Nové Zámky – Košice 0:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Detva 5:4 (kon.) | Poprad – Žilina 5:2 (kon.)
Trenčín – Budapešť 2:1 (kon.) | Miškovec – Zvolen 4:0 (kon.)
koniec
HK Poprad
5:2 (2:0, 2:0, 1:2)
MsHK Žilina
Nedeľa 25.11.2018, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 26. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:25
    Žilina dala gól!
    Tak ešte tu máme nejaký gól v sieti. Jankovičovu strelu od modrej čiary Vošvrda vyrazil pred seba, puk si prevzal JAKUB RUČKAY a bekhendom ho zasunul do odkrytej časti brány.
    Asistencia: Ivan Jankovič.
     
    58:08
    Zaujímavá situácia sa odohrala pred Mikolášom, Radoslav Macík sa s Jiřím Kučným pustili do seba. Rýchly pästný súboj sa skončil lepšie zrejme pre Macíka, obaja dostávaj 2 minúty za hrubosť a 10 za zhodenie rukavíc.
     
    57:58
    Petran šikovne našiel medzi kruhmi voľného Martina Belluša, ktorý bol v dobrej príležitosti, no nádherne semaforom ho vychytal brankár Mikoláš.
     
    56:58
    Jozef Balej sa medzi kruhmi ocitol v ideálnej pozícii. Mal pred sebou len Vošvrdu, ktorý však vyšiel viac z brány, zmenšil strelecký uhol a Balej mu to napálil len do betónov.
     
    45:51
    Žilina dala gól!
    Prichádza zníženie, Vošvrda teda čisté konto nezaznamená. Dubeňovu strelu popradský brankár poriadne nevidel, navyše ju šikovne z pravého kruhu tečoval do bránky JURAJ MILÝ a stal sa autorom prvého gólu hostí v tomto zápase.
    Asistencie: Lukáš Dubeň, Jiří Kučný.
     
    43:11
    Tréner Žiliny Peter Mikula posiela do bránky na záver zápasu Maroša Mikoláša.
     
    43:11
    Poprad dal gól!
    Poprad strieľa aj piaty gól. Po individuálnej chybe Kutného zachytil prihrávku v strednom pásme Mlynarovič, posunul Svitanovi, ktorý preniesol hru na ľavý kruh ku DÁVIDOVI BONDROVI a jeho prudká strela švihom smerovala ideálne ponad vyrážačku.
    Asistencie: Patrik Svitana, Samuel Mlynarovič.
     
    42:01
    Marcel Petran si spracoval prihrávku a vysunul sa do blafáku, položil si Fučíka na bekhend, no nakoniec zakončil iba na jeho betón.
     
    40:21
    Vlci agresívne vstúpili do tretej tretiny, Peter Húževka sa dostal do dobrej príležitosti zblízka, Mlynarovič však uchránil bránkovú čiaru a nedovolil puku prejsť.
     
    38:35
    Poprad dal gól!
    Domáci idú do štvorgólového vedenia. Z nepriehľadnej situácie profitoval ARTURS SALIJA, ktorý vystrelil z pravého kruhu a puk skončil na prostrednej žrdi v zadnej časti bránky a následne sa odrazil von.
    Asistencie: Radoslav Macík, Martin Belluš.
     
    38:35
    Strela Artursa Saliju spoza pravého kruhu skončila na Fučíkovom brvne, puk následne padol do bránkoviska. Rozhodca Baluška si situáciu ide overiť u videorozhodcu.
     
    34:47
    Zagrapan si vymenil puk s Bondrom a zakončoval spomedzi kruhov. Fučík už bol na kolenách, ale aj tak dokázal strelu vynikajúco vyraziť.
     
    32:06
    Poprad bude hrať dlhočiznú presilovú hru. Martin Podešva dostáva 5 minút za seknutie a trest do konca zápasu za nešportové správanie.
     
    28:50
    Žilina získava presilovú hru, v ktorej sa jej môže podariť opäť lepšie zasiahnuť do diania v druhej tretine. Radoslav Macík dostáva dve minúty za napadnutie.
     
    25:37
    Petranovu delovku Fučík vyrazil pred seba, Zagrapan ešte posunul Abdulovi na pravý kruh, no ten už z veľmi dobrej pozície napokon bránu minul.
     
    25:07
    Salija si šikovne skorčuľoval na ľavý kruh, počkal si na Zagrapanovu prihrávku a následne tvrdo pálil. Jeho prudká delovka smerovala do Fučíka.
     
    24:31
    Poprad získava presilovú hru. Ivan Jankovič dostáva dve minúty za krosček.
     
    20:47
    Poprad dal gól!
    Domáci nastupujú aj do druhej tretiny gólovo. Svitanovi sa na ľavom krídle ukázal voľný obranca MARCEL PETRAN, spracoval si krížnu prihrávku, šiel bližšie k bránke a Fučíka prekonal strelou pomedzi betóny.
    Asistencia: Patrik Svitana.
     
    17:59
    Poprad získava presilovú hru. Lukáš Dubeň dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    16:50
    Matej Síkela si spracoval ťažkú prihrávku na modrej čiare, natlačil sa popri Karalahtimu a zakončoval zblízka. Vošvrda mal pripravené svoje betóny.
     
    15:56
    Koyš vyskúšal oblúk z ľavej strany, chcel si rozhýbať Fučíka, no napokon sa vrátil späť k pravej žrdi a Fučík ju mal úplne pokrytú.
     
    15:56
    Patrik Koyš sa dostal v oslabení do samostatného úniku, aj zakončil, no bol faulovaný Reném Pieglom a hlavný rozhodca Lokšík nariadil trestné strieľanie.
     
    14:24
    Žilinčania čoraz viac dostávajú domácich pod tlak. Získali aj presilovku, Radomír Heizer si odsedí dve minúty za hákovanie.
     
    10:31
    Vošvrda v tejto chvíli skoro nič nevidel. Len zrazu sa vynorila od modrej čiary nepríjemná strela Ivana Jankoviča, ktorá bola aj tečovaná a dopadla na brvno!
     
    06:00
    Žiline sa možno teraz podarí dostať sa do zápasu. Ján Ťavoda dostáva menší trest za napadnutie.
     
    03:37
    Gól je uznaný, Mikulov challenge nebol úspešný, a tak dostane Žilina dodatočné dve minúty. Odsedí si ich Juraj Milý.
     
    03:37
    Žilinský tréner Peter Mikula si vzal oddychový čas.
     
    03:37
    Poprad dal gól!
    Kamzíci si úvod zápasu rozhodne užívajú a prichádzajú s ďalším gólom. Mlynarovič na ľavom kruhu manévroval s pukom, zašiel až k bránkovej čiare a potom nakrátko naservíroval LUKÁŠOVI PAUKOVČEKOVI, ktorého prízemná strela prešla popri Fučíkovom betóne.
    Asistencie: Samuel Mlynarovič, Štefan Fabian.
     
    02:56
    Žilinčanom úvod stretnutia vôbec nevychádza. Aj pri avizovanom vylúčení si domáci vytvorili dva strelecké pokusy. Na trestnej lavici už sedí Jakub Ručkay. Dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    01:32
    Abdul vybojoval puk pri mantineli, posunul ho na kruh Koyšovi, ktorému sa pred bránkoviskom ukázal Ján Ťavoda. Pálil zblízka z prvej, no iba do betónov gólmana Fučíka.
     
    00:32
    Poprad dal gól!
    Hneď prvá popradská akcia sa končí gólom. Svitana posunul puk na modrú čiaru Petranovi, ktorý vyslal nenápadnú strelu a SAMUEL MLYNAROVIČ ju spomedzi kruhov šikovne tečoval cez nič netušiaceho Fučíka.
    Asistencie: Marcel Petran, Patrik Svitana.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 1. Mlynarovič (Petran, Svitana), 4. Paukovček (Mlynarovič, Fabian), 21. Petran (Svitana), 39. Salija (Macík, Belluš), 44. Bondra (Svitana, Mlynarovič) – 46. Milý (Dubeň, Kučný), 60. Ručkay (Jankovič)


    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Petran, Salija, Fabian (C), Česánek, Ťavoda, Karalahti – Bondra, Mlynarovič (A), Svitana (A) – Abdul, Zagrapan, Koyš – Takáč, Heizer, Václav – Belluš, Paukovček, Macík – Kundrík
    MsHK Žilina: Fučík (44. Mikoláš) – Kučný, Bagin, Jankovič, Žilin, Piegl, Dubeň, Rehák, Hrazdíra – Jenčík, Podešva, Balej (C) – Síkela, Húževka (A), Ru. Huna (A) – Hvila, J. Ručkay, Beránek – Bárta, Surovka, Milý

    Rozhodca: Baluška, Lokšík – Tvrdoň, Výleta

    Diváci: 1 048