Slovan Bratislava – Žilina 5:2 (kon.) | Podbrezová – Michalovce 0:1 (kon.) | Sereď – Dunajská Streda 0:1 (kon.)
Zlaté Moravce – Nitra 0:3 (kon.) | Senica – Ružomberok 1:1 (kon.) | Trnava – Trenčín 3:1 (kon.)
koniec
FC ViOn Zlaté Moravce
0:3 (0:0)
FC Nitra
Sobota 08.12.2018, 14:00 • Štadión FC ViOn, Zlaté Moravce • Niké liga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Nitry zvíťazili v poslednom jesennom kole Fortuna ligy na pôde Zlatých Moraviec jednoznačne 3:0. Po bezgólovom prvom dejstve mali skvelý vstup do toho druhého, keď presne hlavičkoval Andrej Fábry. V ďalšom priebehu sa domáci snažili o vyrovnanie, no po chybách v defenzíve umožnili spomínanému hráčovi skompletizovať hetrik. Zverenci Ivana Galáda vyhrali tretí duel po sebe, na konte majú 24 bodov a aj po dnešných zápasoch si udržia šiestu pozíciu v tabuľke. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám pekný zvyšok dňa. (15:55:50)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    Riadny hrací čas zápasu sa v tejto chvíli naplnil. Hlavný rozhodca Michal Smolák stretnutie už nebude dlho naťahovať, keďže pridáva len 60 sekúnd. O osude stretnutia je rozhodnuté, hrdinom bude Andrej Fábry.
     
    89
    Ofsajd na strane hostí. Za obrannou líniou súpera bol príliš skoro striedajúci hráč Dominik Guláš. Podobne ako v prípade Tomáša Vestenického však musíme povedať, že jeho vstup na trávnik priniesol oživenie.
     
    88
    Martin Chren sa dostal do ďalšej koncovky, tentokrát z väčšej vzdialenosti. Domáci kapitán ale Lukáša Hrošša neohrozil, pretože trafil len striedajúceho Macdonalda Nibu stojatého pred šestnástkou.
     
    87
    Domáci futbalisti sa mohli dočkať streleného gólu, no mali aj trošku smoly. Po peknej kombinácii vbehol do šestnástky Martin Chren, namiesto prihrávky zvolil strelu z náročného uhla a trafil pravú žrď brány súpera.
     
    86
    Teraz sme videli nevydarené individuálne akcie na oboch stranách. Najskôr svoj útočný výlet nezakončil Peter Čögley a na druhej strane neuspel ani africký útočník Taiwo Abdulrahman.
     
    85
    Zápas sa prakticky už len dohráva. Je jasné, že Nitra zvládne veľmi dôležitý zápas a priblíži sa k účasti v elitnej šestke, ktorá jej v predošlom ročníku unikla v poslednom kole základnej časti.
     
    84
    Posledné striedanie Ivana Galáda. Ostrieľaný tréner ešte posilňuje defenzívu svojho mužstva, keďže za kapitána Miloša Šimončiča prichádza na trávnik Macdonald Niba.
     
    83
    Nitra dala gól!
    Jeho rozhodnuté! Domáci obranca Patrik Banovič stratil loptu na vlastnej polovici ihriska a doslova poslal ANDREJA FÁBRYHO do samostatného nájazdu. Hosťujúci hráč nezaváhal, a tak skompletizoval hetrik – 0:3.
     
    82
    Nitra mala po priamom kope k dispozícii aj roh. V oboch prípadoch bol exekútorom štandardných situácii Andrej Fábry, ale po jeho centroch sa nedostal do zakončenia nikto v modrom drese.
     
    81
    Tomáš Vestenický musí byť ošetrovaný priamo na hracej ploche. Zrejme utŕžil zásah do kolena. Verme, že mládežnícky reprezentant bude pokračovať v dnešnom stretnutí a vyhnú sa mu zdravotné problémy.
     
    80
    V polovici osemdesiatej minúty zápasu píska hlavný rozhodca faul na Tomáša Vestenického. Toho najskôr zrejme čisto odzbrojil Oliver Práznovský, ale následne prišiel zbytočný zákrok jeho spoluhráča.
     
    78
    Taiwo Abdulrahman sa snažil presadiť individuálne, ale tentokrát si veľmi dobre poradil domáci obranca Oliver Práznovský. Každopádne, môžeme vidieť zvyšujúci sa počet okienok v obrane Zlatých Moraviec.
     
    77
    Domáci tréner Branislav Mráz posiela na trávnik rodáka z Belehradu Nikolu Dimitrijeviča. Naopak, na lavičku smeruje Karol Karlík, čo znamená jednoznačné posilnenie ofenzívnej formácie.
     
    76
    Záverečnú štvrťhodinu mohli domáci odštartovať kontaktným gólom. Po akcii Ewertona centroval z pravej strany Peter Čögley. K hlavičke zo záklonu sa dostal José Casado, ale opečiatkoval hornú žrď nitrianskej brány.
     
    75
    Domáci futbalisti sa snažia negovať na druhý presný zásah súpera. Zatiaľ sa im ale nedarí dostať sa pred šestnástku súpera. Zdá sa, že zverenci Ivana Galáda majú zápas pod kontrolou a dnes zvíťazia.
     
    74
    Nitra dala gól!
    Hostia sú veľmi blízko k tomu, aby dosiahli tretie víťazstvo po sebe. Taiwo Abdulrahman udržal loptu na ľavej strane, následne sa rýchla akcia presunula na os ihriska a po prihrávke Dominika Guláša opäť skóroval ANDREJ FÁBRY.
     
    73
    Domáci futbalisti mali výhodu rohového kopu. Jakub Brašeň centroval z ľavej strany, ale našiel len pripraveného brankára Lukáša Hrošša. Ten okamžite zakladá rýchly brejk hosťujúceho celku.
     
    71
    Dominik Guláš prenikal po pravej strane ihriska. Doslova ručnú brzdu zatiahol domáci kapitán Martin Chren a absolútne zaslúžene dostáva od hlavného arbitra kartové napomenutie.
     
    70
    Po centri Andreja Fábryho sa hostia nedokázali presadiť. Ich akcia však pokračovala ďalej, z pravej strany centroval Márius Charizopulos, no hlavička Tomáša Vestenického smerovala nad bránu.
     
    69
    Tomáš Vestenický sa snažil zakombinovať s Taiwom Abdulrahmanom, ktorý patrí k najlepším hráčom na ihrisku. Napokon sa ale do zakončenia nedostal, no aktivitou vybojoval aspoň rohový kop.
     
    68
    Jakub Brašeň sa uvoľnil tesne pred šestnástkou súpera, pripravil si to na strelu, ale ľavačkou netrafil priestor brány Lukáša Hrošša. Ten sa s rozohrávkou vôbec neponáhľa.
     
    67
    Ivan Galád nabáda svojich zverencov k lepšej kombinácii. Tí majú síce loptu vo svojom držaní, no nevedia sa presadiť cez napádajúcich hráčov súpera. Každopádne, s loptou potrebujú hrať najmä domáci.
     
    66
    V Zlatých Moravciach sa teraz nehrá, pretože stále prebieha ošetrovanie striedajúceho hráča Nitry. Vyzerá to ale tak, že Dominik Guláš bude môcť po krátkej lekárskej pomoci pokračovať v stretnutí.
     
    65
    Už tretím napomínaným hráčom dnešného duelu je Karol Karlík. Domáci útočník tvrdým spôsobom poslal k zemi striedajúceho Dominika Guľáša, ktorý sa len veľmi pomaly zdvíha z hracej plochy.
     
    64
    Tomáš Vestenický ožil útočnú produkciu mužstva spod Zobora. Teraz zviedol chlapský súboj s Ewertonom a veľa nechýbalo k tomu, aby mohol rozvinúť rýchly brejk nitrianskeho celku.
     
    63
    Zlaté Moravce síce po inkasovanom góle herne ožili, snažili sa dostávať do zakončení, ale ich prvotný tlak dokázala Nitra ustáť. Teraz sledujeme obraz hry ako po väčšinu prvého polčasu – hrá sa teda v strede poľa.
     
    61
    Striedajúci Tomáš Vestenický napriahol k strele spoza šestnástky. Jeho pokus ale smeroval vysoko nad bránu súpera, a tak bude môcť Martin Krnáč rozohrať novú útočnú akciu Zlatých Moraviec.
     
    60
    Striedanie aj na strane hostí. Ivan Galád sťahuje z ihriska krajného obrancu Matúša Kuníka. Na záverečnú polhodinu stretnutia vybehne Dominik Guláš, ktorý sa zaradí zrejme na spomínaný post.
     
    59
    Druhé striedanie na strane domáceho tímu. Na ihrisko prišiel Dávid Richtárech, ktorý bude mať určite ofenzívne úlohy. Naopak, dnešný zápas sa skončil pre pomerne nevýrazného Branislava Ľuptáka.
     
    58
    V krátkom časovom slede registrujeme druhú žltú kartu na strane hostí. Taiwo Abdulrahman si trošku zbytočne a okato pomohol rukami a hlavný rozhodca ho za to patrične odmenil.
     
    57
    Domáci nezahrali priamy kop vôbec dobre. Sám faulovaný Ewerton strieľal z ľavej strany, ale loptu poslal vysoko nad bránu Lukáša Hrošša. Nitriansky brankár tak bude môcť v pokoji rozohrať.
     
    56
    Hlavný rozhodca prvýkrát siaha do svojho vrecka. Žltú kartu udeľuje hosťujúcemu stopérovi Richardovi Križanovi, ktorý len za cenu faulu zastavil individuálny prienik Ewertona po ľavej strane.
     
    55
    Matúš Kuník sa ocitol na útočnom výlete, prešiel aj cez Patrika Banoviča, ale napokon prišiel o loptu pri postrannej čiare. Každopádne, možno povedať, že strelený gól zápasu dodal potrebný impulz.
     
    54
    Hráči Zlatých Moraviec otvorili hru a takmer na to doplatili. Taiwo Abdulrahman dostal výbornú prihrávku za obranu, na pravej strane našiel osamoteného Tomáša Vestenického, ale ten mieril len do Martina Krnáča.
     
    53
    Paradoxne, po inkasovanom góle domáci ožili a snažia sa vyrovnať skóre zápasu. Spomínali sme, že ViOn sa zatiaľ víťazstiev dočkal na domácom ihrisku a na trávnikoch súperov je doslova nulový.
     
    52
    Jakub Brašeň poslal loptu na prednú žrď, ale ani teraz z toho zakončenie z tesnej blízkosti nebolo. Až o pár sekúnd neskôr to z diaľky skúsil obranca Patrik Banovič, ale loptu poslal vedľa pravej žrde.
     
    51
    Nitra sa po strelení gólu stiahla a necháva hrať súpera. Ten po faule na Martina Chrena zahrával priamy kop a po zákroku Taiwa Abdulrahmana si domáci Jakub Brašeň zopakuje zahrávanie rohu.
     
    50
    Domáci futbalisti mali po aktivite Petra Čögleya výhodu rohového kopu. Loptu z pravej strany poslal do ohňa Jakub Brašeň, ale obrancovia Nitry si dokázali poradiť a upratali loptu do bezpečia.
     
    48
    Prvýkrát v dnešnom zápase musel zasahovať aj hosťujúci brankár Lukáš Hroššo. Po dlhej lopte za obranu súpera sa dostal do zakončenia striedajúci Ľubomír Urgela, ale mieril len do stredu brány.
     
    47
    Teraz na trávniku trošku splanuli vášne. Do výmeny názorov sa dostal hosťujúci Ján Machovec s Martinom Chrenom, ale napokon sa celý konflikt zaobišiel bez kartového trestu od Michala Smoláka.
     
    46
    Nitra dala gól!
    Ivanovi Galádovi výborne vyšlo striedanie, keď poslal na trávnik Tomáša Vestenického. Ten sa po necelej minúte na ihrisku dostal k centru z pravej strane, ktorý zužitkoval presnou hlavičkou k pravej žrdi ANDREJ FÁBRY.
     
    46
    Druhý polčas sa začal so zmenami na oboch stranách. Na trávnik prišiel Ľubomír Urgela výmenou za Jakuba Šveca. Na strane Nitry vidíme na hrote útoku Tomáša Vestenického, ktorý vymenil Mariana Chobota.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V Zlatých Moravciach to žiadna reklama na futbal nie je. Dokumentuje to štatistika striel na bránu, ktorá je rovnaká ako skóre na svetelnej tabuli. Za zmienku stojí spomenúť len jednu šancu Nitry. Po rohovom kope mohol otvoriť skóre Tomáš Kóňa, ale jeho hlavička skončila na pravej žrdi. Snáď sa to v druhom polčase zlepší, pokračujeme krátko po 15:00 hod.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Domáci futbalisti absolútne nezvládli rozohrávku priameho kopu. Center z ľavej strany bol príliš vysoký, a tak bude nasledovať len odkop od brány. Do zakončenia nemal nikto šancu dostať sa.
     
    43
    V závere prvého polčasu budú mať domáci výhodu priameho kopu. Postaral sa o tom Jakub Brašeň, ktorý nasadil Matúšovi Kuníkovi jasličky a následne sa ním nechal faulovať.
     
    42
    Po odkope Martina Krnáča sa dostali do hlavičkového súboja Jakub Brašeň a Miloš Šimončič. Po ňom zostáva na trávniku ležať domáci hráč, keďže ho nitriansky kapitán zasiahol do tváre.
     
    41
    Taiwo Abdulrahman sa snažil preniknúť po ľavej strane, ale veľmi dobre si s ním poradil Peter Čögley. Navyše, vypýtal si faul, a tak budú môcť rozohrať ďalšiu útočnú akciu hráči Zlatých Moraviec.
     
    40
    Nepresnosť v kombinácii zverencov Ivana Galáda. Na konci štyridsiatej minúty tak bude odkopávať Martin Krnáč, ktorý podobne ako na druhej strane Lukáš Hroššo čaká na úvodný úspešný zákrok.
     
    39
    Ďalší prejav nevôle zo strany domácich fanúšikov. Tým sa nepáči, že po súboji Matúša Kuníka a Jakuba Šveca hlavný arbiter nefúkol do píšťalky. Udialo sa to v nitrianskej šestnástke, takže sa mohla pískať penalta.
     
    38
    Po dlhej dobe sa dostali k lopte aj domáci futbalisti. Tí však podobne ako v úvodných minútach hrajú len v okolí stredového kruhu, čo sa prítomným fanúšikom na štadióne zjavne nepáči.
     
    36
    Nitrania pokračujú v zlepšenom výkone. Snažia sa presadzovať najmä cez krídelné priestory, pričom veľmi dobre pracuje aj spomínaný Taiwo Abdulrahman, ktorý alternuje za Tomáša Vestenického.
     
    35
    Nitra mala výhodu rohového kopu. Z ľavej strany poslal loptu do šestnástky Andrej Fábry, ale hlavička útočníka Taiwa Abdulrahmana smerovala nad bránu Martina Krnáča. Ten bude môcť odkopávať.
     
    34
    Nitrania prebrali iniciatívu do svojich rúk a snažia sa tesne pred prestávkou dostať do vedenia. Niet pochýb o tom, že prvý gól bude mať na záverečný výsledok stretnutia možno kľúčový vplyv.
     
    33
    Nitrania sa snažili zaútočiť z pravej strany, ale dobrú prácu odviedol Karol Karlík. Ten istý čas hrával aj na pozícii stredného obrancu, ale tentokrát ho vidíme operovať v srdci zlatomoravskej zálohy.
     
    31
    Veľká šanca na strane hostí. Po rohovom kope hlavičkoval Tomáš Kóňa, ale trafil len pravú žrď brány Martina Krnáča. Následne sa ešte dostal k dorážke Taiwo Abdulrahman, no minul bránu.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu stretnutia. Nitrania majú teraz viac z hry a budú zahrávať aj rohový kop. Tak uvidíme, či sa po štandardnej situácii z pravej strany dočkáme nejakého zaujímavého momentu.
     
    29
    Pekná akcia hostí. Taiwo Abdulrahman sa dokázal individuálne presadiť, ale jeho následnú prihrávku nedokázal snáď na úrovni siedmich metrov od brány spracovať Charizopulos – mohla to byť veľká šanca.
     
    28
    Domáci chybovali v rozohrávke, ale hostia to využiť nedokázali. Taiwo Abdulrahman posunul loptu na Andreja Fábryho, ale jeho zakončenie bolo Patrikom Banovičom zblokované ešte na úrovni šestnástky.
     
    27
    Po faule Jána Chovanca na Jakuba Brašeňa mali domáci výhodu priameho kopu. Vysoký center poslal do šestnástky práve faulovaný hráč, ale napokon hlavný arbiter píska len faul na Richarda Križana.
     
    26
    Ewerton si teraz vymenil pozíciu s Jakubom Brašeňom a operuje na ľavej strane. Mal možnosť dostať sa k centru, ale namiesto toho volil spätnú prihrávku, ktorá vlastne zabila celú útočnú akciu domácich.
     
    25
    Jakub Švec sa snažil presadiť popri postrannej čiare, ale veľmi dobre si k nemu vystúpil obranca Richard Križan. Čistým zákrokom loptu poslal mimo hracej plochy, a tak budú hostia vhadzovať.
     
    24
    Domáci zaútočili po pravej strane. Útok podporil obranca Peter Čögley, ale jeho center našiel len pripraveného Lukáša Hrošša. Ten loptu v tréningovom tempe stiahol zo vzduchu a rozohráva akciu.
     
    23
    Teraz sa na dlhší časový úsek dostali k lopte hostia, ale kombinovali len na úrovni stredovej čiary. Potom ich dokonca veľmi dobre odtlačili zverenci Branislava Mráza až k ich brankárovi.
     
    22
    Jakub Brašeň zabojoval a zachytil loptu na hracej ploche. Prvým dotykom ju poslal do šestnástky, ale tam bol len Richard Križan, ktorý loptu hruďou nasmeroval do rukavíc brankára Lukáša Hrošša.
     
    21
    Hostia sa snažili presadiť po pravej strane, ale prihrávka Matúša Kuníka na Andreja Fábryho bola nepresná. Následne sa snažil rozvinúť brejkovú akciu Ewerton, no toho fauloval spomínaný obranca Nitry.
     
    20
    Dvadsať minút stretnutia ubehlo, ale na prvé vážnejšie zakončenie naďalej čakáme. Pred malou chvíľou sa nepresadil hosťujúci Márius Charizopulos, pretože pri spracovaní si pomohol rukou.
     
    19
    Nitrania zostanú v držaní lopty. Hlavný rozhodca Michal Smolák totiž píska nedovolený zákrok domáceho legionára Josého Casada, ktorý v súboji dvoch desiatok fauloval Andreja Fábryho.
     
    18
    Fanúšikovia na štadióne si teraz poriadne povzdychli. Domáci sa presadili stredom ihriska, José Casado posielal kolmicu na osamoteného Jakuba Šveca, no ten ju nezachytil – inak by išiel sám na bránu.
     
    16
    Prvé zakončenie na strane hostí. Taiwo Abdulrahman stratil loptu v šestnástke súpera, no tá sa odrazila na nohu Tomáš Kóňu. Ten sa šikovnou kľučkou zbavil Branislava Ľuptáka, ale následne mieril vedľa brány.
     
    15
    Záverečnú štvrťhodinu ukončila nevydarená akcia Nitry. Márius Charizopulos sa dostal k centru z hĺbky ihriska, ale jeho následná prihrávka hlavou na Mariana Chobota nebola presná.
     
    14
    Domáci kapitán Martin Chren dostal trošku viac priestoru na ľavej strane. Jeho center prepadol cez Jána Chovanca až k Ewertonovi, no ten sa nedokázal lepšie zorientovať a ohroziť súperovu bránu.
     
    13
    Taiwo Abdulrahman sa snažil presadiť individuálne stredom ihriska. Na hranici šestnástky ho ale veľmi dobre zastavil stopér Oliver Práznovský, ktorý si dnes plní defenzívne úlohy na jednotku.
     
    12
    Myslím, že to bol Marian Chobot, kto si posunul loptu bližšie k osi ihriska a následne vystrelil spoza šestnástky. Jeho pokus ale smeroval nad bránu Zlatých Moraviec, a tak bude nasledovať odkop.
     
    11
    Ján Chovanec sa dostal k centru z ľavej strany. Do zakončenia sa tlačil Taiwo Abdulrahman, ale pred ním veľmi dobre zapracoval Oliver Práznovský, ktorý upratal loptu do bezpečia.
     
    10
    Máme za sebou desať minút stretnutia. Papierové predpoklady sa zatiaľ napĺňajú, keďže sa hrá viac-menej v strede ihriska a zatiaľ sme nezaregistrovali ani jednu strelu smerom na bránu.
     
    9
    Brazílčan Ewerton mohol strieľať, ale napokon ešte loptu posunul do priestoru pravého krídla. Tam našiel Branislava Ľuptáka, no po jeho individuálnej akcii sa zmocnil lopty nitriansky gólman.
     
    8
    Hra sa odohráva prevažne v strede ihriska. Domáci majú naďalej územnú prevahu, ale nedarí sa im dostať na dostrel súperovej brány. Zatiaľ je to skôr boj ako nejaký pekný kombinačný futbal.
     
    7
    Aktivita hráčov v modrých dresoch je prerušená hvizdom hlavného rozhodcu. Ten na pokyn svojho kolegu na čiare odpískal ofsajdové postavenie nigerijského útočníka Taiwa Abdulrahmana.
     
    6
    Po faule na Mariana Chobota mali výhodu priameho kopu hostia. Loptu poslal do šestnástky Andrej Fábry, k hlavičke sa dostal jeden z nitrianskych hráčov, ale lopta smerovala vedľa brány.
     
    5
    Na konci piatej minúty sa Jakub Brašeň snažil kolmou prihrávkou vysunúť nabiehajúceho útočníka Jakuba Šveca. Ten sa však k lopte nedostal, a tak bude nasledovať len odkop od brány Lukáša Hrošša.
     
    4
    Zverenci Ivana Galáda sa už dlhší čas nedostali k lopte, no veľmi dobre vytláčajú rozohrávku súpera. Pri lopte je až brankár Martin Krnáč, ktorý určite dúfa, že sa mu podarí udržať si čisté konto.
     
    3
    Domáci futbalisti majú v úvodných minútach stretnutia územnú prevahu, ale v ostatnom hernom úseku kombinovali len na polovici ihriska. To je až príliš ďaleko od brány skúseného Lukáša Hrošša.
     
    2
    Zlaté Moravce mali výhodu priameho kopu, ale zakončenie z toho nebolo. O niekoľko sekúnd neskôr centroval z ľavej strany Jakub Brašen, ale svojim pasom našiel len pripravených nitrianskych stopérov.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného stretnutia mali domáci futbalisti, hrajúci v bielych dresoch. Nitra nastúpila v kompletnej modrej kombinácii, no trošku prekvapujúco zostal iba na lavičke náhradníkov Tomáš Vestenický.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ViOn Zlaté Moravce: Krnáč – Čögley, Práznovský, Banovič, Chren (C) – Paixao da Silva, Casado, Karlík, Brašeň – Ľupták – Švec.
    Náhradníci: Chovan – Udeh, Duga, Richtárech, Dimitrijevič, Urgela.

    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Farkaš, Chovanec – Kóňa, Šimončič (C) – Charizopulos, Fábry, Chobot – Abdulrahman.
    Náhradníci: Šípoš – Niba, Machovec, Guláš, Čeredničenko, Fábry, Vestenický.

    Rozhodcovia: Michal Smolák – Branislav Hancko, Milan Štrbo – Erik Weiss.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalovej Fortuna ligy. V poslednom jesennom kole zamierime do Zlatých Moraviec, kde sa predstaví víťazne naladená Nitra. Úvodný hvizd Michala Smoláka zaznie o 14:00 hod.

    ZLATÉ MORAVCE

    Zlaté Moravce figurujú v tabuľke na poslednom dvanástom mieste. Nemusia však zimovať na chvoste tabuľky, pretože prípadným ziskom troch bodov sa môžu dostať pred futbalistov Senice. Doposiaľ sa len trikrát tešili z víťazstva, vo všetkých prípadoch na domácom ihrisku. V predošlých štyroch zápasoch skórovali len raz, no presný zásah Brazílčana Ewertona im priniesol triumf nad trápiacou sa Podbrezovou 1:0. To už na lavičke Zlatých Moraviec sedel Branislav Mráz, ktorý v polovici novembra nahradil Juraja Jarábka. Mužstvo, ktoré si v roku 2009 zahralo v predkole Pohára UEFA aj proti ruskému Zenitu Petrohradu nemá vyloženého lídra. Do streleckej listiny sa síce zapísal tucet hráčov, no len Tomáš Ďubek a Ewerton strelili viac než gól. Zaujímavosťou je, že pokiaľ ViOn prehral prvý polčas, tak ani raz nebodoval.

    FC NITRA

    Futbalisti Nitry ťahali sériu troch prehier v rade, v trnavskej City aréne tesne pred koncom tiež prehrávali a zdalo sa, že účasť v TOP 6 je na míle vzdialená. Futbal je však nádherná a nepredvídateľná hra. Zverenci Ivana Galáda otočili spomínaný zápas na pôde majstra, následne doma zdolali Senicu 1:0 a zrazu im patrí práve šiesta pozícia. Dnešný zápas je pre nich veľmi dôležitý, keďže ďalším triumfom by výrazne zvýšili svoje šance na postup. V prvom vzájomnom zápase v rámci tejto sezóny vyhrala Nitra jednoznačne 4:1, keď sa hetrikom zaskvel Tomáš Vestenický. Práve on je so siedmimi gólmi najlepším strelcom mužstva. Zdatne mu sekunduje Andrej Fábry, ktorý k štyrom gólom pridal šesť asistencii. V Zlatých Moravciach však naposledy Nitra vyhrala ešte v apríli 2013.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.

    Góly: 46. Fábry (Vestenický), 74. Fábry (Guláš), 83. Fábry

    Karty:   65. Karlík (ZMO), 71. Chren (ZMO) – 56. Križan (NIT), 58. Abdulrahman (NIT)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:13.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Krnáč – Čögley, Práznovský, Banovič, Chren (C) – Paixao da Silva, Casado, Karlík (77. Dimitrijevič), Brašeň – Ľupták (59. Richtárech) – Švec (46. Urgela).
    Náhradníci: Chovan – Udeh, Duga, Richtárech, Dimitrijevič, Urgela.

    FC Nitra: Hroššo – Kuník (60. Guláš), Križan, Farkaš, Chovanec – Kóňa, Šimončič (C) (84. Niba) – Charizopulos, Fábry, Chobot (46. Vestenický) – Abdulrahman.
    Náhradníci: Šípoš – Niba, Machovec, Guláš, Čeredničenko, Fábry, Vestenický.

    Rozhodca: Michal Smolák – Branislav Hancko, Milan Štrbo – Erik Weiss