Trenčín – Poprad 2:0 (kon.) | Nitra – Miškovec 3:0 (kon.) | B. Bystrica – Lipt. Mikuláš 4:2 (kon.)
Žilina – Detva 3:4 (kon.) | Košice – Zvolen 2:7 (kon.) | Budapešť – Nové Zámky 4:3 (kon.)
koniec
HC Košice
2:7 (1:3, 1:3, 0:1)
HKM Zvolen
Nedeľa 18.11.2018, 17:00 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 23. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví priatelia, v poradí 23. kolo Tipsport ligy v sezóne 2018/2019 je tu a spolu so sebou prináša aj svoj šláger. Na ľade košickej Steel Arény si sily zmerajú HC Košice a HKM Zvolen.

    HC Košice neprežíval pred reprezentačnou prestávkou práve vydarené obdobie. Oceliari v tom čase prehrali tri zápasy v rade, a tak sa im začala líderská pozícia poriadne vzďaľovať. A čo viac, Košičania utrpeli aj zahanbujúcu prehru s Budapešťou v pomere 4:8. Toľko inkasovaných gólov v košickej sieti si Steel Aréna do 2. novembra nepamätala.

    Zdá sa však, že Oceliarom padla prestávka vhod. Okrem toho, že počas nej na prestupovom trhu ulovili skúseného ruského útočníka Igora Ignatuškina, dokázali aj zastaviť sériu nepriaznivých výsledkov. Naopak, v ostatných štyroch zápasoch neprišli ani o bod, inkasovali len tri góly a sami ich nastrieľali 20. Aj preto patrí Košiciam priebežné druhé miesto v tabuľke, a to so štvorbodovou stratou práve na vedúci Zvolen.

    Posledné tri zápasy Košíc:
    MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC Košice 1:7
    HK Orange 20 – HC Košice0:4
    HC Košice – MsHK Žilina 3:1

    HKM Zvolen môže byť so svojimi doterajšími tohtosezónnymi výkonmi spokojný. Napokon, Bryndziari vyhrali z 24 zápasov až 19, z toho 16-krát sa tešili už po 60 minútach. Stratili tak len 13 bodov, čo nie je rozhodne zlá vizitka. Aj tento fakt vyniesol celok s najproduktívnejším útokom v súťaži na prvú priečku tipsportligovej tabuľky, ktorá zatiaľ hokejistom zo stredného Slovenska bez akýchkoľvek debát právom patrí.

    Navyše, Rytierom zo Zvolena nepoškodila ani reprezentačná prestávka. Ťahajú tak sériu piatich výhier v rade, pričom zdolali aj rivalom z Trenčína či Nitry. V ich neprospech môže hrať azda len fakt, že v prvom vzájomnom zápase na ľade Steel Arény ťahali za kratší koniec a jednoduché to nebudú mať rozhodne ani tentokrát. Samozrejme, toto nemusí hrať v nedeľňajšom zápase žiadnu rolu.

    Posledné tri zápasy Zvolena:
    MsHK Žilina – HKM Zvolen 1:5
    HKM Zvolen – HK Nitra 6:4
    MAC Budapešť – HKM Zvolen 2:3 pp
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Škorvánek) – McDowell, Dudáš (A), Čížek, Šedivý, Koch, Pulli, Lenďák – Haščák, Brophey, Nagy (C) – Netík, Suja, Kafka – Spilar (A), Ignatuškin, Šoltés – Žitný, Galamboš, Klíma – Krajňák

    HKM Zvolen: Tomek (Skapski) – Vandane, Pufahl, Růžička, Zeleňák, Drgoň, Ulrych, Pöyhönen – Vandas, Špirko (A), Handlovský – Šišovský, Lušňák, Obdržálek – Zuzin, Kytnár (A), Chovan (C) – Marcinek, Holovič, Petráš

    Rozhodca: Snášel (SVK), Juhász (HUN) – Smrek (SVK), Kis-Király (HUN).
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:17
    Úvodné buly bolo vhodené, šláger 23. kola medzi Košicami a Zvolenom sa začal. Ako prví sa k puku dostali hokejisti spod Pustého hradu, ktorí sa tak pokúsia čo najrýchlejšie dostať pred bránku skúseného gólmana Vladislava Habala.
     
    00:50
    Center elitnej zvolenskej formácie Špirko teraz v obrannom pásme našiel svojich spoluhráčov, tí sa však cez dobre rozostavených Košičanov nedostali. Úvodnú minútu zdobí dobrá defenzívna činnosť domácich.
     
    01:30
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Patrik Lušňák – 2 min., podrazenie).
     
    01:56
    Zvolen vyhral buly a Růžička tak puk bez väčších problémov poslal cez všetky čiary. Rytieri tak získali niekoľko cenných sekúnd, už ale Oceliari smerujú pred Tomeka.
     
    02:14
    A bola tu prvá veľká šanca. Od modrej letel zaujímavý puk, ktorý sa ešte pred bránkou snažil tečovať Nagy. Tomek mal šťastie, toto zakončenie napokon minulo priestor troch žrdí.
     
    03:01
    Nemenej zaujímavá pozícia sa naskytla aj Spilarovi. Puk sa k nemu odrazil, čo využil domáci útočník na okamžitú strelu. Tomek sa však veľmi rýchlo presunul a svoj celok výrazne podržal.
     
    03:42
    Hostia hrajú medzičasom už s piatimi korčuliarmi.
     
    04:16
    Dlho sa Handlovský nevedel zbaviť dobiedzajúceho Bropheyho, napokon však predsa len poslal dobrý puk smerom dopredu. Každopádne, jeho spoluhráči potrebovali striedať, a tak toho veľa nevymysleli.
     
    04:20
    Píska sa zakázané uvoľnenie Zvolena.
     
    05:16
    Špirko sa nemal kam ponáhľať, za Tomekom čakal pomerne dlho. Napokon to Zvolenčania skúsili stredom poľa, puk im ale ušiel až k mantinelu. Tam ho už domáci zachytili.
     
    05:24
    Košice dali gól!
    Je tu pomerne rýchly gól Oceliarov. Tí teraz prepadli cez Zvolenskú defenzívu v trojici. Tomek možno ešte čakal prihrávku pred bránku, GABRIEL SPILAR ale volil zakončenie švihom a urobil dobre. Asistencia: Jere Pulli.
     
    06:08
    Košičania boli teraz naštartovaní, na podobné chyby si ale budú musieť dávať väčší pozor. Po nepochopiteľnom zakázanom uvoľnení sa hra presťahuje pred Vladislava Habala.
     
    06:26
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    06:58
    Zvolen dal gól!
    Handlovský si pred Tomekom poradil s dvojicou napádajúcich Košičanov a po pravej strane hru presunul na opačný koniec. Tam ešte Zvolen zakombinoval, aby napokon na 1:1 vyrovnal MICHAEL VANDAS. Asistencie: Lukáš Handlovský, Rastislav Špirko.
     
    07:40
    Sujovi letel smerom dopredu zaujímavý kolmý puk, na spracovanie bol však priťažký. Zvolenská defenzíva si tak s týmto pokusom o vysunutie dokázala poradiť.
     
    08:30
    Stav sa mohol meniť opäť. Jednoduché nahodenie od modrej totiž Tomek len vyrážal, čo mohol pred bránkou využiť Šoltés. Ten však, našťastie pre Zvolen, nemal dostatok priestoru na zakončenie.
     
    09:16
    Spilarovo zakončenie z medzikružia, puk prelerel ponad hornú žrď až k zadnému mantinelu. Zvolen sa teraz zahrával s ohňom, čo sa mohlo jeho hráčom poriadne vypomstiť.
     
    10:40
    Vandane zastavil košickú útočnú akciu a, naopak, naštartoval protiútok svojho celku. Na jeho konci bol istý zákrok Habala, vhadzovať sa tak bude po pravici košického brankára.
     
    11:25
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Lukáš Handlovský – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    12:14
    Brophey si po peknej sťahovačke hodil puk medzi nohy a na milimetrovom priestore skúsil zakončiť. Tomeka to neprekvapilo, zvolenský gólman predviedol parádny zákrok.
     
    12:40
    Zvolen sa oslobodil, puk teraz postupne pretína všetky čiary.
     
    13:11
    Zvolen dal gól!
    Rytieri predviedli, ako sa to má robiť. Vo vlastnom oslabení sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, posunuli si puk a zvolenský kapitán RASTISLAV ŠPIRKO už bez väčších problémov skóroval. Asistencia: Petr Obdržálek.
     
    13:40
    Medzičasom pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    14:26
    Pöyhönen to nemyslel prihrávkou priamo na útočnú modrú vôbec zle, každopádne, jeden zo Zvolenčanov tam už nedostal priestor na pohyb, a tak z toho útočné snaženie nebolo.
     
    15:10
    Hra sa teraz odvíjala v strednom pásme a mierne tak stratila na svojom tempe. Košičania využili rýchlu rotáciu svojich hráčov, striedať bude chcieť aj Zvolen.
     
    15:50
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    16:39
    Prihrávka Petra Ulrycha bola ešte predĺžená na zadný mantinel, v tomto priestore však dominovali domáci korčuliari. Zvolenská útočná akcia tak bola razom na svojom konci.
     
    17:30
    Nagy mal za bránkou dvoch súperov, s tým si poradiť nedokázal. Odzbrojiť sa mu ho napokon podarilo Vandanovi, ktorý už prihráva smerom dopredu.
     
    18:03
    Dlhší čas sa neprerušovalo, celky musia striedať počas hry.
     
    18:40
    Zaujímavý pokus od modrej videl Tomek až na poslednú chvíľu, aj napriek tomu dokázal puk pravým betónom s prehľadom odkopnúť k mantinelu.
     
    18:55
    Zvolen dal gól!
    V závere úvodnej časti sa Zvolen dostáva do už zaujímavejšieho, dvojgólového vedenia. Opäť sa hokejisti v bielom presunuli pred Habalom, kde toho veľa vymyslieť nemuseli a predsa skórovali. Podarilo sa to PETROVI ŠIŠOVSKÉMU. Asistencie: Patrik Lušňák, Petr Obdržálek.
     
    19:17
    Prebieha záverečná minúta prvej tretiny.
     
    19:50
    Ešte pred prestávkou prišla obrovská šanca Dávida Šoltésa. Ten si položil Tomeka a skúsil to strelou z otočky, gólman Rytierov si však na svoje konto pripísal famózny zákrok.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina zápasu medzi Košicami a Zvolenom. Tá priniesla podľa očakávaní viacero zaujímavých momentov, po 20 minútach hry sa do šatní odíde za priebežného stavu 1:3.

    Pomer striel po 1. tretine: 8:13

    Druhá tretina sa začne približne o 17:54.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    Hlavný arbiter odštartoval prostrednú časť zápasu tradičným vhadzovaním puku v stredovom kruhu. Diváci v Steel Aréne sú už zvedaví, ktorý z celkov bude v druhej tretine útočiť ako prvý.
     
    21:30
    Úvodná minúta druhej tretiny bola pomerne hluchá. Aktívnejší boli počas nej Oceliari, ktorí teraz potrebujú kombinovať. Zatiaľ toho ale proti dobre rozostaveným Zvolenčanom veľa nevymysleli.
     
    22:01
    Zvolenčania založili nenápadnú, no vôbec nie márnu útočnú akciu. Po niekoľkých krátkych prihrávkach sa k nenápadnému zakončeniu dostal Chovan, ktorého puk musel Habal pri žrdi podržať vo svojej lapačke.
     
    23:20
    Spilar sa snažil na pravej strane nabrať rýchlosť, bol však výborne tienený. Rozhoral tak len smerom k mantinelu, kde jeho spoluhráči síce puk dokorčuľovali, Tomeka ale výraznejšie neohrozili.
     
    23:44
    Habal teraz rozohral pred Vandasom svojou hokejkou. K puku sa potom dostal Dudáš, žiadna veľkolepá košická akcia sa ale nekonala.
     
    24:28
    Košice dali gól!
    Už to ale domácim vyšlo. Od modrej čiary priletel puk, ktorý nemal Tomek vôbec pod kontrolou. Všetko to na druhý gól Oceliarov využil EVAN BROPHEY. Asistencie: Marcel Haščák, Ladislav Nagy.
     
    25:02
    Zvolen dal gól!
    Dlho sa Košice netešili. V obrane teraz nechali obrovskú dieru, ktorá znamenala samostatný únik PETRA ZUZINA. Ten si puk potiahol na forhend a pomedzi Habalove betóny ho poslal až do siete. Asistencia: Michal Chovan.
     
    26:42
    Marcel Haščák teraz dokázal spáliť nemožné, keď po ideálnej prihrávke poslal spred bránkoviska puk len do pripraveného Tomáša Tomeka.
     
    27:44
    Košičania sa pred bránkou súpera prezentujú zvýšenou aktivitou, to ale na zvolenskú defenzívu nestačí. Rytieri dnes prišli do Steel Arény vyhrať, čo zatiaľ jednoznačne demonštrujú.
     
    28:57
    Matt Pufahl si nebol istý odrazom puku, preto trochu zmätene pribrzdil. Napokon však hralo všetko v prospech obrancu prvej zvolenskej formácie.
     
    29:50
    Hra sa niekoľkokrát presunula zo strany na stranu, nepriniesla žiadne zakončenia. Tento fakt vyhovuje neporovnateľne viac hostiam, ktorí vedú v polovici zápasu o dva góly.
     
    30:37
    Dudáš sa snažil krížnou prihrávkou vysunúť Netíka, absolútne mu to ale nevyšlo. Košičania sa dopustili zakázaného uvoľnenia, a tak sa bude vhadzovať po ľavici Vladislava Habala.
     
    31:58
    Čížek bol dobre postavený pred bránkou, puk tak získal pre svojich spoluhráčov. Ešte predtým tam prišlo k obojstrannému prestriedaniu.
     
    32:43
    Zakázané uvoľnenie Košíc.
     
    33:07
    Ignatuškin pristúpil pri mantineli k súperovi, ktorý následne smeroval, spolu s najnovšou košickou akvizíciou, k ľadu. Všetko sa udialo v súlade s pravidlami, vylučovať sa nemusí.
     
    34:40
    Špirko v rýchlostnom súboji na Čížeka nestačil, napriek tomu sa ale Zvolen zmocnil puku. Bola z toho ďalšia útočná akcia, po ktorej budú hrať hostia prvú presilovú hru v zápase.
     
    34:52
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Eduard Šedivý – 2 min., hákovanie).
     
    34:52
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Eduard Šedivý – 2 min., sekanie).
     
    35:40
    Zvolen má k dispozícii dlhú presilovú hru o jedného muža. Zatiaľ vyslal niekoľko nepríjemných zakončení, do siete sa však puk nedostal.
     
    36:04
    Zvolen dal gól!
    To už neplatí. Len ťažko teraz možno Habalovi niečo vyčítať, košický gólman bol na roztrhanie. Časť košickej bránky však ostala odkrytá, čo využil na piaty gól svojho celku MILAN KYTNÁR. Asistencie: Adam Drgoň, Peter Zuzin.
     
    36:40
    Pochopiteľne, zvolenská presilovka pokračuje. Košičania sa musia naďalej brániť.
     
    36:59
    Zvolen dal gól!
    A neubránili sa. Nuž, keď sme niekoľko týždňov dozadu vraveli o zahanbujúcej porážke Košíc, ktoré inkasovali v Steel Aréne po prvýkrát osem gólov, je dosť možné, že sa bude podobný scenár opakovať aj dnes. Gôl hostí s poradovým číslom šesť pridal RASTISLAV ŠPIRKO. Asistencie: Davis Vandane, Lukáš Handlovský.
     
    36:59
    Zmena v bránke domácich. Vladislav Habal v dnešnom zápase končí, miesto medzi tromi žrďami zaujme Stanislav Škorvánek.
     
    38:20
    Je tu záverečných 100 sekúnd druhej tretiny.
     
    39:05
    Zvolen je aj naďalej aktívnejší a diktuje tempo zápasu. Oceliari teraz zblokovali niekoľko zakončení svojho súpera.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Siréna v Steel Aréne nám ohlásila záver prostrednej časti riadnej hracej doby, druhá tretina sa skončila. Hokejisti korčuľujú po 40 minútach zápasu do šatní za stavu 2:6.

    Pomer striel po 2. tretine: 25:24

    Tretia tretina sa začne približne o 18:48.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:26
    Začala sa tretia tretina. Vzhľadom na doterajší vývoj zápasu by bolo naivné očakávať vyrovnanie zo strany Oceliarov, a tak nás skôr bude zaujímať konečná podoba výsledku.
     
    41:10
    Petr Ulrych s pukom skúsene zacúval za Tomekovu svätyňu a počkal tam na prestriedanie svojich spoluhráčov. Takéto momenty bude Zvolen vyhľadávať čoraz častejšie.
     
    42:48
    Davis Vandane založil útočnú akciu svojho celku. Tá sa skončila strelou z ľavej strany, ktorú dokízal Škorvánek bez akýchkoľvek problémov poslať do bezpečnej zóny.
     
    43:58
    Tretia tretina je zatiaľ zo všetkých častí najstatickejšia. Puky sú Zvolenčanmi pomerne často posielané z centrálnej časti klziska k Škorvánkovi, pričom zvyčajne nasleduje rýchla rotácia na ľadovej ploche.
     
    44:17
    Sujov pokus o priťuknutie medzi kruhy sa postretol s neúspechom. Na podobné šibalstvá si dnes dáva Zvolen veľký pozor a súpera tak do šancí nepúšťa.
     
    45:50
    Zvolenčania kombinujú pred Škorvánkom. Skúšajú si tam rôzne situácie, hostia sa za tohto stavu rozhodne nemajú kam ponáhľať.
     
    46:40
    Na opačnej strane sa do dvoch šancí dostal Evan Brophey. Tomek najskôr prehrabol svojou lapačkou naprázdno, napokon ale puk do jeho bránky nesmeroval. Následne už musel pokus kanadského útočníka Tomek zastaviť.
     
    47:49
    Netík založil útočnú akciu Košíc, následne ale po osobnom súboji za bránkou padol. V tomto prípade to tak bolo bez streleckého pokusu, hoci ho Oceliari potrebujú ako soľ.
     
    48:40
    Sekundy plynú pomerne rýchlo, o malý moment nám začne ubúdať zo záverečnej desaťminútovky riadnej hracej doby. S každou ďalšou sekundou sa zdá čoraz viac, že Zvolen má zápas jasne pod kontrolou.
     
    49:20
    Absolútne zúfalstvo Marcela Haščáka v tomto zápase pokračuje. Košický útočník dostal dobrý puk na ľavú stranu, kde to skúšal proti Tomekovi osamotený. Ani jeden z jeho azda troch či štyroch pukov sa napokon do siete nedostal.
     
    51:16
    Pokus o kolmicu síce Zvolenu nevyšiel, príliš to ale jeho hráčov ale mrzieť nemuselo. Následne totiž zastavili útočné snaženie domáceho celku, a to bez zakončenia.
     
    51:19
    Píska sa zakázané uvoľnenie Rytierov. Hra sa teraz zbytočne naťahuje.
     
    52:20
    Zakončenie z pravej strany. Tomek mal všetko pod kontrolou a puk bez problémov betónom vyrazil späť do hry. K puku sa už následne dostal Zvolen.
     
    52:32
    Zvolen dal gól!
    Nulu na svojom konte si napokon neudrží ani Stanislav Škorvánek. Košičania inkasujú azda posledný klinec do pomyselnej rakvy, ktorý im tam zabil MATT PUFAHL. Asistencia: Michael Vandas.
     
    53:43
    Košičania sa ešte márne snažia s výsledkom niečo urobiť. Rytieri kontrolujú puk za vlastnou bránkou, kde sa snažia nazbierať čo najviac sekúnd.
     
    54:30
    Petr Ulrych to skúšal kolmicou na útočnú čiaru, našiel ale len korčule svojho spoluhráča. Od nich sa puk odrazil ku Škorvánkovi, kde ho do svojej moci získali Košičania.
     
    55:50
    Spilarov pas na modrú priniesol ranu príklepom. Ani tento puk ale napokon k Tomekovi neprenikol, zvolenská defenzíva ho totiž včas zastavila.
     
    56:22
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    57:30
    Zápas sa už len dohráva. Zvolen by nepochybne rád vyrovnal počet maximálne inkasovaných gólov Košíc v Steel Aréne – osem, no domáci sú proti.
     
    58:20
    Záverečné dve minúty tretej tretiny.
     
    59:30
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Patrik Lušňák – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    59:30
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Patrik Lušňák – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa dnešný šláger 23. kola Tipsport ligy, v rámci ktorého si sily merali HC Košice a HKM Zvolen. Zo zápasu napokon odchádzajú spokojnejší hostia, ktorí si po výhre v pomere 7:2 upevnili svoju líderskú pozíciu.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 32:32

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok víkendu. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:18:19)

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 6. Spilar (Pulli), 25. Brophey (Haščák, Nagy) – 7. Vandas (Handlovský, Špirko), 14. Špirko (Obdržálek), 19. Šišovský (Lušňák, Obdržálek), 26. Zuzin (Chovan), 37. Kytnár (Drgoň, Zuzin), 37. Špirko (Vandane, Handlovský), 53. Pufahl (Vandas)


    HC Košice: Habal (37. Škorvánek) – McDowell, Dudáš (A), Čížek, Šedivý, Koch, Pulli, Lenďák – Haščák, Brophey, Nagy (C) – Netík, Suja, Kafka – Spilar (A), Ignatuškin, Šoltés – Žitný, Galamboš, Klíma – Krajňák
    HKM Zvolen: Tomek (Skapski) – Vandane, Pufahl, Růžička, Zeleňák, Drgoň, Ulrych, Pöyhönen – Vandas, Špirko (A), Handlovský – Šišovský, Lušňák, Obdržálek – Zuzin, Kytnár (A), Chovan (C) – Marcinek, Holovič, Petráš

    Rozhodca: Snášel (SVK), Juhász (HUN) – Smrek (SVK), Kis-Király (HUN)