Ostrava – Bohemians 2:0 (kon.) | Sigma Olomouc – Slovácko 1:0 (kon.) | Karviná – Jablonec 2:1 (kon.)
Slavia – Mladá Boleslav 3:2 (kon.)
koniec
SK Sigma Olomouc
1:0 (1:0)
1.FC Slovácko
cz Sobota 08.12.2018, 15:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst) • Česká FORTUNA:LIGA • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To byl boj! Druhý poločas nakonec ukázal parádní zápletku. Slovácko se dokázalo herně zvednout a postupně se dokázalo vyrovnat i Sigmě, která měla nicméně velkou šanci na uklidnění ke konci utkání. Martin Nešpor totiž měl možnost exekutorství pokutového kopu, jenže jako mág na penalty se ukázal brankář Matouš Trmal, který zvládl ustát i třetí penaltu v řadě. Hanáci se tak ještě lehce strachovali o výsledek, ale nakonec i vinou neproměňování slováckých šancí vyšli hosté asi po právu a prázdno. Olomouc si naopak po půldruhém měsíci připisuje ligovou výhru. Sigma se tak minimálně do pondělí posunuje na 13. příčku tabulky. Ode mě je to z chladné Olomouce vše, přeji hezký zbytek soboty. (16:57:25)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:18.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domácí se nyní ještě hodně strachovali o výsledek, neboť Krejčí dostal míč velmi nebezpečně do vápna. Po následném odkopu Kalvacha ale Sigma nyní může oddechnout, míč se přesunuje na druhou stranu hřiště.
     
    90+2
    Kouč Václav Jílek využívá poslední možnosti střídání, na pozici Šimona Falty nyní naskakuje Juraj Chvátal.
     
    90+2
    Yunis se pokoušel urvat co nejvíce metrů na pravém křídle, nicméně úkol nedotáhl do konce. Velmi vehementně se sice dožadoval rohu, ale asistent sudího místo toho zřejmě správně dává rozehrávat Trmala.
     
    90+1
    Zahradníček se rozohnil na protihráče a došlo ve vyhrocené situace i na postrkování. Hanáci nicméně přesto nebudou rozehrávat, sudí Zelinka nedovolený zákrok nepíská.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 4 minuty nad standardní hrací čas!
     
    89
    Hanáci podruhé v tomto duelu střídají, místo Václava Pilaře míří na hřiště Milan Lalkovič.
     
    88
    Petr se zčistajasna zjevil za olomouckou defenzivní linií, když Vepřek zaspal při návratu. Exolomoucký záložník ale nezvládl míč zkrotit a po ztrátě jistoty o něj nakonec přišel, domácí přečkali velkou tutovku.
     
    87
    Zajíc se znovu zkoušel velmi rychle dostat do ofenzivních pozic, ale nákop Hofmanna byl nakonec příliš dlouhý Domácí budou vhazovat z vlastní obranné poloviny.
     
    86
    Zajíc se sice rychle dostával k míči, jenomže podle asistenta sudího už byl jeho pohyb mimo pravidla. Slovácký forvard stál podle všeho v ofsajdovém postavení.
     
    84
    Slovácko v těchto chvílích zvyšuje svůj tlak, Zejména díky tomu, že Sigma nyní kupí laciné chyby v obraně i v útoku. Hosté se ale tentokrát nestačili dostatečně rychle zformovat, Vepřek tak posílá míč mimo vápno.
     
    83
    A další tutovka!Tentokrát se prezentoval parádní dělovkou Jakub Rezek, brankář Buchta ale nyní na balón dobře viděl. Jeho zákrok do náruče je tak precizní.
     
    82
    V olomouckém vápně se znovu děly věci! Daníček se totiž opřel plnou silou do balónu a pořádně protáhl brankáře Buchtu. Olomoucký golman ale nakonec nemusel zasahovat, míč letěl těsně nad břevno.
     
    81
    Slovácko dnes naposledy střídá, místo Jana Jurošky jde do hray bývalý olomoucký plejer Jakub Petr.
     
    80
    Vepřek se dlouho nezvedá, avšak zdravotníci tentokrát na hřiště povolání nejsou. I tentokrát je však prostoj relativně dlouhý, je zřejmě, že nás čeká ještě dlouhé nastavení.
     
    80
    Na hřišti zůstává ležet Martin Vepřek, který zřejmě schytal tvrdý úder při souboji s Janem Kalabiškou (SLO). Záložník Slovácka je oceněn žlutou kartou.
     
    78
    Slovácko sice dostalo možnost standardní situace, avšak po rychlém náběhu hráčů Slovácka je pískán ofsajd. Hra se rak v této chvíli obrací.

    Johan Čáp

    Góly: 7. Nešpor (Pilař)

    Karty:   27. Jemelka (OLO), 75. Houska (OLO), 75. Plšek (OLO) – 34. Janošek (SLO), 42. Juroška (SLO), 80. Kalabiška (SLO)

    Nepremenená penalta: 71. Nešpor (OLO), brankár Trmal zneškodnil


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:18.
    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Zahradníček, Kalvach, Jemelka, Vepřek (C) – Falta (90+2. Chvátal), Plšek, Houska, Pilař (89. Lalkovič) – P. Dvořák, Nešpor (77. Yunis).
    Náhradníci: Mandous – Lalkovič, Yunis, Manzia, Štěrba, Chvátal, Texl.

    1.FC Slovácko: Trmal – Juroška (81. Petr), J. Krejčí, S. Hofmann, Divíšek – V. Daníček (C) – Navrátil (62. Jakub Rezek), Janošek (46. Kuchta), Havlík – Kalabiška, Zajíc.
    Náhradníci: Daněk – Mich. Kadlec, Kuchta, Jakub Rezek, Šimko, Sadílek, Petr.

    Rozhodca: Zelinka – Pelikán, Hájek

    Diváci: 2985