Žilina – Nové Zámky 3:2 (2:1 po s.n.) | Košice – Miškovec 3:1 (kon.) | Trenčín – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.)
Nitra – Poprad 3:5 (kon.) | Zvolen – Detva 3:2 (po pr.) | Budapešť – B. Bystrica 3:4 (kon.)
koniec po predl.
HKM Zvolen
3:2 (0:2, 1:0, 1:0 - 1:0)
HK Detva
Piatok 18.01.2019, 18:00 • Zimný štadión Zvolen • Tipos Extraliga (SR) • 47. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Andrej Podkonický (tréner Zvolena): "Nezačali sme až tak špatne, mali sme nejaké šance. Nedali sme dva krát do prázdnej. Detva potom prevzala iniciatívu, bola rýchlejšia, agresívnejšia. Vytvorili si šance, dali dva góly. My sme si mysleli, že asi tú tretinu budeme iba útočiť a v obrane sme mali strašné zmätky. To Detvu dostalo na koňa. Svoj hokej sme začali hrať až v druhej tretine. Vytvorili sme si veľa šancí. Dali sme z nich síce len jeden gól, ale tlak sme mali veľký. Nabádali sme hráčov, že v tretej tretine v tom musíme pokračovať, ale porobili sme veľa faulov, hlavne na konci. To nás trošku pribrzdilo z toho tlaku. Musím ale chalanov pochváliť za tie oslabenia, znovu podali dobrý výkon. Ubránili toľko oslabení, Skapski chytal veľmi dobre. V predĺžení sme využili presilovku a sme radi za dva body"

    Josef Turek (tréner Detvy): "Mali sme výborný vstup do zápasu. Prvá tretina nám dosť sadla, vyhrali sme ju a boli sme lepší. V druhej tretine súper zvýšil obrátky, boli sme pod veľkým tlakom. Výborne nás podržal gólman. Ustáli sme tam veľa streleckých príležitostí. Dostali sme iba jeden gól, to bolo dosť kladné, pretože potom to rozhodovalo aj o tom záverečnom bode. V poslednej tretine sme samozrejme boli pod veľkým tlakom, ale dobre sme si to rozoberali. Držali sme výsledok 1:2. Potom sme urobili faul, kde sme dostali gól na 2:2. Mali sme k dispozícii ešte určité presilovky, ako v závere, tak aj v predĺžení,. Nevyužili sme ich, súper tú svoju poslednú využil, ale myslím si, že sme tu odohrali veľmi dobrý zápas s rozbehnutým výborným súperom" (21:36:41)
     
    Ako sa hovorí, kto nepremení presilovku päť na troch si nezaslúži vyhrať. Detvania ju nevyužili dokonca dvakrát a následne za to pykali. Zvolen Handlovským využil druhú presilovku v zápase a ukoristil si druhý bonusový bod. Jeden bod putuje do Detvy.
     
    Koniec zápasu.
     
    64:10
    Zvolen dal gól!
    To, čo nevyšlo LUKÁŠOVI HANDLOVSKÉMU pred chvíľou si teraz vynahradil. Rovnako vystrelil z prvej od modrej čiary a tentokrát už bol Zalivin prikrátky. Asistencie Milan Kytnár a Rastislav Špirko.
     
    63:44
    Handlovského strela z prvej ale minul bránu.
     
    63:06
    Zvolen tam má dokonca štyroch útočníkov a snaží sa rozhodnúť.
     
    62:48
    Oddychový čas domácich.
     
    62:48
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Ščurko – 2 min., sekanie).
     
    62:48
    Obdržálek sa už už pripravoval k strele medzi kruhmi a následne bol faulovaný Ščurkom do tváre. Presilovku bude teraz hrať Zvolen.
     
    61:57
    Domáce mužstvo HKM Zvolen v obrovskej šanci. Petr Obdržálek opečiatkoval hornú žrdku.
     
    61:45
    V čase kedy sa Milan Kytnár vrátil na ľadovú plochu mal príležitosť kapitán hostí Jozef Sládok, jeho delovku ale Skapski chytá.
     
    61:20
    Pöyhönen vyhadzuje puk cez všetky čiary.
     
    61:05
    Formát piatich proti štyrom sa po prerušení mení na štyroch proti trom.
     
    60:53
    Zvolen už v štvorici.
     
    60:32
    Hodgsonova delovka z prvej, ale Skapski vyráža puk mimo brány.
     
    60:04
    Zvolen vyhral buly a vyhodil puk.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V predĺžení pokračuje presilovka hostí päť na troch ešte 48 sekúnd.
     
    Domáci so šťastím prečkali posledných 20 sekúnd oslabenia o dvoch hráčov a ideme do predĺženia.

    Števo Lasab


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 27. Handlovský (Vandas, Špirko), 47. Obdržálek (Kytnár, Michal Chovan), 65. Handlovský (Kytnár, Špirko) – 6. Žilka (V. Fekiač, Hodgson), 17. Murček (Ščurko, Hraško)


    HKM Zvolen: Skapski (Tomek) – Pöyhönen, Fraser, Ulrych, Zeleňák, Drgoň, Roman, Růžička – Vandas, Kytnár (A), Handlovský – Chlepčok, Michal Chovan (C), Obdržálek – Mitchell, Špirko (A), Šišovský – P. Halama, S. Petráš, Andrisík (tréner A.Podkonický)
    HK Detva: Zalivin (Petrík) – Martin Chovan (A), Betker, Sládok (C), Hraško, F. Fekiač, Golian, Jendroľ, Gachulinec – Ščurko (A), Murček, Král – Hodgson, V. Fekiač, Žilka – Tibenský, R. Gašpar, Pulščák – M.Surový, P. Valent, Matúš Chovan (tréner J.Turek)

    Rozhodca: Lokšík, Műllner – D.Konc ml., Výleta (Neuzer – video)

    Diváci: 2770