Trenčín – Poprad 2:0 (kon.) | Nitra – Miškovec 3:0 (kon.) | B. Bystrica – Lipt. Mikuláš 4:2 (kon.)
Žilina – Detva 3:4 (kon.) | Košice – Zvolen 2:7 (kon.) | Budapešť – Nové Zámky 4:3 (kon.)
koniec
HC Košice
2:7 (1:3, 1:3, 0:1)
HKM Zvolen
Nedeľa 18.11.2018, 17:00 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 23. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončil sa dnešný šláger 23. kola Tipsport ligy, v rámci ktorého si sily merali HC Košice a HKM Zvolen. Zo zápasu napokon odchádzajú spokojnejší hostia, ktorí si po výhre v pomere 7:2 upevnili svoju líderskú pozíciu.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 32:32

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok víkendu. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:18:19)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Patrik Lušňák – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    59:30
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Patrik Lušňák – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    58:20
    Záverečné dve minúty tretej tretiny.
     
    57:30
    Zápas sa už len dohráva. Zvolen by nepochybne rád vyrovnal počet maximálne inkasovaných gólov Košíc v Steel Aréne – osem, no domáci sú proti.
     
    56:22
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    55:50
    Spilarov pas na modrú priniesol ranu príklepom. Ani tento puk ale napokon k Tomekovi neprenikol, zvolenská defenzíva ho totiž včas zastavila.
     
    54:30
    Petr Ulrych to skúšal kolmicou na útočnú čiaru, našiel ale len korčule svojho spoluhráča. Od nich sa puk odrazil ku Škorvánkovi, kde ho do svojej moci získali Košičania.
     
    53:43
    Košičania sa ešte márne snažia s výsledkom niečo urobiť. Rytieri kontrolujú puk za vlastnou bránkou, kde sa snažia nazbierať čo najviac sekúnd.
     
    52:32
    Zvolen dal gól!
    Nulu na svojom konte si napokon neudrží ani Stanislav Škorvánek. Košičania inkasujú azda posledný klinec do pomyselnej rakvy, ktorý im tam zabil MATT PUFAHL. Asistencia: Michael Vandas.
     
    52:20
    Zakončenie z pravej strany. Tomek mal všetko pod kontrolou a puk bez problémov betónom vyrazil späť do hry. K puku sa už následne dostal Zvolen.
     
    51:19
    Píska sa zakázané uvoľnenie Rytierov. Hra sa teraz zbytočne naťahuje.
     
    51:16
    Pokus o kolmicu síce Zvolenu nevyšiel, príliš to ale jeho hráčov ale mrzieť nemuselo. Následne totiž zastavili útočné snaženie domáceho celku, a to bez zakončenia.
     
    49:20
    Absolútne zúfalstvo Marcela Haščáka v tomto zápase pokračuje. Košický útočník dostal dobrý puk na ľavú stranu, kde to skúšal proti Tomekovi osamotený. Ani jeden z jeho azda troch či štyroch pukov sa napokon do siete nedostal.
     
    48:40
    Sekundy plynú pomerne rýchlo, o malý moment nám začne ubúdať zo záverečnej desaťminútovky riadnej hracej doby. S každou ďalšou sekundou sa zdá čoraz viac, že Zvolen má zápas jasne pod kontrolou.
     
    47:49
    Netík založil útočnú akciu Košíc, následne ale po osobnom súboji za bránkou padol. V tomto prípade to tak bolo bez streleckého pokusu, hoci ho Oceliari potrebujú ako soľ.
     
    46:40
    Na opačnej strane sa do dvoch šancí dostal Evan Brophey. Tomek najskôr prehrabol svojou lapačkou naprázdno, napokon ale puk do jeho bránky nesmeroval. Následne už musel pokus kanadského útočníka Tomek zastaviť.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 6. Spilar (Pulli), 25. Brophey (Haščák, Nagy) – 7. Vandas (Handlovský, Špirko), 14. Špirko (Obdržálek), 19. Šišovský (Lušňák, Obdržálek), 26. Zuzin (Chovan), 37. Kytnár (Drgoň, Zuzin), 37. Špirko (Vandane, Handlovský), 53. Pufahl (Vandas)


    HC Košice: Habal (37. Škorvánek) – McDowell, Dudáš (A), Čížek, Šedivý, Koch, Pulli, Lenďák – Haščák, Brophey, Nagy (C) – Netík, Suja, Kafka – Spilar (A), Ignatuškin, Šoltés – Žitný, Galamboš, Klíma – Krajňák
    HKM Zvolen: Tomek (Skapski) – Vandane, Pufahl, Růžička, Zeleňák, Drgoň, Ulrych, Pöyhönen – Vandas, Špirko (A), Handlovský – Šišovský, Lušňák, Obdržálek – Zuzin, Kytnár (A), Chovan (C) – Marcinek, Holovič, Petráš

    Rozhodca: Snášel (SVK), Juhász (HUN) – Smrek (SVK), Kis-Király (HUN)