Poprad – Žilina 6:3 (kon.) | Detva – Lipt. Mikuláš 1:2 (kon.) | B. Bystrica – Nitra 6:5 (kon.)
Trenčín – Budapešť 4:3 (po pr.) | Miškovec – Zvolen 0:5 (kon.) | Nové Zámky – Košice 2:3 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
2:3 (0:2, 2:1, 0:0)
HC Košice
Piatok 21.09.2018, 18:30 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 4. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejovej Tipsport ligy. Dnes budeme sledovať dianie na zimnom štadióne v Nových Zámkoch, kam zamieri atraktívny súper z Košíc. Súboj o prvé miesto tabuľky sa začne o 18:30 hod.

    NOVÉ ZÁMKY

    Hokejisti Nových Zámkov na začiatku sezóny príjemne prekvapujú svojimi výkonmi. Víťazstvo nad výberom Slovenska do 20 rokov bolo ešte vydreté, no následne prišli dva jednoznačné triumfy. Maďarského nováčika z Budapešti rozdrvili 7:1 a v regionálnom derby vyhrali pod Zoborom 4:0. Katom Nitranov bol ich bývalý hráč Henrich Ručkay, ktorý strelil úvodné dva góly. Prvá bodová strata neprišla ani na ľade Žiliny, hoci Milan Jančuška nebol s výkonom svojich zverencov úplne spokojný. Vlci dokázali dvakrát zmazať náskok súpera, ale na tretí pokus už úspešní neboli. Hostia využili dve presilovky a rozhodujúci gól zaznamenal Branislav Fábry. Nové Zámky sú na druhom mieste tabuľky, len o skóre za svojim dnešným súperom. Najmä v prvých dvoch útokoch sa skrýva veľká sila a Tomáš Pospíšil patrí k najproduktívnejším hráčom ligy. Po príchode z Banskej Bystrice podáva skvelé výkony brankár Andrej Košarišťan, ktorého úspešnosť zákrokov je 96,6%.

    HC KOŠICE

    HC Košice získali v najvyššej slovenskej súťaži osem majstrovských titulov, no ten posledný sa datuje ešte do sezóny 2014/15. V predošlých troch ročníkoch nepostúpili do finále, čo bolo určite veľkým sklamaním. Cez leto sa očakávalo posilnenie majstrovských ambícii, ale za zmienku stojí spomenúť len príchod Marcela Haščáka či Tomáša Netíka. Na druhej strane, mužstvo opustili Michel Miklík, Marek Hovorka, Blake Kessel alebo ikona klubu Richard Jenčík. So vstupom do súťaže môžu byť Oceliari spokojní, keďže majú na konte iba výhry. Aktuálne majú veľmi nabitý program, pretože v priebehu šiestich dní odohrajú štyri zápasy. Len včera si poradili s HK Orange 20 pomerom 6:1. Lídrom produktivity je kapitán Ladislav Nagy. Majster sveta z Göteborgu zápas s mladíkmi vynechal, no napriek tomu strelil štyri góly a pridal aj tri asistencie. Na ľade Nových Zámkov odohrali Košice za ostatné dva roky šesť duelov, no len dvakrát bodovali naplno.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Košarišťan (Glosár) – Kudla, Andersons, Zaťko, Hain, Novák, Ordzovenský, Hatala, König – Štrauch, Hruška, Nejezchleb– J. Jurík, Zbořil, H. Ručkay – Rogoň, Videlka, Bajtek – Ondrušek, Fábry, Jakúbek.

    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Čížek, Dudáš, Pretnar, Koch, McDowell, Pulli, Krajňák, Lenďák – Netík, Brophey, Kafka – Haščák, Suja, Nagy – Spilár, Galamboš, Šoltés – Žitný, Klíma, Hričina.

    Rozhodcovia: Peter Jonák, Vladimír Goga – Roman Výleta, Daniel Konc – Dalibor Beniač.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:26
    Súboj o prvé miesto tabuľky Tipsport Ligy sa pred pár sekundami začal. Domáci vstupujú do stretnutia s citeľnom stratou, pretože zrejme kvôli zraneniu chýba útočník prvej formácie Tomáš Pospíšil.
     
    00:48
    Domáci hokejisti začali aktívne, ale Vladislav Habal zasahovať nemusel. Navyše, teraz sa hra presťahuje pred jeho konkurenta v bráne Nových Zámkov, pretože domáci sa previnili zakázaným uvoľnením.
     
    01:21
    Po ďalšom zakázanom uvoľnení domácich sa dostal k strele od modrej čiary Jere Pulli. Fínsky obranca pálil veľmi prudko, ale jeho projektil smeroval len do zadného mantinelu za Andrejom Košarišťanom.
     
    02:38
    Košice dali gól!
    Hostia sa veľmi rýchlo dostávajú do vedenia. Tomáš Hričina strelou z medzi kruhov ešte neuspel, ale o pár sekúnd neskôr prepadla Andrejovi Košarišťanovi strela MARTINA LENĎÁKA od modrej čiary. Gól potvrdil aj videorozhodca, ktorým je Dalibor Beniač. Asistencie: Tomáš Klíma a Tomáš Hričina.
     
    03:05
    Domáci hokejisti sa okamžite po inkasovaní snažili vyrovnať, usadili sa v útočnom pásme, ale Košičania ich do gólovej pozície nepustili. Následne sa oslobodili vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    03:48
    Pekná akcia druhej formácie hostí. Po diagonálnej prihrávke Ladislava Nagya pálil prudko z ľavej strany Marcel Haščák, ale jeho strelu do protipohybu vyrazil ľavým betónom brankár Andrej Košarišťan.
     
    04:19
    Po ďalšom zakázanom uvoľnení domáceho celku vyhral buly Peter Galamboš. Následne naňho smerovala prihrávka Gabriela Spilara, ale skúsený útočník hostí bol dobre strážený pred bránou.
     
    04:45
    Hosťujúci brankár Vladislav Habal sa teraz zahrával s ohňom. Veľmi zle rozohral, ale následne svoju chybu napravil, keď zneškodnil strelecký pokus od ľavého mantinelu. Vhadzovať sa bude po jeho pravici.
     
    05:15
    Po ďalších tridsiatich sekundách musel zasahovať brankár Košíc. Tentokrát predviedol istý zákrok po strele domáceho obrancu Michala Nováka od modrej čiary. Puk chytil priamo do náručia.
     
    06:34
    Ladislav Nagy sa snažil presadiť individuálne, ale veľmi dobre si s ním poradil legionár spoza veľkej mláky Patrick Kudla. Následne sa však prezentoval aj nepresnou prihrávkou na jedného zo spoluhráčov.
     
    07:22
    Teraz sledujeme trošku rozháraný úsek hry. Domáci fanúšikovia si dvakrát pýtali zakázané uvoľnenie súpera, ale hlavní rozhodcovia nechávajú hre voľný priebeh.
     
    08:00
    Dávid Šoltés to skúšal strelou od ľavého mantinelu. Domáci brankár bol však pripravený a bez najmenších problémov jeho strelecký pokus vyrazil do bezpečného priestoru.
     
    08:26
    Po prvej reklamnej prestávke budeme svedkami presilovej hry hostí. Na trestnú lavicu smeruje Filip Bajtek. Bývalý útočník spod Zobora dostáva od rozhodcov menší trest za hákovanie.
     
    08:52
    Hostia začali presilovku strelou od modrej čiary, ktorú vyslal Martin Dudáš. Andrej Košarišťan ale dobre zasiahol a následne sa domáci hokejisti po vhadzovaní vyslobodili spod tlak súpera.
     
    09:27
    Hosťujúci útočník John Brophey sa dostal k strele z priestoru medzi kruhov. Pohotovo mieril do horných partii brány súpera, ale Andrej Košarišťan si pripisuje na konto ďalší úspešný zákrok.
     
    09:49
    Individuálne to skúšal Jakub Suja, ktorý má v úvode sezóny dobrú streleckú formu. Vystrelil švihom z ľavého kruhu na vhadzovanie, ale jeho pokus mieril mimo troch žrdí domácej svätyne.
     
    10:40
    Košickí hokejisti nedokázali využiť presilovú hru na strelenie druhého gólu. Filip Bajtek skončil na ľadovú plochu, a tak pokračujeme v plnom počte hráčov na oboch stranách.
     
    11:16
    Vladislav Habal najskôr chyboval pri nahodení puk od červenej čiary, ale následne si pripísal istý zákrok po strele od modrej čiary. Zatiaľ zostáva stopercentný a bude sa snažiť, aby mu to dlho vydržalo.
     
    12:34
    Veľmi dlho sa neprerušovalo, až prišla menšia chybička košického obrancu Martina Dudáša. Ten vyhodil puk mimo ľadovej plochy a keďže sme nevideli žiaden teč, dostáva menší trest za zdržovanie hry.
     
    12:42
    Andrej Košarišťan chyboval za vlastnou bránou a mohol byť rád, že po jeho kikse nezakončoval jeden z hosťujúcich hráčov do opustenej brány. No, brankári sa zatiaľ zahrávajú s ohňom.
     
    13:30
    K dvom streleckým pokusom z pravého kruhu na vhadzovanie sa dostal domáci útočník Richard Nejezchleb. Najskôr jeho projektil mieril do vyrážačky Vladislava Habala a následne mimo brány.
     
    14:05
    Domáci hokejistom sa kráti čas na využitie presilovej hry. Teraz hrajú veľmi ďaleko od súperovej brány, pretože Košičania veľmi aktíve napádajú. Oba tímy zároveň majú na ľade čerstvé sily.
     
    15:27
    Filip Bajtek sa presadil po pravej strane, ale bekhendom mieril len do vyrážačky košického brankára. Ten následne likviduje aj dorážku Patrika Rogoňa z tesnej blízkosti. Vhadzovať sa bude v útočnom pásme Nových Zámkov.
     
    16:12
    Košice si zahrajú ďalšiu presilovú hru. Martin Jakúbek totiž po zákroku na Ladislava Nagya dostáva dvojminútový trest za napadnutie. Uvidíme, či hostia zvládnu túto presilovku lepšie.
     
    16:28
    Košice dali gól!
    Oceliari využívajú presilovú hru a odskakujú súperovi na rozdiel dvoch gólov. John Brophey nezachytil prihrávku Klemena Pretnara, no zároveň šikovne prenechal puk PETROVI KAFKOVI. Ten prudko vystrelil a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Klemen Pretnar.
     
    17:00
    Tri minúty pred koncom úvodného dejstva vedú hostia už komfortnejším rozdielom. Zatiaľ dominujú na hracej ploche a vyzerá to tak, že po piatom kole budú mať stopercentnú bilanciu práve hokejisti Košíc.
     
    18:05
    Ladislav Nagy zaviedol puk do útočného pásma a následne ho poslal na modrú čiaru. Odtiaľ prudkým spôsobom ohrozil domáceho brankára Patrik Koch, ale tretí gól sa mu nepodarilo dosiahnuť.
     
    18:43
    Prvá tretina sa pomaly chýli k svojmu záveru. Teraz vidíme trošku rozohraný úsek hry. Najmä hokejisti Nových Zámkov sa zatiaľ nevedia presadiť smerom dopredu a Vladislav Habal má minimum práce.
     
    19:31
    Nepresností na oboch stranách pokračujú a najmä domácim padne prestávka určite veľmi vhod. Zatiaľ na ich strane nemožno konštatovať nejakú výraznú gólovú príležitosť.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodnú tretinu dnešného merania síl máme za sebou. V šlágri kola majú zatiaľ jasne navrch hokejisti Košíc, ktorí vedú dvojgólovým rozdielom. Už v tretej minúte sa presadil obranca Martin Lenďák a do listiny strelcov sa zapísal v presilovej hre aj Petr Kafka. Hostia dominovali a domácich nepustili prakticky k ničomu. Pár striel od modrej čiary Vladislav Habal kryl, ale vážnejšiu šancu zverencov Milana Jančušku nemusel riešiť. Druhá tretina sa začne približne o 19:20 hod.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:27
    Domáci trošku prepadli v strednom pásme a takmer za to pykali. Po českej spolupráci Tomáš Netík a Petr Kafka pálil z ľavej strany druhý menovaný, ale z ťažšej pozície nenašiel priestor brány.
     
    20:57
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci hokejisti vstupujú do druhého dejstva tým najlepším možným spôsobom. Dostali sa do brejku dvoch proti jednému, Adam Zbořil krásnou "žabkou" našiel HENRICHA RUČKAYA a ten trafil presne do odkrytej časti brány. Asistencie: Adam Zbořil a Juraj Jurík.
     
    21:31
    Košickí hokejisti sa snažili reagovať na predošlý gólový moment súpera, ale Gabriel Spilar sa so svojimi spoluhráčmi nedokázal presadiť. Hra má však spád, a tak sa určite máme v šlágri kola na čo tešiť.
     
    21:56
    Domáci fanúšikovia si teraz pýtali menší trest po zákroku Klemena Pretnara. Hlavní rozhodcovia ale chlapský súboj s Richardom Ondrušekom nechali tak a neposkytli domácemu mužstvu početnú výhodu.
     
    22:43
    Košickí hokejisti sú zjavne zaskočení doterajším priebehom druhej tretiny. Svedčí o tom aj nepresná rozohrávka Václava Čížeka, z ktorého pramení zakázané uvoľnenie a vhadzovanie pred Habalom.
     
    23:12
    Domáci hokejisti sa dostali do streleckého zakončenie z priestoru medzi kruhov, ale tentokrát zasahovať nemusel brankár súpera. Každopádne, tieto minúty rozhodne patria zverencom Milana Jančušku.
     
    24:24
    Tlak domáceho tímu bude môcť pokračovať, pretože na trestnú lavicu odchádza Marcel Haščák. Hosťujúci útočník si podľa názoru hlavných rozhodcov pomohol držaním hokejky.
     
    25:13
    Domáci hokejisti sa usadili v útočnom pásme, ale dlho sme nevideli žiadne zakončenie z ich strany. Zmenil to až Michal Novák, ktorý nahodil puk na bránu a číhajúci Filip Bajtek narobil poriadny rozruch.
     
    25:34
    HC Nové Zámky dali gól!
    Zverenci Milana Jančušku dokázali vyrovnať skóre dnešného súboja. V presilovej hre zobral zodpovednosť na svoje plecia PETER KÖNIG. Po prihrávke Andreasa Štraucha sa oprel do puku a prestrelil Vladislava Habala. Asistencie: Andreas Štrauch a Richard Nejezchleb.
     
    27:00
    Ladislav Nagy to skúsil individuálne. Prenikol do útočného pásma, následne švihom vystrelil z pravého kruhu na vhadzovanie, ale svoje bodové konto si týmto pokusom nevylepšil.
     
    27:35
    Štvrtá domáca formácia na čele s Branislavom Fábrym sa dostala do útočného pásma, ale Oceliari ju dobre vytláčali mimo palebných pozícii. Teraz sledujeme dlhší časový úsek bez prerušenia.
     
    28:27
    Richard Nejezchleb to skúšal individuálne, ale jeho šťahovačka na jedného z košických obrancov nebola úspešná. Je to škoda, pretože domáci hráč mohol zvoliť aj prihrávku na lepšie postaveného spoluhráča.
     
    29:12
    Druhá novozámocká formácia okolo Adama Zbořila bude musieť zostať na ľadovej ploche, pretože čiarový rozhodca odpískal postavenie mimo hru. Vhadzovať sa tak bude pred Andrejom Košarišťanom.
     
    29:55
    O malú chvíľu sa nám zápas prehupne do svojej druhej polovice. Ešte predtým však nasleduje v Nových Zámkoch reklamná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať v strednom pásme, keďže sa pískal ofsajd.
     
    30:42
    Nové Zámky budú mať šancu otočiť vývoj stretnutia na svoju stranu. Na trestnú lavicu si opäť sadá reprezentačný útočník Marcel Haščák. Tentokrát dostáva menší trest za sekanie.
     
    31:18
    Hokejisti Nových Zámkov nezačali presilovú hru najlepšie. Dvakrát stratili útočné pásmo, ale následne vyťažili brejk z vysokého napádania súpera. K strele sa dostal Richard Nejezchleb, ale našiel len lapačku Habala.
     
    31:52
    Jeden z domácich hráčov netrafil puk ideálne, a tak prišli Nové Zámky o útočné pásmo. Následne sa dopustil chyby Andrej Košarišťan a takmer ho za to postretal aktívne hrajúci Jakub Suja.
     
    33:00
    Domáci nedokázali v presilovej hre vážnejšie zahroziť. Až po jej skončení vystrelil od modrej čiary obranca druhej formácie Samuel Hain, no našiel len pozorného brankára Vladislava Habala.
     
    33:09
    Košice dali gól!
    Tak toto je ľadová sprcha pre domáci celok. Hráči v zeleno-čiernych dresoch sú v druhej tretine lepší, ale znovu prehrávajú. Z nenápadnej akcie sa gólovo presadil LADISLAV NAGY, ktorý prekvapil Andreja Košarišťana strelou spoza obrancu. Asistencia: James Lee McDowell.
     
    34:23
    Domáci hokejisti sa snažili o prechod do útočného pásma, ale takmer z toho bolo len zakázané uvoľnenie. Košickí obrancovia si s nahodeným pukom poradili a vyvážajú ho do stredného pásma.
     
    34:52
    V Nových Zámkoch nasleduje reklamná prestávka, po ktorej sa bude vhadzovať v strednom pásme. Dôvodom je ofsajdové postavenie domácich, konkrétne hráča prvej formácie Andreasa Štraucha.
     
    35:20
    Adam Zbořil sa dostal po ľavej strane do útočného pásma, ale jeho strela švihom nebola presná. Na druhej strane sa o niečo podobné snažil Gabriel Spilar, ale takisto úspešný nebol.
     
    35:49
    Adam Zbořil sa dostal do ďalšej dobrej palebnej pozície, ale znovu minul bránu. O pár sekúnd na to sa individuálne presadil Ladislav Nagy, ale bekhendom trafil len bočnú sieť.
     
    36:30
    Druhá tretina sa pomaly chýli k svojmu záveru. Aktuálne sa hrá hokej z jednej strany na druhú, čo sa fanúšikom musí páčiť. Menej je už tým domácim po chuti aktuálny stav stretnutia.
     
    37:18
    Petr Kafka strieľal z pravého kruhu na vhadzovanie, ale Andrej Košarišťan si s jeho pokusom poradil. Na druhej strane sa črtal brejk pre Richarda Nejezchleba, ale ten nespracoval prihrávku na útočnej modrej čiare.
     
    38:25
    Košice zatlačili súpera do obranného pásma, pričom to všetko začala nepresná rozohrávka Andreja Košarišťana. Napokon to celé aj zakončil domáci brankár úspešným zákrokom a vytesnením puku na ochrannú sieť.
     
    39:00
    Začala sa posledná minúta druhej tretiny. Chyby v rozohrávke sa nevyhli ani domáci, ale myslím, že to bol Juraj Jurík, kto z priestoru ľavého kruhu mieril vedľa brány Vladislava Habala.
     
    39:35
    V samotnom závere tejto časti hry sa dostal k strele aj Marcel Haščák. Skúšal to podobne ako Ladislav Nagy strelou spoza brániaceho obrancu, ale mieril nad domácu svätyňu.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina ponúkla zaujímavý hokej so šancami na oboch stranách. Aktuálnejší boli domáci a zásluhou Henricha Ručkaya a Petra Königa dokázali vyrovnať skóre duelu. Následne mohli v početnej výhode nakloniť zápas na svoju stranu, no stal sa pravý opak. Do vedenia sa znovu dostali hostia, keď sa individuálne presadil Ladislav Nagy. Pred treťou tretinou je však všetko otvorené, a tak si ju rozhodne nenechajte ujsť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:35
    Pekná košická akcia na úvod tretej tretiny. Hostia nemali úplne dostriedané, ale po prihrávke Jakuba Suju mohol zakončovať Petr Kafka. Trafil však len korčule brániaceho hráča domácich.
     
    41:08
    Košice sa snažili využiť pravidlo o hybridnom zakázanom uvoľnení, ale Marcel Haščák bol pri puku neskôr než obranca Samuel Hain. Nasledovať tak bude vhadzovanie pred Vladislavom Habalom.
     
    41:36
    Dávid Videlka sa dokázal obtočiť okolo súperovej brány. Následne poslal prihrávku pred ňu, ale Patrik Rogoň nedokázal zasunúť puk za chrbát košického brankára. Stále tak hostia tesne vedú.
     
    42:16
    Tomáš Hričina bol otočený chrbtom k bráne, no napriek tomu dokázal vystreliť bekhendom. Jeho pokus však zmenu skóre nepriniesol, a tak Nové Zámky naďalej prehrávajú o jeden gól.
     
    43:00
    Andreas Štrauch sa dostal do šance po tom, čo zrejme Radim Hruška vybojoval puk pri mantinelu. Bývalý popradský útočník, ale Vladislava Habala neohrozil, pretože trafil len obetavého hráča súpera.
     
    43:46
    Vhadzovať sa bude opäť v košickom obrannom pásme. Tentokrát to nie je po zákroku brankára Habala, ale po dobrom zblokovaní strely Miroslava Zaťka od modrej čiary. Puk skončil na ochrannej sieti.
     
    44:15
    Henrich Ručkay nahadzoval puk pred súperovu bránu od pravého mantinelu. V neprehľadnej situácii si napokon poradil český brankár, ktorý betónmi vytesnil puk do rohu klziska.
     
    45:41
    Po dlhšom čase tu máme prerušenie hry. Andreas Štrauch nezachytil prihrávku na útočnú modrú čiaru, a tak z toho pramení len zakázané uvoľnenie. Na buly sa skláňajú Tomáš Netík a Radim Hruška.
     
    46:20
    Prvá útočná formácia domáceho tímu zatlačila súpera, ale v koncovke boli hráči v zeleno-čiernych dresoch málo dôrazní. Ku košickému brankárovi neprešla strela Radima Hrušku ani Andreasa Štraucha.
     
    46:44
    Ďalšie zakázané uvoľnenie na strane domáceho tímu. Milan Jančuška sa poriadne čertí na čiarových rozhodcov a osobne by som mu dal za pravdu. Skôr to vyzeralo tak, že Nové Zámky využijú hybridný icing.
     
    47:11
    Podobne ako v druhej tretine aj teraz majú hernú prevahu domáci hokejisti. Filip Bajtek preveril pozornosť Vladislava Habala strelou z nulového uhlu a následne trošku zbytočne splanuli vášne.
     
    48:20
    Po dlhšom čase sme videli aj útočnú akciu Košíc. Na jej konci bol český útočník Tomáš Netík, no jeho prudká strela skončila na ochrannej sieti. Puk bol ešte tečovaný domácim hráčom.
     
    48:57
    Pekná skrytá strela v podaní Henricha Ručkaya. Domáci útočník siahal na druhý gól v dnešnom zápase, ale veľmi dobrý zákrok pravým betónom vytiahol Vladislav Habal.
     
    49:26
    Teraz pochválime domáceho obrancu Samuela Haina. Ten si splnil svoje obranné povinnosti a zblokoval strelecký pokus Jakuba Suju na ochrannú sieť. Nasleduje ďalšie vhadzovanie pred Košarišťanom.
     
    50:13
    Tretia tretina sa prehupla do druhej polovice. Vladislav Habal poľahky vyrazil nahodený puk Michala Nováka do rohu klziska, no následne sa jeho spoluhráči previnili zakázaným uvoľnením.
     
    50:39
    Domáci hokejisti si komplikujú cestu za vyrovnaním. Najbližšie dve minúty sa budú musieť brániť, pretože menší trest za podrazenie dostáva obranca štvrtej formácie Andrej Hatala.
     
    51:18
    Hosťom presilovka zatiaľ vôbec nevychádza. Navyše, Henrich Ručkay s Andresom Štrauchom dobre zapracovali v útočnom pásme a donútili zasahovať brankára Vladislava Habala.
     
    52:00
    Vynikajúco sa bránia zverenci Milana Jančušku počas tohto oslabenia. Košice sa zatiaľ nedostali k ničomu a môžu byť rady, že sa nemenilo skóre na druhej strane pri šanci Henricha Ručkaya.
     
    52:24
    V závere početnej výhody sa predsa len dostali hostia do zakončenia. Z ľavej strany vystrelil švihom Marcel Haščák, ale mieril len do betónov Andreja Košarišťana. Ten puk zrazil na ochrannú sieť.
     
    53:09
    Po reklamnej prestávke sa domáca prvá formácia dostala do pásma. Od modrej čiary vystrelil Janis Andersons, ale brankár súpera ukázal rýchle betóny. Následne sa Košičania oslobodili len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    53:42
    Vladislav Habal si vylepšil štatistiky ďalším úspešným zákrokom. Opäť zaúradoval jeho pravý betón, po tom čo pálil spoza obrancu domáci útočník Adam Zbořil.
     
    54:23
    Patrik Rogoň dostal veľa priestoru v útočnom pásme. Využil ho na poslanie prihrávky pred bránu súpera, ale Dávid Videlka či Filip Bajtek sa k prípadnej dorážke nestihli dostať.
     
    54:40
    Nové Zámky dostávajú veľkú šancu na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Po faule na Radima Hrušku dostáva menší trest Jakub Suja. Dúfa, že si odsedí celé dve minúty za hákovanie.
     
    55:20
    Domáci majú za sebou podstatnú časť presilovky, ale zatiaľ nič nevymysleli. Najskôr stratili útočné pásmo a následne sa nepresnou prihrávkou prezentoval Richard Nejezchleb.
     
    55:45
    Košičania vyhadzujú puk zo svojho obranného pásma. Branislav Fábry sa šikovnou prihrávkou z otočky snažil nájsť spoluhráča, ale našiel len pripraveného obrancu Martina Dudáša.
     
    56:32
    Bola to veľmi zlá presilovka domáceho celku. Jakub Suja o pár sekúnd naskočí späť na ľadovú plochu a Vladislav Habal si nemusel pripísať na konto ani jeden zákrok.
     
    57:20
    Po košickom zakázanom uvoľnení sa domáci dokázali usadiť v útočnom pásme, ale opäť hrali len po rohoch klziska. Následne si hostia určite vydýchli, keď dostali puk z obrannej tretiny.
     
    57:48
    Peter Galamboš strieľal z pravej strany, ale jeho pokus bol skôr propagačný. Andrej Košarisťan puk vyrazil pravým betónom, a tak môžu ísť dopredu opäť zverenci Milana Jančušku.
     
    58:16
    Andrej Košarisťan sa už pýta na opustenie svojho bránkoviska, ale zatiaľ nedostáva pokyn od hlavného trénera. Domáci sa potrebujú usadiť v útočnom pásme a vyvinúť záverečný tlak.
     
    58:49
    Už len približne 70 sekúnd zostáva do konca tretej tretiny. Andrej Košarišťan je naďalej v bráne, pretože Košice sa bránia veľmi dobre a nedávajú mu šancu na odchod na striedačku.
     
    59:32
    Čas veľmi rýchlo plynul a už len 28 sekúnd zostáva do konca tretieho dejstva. Po šarvátke v strednom pásme sa nevylučovalo, a tak si domáci tréner berie aspoň oddychový čas. Podarí sa mu ešte niečo vymyslieť?
     
    59:47
    V samotnom závere sme ešte videli strelu Adama Zbořila z pravej strane, ale našiel len betóny Vladislava Habala. Toto rozhodne nemožno označiť za šancu, po ktorej sa mohli uvidieť vyrovnávajúci gól.
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine sme gól nevideli, a tak v šlágri dnešného kola berú všetky body hokejisti Košíc. Po veľmi dobrej prvej tretiny vo zvyšnom úseku hry zaostávali za svojim súperom, ale napokon sa im podarilo vydrieť víťazstvo. Autorom rozhodujúceho gólu je Ladislav Nagy, ktorý je zároveň najlepším strelcom Tipsport ligy. Ja vám ďakujem za pozornosť pri sledovaní dnešného textového prenosu a pozývam vás sledovať aj ďalšie súboje zo slovenských hokejových štadiónov už túto nedeľu. Dovtedy dovidenia. (20:53:55)

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 21. Ručkay (Zbořil, Jurík), 26. König (Štrauch, Nejezchleb) – 3. Lenďák (Klíma, Hričina), 17. Kafka (Pretnar), 34. Nagy (McDowell)


    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan (Glosár) – Kudla, Andersons, Zaťko, Hain, Novák, Ordzovenský, Hatala, König – Štrauch, Hruška, Nejezchleb– J. Jurík, Zbořil, H. Ručkay – Rogoň, Videlka, Bajtek – Ondrušek, Fábry, Jakúbek.
    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Čížek, Dudáš, Pretnar, Koch, McDowell, Pulli, Krajňák, Lenďák – Netík, Brophey, Kafka – Haščák, Suja, Nagy – Spilár, Galamboš, Šoltés – Žitný, Klíma, Hričina.

    Rozhodca: Peter Jonák, Vladimír Goga – Roman Výleta, Daniel Konc – Dalibor Beniač