Atlético Madrid – Alavés 3:0 (kon.) | Valencia – Sevilla 1:1 (kon.) | Villarreal – Vigo 2:3 (kon.)
Espanyol – Barcelona 0:4 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
3:0 (1:0)
Deportivo Alavés
Sobota 08.12.2018, 13:00 • Wanda Metropolitano, Madrid • Španielska LaLiga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (14:56:09)
     
    Domáci asi zaslúžene vyhrávajú, ale žiaden strhujúci futbal sme dnes nevideli. Domáci boli zväčša na vlastnej polovici, kam ich zatlačili hostia, tí ale nedokázali takmer vôbec pretaviť svoju aktivitu do nebezpečných situácií pred Oblakovou bránou. Víťazstvo Atlética definitívne potvrdili v poslednej desaťminútovke svojimi gólmi Griezmann a Rodri a domáci tak svojmu súperovi v tabuľke odskočia.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Ten sa nevydaril, ale ešte jednu šancu domácich vyrobil svojim presným centrom z ľavej strany Griezmann. Lopta totiž prepadla až na zadnú tyč k Parteymu, ktorý zblízka trafil len bočnú sieť.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Víctor Laguardia (Deportivo Alavés), ktorý zasiahol skĺzom prenikajúceho Griezmanna. Hostia budú mať priamy kop.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Javier Montero (Atlético Madrid).
     
    90
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    89
    Hostia sa ešte snažia o nákopy pred bránu, už je na nich ale vidieť trochu frustrácie a zúfalstva.
     
    87
    Atlético dalo gól!

    Hotovo, Atlético dnes zvíťazí! Peknú kombináciu niekoľkých domácich hráčov zakončoval zblízka Correa. Jeho strelu ešte skvelým zákrokom vyrazil brankár Pacheco, lopta sa však odrazila priamo k RODRIMU, ktorý ju dorazil do prázdnej brány.
     
    85
    Oblak podbehol center z rohového kopu, ktorý prepadol na zadnú tyč k Bastónovi. Ten loptu evidentne u seba neočakával a zamotala sa mu tak medzi nohami, odkiaľ sa odrazila tesne mimo Oblakovu bránu.
     
    84
    Arias v súboji pri autovej čiare zasiahol Jonyho rukou do tváre. Rozhodca si ale nič nevšimol a tak sa nepískal ani faul.
     
    82
    Atlético dalo gól!

    Vitolo získal loptu pred vlastným pokutovým územím a skvelou prihrávkou poslal za obranu ANTOINA GRIEZMANNA, ktorý najskôr tiesnený obrancom Laguardiom trafil tyč brány a potom sám dorazil odrazenú loptu do prázdnej brány.
     
    81
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Martín, prichádza Rubén Sobrino.
     
    81
    Calleri predviedol trochu komický pokus o center, keď si loptu, ktorú mal pripravenú na pravačku, odkopol ľavačkou a takmer sa pri pokuse o center pošmykol. Úplne zadarmo tak odovzdal loptu domácim.
     
    80
    Bastón pätičkou zakončoval peknú prienikovú prihrávku Martína, tento pokus ale len skontroloval brankár Oblak a očami ho odprevadil za bránkovú čiaru.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Thomas Partey (Atlético Madrid).
     
    78
    Zápas sa smerom ku koncu zápasu začína čím ďalej, tým viac meniť na boj. Hostia sa snažia všetkými možnými silami dostať bližšie k brankárovi Oblakovi, to sa im ale vôbec nedarí.
     
    76
    Domáci si niekoľkokrát vymenili loptu na pravej strane a Correa si chcel napokon obhodiť Pinu, pri tom však zasiahol hosťujúceho záložníka do tváre.

    Michal Sadlek

    Góly: 25. N. Kalinić, 82. Griezmann, 87. Rodri

    Karty:   5. N. Kalinić (ATM), 22. Á. Correa (ATM), 58. Arias (ATM), 79. Partey (ATM), 90+1. Montero (ATM) – 15. Calleri (DAL), 16. Pina (DAL), 37. Navarro (DAL), 90+2. Laguardia (DAL)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 20:15.
    Atlético Madrid: Oblak – Arias, Savić, Lucas Hernández (36. J. Giménez), Saúl Ñíguez – Á. Correa, Partey, Rodri, Lemar (64. Montero) – Griezmann (C), N. Kalinić (56. Vitolo).
    Náhradníci: Adán – G. Martins, Vitolo, J. Giménez, Garcés, Montero, Muñoz Benavides.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Martín (81. Sobrino), Navarro, Laguardia, R. Duarte – García (C), Pina, Wakaso (46. Bastón) – I. Gómez (72. Burgui), Calleri, Jony.
    Náhradníci: Sivera – Maripán, Sobrino, Guidetti, Burgui, Bastón, Brašanac.

    Rozhodca: Hernández – Sobrino, Naranjo

    Diváci: 55 810