Trenčín – Poprad 2:0 (kon.) | Nitra – Miškovec 3:0 (kon.) | B. Bystrica – Lipt. Mikuláš 4:2 (kon.)
Žilina – Detva 3:4 (kon.) | Košice – Zvolen 2:7 (kon.) | Budapešť – Nové Zámky 4:3 (kon.)
koniec
HC Košice
2:7 (1:3, 1:3, 0:1)
HKM Zvolen
Nedeľa 18.11.2018, 17:00 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 23. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:30
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Patrik Lušňák – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    59:30
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Patrik Lušňák – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    52:32
    Zvolen dal gól!
    Nulu na svojom konte si napokon neudrží ani Stanislav Škorvánek. Košičania inkasujú azda posledný klinec do pomyselnej rakvy, ktorý im tam zabil MATT PUFAHL. Asistencia: Michael Vandas.
     
    49:20
    Absolútne zúfalstvo Marcela Haščáka v tomto zápase pokračuje. Košický útočník dostal dobrý puk na ľavú stranu, kde to skúšal proti Tomekovi osamotený. Ani jeden z jeho azda troch či štyroch pukov sa napokon do siete nedostal.
     
    46:40
    Na opačnej strane sa do dvoch šancí dostal Evan Brophey. Tomek najskôr prehrabol svojou lapačkou naprázdno, napokon ale puk do jeho bránky nesmeroval. Následne už musel pokus kanadského útočníka Tomek zastaviť.
     
    36:59
    Zmena v bránke domácich. Vladislav Habal v dnešnom zápase končí, miesto medzi tromi žrďami zaujme Stanislav Škorvánek.
     
    36:59
    Zvolen dal gól!
    A neubránili sa. Nuž, keď sme niekoľko týždňov dozadu vraveli o zahanbujúcej porážke Košíc, ktoré inkasovali v Steel Aréne po prvýkrát osem gólov, je dosť možné, že sa bude podobný scenár opakovať aj dnes. Gôl hostí s poradovým číslom šesť pridal RASTISLAV ŠPIRKO. Asistencie: Davis Vandane, Lukáš Handlovský.
     
    36:04
    Zvolen dal gól!
    To už neplatí. Len ťažko teraz možno Habalovi niečo vyčítať, košický gólman bol na roztrhanie. Časť košickej bránky však ostala odkrytá, čo využil na piaty gól svojho celku MILAN KYTNÁR. Asistencie: Adam Drgoň, Peter Zuzin.
     
    34:52
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Eduard Šedivý – 2 min., sekanie).
     
    34:52
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Eduard Šedivý – 2 min., hákovanie).
     
    26:42
    Marcel Haščák teraz dokázal spáliť nemožné, keď po ideálnej prihrávke poslal spred bránkoviska puk len do pripraveného Tomáša Tomeka.
     
    25:02
    Zvolen dal gól!
    Dlho sa Košice netešili. V obrane teraz nechali obrovskú dieru, ktorá znamenala samostatný únik PETRA ZUZINA. Ten si puk potiahol na forhend a pomedzi Habalove betóny ho poslal až do siete. Asistencia: Michal Chovan.
     
    24:28
    Košice dali gól!
    Už to ale domácim vyšlo. Od modrej čiary priletel puk, ktorý nemal Tomek vôbec pod kontrolou. Všetko to na druhý gól Oceliarov využil EVAN BROPHEY. Asistencie: Marcel Haščák, Ladislav Nagy.
     
    22:01
    Zvolenčania založili nenápadnú, no vôbec nie márnu útočnú akciu. Po niekoľkých krátkych prihrávkach sa k nenápadnému zakončeniu dostal Chovan, ktorého puk musel Habal pri žrdi podržať vo svojej lapačke.
     
    19:50
    Ešte pred prestávkou prišla obrovská šanca Dávida Šoltésa. Ten si položil Tomeka a skúsil to strelou z otočky, gólman Rytierov si však na svoje konto pripísal famózny zákrok.
     
    18:55
    Zvolen dal gól!
    V závere úvodnej časti sa Zvolen dostáva do už zaujímavejšieho, dvojgólového vedenia. Opäť sa hokejisti v bielom presunuli pred Habalom, kde toho veľa vymyslieť nemuseli a predsa skórovali. Podarilo sa to PETROVI ŠIŠOVSKÉMU. Asistencie: Patrik Lušňák, Petr Obdržálek.
     
    13:11
    Zvolen dal gól!
    Rytieri predviedli, ako sa to má robiť. Vo vlastnom oslabení sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, posunuli si puk a zvolenský kapitán RASTISLAV ŠPIRKO už bez väčších problémov skóroval. Asistencia: Petr Obdržálek.
     
    12:14
    Brophey si po peknej sťahovačke hodil puk medzi nohy a na milimetrovom priestore skúsil zakončiť. Tomeka to neprekvapilo, zvolenský gólman predviedol parádny zákrok.
     
    11:25
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Lukáš Handlovský – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    09:16
    Spilarovo zakončenie z medzikružia, puk prelerel ponad hornú žrď až k zadnému mantinelu. Zvolen sa teraz zahrával s ohňom, čo sa mohlo jeho hráčom poriadne vypomstiť.
     
    08:30
    Stav sa mohol meniť opäť. Jednoduché nahodenie od modrej totiž Tomek len vyrážal, čo mohol pred bránkou využiť Šoltés. Ten však, našťastie pre Zvolen, nemal dostatok priestoru na zakončenie.
     
    06:58
    Zvolen dal gól!
    Handlovský si pred Tomekom poradil s dvojicou napádajúcich Košičanov a po pravej strane hru presunul na opačný koniec. Tam ešte Zvolen zakombinoval, aby napokon na 1:1 vyrovnal MICHAEL VANDAS. Asistencie: Lukáš Handlovský, Rastislav Špirko.
     
    05:24
    Košice dali gól!
    Je tu pomerne rýchly gól Oceliarov. Tí teraz prepadli cez Zvolenskú defenzívu v trojici. Tomek možno ešte čakal prihrávku pred bránku, GABRIEL SPILAR ale volil zakončenie švihom a urobil dobre. Asistencia: Jere Pulli.
     
    03:01
    Nemenej zaujímavá pozícia sa naskytla aj Spilarovi. Puk sa k nemu odrazil, čo využil domáci útočník na okamžitú strelu. Tomek sa však veľmi rýchlo presunul a svoj celok výrazne podržal.
     
    02:14
    A bola tu prvá veľká šanca. Od modrej letel zaujímavý puk, ktorý sa ešte pred bránkou snažil tečovať Nagy. Tomek mal šťastie, toto zakončenie napokon minulo priestor troch žrdí.
     
    01:30
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Patrik Lušňák – 2 min., podrazenie).

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 6. Spilar (Pulli), 25. Brophey (Haščák, Nagy) – 7. Vandas (Handlovský, Špirko), 14. Špirko (Obdržálek), 19. Šišovský (Lušňák, Obdržálek), 26. Zuzin (Chovan), 37. Kytnár (Drgoň, Zuzin), 37. Špirko (Vandane, Handlovský), 53. Pufahl (Vandas)


    HC Košice: Habal (37. Škorvánek) – McDowell, Dudáš (A), Čížek, Šedivý, Koch, Pulli, Lenďák – Haščák, Brophey, Nagy (C) – Netík, Suja, Kafka – Spilar (A), Ignatuškin, Šoltés – Žitný, Galamboš, Klíma – Krajňák
    HKM Zvolen: Tomek (Skapski) – Vandane, Pufahl, Růžička, Zeleňák, Drgoň, Ulrych, Pöyhönen – Vandas, Špirko (A), Handlovský – Šišovský, Lušňák, Obdržálek – Zuzin, Kytnár (A), Chovan (C) – Marcinek, Holovič, Petráš

    Rozhodca: Snášel (SVK), Juhász (HUN) – Smrek (SVK), Kis-Király (HUN)