Lipany – B. Bystrica 0:0 (kon.) | Prešov – Dubnica 1:0 (kon.) | KFC Komárno – Pohronie 1:1 (kon.)
Poprad – Bardejov 5:2 (kon.) | Skalica – Petržalka 2:0 (kon.)
koniec
MFK Skalica
2:0 (1:0)
FC Petržalka
Sobota 20.10.2018, 18:00 • Mestský futbalový štadión Skalica • MONACObet liga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Počas celého stretnutia hrala predsa len lepšie Skalica, ktorá vyhráva toto stretnutie 2:0, keď sa ešte k Hašovi pridal gólovo aj Goran Matić. Hosťujúci Gašparovič mal za stavu 1:0 najväčšiu šancu Petržalky v tomto zápase, ale naložil s ňou veľmi zle. Domáci futbalisti si tak upevnili líderskú pozíciu, pred druhým Pohroním majú momentálne dvojbodový náskok.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a praje ešte pekný zvyšok večera! (19:49:26)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    Čoskoro sa naplní aj riadny hrací čas tohto stretnutia. Zrejme sa však ešte niečo málo bude nadstavovať.
     
    89
    Šebesta teraz nevyužil veľké zaváhanie hosťujúcej obrany, v pokutovom zemí poslal loptu len nad Valachovu bránu! To už mohla byť definitívna poistka.
     
    88
    Dlhé nakopnutie pred domácu bránu, ktoré si poholdne prebral do svojich rukavíc brankár Junas. Skalica sa predsa len ešte presúva na útočnú polovicu.
     
    87
    Navyše sa teraz musia hostia brániť, pri lopte je Skalica a kombinuje na útočnej polovici. Na dva góly zo strany hostí to už nevyzerá, zrejme sa bude hrať len o konečnú podobu výsledku.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Jakubek (MFK Skalica).
     
    85
    Čas plynie a domáci tri body naberajú pomaličky aj reálne kontúry. Skalica nepúšťa Petržalku k žiadnemu tlaku.
     
    84
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Haša, prichádza Milota.
     
    83
    Krásne nacvičený signál teraz predviedli domáci futbalisti pri spomínanom priamom kope, v pokutovom území sa následne ocitol vo veľkej šanci Haša, ale svoj druhý gól v tomto zápase nepridal!
     
    82
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Matić, prichádza Jakubek.
     
    81
    Rukou zahral teraz Privrel na hranici pokutového územia a tak Skalica získava priamy kop z veľmi dobrej pozície. Predtým je tu však ešte striedanie na domácej strane.
     
    80
    Striedanie v tíme FC Petržalka: z ihriska odchádza Gašparovič, prichádza Piroska.
    Striedanie v tíme FC Petržalka: z ihriska odchádza Petráš, prichádza Vician.
     
    78
    Skalica však už nechce pripustiť žiadnu drámu. Domáci držia loptu na svojich kopačkách a darí sa im kombinovať na útočnej polovici.
     
    77
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Opiela, prichádza Mášik.
     
    76
    Hosťujúci tréner má k dispozícii ešte dve striedania, aj tie by mohli pomôcť k oživeniu hry. K výmene sa momentálne schyľuje na domácej strane.
     
    75
    Čas sa začína teda krátiť a hostia prehrávajú o dva góly. Uvidíme, či z toho ešte bude nejaká tá dráma, alebo sa už len stretnutie bude dohrávať.
     
    74
    Skalica dala gól!

    Je tu druhý gól v tomto stretnutí, Skalica navyšuje svoje vedenie! Po peknom prechode na útočnú polovicu sa k lopte dostal Švrček, vymyslel parádny center pred Valachovu bránu, tam sa k hlavičke dostal GORAN MATIĆ a loptu dostáva do siete – 2:0!
     
    73
    Dnešné stretnutie sleduje 916 divákov.
     
    72
    No a postupne sa Skalica dostáva až na útočnú polovicu, kde sa jej darí držať súpera pod tlakom. Petržalka by však potrebovala hrať na opačnej strane.
     
    71
    Futbalisti v bielych dresoch stále pohodlne držia hru ďalej od svojej brány, nikam sa neponáhľajú a platí teda ich tesné vedenie o jeden gól. Petržalka však určite ešte nepovedala posledné slovo.
     
    70
    Prekop vyslal zaujímavú prihrávku na Kozlovského pred bránu domácich, ten však z otočky presne zakončiť nedokázal, Junas si pripisuje úspešný zákrok.
     
    69
    Striedanie v tíme FC Petržalka: z ihriska odchádza Iván, prichádza Lády.
     
    68
    Ofsajd, v ktorom sa ocitli hosťujúci futbalisti a tak je ich útočná snaha prerušená. Bude sa striedať na strane Petržalky.
     
    67
    Skalici sa opäť darí držať hru ďalej od svojej brány, čo domácim určite vyhovuje. Do konca zápasu je však ešte dostatok času, ale predsa len by hostia mali začať byť viacej nebezpečnejší.
     
    66
    Žltú kartu dostáva Turčák (FC Petržalka).
     
    65
    Na druhej strane sa chopil rozohrávky priameho kopu Petráš, ale jeho center našiel len obrancov súpera. Skalica sa už snaží preniknúť aj s loptou na súperovu polovicu.
     
    64
    Veľmi nebezpečný center na vzdialenejšiu tyč hosťujúcej brány, ale zaváhanie brankára Valacha nedokázali domáci potrestať. Nuž, aby domácich ešte zahodené šance nemrzeli.
     
    63
    Veľká šanca pre domácich! Haša teraz výborne napádal súperovu rozohrávku a dostal sa k lopte na hranici pokutového územia, následne poslal loptu na Matića, ale ten posiela loptu tesne vedľa odkrytej brány súpera!
     
    62
    Hra sa teraz na malý moment musela prerušiť, na ihrisku ostal ležať Abrahám, ale je v poriadku a domáci futbalista tak bude môcť v zápase pokračovať.
     
    61
    Aj naďalej je však domáca defenzíva veľmi pozorná a brankár Junas si drží čisté konto. Naozaj škoda pre Petržalku, že Gašparovič nevyužil tú veľkú šancu na strelenie gólu.
     
    60
    Po hodine hry sa tak stav v Skalici stále nemení. Všetko je však ešte otvorené, aktivita Petržalky stále rastie a to môže priniesť nejaké tie zaujímavé momenty.
     
    59
    Posledné chvíle druhého polčasu patria jednoznačne hosťujúcim futbalistom, ktorí sú častejšie pri lopte, ale nedarí sa im pokoriť domácu defenzívu.
     
    58
    Centrovaná lopta však smerovala len do miest, kde stál pripravený brankár Junas. Skalica sa nemá kam ponáhľať, stále drží svoje tesné vedenie a smeruje tak za upevnením líderskej pozície.
     
    57
    Postupne však hostia svoju hru zlepšujú a dostávajú sa častejšie na súperovu polovicu. Po ďalšom nedovolenom zákroku získava Petržalka priamy kop.
     
    56
    Petržalka sa snažila o ďalší rýchly prechod na útočnú polovicu, ale Prekop fauloval Švrčeka a tak je lopta prisúdená domácim futbalistom.
     
    55
    Bol tu priamy kop zo stany hosťujúceho celku. Gašparovič centroval z nádejnej pozície priamo pred súperovu bránu, ale obrana Skalica dostáva loptu do bezpečia.
     
    54
    Takéto šance by sa však mali premieňať. Skalica už pokračuje opäť vo svojej aktivite, Petržalka je mohla práve vyrovnávajúcim gól pretrhnúť.
     
    53
    Mohlo však byť na druhej strane vyrovnané! Po veľkej chybe domácej obrany sa rútil Gašparovič sám na brankára Junasa, ale jeho slabé zakončenie neprinieslo Petržalke vytúžený gól!
     
    52
    Petržalka sa teraz nemôže vymaniť z tlaku súpera, ale aspoň drží hru ďalej od svojej brány. Skalica sa teda stále pokúša navýšiť svoje vedenie, má to však ťažké sa presadiť cez súperovu defenzívu.
     
    51
    Veľmi krušné chvíle tak teraz prežili hostia, ale sú pod neustálym tlakom. Skalica teda vstúpila do druhého polčasu parádne, veľa nechýbalo, aby si vylepšila svoje tesné vedenie.
     
    50
    Napokon z toho boli až dva rohové kopy a po tom druhom mohlo byť vedenie domácich navýšené! Nagy sa dostal k nebezpečnej strele, ale Valach sa prezentoval úspešným zákrokom a následne obrana Petržalky posiela loptu na tretí rohový kop v rade.
     
    49
    A to aj práve mohlo nastať! Opiela vyslal parádny centr na zadnú tyč, ale lopta nepadla do hosťujúcej siete, bude z toho roh pre Skalicu!
     
    48
    Skalica sa teraz usadila na útočnej polovici a dostáva tak súpera pod veľký tlak. Petržalka sa tak musí brániť, prípadný druhý gól by hosťom narobil veľké problémy.
     
    47
    Úvod druhého dejstva je zatiaľ veľmi zaujímavý, oba tímy sa už dostali do zakončenia na súperovu bránu. Po priamom kope mal gól na hlave Šebesta, lopta však tesne míňa priestor hosťujúcej brány.
     
    46
    Druhý polčas odštartovali svojim výkopom domáci futbalisti, ktorí sú momentálne v lepšej pozícii. Ani jeden z trénerov nestriedal.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    V prvom polčase sme sledovali väčšiu aktivitu na domácich kopačkách a tak je polčasový výsledok 1:0 zrejme zaslúžený. Skalica mala aj viacej príležitostí na ohrozenie súperovej brány a po úspešnej hlavičke Hašu teda vyhráva po prvom polčase najtesnejším možným rozdielom. Je tu však ešte celý druhý polčas, kde to Petržalka môže zmeniť. Druhé dejstvo sa nám začne približne o 19:00!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Privrel (FC Petržalka).
     
    45
    Predsa len tu je ešte jedna šanca na domácej strane! Petráš zle rozohral loptu a daroval tak veľkú príležitosť na navýšenie skóre pre Šebestu, ktorý však v nádejnej pozícii bránu súpera netrafil.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého dejstva sa už čoskoro naplní a zrejme nieje ani dôvod, aby sa ešte aj niečo nadstavovalo. To je však na rozhodnutí hlavného arbitra Michala Čiernika.
     
    43
    Opäť tu je len odkop od domácej brány, aspoň takto sa Junas drží v prevádzkovej teplote. Uvidíme, či príde ešte nejaká zaujímavá situácia do konca prvého polčasu.
     
    42
    Domáci ubrali zo svojej aktivity aj napádania súperovej rozohrávky. Petržalke sa však po celý prvý polčas nedarí výraznejšie sa presadiť v útoku a tak je čo do druhého polčasu zlepšovať.
     
    41
    Z veľkej diaľky sa pokúsil o strelu Turčák, ale tento pokus bol veľmi nepresný a žiadnu robotu pre Junasa nepripravil. Domáci brankár loptu pomaly rozohrá od svojej brány.
     
    40
    Približne päť minút pred koncom prvého polčasu tak domáca Skalica strhla vedenie na svoju stranu. Petržalka ešte nemala v prvom dejstve žiadnu veľkú šancu, čo sa už futbalisti tohto celku snažia zmeniť.
     
    38
    Skalica dala gól!

    Tak som to zrejme zakríkol, je tu otvárací gól tohto stretnutia, ktorý sa podarilo streliť domácim futbalistom! Šebesta vyslal po zisku lopty parádny center pred bránu Petržalky, kde si skúsene počkal ROMAN HAŠA a hlavou upratal loptu do siete – 1:0!
     
    38
    Pomaly sa nám blíži záver prvého polčasu, stále čakáme na prvý presný zásah. Opäť máme možnosť sledovať aktivitu domáceho celku, ale defenzíva Petržalky je neomylná.
     
    37
    Nasledoval tak ešte rohový kop Skalice, ale ten nič zaujímavého neponúkol. Tieto chvíle tak jasne patria domácim futbalistom, ale hostia sa bránia úspešne.
     
    36
    Výborný zákrok brankára Valacha, ktorý tak zabránil domácej radosti z presného zásahu! Rýchly brejk domácich, k lopte sa dostal Matić, ale jeho zakončenie z hranice pokutového územia kryje úspešne brankár Petržalky!
     
    35
    Sledovali sme rýchly útočný výpad zo strany hosťujúceho celku, Kozlovský následne centroval až do pokutového územia, ale našiel len obrancov Skalice.
     
    34
    Po získaní lopty sa snažil hru pred súperovu šestnástku presunúť Matić, ale počínal si v osobnom súboji nedovolene. Skalica tak stratila šancu niečo zaujímavé vmyslieť.
     
    33
    Petržalka však presúva svoju kombináciu na vlastnú polovicu, do výmeny lôpt sa zapája aj brankár Valach. Skalica sa snaží o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    32
    Tento rýchly prechod do útoku domácim futbalistom nevyšiel, Abrahám vyprodukoval len nepresnú prihrávku a tak sa pokúša o niečo podobné, ale presnejšie hosťujúci celok.
     
    31
    Sledujeme teraz kombináciu domácich futbalistov, ktorí sa však ťažko presúvajú na útočnú polovicu. Navyše si Skalica musí dávať na veľmi dobré vysoké napádanie zo strany Petržalky.
     
    30
    Ani po polhodine hry sme tak presný zásah nevideli, útočné výpady sa striedajú na oboch stranách, ale k videniu nie sú ani žiadne výrazné šance. Ešte je však priestor do do konca prvého polčasu zmeniť.
     
    29
    K strele spoza pokutového územia sa dostal Šebesta, ale Iván dobre vložil nohu do tejto strely a tak výrazne uľahčil život brankárovi Valachovi.
     
    28
    Práve domáci sa o to práve snažia, rýchlo sa presunuli na útočnú polovicu, ale zatiaľ márne hľadajú recept na prekonanie súperovej defenzívy.
     
    27
    V strede poľa však teraz prichádza len faul od futbalistov v zelených dresoch, takže sa k lopte dostáva Skalica. Chcelo by to po dlhšej dobe už aj niečo zaujímavejšie, čo by túto hru oživilo.
     
    26
    Aj v tomto prípade smerovala centrovaná lopta na hlavu Nemca, ale opäť bolo z toho len nepresné zakončenia. Tieto chvíle však patria hosťom, Skalica sa teda musí mať na veľkom pozore.
     
    25
    Aktivita hosťujúcich futbalistov však stále pokračuje a bude tu v krátkom slede aj druhý rohový kop pre Petržalku.
     
    24
    Ktorý však nič zaujímavého neponúkol, aj keď sa do zakončenia hlavou dostal Nemec, ale nemieril presne. Junas po dlhšej dobre bude rozohrávať od svojej brány.
     
    23
    Peknú kombináciu na útočnej polovici teraz predviedla Petržalka, následne centroval do pokutového územia Turčák, hostia ešte získavajú rohový kop.
     
    22
    Dostali sme sa tak za prvú polovicu tohto dejstva, stav je bezgólový. Skalica predsa len pôsobí o niečo málo aktívnejším dojmom, ale musí si dávať pozor na rýchle brejky súpera.
     
    21
    Hra je v týchto chvíľach vyrovnaná, ale aj naďalej úspešne pracujú obe defenzívy. Dlhšiu dobu sme tak nič zaujímavého nevideli, aj keď najväčšiu šancu mala zatiaľ Skalica.
     
    20
    Žltú kartu dostáva Nemec (FC Petržalka).
     
    19
    Opiela centroval z priameho kopu pred bránu súpera, ale tam dobre zapracoval Kozlovský, ktorý upratal loptu do bezpečia a následne ju Petržalka získava na svoje kopačky.
     
    18
    Žltú kartu dostáva Abrahám (MFK Skalica).
     
    17
    Sledujeme aj vysoké napádanie súperovej rozohrávky z oboch strán, dlhšiu dobu sme však nič zaujímavého nevideli. Hrá sa veľmi taktické stretnutie, pred slušne zaplnenými tribúnami.
     
    15
    Petržalka dlho kombinovala na útočnej polovici, ale nič zaujímavého to hosťujúcemu celku neponúklo. O niečo podobné sa už snaží aj Skalica.
     
    13
    Loptu teraz na svojich kopačkách držia hostia, ktorí sa nikam moc neponáhľajú a postupnými prihrávkami sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    12
    Toto bol ďalší pekný prechod domáceho celku pred súperovu šestnástku, následne sa k strele dostal Szöcs, ale nemieril presne a Valach si tak zopakuje rozohrávku od svojej brány.
     
    11
    Pomaličky sa však útočné výpady striedajú na oboch stranách, ale domáci brankár Junas ešte nijak zasahovať nemusel. To na druhej strane Valach si už na loptu siahol.
     
    10
    Opäť sme tak sledovali postupný prechod do útoku v podaní domácich futbalistov, Abrahámov pretiahnutý center na zadnú tyč však nič zaujímavého neponúkol a bude to len odkop od Valachovej brány.
     
    9
    Úvod stretnutia je teda aktívnejší hlavne z domácej strany, čo sa viac menej aj čakalo. Skalica sa snaží dnes získať všetky tri body a usadiť sa tak pevne na líderskej pozícii.
     
    8
    Domáci zahrávali svoj prvý rohový kop v tomto zápase, lopta letela na zadnú žrď. Tam sa do hlavičky oprel Hlavatoviť, ale Valach si pripisuje svoj prvý úspešný zákrok.
     
    7
    Skalica sa postupnými prihrávkami dostala až na útočnú polovicu a znova dostáva súpera pod menší tlak. Petržalská defenzíva je však stále veľmi pozorná.
     
    6
    Hostia sa snažili o podobnú odpoveď, ale nepodarilo sa im s loptou preniknúť ďalej ako za postrannú čiaru. Opäť sa tak do kombinácie dostávajú domáci futbalisti.
     
    5
    Prvá zaujímavá situácia v tomto zápase! Nebezpečný center na zadnú tyč dokázal Abrahám predĺžiť na naviehajúceho Hašu, ale domáci kanonier poslal loptu len mimo troch žrdí hosťujúcej brány!
     
    4
    Petržalka teda ubránila úvodný nápor domácich a postupnými prihrávkami sa presúva na útočnú polovicu. Skalica si tak v týchto chvíľach musí dávať pozor v zadných radoch.
     
    3
    Centrovaná lopta smerovala až do pokutového územia hosťujúceho tímu, ale dobre zapracoval vo vzdušnom priestore veľmi skúsený Peter Petráš.
     
    2
    V úvode stretnutia sa oba tímy pokúsili o rýchlu útočnú akciu, ale momentálne je pri lopte domáci celok, ktorý zavrel súpera na jeho polovici.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia v Skalici sa už naplno rozbehol, výkop patril domácemu celku, ktorý odohrá toto stretnutie v bielych dresoch. Hosťujúca Petržalka zabojuje o body v zelených dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne. Prajem vám všetkým príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Skalica: Junas – Švrček, Hlavatovič, Szöcs, Pospíšil, Nagy, Opiela (C), Matić, Šebesta, Abrahám, Haša

    Náhradníci: Milošovič – Mášik, Milota, Jakubek, Dolný

    FC Petržalka: Valach – Ďurek, Privrel, Nemec, Kozlovský, Vecsei, Petráš, Iván, Turčák (C), Gašparovič, Prekop

    Náhradníci: Petrovič – Morócz, Lády, Sopúch, Vician, Hečko, Piroska

    Rozhodca: Michal Čiernik – Adam Jekkel, Anton Perát – Bystrík Nemček
     
    Dnes sú na programe ďalšie zápasy v našej druhej najvyššej futbalovej súťaži, odohrá sa jej kompletné štrnáste kolo. V tomto prenose zavítame do Skalica, ktorá ako momentálny líder tejto súťaže privíta piatu Petržalku. Oba tímy zdobí aj priaznivá posledná forma, takže sa určite môžme tešiť na zaujímavé stretnutie, ktoré môžte sledovať prostredníctvom nášho prenosu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Miroslav Revaj


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Skalica. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Petržalka. Viac informácií tu.

    Góly: 38. Haša, 74. Matić

    Karty:   18. Abrahám (SKA), 86. Jakubek (SKA) – 20. Nemec (FCP), 45. Privrel (FCP), 66. Turčák (FCP)


    MFK Skalica: Junas – Švrček, Hlavatovič, Szöcs, Pospíšil, Nagy, Opiela (C) (77. Mášik), Matić (82. Jakubek), Šebesta, Abrahám, Haša (84. Milota)
    Náhradníci: Milošovič – Mášik, Milota, Jakubek, Dolný

    FC Petržalka: Valach – Ďurek, Privrel, Nemec, Kozlovský, Vecsei, Petráš (80. Vician), Iván (69. Lády), Turčák (C), Gašparovič (80. Piroska), Prekop
    Náhradníci: Petrovič – Morócz, Lády, Sopúch, Vician, Hečko, Piroska

    Rozhodca: Michal Čiernik – Adam Jekkel, Anton Perát – Bystrík Nemček

    Diváci: 916