Eibar – Real Madrid 3:0 (kon.) | Valencia – Rayo Vallecano 3:0 (kon.) | Huesca – Levante 2:2 (kon.)
Atlético Madrid – Barcelona 1:1 (kon.)
koniec
SD Eibar
3:0 (1:0)
Real Madrid
Sobota 24.11.2018, 13:00 • Estadio Municipal de Ipurua • Španielska LaLiga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase Real Madrid svoju hru nezlepšil, naopak inkasoval ďalšie dav góly a tak sa zrodilo veľmi prekvapivé víťazstvo domácich rozdielom triedy! Eibar sa tak posunie v tabuľke vyššie, Real Madrid zrejme upadá do ďalšej krízy.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem ešte pekný zvyšok soboty. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (14:53:33)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Ešte sa hostia predsa len snažili aspoň o tú kozmetickú úpravu skóre, ale defenzíva Eibaru je dnes neomylná.
     
    90+1
    Stretnutie sa však už len dohráva, tri body ostanú doma a Eibar sa posunie v tabuľke práve za svojho dnešného súpera.
     
    90
    Tak predsa len sa ešte bude aj v druhom polčase nadstavovať, zápas sa predĺži o tri minúty!
     
    89
    Riadny hrací čas tohto stretnutia sa už čoskoro naplní. Zrejme to už hlavný rozhodca nebude chcieť nijak výrazne naťahovať a ukončí toto trápenie veľkého favorita.
     
    88
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Kike García, prichádza Pablo De Blasis.
     
    86
    Už by nič nemalo ohroziť víťazstvo Eibaru, ktoré je určite zaslúžené a oprávnené. Realu Madrid tak toto stretnutie vôbec nevyšlo a má čo to do ďalších zápasov zlepšovať.
     
    85
    Kike García hrá dnes výborné stretnutie, na hrote útoku je veľmi aktívny a dáva poriadne zabrať obrane súpera. Aj v tomto prípade narobil pekný vietor, ale k zakončeniu sa už nedostal.
     
    84
    Už aj nepresnosti sledujeme takto pred koncom stretnutia. Sme však ešte zvedaví, či sa dočkáme pred záverečným hvizdom aj niečoho zaujímavého.
     
    83
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza José Ángel Valdés, prichádza Sergio Álvarez.
     
    81
    Ofsajd a v ňom hosťujúci celok, takže opäť sa lopta vracia späť na kopačky domáceho výberu. Eibar tak znova môže nazbierať cenné sekundy pred záverečným hvizdom.
     
    80
    Desať minút ostáva do konca tohto stretnutia, otázne je, či sa ešte bude aj niečo nadstavovať. Zo strany hosťujúceho celku to je už len trápenie, ktoré by sa už čoskoro malo skončiť.
     
    79
    Eibar teraz pomerne dlho držal loptu na svojich kopačkách a hlavne operoval ďaleko od svojej brány. Čas tak už hrá s domácim celkom, ktorý si môže dovoliť aj menšie zbytočné zaváhania.
     
    77
    Real by sa však ešte mohol pokúsiť aspoň o kozmetickú úpravu skóre, čo by však aj tak bola len slabá náplasť na ich nalomenú psychiku.
     
    76
    Nič prevratného sa na ihrisku ani nedeje, domáci fanúšikovia pomaličky oslavujú toto senzačné víťazstvo.
     
    75
    Pomaly sa dostávame do záverečnej časti tohto stretnutia a rodí sa nám veľké prekvapenie. Prehra Realu by vzhľadom na súčasnú situáciu možno prekvapením nebola, ale prehra s Eibarom rozdielom triedy sa určite nečakala.
     
    74
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Sergi Enrich, prichádza Charles.
     
    73
    Domáci sa po zisku lopty nemajú kam ponáhľať, pohodlne kontrolujú dianie na ihrisku. Tribúny zaplnené domácimi priaznivcami už veria v tri body.
     
    72
    Kto by to bol povedal, ale je tu ďalší ofsajd a v ňom Benzema. Francúzsky futbalista by sa už zrejme mal pýtať dole, dnes smerom dopredu nevymyslí nič.
     
    70
    Real sa ešte snaží niečo s týmto výsledkom spraviť, ale domáca defenzíva dnes hrá veľmi pozorne a brankár Riesgo si robí aj zálusk na čisté konto.
     
    69
    Spolupráca dvoch nedávno spomínaných futbalistov sa udiala opäť, ale teraz to už bol ďalší z ofsajdov Benzemu. Hosťujúci futbalista už musí byť z toho poriadne zúfalý.
     
    68
    Teraz sa už Benzema vyhol ofsajdovej pasci. Jeho následnú prihrávku si úspešne spracoval Bale, ale ten trafil len do obrancu súpera. Nemohúcnosť hostí v útoku tak stále pokračuje.
     
    67
    Prípadný gól zo strany hostí by tak ešte mohol tempo zápasu pozdvihnúť, ale s takouto hrou ho Real určite nedostihne. Rodí sa nám tak určite veľké prekvapenie.
     
    66
    Vyzerá to už, že sa toto stretnutia bude asi len dohrávať. Predsa len, domáci sa nemajú kam ponáhľať, majú nahrané dostatočne a hostia sa dnes v útoku zrejme nepresadia.
     
    64
    Hostia ešte svoje zbrane neskladajú, ale Benzema sa opäť v rozhodujúcej chvíli ocitol len v ofsajde. Realu dnes tak ofenzíva nepracuje tak ako by mala.
     
    63
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Luka Modrić, prichádza Isco.
     
    61
    Krásny individuálny prienik teraz predviedol Orellana, ktorý opäť spravil z obrany súpera len kužele na cvičenie, následne vyslal veľmi dobrú strelu, ale Courtois si napravuje chuť aspoň výborným zákrokom!
     
    60
    Po hodine hry tak domáci celok vyhráva rozdielom triedy a kráča za historickým víťazstvom nad Realom Madrid. Musí si však ešte počkať na záverečný hvizd a nevypustiť záver stretnutia.
     
    58
    Eibar je na koni a toto stretnutie si už len užíva. Real aj absolútne bezmocný a vyzerá to s ním už veľmi zle. Síce, do konca zápasu nejaký ten čas ostáva, ale to by sa musel stať veľký zázrak.
     
    57
    SD Eibar dáva gól!
    Defenzíva hosťujúceho celku dnes pekne horí a o osude zápasu sa zdá byť rozhodnuté, môže to byť aj poriadne debakel pre favorizovaný Real Madrid! Najprv vyslal Cucurella presný center do pokutového územia, ktorý však obrana súpera ešte dokázala odvrátiť. Následne sa však lopta vrátila pred bránu Realu a tam ju už úspešne doklepol do siete KIKE GARCÍA – 3:0!
    57. Kike García (EIB) - 3:0
     
    56
    Aj keď času do konca prvého polčasu je ešte dosť, ale domáci sú vo veľkej psychickej výhode. Vyhrávajú o dva góly a hrajú s veľkou pohodou.
     
    55
    Práve hriešnik Arzallus je tým prvým mužom, ktorý opustil hraciu plochu a bol tak vystriedaný. Real už zrejme musí pomaličky vstaviť všetko na jednu kartu.
     
    54
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Álvaro Odriozola Arzallus, prichádza Daniel Carvajal.
     
    53
    Hosťujúci celok sa tak dostáva do veľmi náročnej situácie, musí minimálne dvakrát skórovať, ak chce dnes bodovať na ihrisku súpera a udržať si kontakt z vrchom ligovej tabuľky.
    52. Sergi Enrich (EIB) - 2:0
     
    52
    SD Eibar dáva gól!
    Veľká komplikácia pre Real Madrid! Domácim vyšiel vstup do druhého polčasu, keď držali hru ďaleko od svojej brány a podarilo s im aj zaútočiť. Real však teraz až pridlho kombinoval na svojej polovici ihriska, Arzallus spravil pod tlakom veľkú chybu a loptu prepustil Cucurellovi, ktorý presne nabil SERGIMU ENRICHOVI a ten zvyšuje vedenie domácich – 2:0!
     
    51
    Na súperovej polovici sa však teraz zdržuje domáci celok, ktorý pohodlne kombinuje a nemá sa veru kam ponáhľať. Uvidíme, čo všetko nás teda do konca tohto stretnutia ešte čaká.
     
    50
    Stále sú to teda hostia, kto musí častejšie útočiť a držať loptu na svojich kopačkách. Do konca tohto stretnutia je ešte času dosť, ale ak Real pomýšľa na tri body, musí vyrovnať čo najskôr.
     
    49
    Na druhej strane sme už sledovali aj strelecký pokus. Domáci Cucurella sa dokázal presadiť aj individuálne, ale jeho zakončenie už nebolo z kategórie presných.
     
    48
    Hostia sa teraz pomerne dlho držali na útočnej polovici, ale všetko sa to končí iba nepresným nakopnutím pred domácu bránu, ktoré chytá brankár Riesgo.
     
    47
    Ani jedne z trénerov nestriedal a tak oba tímy nastupujú v zostavách, v akých ukončili prvý polčas. Real Madrid sa už snaží hrať na polovici súpera.
     
    46
    Druhý polčas tohto stretnutia je už v plnom prúde, výkopom ho odštartovali hostia, pred ktorými stojí úloha zmazať jednogólové vedenie súpera.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Prvé dejstvo tohto stretnutia je už minulosťou. Sledovali sme pomerne vyrovnaný výkon oboch celkov, čo je určite prekvapením. Eibar sa dostal v 18. minúte do vedenia zásluhou Escalanteho, ale tento gól ešte musel potvrdiť videorozhodca. Real Madrid okrem priameho kopu nijak výrazne neohrozil bránu súpera a tak pred hosťujúcim celkom stojí náročná úloha v druhom polčase.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Prvý polčas sa predlžuje o jednu minútu!
     
    44
    Žltú kartu dostáva Gareth Bale (Real Madrid CF).
     
    43
    V závere prvého polčasu to však už nevyzerá na žiadny výrazný tlak na jednej či druhej strane. Zrejme sa už toto prvé dejstvo bude len dohrávať.
     
    42
    Sledovali sme dlhšie obliehanie domácej šestnástky, z ktorého rezultoval rohový kop. Do hlavičky sa potom poriadne oprel Ramos, ale nemieril presne.
     
    40
    Už len päť minút ostáva do konca prvého polčasu. Eibar sa snaží udržať si toto vedenie až do jeho spomínaného konca, Real by však vymazal toto vedenie domácich ešte pred druhým dejstvom.
     
    39
    Teraz sa už domáci výber dostal do zakončenia, ale Jordánova strela išla len vysoko nad bránu súpera. Eibar však pred koncom prvého polčasu zbiera cenné sekundy.
     
    38
    Na druhej strane však aj domáci zahrávali priamy kop, po ktorom sa do zakončenia dostal dnes veľmi aktívny Kike García, ale napokon to bolo z postavenia mimo hru.
     
    37
    Začína sa nám pred koncom prvého polčasu priostrovať v osobných súbojoch, čo majú na svedomí hlavne domáci futbalisti. Práve zatiaľ dve žlté karty smerovali do domáceho tábora.
     
    36
    Žltú kartu dostáva Joan Jordán (SD Eibar).
     
    35
    Približne desať minút ostáva do konca prvého polčasu, ak nerátame aj prípadný nadstavený čas. Eibar stále vyhráva 1:0 a pohodlne si tento náskok aj udržuje.
     
    34
    Veľa nechýbalo a mohlo byť vyrovnané! Hostia získali priamy kop z hranice pokutového územia, k jeho rozohrávke sa postavil Bale, ale brankár Riesgo úspešne kryje tento prízemný pokus, veľmi dôležitý zákrok domáceho gólmana.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Marc Cucurella (SD Eibar).
     
    32
    Domáci to v prvom polčase skúšajú hlavne cez centrované lopty až do pokutového územia. Inak tomu nebolo aj teraz, ale obrana súpera bola pozorná.
     
    31
    Vyzerá to teda, že Real bude musieť do druhého polčasu popracovať na novej taktike, ako vylepšiť hru na súperovej polovici. Ofenzíva zatiaľ nieje v tomto zápase nijak silnou stránkou hosťujúceho výberu.
     
    30
    Polhodina z tohto stretnutia už uplynula, domáci Eibar stále vyhráva o jeden presný zásah a toto vedenie zatiaľ nebolo nijak výrazne ohrozené.
     
    28
    Na druhej strane sa o podobnú akciu pokúsil aj domáci výber, ale ani on sa až do zakončenia nedostal. Momentálne prebieha boj o loptu v okolí stredového kruhu.
     
    27
    Tento útočný výpad potiahol Marcelo, následne našiel svojou prihrávkou nabiehajúceho Benzemu, ktorému však lopta odskočila a tak sa do žiadneho zakončenia nedostal.
     
    26
    Ani tento útok hosťujúceho výberu neznamenal úspech. Real prakticky dnes ešte Eibar nijak výrazne neohrozil, ale do konca stretnutia bude mať na to ešte dostatok času.
     
    25
    Predsa len sa domáci pokúsili o rýchly útočný výpad, ktorý však nič zaujímavého neponúkol. Loptu tak späť na svoje kopačky získava Real Madrid, ktorý má však problémy presadiť sa v útoku.
     
    24
    Nepresná prihrávka teraz ukončila menší nápor hosťujúceho celku, k lopte sa tak dostáva domáci výber. Eibar sa nemá kam ponáhľať, snaží sa s loptou hrať čo najdlhšie na svojich kopačkách.
     
    23
    Tempo zápasu začína mierne opadať, pretože častejšie sú pri lopte hostia, ale nedarí sa im prejsť cez pozornú defenzívu súpera. Uvidíme, čo nám ešte ponúkne zvyšok prvého dejstva.
     
    22
    Troška nepresností teraz sledujeme na oboch stranách, čo domácemu celku určite až tak neprekáža. Eibar si aj naďalej drží svoje tesné vedenie o jeden gól, ale na tri body sa dnes bude musieť ešte poriadne nadrieť.
     
    21
    Majú to aj veľmi náročné, pretože domáci výber výborne dostupuje a napáda ich rozohrávku. Eibaru určite aj veľmi pomohol strelený gól, hrá veľmi uvoľnene.
     
    20
    Na rade je tak Real Madrid, ktorý sa určite bude snažiť vyrovnať minimálne do konca prvého polčasu. Hostia teda zatiaľ úlohu favorita nenaplňujú.
     
    19
    Vzhľadom na priebeh stretnutia môžme toto vedenie domácich označiť ako za zaslúžené. Eibar bol aktívnejší a hlavne nebezpečný smerom dopredu a dostáva sa tak v týchto chvíľach na koňa.
     
    18
    SD Eibar dáva gól!
    Gól napokon platí a domáci sa môžu teda znova radovať! Domáci ubránili rohový kop a vyrazili už do spomínaného rýchleho brejku, pred bránu hostí prišiel parádny prízemný center, ktorý Courtois nedokázal udržať a úspešnou dorážkou sa potom prezentoval GONZALO ESCALANTE – 1:0!
    Gonzalo Escalante (EIB) - 1:0
     
    17
    Boli sme svedkami úvodného presného zásahu v tomto stretnutí, veľká radosť panuje na domácej strane. Hlavný rozhodca Martínez sa však ešte musí poradiť s videom!
     
    16
    Real zahrával svoj prvý rohový kop v tomto zápase, ktorý domáci dokázali ubrániť a teraz navyše vyrážajú do rýchleho brejku. Opäť sa hra prelieva z jednej strany na druhú.
     
    15
    Domáci následne zahrávali priamy kop, centrovaná lopta sa dostala na hlavu Jordána, ale jeho pokus nebol nijak nebezpečný. Uvidíme, čo teraz v útoku vymyslia hostia.
     
    14
    Pokus o rýchly útočný výpad na druhej strane, ale Benzeme sa ocitol len v ďalšom ofsajde. Lopta späť na kopačky domáceho celku.
     
    13
    Eibar sa snažil dostať svojho dnešného súpera pod tlak, ale hostia si dali veľký pozor na ich presné prihrávky a napokon dostávajú loptu do bezpečia. Domáci ešte môžu pokračovať vo svojej kombinácii.
     
    12
    Pomaly to začína pekne vrieť na oboch stranách, sledujeme jeden útočný výpad za druhým. Vyzerá to tak na zaujímavé stretnutie, ale radšej nechceme nič zakríknuť.
    11. Karim Benzema (REA)
     
    11
    Real Madrid sa však ubránil úspešne a sledovali sme rýchly útočný výpad tohto celku! Asensio parádne potiahol loptu až do pokutového územia súpera, presnou prihrávkou našiel Benzemu, ktorý spravil výbornú kľučku, ale na bránkovej čiare zachránil domácich jeden z obrancov!
     
    10
    V úvode stretnutia mal veľkú šancu na otvárací zásah Kike García. Tento domáci futbalista bol aj teraz veľmi aktívny a vybojoval pre svoj celok rohový kop.
     
    9
    Bol tu ďalší rýchly útočný výpad v podaní hosťujúceho celku, ale Benzema sa v rozhodujúcej chvíli ocitol v postavení mimo hru. Riesgo už stihol rozohrať loptu na svojich spoluhráčov.
     
    8
    Následne sa snažil individuálne presadiť Bale, ale nepodarilo sa mu oklamať súperovu defenzívu. Eibar rozohráva loptu z vlastnej polovice a pokúša sa tak opäť o niečo nebezpečné.
     
    7
    Teraz sme však sledovali prečíslenie hosťujúceho celku, ktoré však Real Madrid nezakončil ideálne. Luka Modrić sa prezentoval iba nepresnou prihrávkou do šestnástky súpera.
     
    6
    Eibar vstúpil do tohto stretnutia veľmi nebojácne a znova sa domáci po zisku lopty pokúšajú o útočnú akciu. Hostia sa tak v úvode zápasu musia venovať hlavne defenzívnym povinnostiam.
     
    5
    Zatiaľ je to teda prekvapivý úvod stretnutia, ale hrajú sa ešte len prvé minúty. Real sa už snaží preniknúť na útočnú polovicu a takisto dostať svojho súpera do nebezpečenstva.
    4. Kike García (EIB)
     
    4
    Kike García mohol otvoriť skóre tohto stretnutia hneď v jeho úvode! Hosťujúca obrana teraz nechala domácemu zakončovateľovi dostatok priestoru, ale García poslal svoj výborný projektil len do konštrukcie brány!
     
    3
    K lopte sa už dostali hostia a skúšali niečo vymyslieť pomocou krátkych prihrávok. Napokon tu bol aj pokus o dlhú nakopnutú loptu, ktorý sa však nevydaril.
     
    2
    Eibar sa pokúsil o rýchly prechod na útočnú polovicu, ale obrana súpera bola pozorná a dostáva loptu do bezpečia. Domáci začínajú ďalší útok až od svojho brankára.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom, ktorí odohrajú toto stretnutie v červeno-modrej kombinácii, hostia majú na sebe svoje tradičné biele farby.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hlavný rozhodca tohto stretnutia Juan Martínez spoločne so svojimi asistentmi privádza oba celky na hraciu plochu. To je už teda signál, že sa prvý polčas čoskoro začne. Prajem vám teda všetkým príjemný športový zážitok!
     
    Prajem príjemné futbalové popoludnie! Po reprezentačnej prestávke si opäť prídu na svoje fanúšikovia najvyššej futbalovej súťaže v Španielsku. Budeme svedkami trinásteho kola a Estadio Municipal de Ipurua bude hostiť zaujímavé stretnutie medzi domácim Eibarom a hoťujúcim Realom Madrid. Hostia sa potupne vracajú na víťaznú vlnu a budú v tomto zápase favoritom. Zatiaľ si tak prezrite zostavy oboch celkov, o malú chvíľu začíname.
     
    Úvodné zostavy:

    SD Eibar: Riesgo – Peña, P. Oliveira, Ramis (C), Ángel Valdés – Orellana, Escalante, Jordán, Cucurella – Enrich, Kike García

    Náhradníci: Areitio – Bigas, S. Álvarez, Cardona, De Blasis, Charles, Milla

    Real Madrid CF: Courtois – Odriozola Arzallus, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Kroos, D. Ceballos – Asensio, Benzema, Bale

    Náhradníci: Casilla – Carvajal, Valverde, L. Vázquez, Isco, Vinícius Júnior, Sánchez

    Rozhodca: Juan Martínez – Diego Barbero, César Noval
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá SD Eibar a Real Madrid CF. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 13:00.

    Po reprezentačnej prestávke sa opäť vraciame do ligového kolotoča európskych súťaží. Estadio Municipal de Ipurua bude hostiť stretnutie trinásteho kolo najvyššej španielskej súťaže medzi domácim Eibarom a Realom Madrid.

    SD Eibar má na svojom konte 15 bodov a tak sa nachádza v ligovej tabuľke na trinástom mieste. Posledná forma Eibaru nie je až tak zlá, tento celok dokáže bodovať pravidelne a od vyšších pozícii v tabuľke ho delí len pár bodov.

    Real Madrid zatiaľ nemôže byť vôbec spokojný so svojím postavením. Hostia majú na svojom konte 20 bodov a patrí im až predbežná šiesta pozícia v tabuľke. Vrch je však celkom nabitý a sú tam len minimálne bodové rozdiely, preto sa Real bude snažiť bodovať na ihrisku súpera.

    Papierové prognózy stavajú do pozície favorita stretnutia hosťujúci celok. Naplní sa teda očakávaný scenár, alebo prekvapia domáci? Sledujte toto stretnutie prostredníctvom nášho prenosu!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.

    Miroslav Revaj

    Góly: 18. Escalante, 52. Enrich, 57. Kike García

    Karty:   33. Cucurella (EIB), 36. Jordán (EIB) – 44. Bale (REA)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:11. Fauly: 17:7.
    SD Eibar: Riesgo – Peña, P. Oliveira, Ramis (C), Ángel Valdés (83. S. Álvarez) – Orellana, Escalante, Jordán, Cucurella – Enrich (74. Charles), Kike García (88. De Blasis).
    Náhradníci: Areitio – Bigas, S. Álvarez, Cardona, De Blasis, Charles, Milla.

    Real Madrid: Courtois – Odriozola Arzallus (54. Carvajal), Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić (63. Isco), Kroos, D. Ceballos – Asensio, Benzema, Bale.
    Náhradníci: Casilla – Carvajal, Valverde, L. Vázquez, Isco, Vinícius Júnior, Sánchez.

    Rozhodca: Juan Martínez – Diego Barbero, César Noval