Poprad – Žilina 6:3 (kon.) | Detva – Lipt. Mikuláš 1:2 (kon.) | B. Bystrica – Nitra 6:5 (kon.)
Trenčín – Budapešť 4:3 (po pr.) | Miškovec – Zvolen 0:5 (kon.) | Nové Zámky – Košice 2:3 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
2:3 (0:2, 2:1, 0:0)
HC Košice
Piatok 21.09.2018, 18:30 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 4. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine sme gól nevideli, a tak v šlágri dnešného kola berú všetky body hokejisti Košíc. Po veľmi dobrej prvej tretiny vo zvyšnom úseku hry zaostávali za svojim súperom, ale napokon sa im podarilo vydrieť víťazstvo. Autorom rozhodujúceho gólu je Ladislav Nagy, ktorý je zároveň najlepším strelcom Tipsport ligy. Ja vám ďakujem za pozornosť pri sledovaní dnešného textového prenosu a pozývam vás sledovať aj ďalšie súboje zo slovenských hokejových štadiónov už túto nedeľu. Dovtedy dovidenia. (20:53:55)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:47
    V samotnom závere sme ešte videli strelu Adama Zbořila z pravej strane, ale našiel len betóny Vladislava Habala. Toto rozhodne nemožno označiť za šancu, po ktorej sa mohli uvidieť vyrovnávajúci gól.
     
    59:32
    Čas veľmi rýchlo plynul a už len 28 sekúnd zostáva do konca tretieho dejstva. Po šarvátke v strednom pásme sa nevylučovalo, a tak si domáci tréner berie aspoň oddychový čas. Podarí sa mu ešte niečo vymyslieť?
     
    58:49
    Už len približne 70 sekúnd zostáva do konca tretej tretiny. Andrej Košarišťan je naďalej v bráne, pretože Košice sa bránia veľmi dobre a nedávajú mu šancu na odchod na striedačku.
     
    58:16
    Andrej Košarisťan sa už pýta na opustenie svojho bránkoviska, ale zatiaľ nedostáva pokyn od hlavného trénera. Domáci sa potrebujú usadiť v útočnom pásme a vyvinúť záverečný tlak.
     
    57:48
    Peter Galamboš strieľal z pravej strany, ale jeho pokus bol skôr propagačný. Andrej Košarisťan puk vyrazil pravým betónom, a tak môžu ísť dopredu opäť zverenci Milana Jančušku.
     
    57:20
    Po košickom zakázanom uvoľnení sa domáci dokázali usadiť v útočnom pásme, ale opäť hrali len po rohoch klziska. Následne si hostia určite vydýchli, keď dostali puk z obrannej tretiny.
     
    56:32
    Bola to veľmi zlá presilovka domáceho celku. Jakub Suja o pár sekúnd naskočí späť na ľadovú plochu a Vladislav Habal si nemusel pripísať na konto ani jeden zákrok.
     
    55:45
    Košičania vyhadzujú puk zo svojho obranného pásma. Branislav Fábry sa šikovnou prihrávkou z otočky snažil nájsť spoluhráča, ale našiel len pripraveného obrancu Martina Dudáša.
     
    55:20
    Domáci majú za sebou podstatnú časť presilovky, ale zatiaľ nič nevymysleli. Najskôr stratili útočné pásmo a následne sa nepresnou prihrávkou prezentoval Richard Nejezchleb.
     
    54:40
    Nové Zámky dostávajú veľkú šancu na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Po faule na Radima Hrušku dostáva menší trest Jakub Suja. Dúfa, že si odsedí celé dve minúty za hákovanie.
     
    54:23
    Patrik Rogoň dostal veľa priestoru v útočnom pásme. Využil ho na poslanie prihrávky pred bránu súpera, ale Dávid Videlka či Filip Bajtek sa k prípadnej dorážke nestihli dostať.
     
    53:42
    Vladislav Habal si vylepšil štatistiky ďalším úspešným zákrokom. Opäť zaúradoval jeho pravý betón, po tom čo pálil spoza obrancu domáci útočník Adam Zbořil.
     
    53:09
    Po reklamnej prestávke sa domáca prvá formácia dostala do pásma. Od modrej čiary vystrelil Janis Andersons, ale brankár súpera ukázal rýchle betóny. Následne sa Košičania oslobodili len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    52:24
    V závere početnej výhody sa predsa len dostali hostia do zakončenia. Z ľavej strany vystrelil švihom Marcel Haščák, ale mieril len do betónov Andreja Košarišťana. Ten puk zrazil na ochrannú sieť.
     
    52:00
    Vynikajúco sa bránia zverenci Milana Jančušku počas tohto oslabenia. Košice sa zatiaľ nedostali k ničomu a môžu byť rady, že sa nemenilo skóre na druhej strane pri šanci Henricha Ručkaya.
     
    51:18
    Hosťom presilovka zatiaľ vôbec nevychádza. Navyše, Henrich Ručkay s Andresom Štrauchom dobre zapracovali v útočnom pásme a donútili zasahovať brankára Vladislava Habala.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 21. Ručkay (Zbořil, Jurík), 26. König (Štrauch, Nejezchleb) – 3. Lenďák (Klíma, Hričina), 17. Kafka (Pretnar), 34. Nagy (McDowell)


    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan (Glosár) – Kudla, Andersons, Zaťko, Hain, Novák, Ordzovenský, Hatala, König – Štrauch, Hruška, Nejezchleb– J. Jurík, Zbořil, H. Ručkay – Rogoň, Videlka, Bajtek – Ondrušek, Fábry, Jakúbek.
    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Čížek, Dudáš, Pretnar, Koch, McDowell, Pulli, Krajňák, Lenďák – Netík, Brophey, Kafka – Haščák, Suja, Nagy – Spilár, Galamboš, Šoltés – Žitný, Klíma, Hričina.

    Rozhodca: Peter Jonák, Vladimír Goga – Roman Výleta, Daniel Konc – Dalibor Beniač