Bayern – Norimberk 3:0 (kon.) | Freiburg – Lipsko 3:0 (kon.) | Leverkusen – Augsburg 1:0 (kon.)
Schalke – Dortmund 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Hoffenheim 2:2 (kon.) | Hertha – Frankfurt 1:0 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
3:0 (2:0)
1. FC Norimberk
cz Sobota 08.12.2018, 15:30 • Allianz Arena, München • Nemecká Bundesliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 8:2. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:6. (17:23:45)
     
    Hlavní rozhodčí příliš nenastavil ani ve druhém dějství a tak Bayern slaví vítězství v bavorském derby nad Norimberkem 3:0!

    Bayern nastoupil do bavorského derby pořádně nažhaven. V první desetiminutovce nepustil Norimberk k balonu a byl po zásluze odměněn prvním zásahem. Po Kimmichově centr od rohového praporku se hlavou prosadil Robert Lewandowski. O druhý gól se postaral o něco později také polský útočník, tentokrát dorážel od břevna odraženou střelu Leona Goretzky. Norimberští fotbalisté se nedostali v prvním poločase ani k jediné střele. Po změně stran se pokračovalo v nastaveném trendu. Bayern tlačil Norimberk hluboko do vápna. Po střele Gnabryho ještě dokázal Bredlow zasáhnout, ale na dorážku Francka Ribéryho byl krátký. Mnichovský celek už čtvrtý zásah nepřidal a tak zápas končí 3:0.

    Na dvacet minut se dostal na trávník také Ondřej Petrák, který dokonce jednou střelou ohrozil Manuela Neuera.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Joshua Kimmich se opřel do balonu na dvaceti metrech. Fabian Bredlow se stal jen divákem, ale dělovka domácího hráče skončila jen na spojnici.
     
    90
    A právě Ondřej Petrák poslal poměrně umístěnou střelu k tyči. Manuel Neuer neměl téměř celý zápas žádnou práci, ale nyní skočil po balonu skvěle a navíc ho udržel v rukavicích.
     
    90
    Alcantara získal balon ve středovém kruhu. Přihrávkou už ale Müllera nenašel a tak se dostal k míči také střídající český záložník Ondřej Petrák.
     
    89
    Míč si postavil na místo přestupku David Alaba. Z pětadvaceti metrů se opřel rakouský obránce do balonu, ale nakonec po odraženém balonu od zdi byl faulován Bredlow.
     
    88
    Coman rozběhl přihrávkou po trávníku Alabu, ten ještě vracel míč pod sebe, ale Lewandowski už neměl potřebný čas na zakončení. Po rohovém kopu je pískán právě faul na Lewandowského.
     
    87
    Müllerova pobídka do pokutového území měla najít Lewandowského. Polský útočník se ale o hattrick ještě ani nepokusil, od druhého gólu čeká na další střelu. Tentokrát mu balon ukradl před nosem Bredlow.
     
    86
    Ani další nákop hostujícího celku příliš dlouho nevydržel. Alaba s lehkostí sebral balon a Bayern tak může znovu zahájit útočnou akci před vápnem Norimberku.
     
    85
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Patrick Erras, přichází Ewerton.
     
    84
    Stopeři Bayernu měli po delší době také práci. Na dlouhý pas si totiž nabíhal Virgil Misidjan, ten se ale v souboji se Sülem k balonu neprobojoval.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením do konce zápasu. O třech bodech je dávno rozhodnuto, nyní jde pouze o konečný výsledek.
     
    82
    Robert Lewandowski si zpracovával míč hrudníkem na hranici vápna, ale proti trojnásobné přesile se mu už balon nedostal ani ke kopačkám. Norimberk se opět uchýlil jen k odkopu.
     
    81
    Také Kingsley Coman se přihlásil o přihrávku. Müllerova pobídka minula Comanovu kopačku jen o několik centimetrů. Norimberk se ale ihned zbavil míče.
     
    80
    Rafinha měl na pravé straně spoustu volného prostoru, přesto zvolil přihrávku pouze k Boatengovi. Od stopera Bayernu se balon vrátil ke Kimmichovi, který ale středem do vápna neprošel.
     
    79
    Bayern ani v závěru druhé půle nepouští soupeře ke slovu. Wagner se zapojil do kombinace po příchodu na trávník, ale přihrávku na Lewandowského přesnou nedal.
     
    78
    Kimmich si několikrát vyměnil míč s Alcantarou. V pokutovém území se dostal do střelecké pozice Kingsley Coman, ale prudkou ránou branku netrefil.
     
    77
    Do skluzu musel také Rafinha. Leibold následně mohl vhazovat zpoza postranní lajny, aktivní napadání domácího celku vytlačilo hosty až téměř k vápnu.

    Vít Schück

    Góly: 10. Lewandowski (Kimmich), 28. Lewandowski, 58. Ribéry

    Karty:   67. Alaba (BAY)


    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 8:2. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:6.
    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Rafinha, Süle, J. Boateng, Alaba – Gnabry (76. Wagner), Kimmich, Goretzka (64. Th. Alcântara), Ribéry (64. Coman) – T. Müller – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Wagner, Hummels, Th. Alcântara, Javi Martínez, Coman, Sanches.

    1. FC Norimberk: Bredlow – Goden, Margreitter (C), Mühl, Leibold – Bauer, Erras (85. Ewerton), Rhein (71. Petrák), Kerk (70. Zreľák) – Ishak, Misidjan.
    Náhradníci: Klandt – Ewerton, Salli, Zreľák, Kubo, Matheus Pereira, Petrák.

    Rozhodca: Stieler – Jöllenbeck, Gittelmann