    Posledné tri zápasy Košíc:
    HC Košice – MsHK Žilina 4:5 sn
    HK Nitra – HC Košice 3:4
    HC Košice – MAC Budapešť 4:5 sn

    DVTK Jegesmedvék Miškovec nepatril – a stále ani nepatrí – vo svojej premiérovej sezóne v Tipsport lige rozhodne medzi ašpirantov na zisk trofeje pre majstra. Faktom však je, že celok z tesnej blízkosti slovenských hraníc podáva sympatické výkony, ktoré mu zatiaľ zabezpečili ôsme miesto v tabuľke. Maďarský Miškovec tak aj naďalej prenasleduje Trenčín na siedmom mieste, momentálne naň stráca dva body. Z opačného konca môže byť pokojný, deviata Budapešť stráca na Miškovec 15 bodov, a tak sa zdá, že ho už v tabuľke nepredbehne.

    Posledné tri zápasy Miškovca:
    DVTK Jegesmedvék Miškovec – HK Dukla Trenčín 5:4 sn
    HC 05 Banská Bystrica – DVTK Jegesmedvék Miškovec 2:3 sn
    DVTK Jegesmedvék Miškovec – HK Poprad 3:2
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 24. Dudáš (Nagy, Suja), 40. Ignatuškin (Spilar), 60. Kafka (Hričina, Šedivý) – 34. Kulmala


    HC Košice: Habal (Škorvánek) – McDowell, Šedivý, Koch. Pulli, Michalčin, Dudáš (A), Cibák – Spilar (A), Suja, Nagy (C) – Lušňák, Ignatuškin, Petráš – Kafka, Galamboš, Hričina – Klíma, Brophey, Jokeľ – Žitný
    DVTK Miškovec: Vay (Adorján) – Kiss, Crawford, Slovák, Szirányi (A), MIlam, Göz, Láda – Kulmala, Vas (A), Pance – Magosi (C), Loiseau, Harrison – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Vojtkó

    Rozhodca: Štefik, Novák – Durmis, Rojík