Sparta Praha – Třinec 1:3 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Chomutov 3:1 (kon.)
Liberec – Hradec Králové 4:3 (po pr.) | Plzeň – Olomouc 1:2 (1:3 po s.n.) | Litvínov – Kometa Brno 2:3 (kon.)
koniec
HC Sparta Praha
1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
HC Oceláři Třinec
cz Nedeľa 25.11.2018, 15:00 • O2 arena, Praha 9 (Libeň) • Tipsport extraliga (ČR) • 22. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:51 Martin ADAMSKÝ - 1:3
     
    59:51
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak nakonec se to hostům povedlo. Domácí pozorovatelé sice houfně opouštění arenu, je to ale spíše kvůli frontám na parkovišti, Sparta dnes předvedla bojovný výkon. Každopádně Třinečtí úspěšně ubránili hru domácích v šesti a do prázdné brány zpečetil vítězství Ocelářů MARTIN ADAMSKÝ. Asistence: Vladimír Dravecký.
     
    59:44
    Dravecký mířil do prázdné, ale trefil jen padajícího Vránu!
     
    57:33
    Pražané opravdu vyrážejí na led v šesti mužích v poli.
     
    57:10
    Exsparťan Martin Gernát předvedl samostatný únik, ze vzájemného souboje ale vyšel lépe Machovský, jenž zneškodnil zvednutý bekhendový blafák.
    53:20 Martin RŮŽIČKA - 1:2
     
    53:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    A hostům se snažení vyplácí, za sparťanskou bránou vlají třinecké šály. Z levého kruhu propálil vše před sebou MARTIN RŮŽIČKA a zajišťuje svému celku opětovné vedení. Asistence: Erik Hrňa, Lukáš Krajíček.
     
    52:04
    Sparta půjde do čtyř, David Dvořáček trefil jednoho z hostů do obličeje hokejkou a odsedí si dvě minuty.
     
    43:17
    Po opuštění útočné třetiny musla Sparta založit nové tažení, které přidělalo nemálo vrásek Hrubcovi. Pražané několika dorážkami chtěli procpat puk do sítě, marně.
     
    42:28
    Svůj tým oslabuje Ethan Werek (TRI) a Sparta může prolomit svou smůlu v přesilových hrách.
     
    39:07
    Nejprve v přečíslení zahrozili hosté, Machovský předvedl další parádní zákrok, ale vzápětí se blýskl také Hrubec, který zlikvidoval tutovku domácích.
     
    37:59
    Tomáš Marcinko (TRI) složil v útočné třetině Matěje Beran a od rozhodčích za to dostává dvouminutový trest za podrážení.
     
    34:38
    Machovský ukázal, jakou má cenu pro svůj tým, kdy zakročil proti dalšímu z nebezpečných pokusů Třineckých.
     
    33:16
    Sparta jde do tří poté, co Jan Buchtele atakoval rozehrávajícího Hrubce za bránou. Domácí tábor píská na obranu Buchteleho, druhý kotel zase kvůli provedení samotného faulu. Každopádně Voráček má společnost na trestné a Třinec má přes minutu dlouhou dvojnásobnou početní převahu.
     
    33:02
    Třinečtí nekompromisně doráželi puk za Machovského, ten se však nenechal rozhodit a odmnou mu bylo to, že se k puku dostal jako první a přikryl ho.
     
    32:32
    Třinec si zahraje přesilovou hru, Tomáš Voráček dostává dvě minuty za podrážení.
     
    30:14
    Šimon Hrubec asi začaroval svou bránu! Vyjel proti střele Formana, ale třinecká svatyně zívala dál, jeden z bránících hráčů se pokusil nahradit brankáře a vyblokoval Formanovu střelu, puk se následně odrazil k Jarůškovi, ale přestřelil!
     
    26:02
    Jan Hladonik (TRI) se dopustil hákování a oslabí svůj tým na dvě minuty, Sparta si zahraje další přesilovku.
     
    13:51
    Rozhodčí opravdu nešetřili, Marcinka, Krajíčka a Silla doplnil Richard Jarůšek, Sparta bude hrát čtyřminutovou přesilovku pět na čtyři.
     
    13:51
    Vypadalo to jako drobná strkanice, no nakonec je z toho hromadna bitka za Hrubcovou bránou!
     
    13:19
    Šikovné ruce předvedl David Dvořáček, který pro dnešní utkání posílil Spartu z Prostějova. Pohrál si s pukem, aby přelstil dotírajícího obránce, proskotačil se do útočného pásma, až zakončil zespodu pravého kruhu. Hrubec však opět pozorný.
     
    12:44
    Petr Vrána se na led vrátil ve velkém stylu. V nájezdu do útočného pásma získal puk, prokličkoval třineckou obranou a lišácky mířil mezi betony Hrubce bekhendem, ten ho však vybruslil a uhájil stav 1:1. Následuje komerční pauza.
     
    10:52
    Bukarts se osamostatnil a chopil se odraženého puku v mezikruží, jeho střela šla jen těsně mimo bránu.
     
    10:32
    Máme tu první vyloučení zápasu, na trestnou lavici za sekání usedl sparťanský kapitán Petr Vrána.
    09:40 Jan BUCHTELE - 1:1
     
    09:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jenže další buly se mu stalo soudným. Pražané vyhráli vhazování, kotouč se dostal k JANU BUCHTELEMU, který využil toho, že Hrubec měl před sebou zhoršenou viditelnost, nemazal se s tím a propálil hostujícího gólmana. Asistence: Andrej Kudrna, Jan Piskáček.
     
    09:10
    Pěkná akce Petra Kumstáta, který nabruslil do útočného pásma s pukem na hokejce, nenechal si ho vypíchnout nikým z hostů a bekhendem vystřelil pod břevno.
     
    03:32
    Záhy mohlo být srovnáno, když Lukáš Pech clonil před Hrubcem a snažil se kotouč tečovat, jeho úmysl mu však nevyšel a puk končí za bránou Třince.
    02:55 Vladimír ROTH - 0:1
     
    02:55
    Třinec právě vstřelil branku!
    Krátké vypadnutí z tempa se domácím nevyplatilo. Po nepřesné rozehrávce a snaze dostat kotouč ze třetiny se ujal černé pryže VLADIMÍR ROTH, který za jásotu hostujících fanoušků otevírá skóre utkání. Bez asistence.
     
    02:40
    Erik Hrňa předvedl první nebezpečnou akci zápasu, Machovský chytá.

    Martina Martinková

    Góly a asistencie: 10. Buchtele (Kudrna, Piskáček) – 3. Roth, 54. Martin Růžička (Hrňa, Krajíček), 60. Adamský (Dravecký)


    HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – Piskáček (A), Delisle, T. Voráček, Blain, Tomáš Dvořák, de la Rose, M. Jandus – Forman, Sill, Jarůšek – Kudrna, P. Vrána (C), Buchtele – Rousek, Pech (A), Kumstát – Beran, Pšenička, Dvořáček.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kváča) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Roth – Martin Růžička (A), Marcinko, Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský (A) – Dravecký, Werek, Roberts Bukarts – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski – Hladonik.

    Rozhodca: Pešina, Pražák – Lučan, Pešek

    Diváci: 10 589