CSKA Moskva – Třinec 7:1 (kon.) | Sparta Praha – HC Slovan 3:0 (kon.) | K. Vary – Trenčín 6:4 (kon.)
HK Riga – Vítkovice 1:4 (kon.) | CSKA Moskva – HK Riga 12:0 (kon.) | Trenčín – Sparta Praha 1:2 (kon.)
Třinec – Vítkovice 1:4 (kon.) | K. Vary – HC Slovan 7:3 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
12:0 (4:0, 5:0, 3:0)
HK Riga
cz Utorok 07.08.2018, 15:00 • WERK ARENA, Třinec • President Cup • Semifinále
Partner:
     
    Aktivnější vstup do utkání měla Riga, po jejím nepovedeném útoku a chybě však skóroval Stiven Sardarjan, který svou trefou odstartoval další kanonádu ruského celku. CSKA se do první přestávky prosadilo ještě třikrát, přesně mířili Jevgenij Gorfinjak, Matvej Averočkin a Danila Karpov.

    Stejným způsobem Moskvané vstoupili také do prostřední části, hned v první minutě druhé třetiny skóroval Jevgenij Gorfinjak. Riga se poté více dostala do hry, dvě nabídnuté početní výhody ale lotyšští hokejisté nevyužili. Radovali se tak znovu hráči CSKA. Moskvané do konce druhé části přidali další čtyři branky a navýšili své vedení na 9:0. Postupně se trefili Sergej Djakovnov, Artjom Kljujev, Vladimir Grudinin a Danila Karpov.

    Také třetí perioda patřila ruským mladíkům, kteří Rize za celou dvacetiminutovku umožnili jen jeden střelecký pokus, navíc z uctivé vzdálenosti. Moskvané přidali ještě další dvě branky, o které se postarali Daniil Rakitin, Nikita Šalyškin a Gordij Maslov. CSKA si tak znovu po roce zahraje o President Cup, do finále moskevský celek postoupil s ohromným skóre 52:2! (17:15:42)
     
    Semifinálový duel CSKA Moskva – HS Riga je u konce, z postupu do finále President Cupu se radují ruští mladíci!
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Ještě jeden závar před rižskou brankou. Bantersons a jeho spoluhráči měli co dělat, aby udrželi kotouč před brankovou čárou. Moskvané se nakonec radovat nemohou.
     
    59:26
    CSKA nadále kontroluje hru. Do další šance se řítil Dronyk, na Bantersonse však nevyzrál.
     
    58:22
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Klid při zakončení? GORDIJ MASLOV ho teď naplno předvedl! Útočník CSKA si od hrazení potáhl kotouč přes osu kluziště a střelou na vzdálenější tyč nedal Bantersonsovi žádnou šanci! Asistence: Artjom Grušnikov.
     
    58:01
    Dvě minuty do konce utkání. Moskvané stále kontrolují kotouč v útočném pásmu, chybí jim však větší klid při zakončení.
     
    57:12
    Od posledního gólu se vůbec nepřerušovalo. CSKA je znovu v útočném pásmu, Bantersons musel likvidovat střelu Grušnikova.
     
    56:34
    První zákrok od svého nástupu do utkání si připisuje brankář Jakovlev. Ruský gólman musel zastavit pokus Bälënse od modré čáry, s tím ale neměl sebemenší problémy.
     
    55:36
    O další střelecký pokus se postaral Berezovskij, ten ale trefil jen Bantersonsovu vyrážečku.
     
    55:08
    CSKA se kombinačně chtělo dostat do do předbrankového prostoru, obrana Rigy to ale ruským mladíkům neumožnila.
     
    54:09
    Po dalším závaru před Bantersonsovou brankou se nedokázal prosadit Berezovskij, ruské hráče to ale zcela jistě mrzet nebude.
     
    53:46
    Po několika nepřesnostech na obou stranách se do akce vyřítil Dronyk, ten ale z mezikruží nedokázal trefit branku.
     
    53:09
    Karpov se chtěl mezi čtyřmi protihráči dostat až do zakončení, ukousl si ale příliš velké sousto. Riga posílá puk do středního pásma.
     
    52:35
    Kotouč již je znovu v moci ruských mladíků. Moskvané si jeli pro další gól, Averočkin ale z dobré pozice minul branku.
     
    51:36
    Rižští mladíci se na chvíli dostali do útočného pásma, Docenko-Svirido s Brälënsem ale brankáře CSKA nijak nezaměstnali.
     
    50:44
    Grudinin dostal ideální pas na pravou stranu, proti Bartensosovi si ale nadvakrát vylámal zuby.
     
    50:08
    Po další Vasinově střele se kotouč odrazil od zadního mantinelu k volnému Ničuchrinovi, který ale nedokázal doklepnout puk za Bantersonsova záda.
     
    49:26
    O jednapadesátou branku CSKA na turnaji se pokoušel Vasin, který si od hrazení nabruslil až do předbrankového prostoru. Svou bekhendovou střelu pak ale poslal jen do Bantersonsovy lapačky.
     
    48:42
    Tečované nahození Rakitina nadělalo rižskému brankáři hodně vrásek na čele, kotouč se ale nakonec snesl těsně vedle jeho branky.
     
    47:48
    CSKA znovu úřadovalo v pásmu Rigy, tentokráte ale branku Bantersonse neohrozilo.
     
    46:41
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Po další akci se Moskvané opět radují, ruští mladíci teď dokonale rozebrali rižskou defenzívu! Artjom Kljujev dostal puk do předbrankového prostoru, místo střely však potáhl kotouč směrem k zadnímu mantinelu a zpětnou přihrávkou otevřel cestu ke skórování pro NIKITU ŠALYŠKINA, který poslal kotouč do odkryté branky! Asistence: Artjom Kljujev, Sergej Djakovnov.
     
    46:07
    Moskvané chtěli znovu do útočného pásma, zastavil je však ofsajd.
     
    45:40
    Po desáté inkasované brance brankoviště opustil Patriks Berzinš, zbytek zápasu za Rigu odchytá Olivers Bantersons.
     
    45:19
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Pokračující tlak Moskvy však již nešlo ustát, CSKA potřetí v turnaji zapisuje desátou branku! Po velkém tlaku před Berzinšem se z dorážky prosadil DANIIL RAKITIN! Asistence: Stiven Sardarjan, Alexandr Nazarko.
     
    44:33
    Rusové ale již jsou zpět ve svém útočném pásmu. Berzinš musel znovu zasahovat, z nebezpečné vzdálenosti ho ohrožoval Dronyk. Lotyšský gólman kotouč znovu vytěsnil.
     
    44:10
    Moskvanům nevyšla ani další akce, Riga posílá kotouč do středního pásma.
     
    43:20
    Zcela sám před Berzinšem stál Averočkin, kterého přesným pasem ke skórování vybídl Maslov. Lotyšský gólman se ale skvěle přesunul a zastavil kotouč před brankovou čárou.
     
    42:31
    Rize se na chvíli povedlo otupit tlak Moskvy, ruští mladíci ale znovu drží kotouč ve své moci a rozjíždějí se do útoku.
     
    41:44
    CSKA nadále kontroluje hru. Kljujev v dobré příležitosti minul branku, Grudinina pak vychytal Berzinš.
     
    40:47
    Moskvané vlétli do třetí třetiny jako uragán. Ničuchrin nejprve netrefil odkrytou branku, Grušnikovovu dělovku od modré pak se štěstím vyrazil Berzinš.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    CSKA do třetí třetiny nastoupí s novým maskovaným mužem, brankoviště obsadí Arsenij Jakovlev.
     
    Čtyřicet minut utkání je minulostí, CSKA i nadále dominuje semifinálovému klání. Ruští mladíci ve druhé dvacetiminutovce přidali dalších pět branek a kráčejí za postupem do finále. Riga byla aktivní především v úvodu prostřední periody, kdy ji Moskvané darovali dvě početní výhody. Lotyšští hráči ale nabídnuté výhody nevyužili a poté již úřadovali pouze hráči CSKA.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Riga je kompletní, CSKA asi desátou branku do druhé přestávky nepřidá.
     
    39:08
    Znovu skvělý Berzinš! Lotyšský brankář měl proti sobě tři protihráče, dokázal si však poradit se střelou Ničuchrina i dvěma dorážkami Nazarka!
     
    38:35
    Silkalns u vlastní modré čáry vybojoval kotouč, kousek jej potáhl a chtěl jej odpálit přes všechny čáry. Puk ale skončil na jeho střídačce, vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    38:24
    Berzinš měl znovu plno práce, z bezprostřední blízkosti totiž na něj nepříjemně dotírali Savinyš s Ničuchrinem. Lotyšský brankář si se všemi pokus dokázal poradit.
     
    37:40
    CSKA si navíc zahraje přesilovku, na trestnou lavici totiž za podražení usedl Daniles Gontars.
     
    37:26
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Další branka na sebe nenechala dlouho čekat. DANILA KARPOV si ze středního pásma podél levého hrazení nabruslil až ke kruhu pro vhazování, z poměrně velké vzdálenosti pak trefil přesně pod horní tyč! Asistence: Matvej Averočkin, Gordij Maslov.
     
    36:15
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tlak Moskvanů již byl neúnosný, CSKA přidává osmou branku. VLADIMIR GRUDININ dostal skvělou nabídku na levý kruh pro vhazování, svou přesnou střelou ze zápěstí pak poosmé rozvlnil síť rižské branky! Asistence: Artjom Kljujev, Alexandr Nazarko.
     
    35:59
    Šalyškin si v rohu kluziště převzal kotouč, nabruslil si do předbrankového prostoru a tvrdě vypálil. Puk ale minul branku.
     
    35:14
    Na druhé straně se o velkou parádu pokusil Sardarjan, střelou mezi svými nohami ale přestřelil.
     
    34:34
    Po vhazování ve vlastním pásmu se do brejku dostal Gučevičs. Lotyšský útočník byl však tísněn vracejícím se Veščunovem, zakončovat proto musel bekhendem. Kotouč minul branku.
     
    34:05
    Hra chvíli představovala velkou šavlovačku o kotouč, puk nakonec vyplaval v mezikruží před Berzinšovou brankou, odkud pálil Savinyš. Lotyšský gólman zasáhl.
     
    32:56
    Akce CSKA pokračovala a Berzinš si zapsal další úspěšný zákrok. Tentokráte proti střele Ničuchrina.
     
    32:37
    Karpov se od hrazení natlačil až do předbrankového prostoru, s jeho jedovatou střelou měl Berzinš hodně starostí, nakonec ale rižský gólman vyrazil puk do rohu.
     
    31:52
    Dlouhá přihrávka Gontarse na rozjetého Velšse sice měla dobré parametry, Velšs si ale nepohlídal ofsajdové postavení. Buly v blízkosti Berzinšovy branky.
     
    31:10
    Šalyškin se elegantně obtáčel kolem dvou bránících hráčů, v rozhodujícím okamžiku mu ale kotouč přeskočil čepel hole. Riga poslala kotouč do středního pásma.
     
    30:22
    Sardarjan v útočném pásmu hledal nehlídaného Djakovnova, jeden z rižských hráčů ale dokázal přihrávku srazit do hlediště.
     
    29:39
    Do další akce se řítil Šalyškin, ruský mladík ale v plné rychlosti nedokázal trefit branku.
     
    28:52
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Moskvané opět udeřili! Zachar Savinyš ve středním pásmu vybojoval kotouč, naspurtoval do útočné třetiny a předložil puk najíždějícímu ARTJOMU KLJUJEVOVI! Ten z první propálil bezmocného Berzinše! Asistence: Zachar Savinyš.
     
    28:45
    Kotouč se chvíli pohyboval ve středním pásmu, pak ale rižskému celku nevyšla kombinace a kotouč se dostal do hlediště. Buly v neutrální zóně.
     
    28:18
    Další akci Lotyšů zastavil ofsajd.
     
    28:00
    Riga se po vyhraném buly ve vlastním pásmu dostala do protiakce, útok Sulčse ale skončil jen v Džilavjanově lapačce.
     
    27:46
    Moskvané nepolevují v aktivitě, Berzinš musel likvidovat další střelecký pokus Karpova.
     
    26:40
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Další akce ruského týmu již končí brankou! Artjom Grušnikov projel do útočného pásma jako nůž máslem, po jeho předávce se kotouče zmocnil Stiven Sardarjan, který ladnou zadovkou ke skórování vyzval SERGEJE DJAKOVNOVA! Ten musel jen trefit prázdnou branku! Asistence: Stiven Sardarjan, Artjom Grušnikov.
     
    25:57
    Moskvané po ubráněných oslabeních znovu převzali otěže zápasu do svých rukou. Nadějně vypadající kombinace mezi Gorfinjakem a Savinyšem ale úspěch nepřinesla.
     
    25:17
    CSKA je kompletní. V závěru přesilovky ještě Džilavjana ohrožoval Gontars, ruský brankář ale i nadále drží čisté konto.
     
    25:02
    Riga předvedla rychlý přechod do útočného pásma, celá akce lotyšského celku ale skončila nepřesnou střelou Velšse, proti které jednoduše zasáhl Džilavjan.
     
    24:43
    Rusové získali kotouč po vhazování a okamžitě přenesli hru na druhou stranu. Po zákroku Berzinše se bude vhazovat v pásmu Rigy.
     
    24:31
    Hráči Rigy byli ve třech sami před brankářem Džilavjanem, lotyšští mladíci ale celou situaci překombinovali a umožnili moskevskému brankáři jednoduchý zákrok.
     
    23:46
    Ruští mladíci získali kotouč do své moci a drží jej v hloubi vlastního pásma, Riga se zatím nemůže dostat ke kombinaci.
     
    23:09
    Jedno oslabení Moskvané ustáli, hned se ale budou muset bránit znovu. Na trestnou lavici odjíždí Pavel Ponomarev.
     
    22:59
    Riga mohla snížit, Reinis Eberlinš ale z velmi dobré pozice trefil jen tyč Džilavjanovy branky!
     
    22:32
    CSKA dvakrát po sobě vyhodilo kotouč přes všechny čáry, Rize se nedaří přechod středního pásma.
     
    22:09
    Hráči Rigy drží kotouč v útočné třetině, z důvodu vysoké aktivity bránících Moskvanů se ale zatím do žádné šance nedostali.
     
    21:07
    Přesilovka pro Rigu. Na trestnou lavici usedl Artur Čolač, který se provinil podražením.
     
    20:48
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Pátá branka v rižské síti a nutno říct, že hodně kuriózní! JEVGENIJ GORFINJAK tečoval Nazarkovo nahození tak šikovně, že se kotouč odrazil od přilby jednoho z bránících hráčů přímo do branky! Asistence: Alexandr Nazarko, Stiven Sardarjan.
     
    20:24
    Rusové začínali druhou třetinu v početní výhodě, tu ale využít nedokázali. Riga je kompletní.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvacetiminutovka prvního semifinálového duelu President Cupu 2018 je u konce. První část hry ovládli hráči CSKA, kteří nastříleli čtyři branky a suverénním způsobem vykročili k postupu do finále. Riga byla aktivní především v úvodu střetnutí, po její chybě a inkasované brance ale aktivita rižských mladíků poněkud opadla, čehož Rusové dokonale využili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:18
    Moskvané kombinovali v útočném pásmu, dlouho se ale neodhodlali ke střele. Nakonec to na sebe vzal Grudinin, ten ale od modré trefil jen připraveného Berzinše.
     
    18:25
    Sardarjan se zpoza branky natlačil do brankoviště, Berzinše ale nepřekonal. Ruský mladík pak ale byl faulován Vladimirsem Zaicevsem, CSKA má k dispozici přesilovou hru.
     
    17:43
    Své velmi rychlé nohy předvedl Grofinjak, který se prokličkoval skrz střední pásmo a po přejetí modré čáry vypálil. Berzinš drží kotouč.
     
    17:03
    Moskvané se řítili do přečíslení tří proti jednomu, Artjom Kljujev ale z voleje nedokázal trefil branku!
     
    16:19
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Na další akci Moskvy však již rižský brankář nestačil. Matvej Averočkin dlouho držel kotouč na své holi, zpoza branky nakonec namazal nehlídanému DANILU KARPOVOVI, který z první rozvlnil síť soupeřovy branky! Asistence: Matvej Averočkin, Daniil Rakitin.
     
    15:40
    Ruští mladíci v průběhu hry v útočném pásmu střídají, někdy jsou v soupeřově zóně pouze ve dvou lidech, i tak ale dokáží držet puk na svých holích. Berzinš musel likvidovat pokus Gorfinjaka.
     
    14:40
    Riga je kompletní. Moskvané sice po téměř celou dobu přesilové hry okupovali soupeřovo území, do žádných větších šancí se ale nedostali.
     
    14:01
    RIga se dostala ke kotouči a odpálila jej za Džilavjanovu branku, CSKA musí začít znovu.
     
    13:38
    Hráči CSKA kombinují v útočném pásmu, Gorfinjak ani Ničuchrin ale své šance nevyužili.
     
    12:40
    Teď už si Moskvané přesilovku zahrají. Na trestnou lavici je za útočný faul poslán Arturs Kronbergs.
     
    11:54
    CSKA právě vstřelilo branku!
    CSKA znovu drželo puk v útočném pásmu, nakonec se potřetí v utkání prosadilo! Moskvané hráli v signalizované výhodě, vylučovat se však nebude. Danila Karpov totiž skvěle našel volného MATVEJE AVEROČKINA, který z mezikruží vymetl všechny pavučinky v pravém horním rohu Berzinšovy branky! Asistence: Danila Karpov, Daniil Rakitin.
     
    11:27
    Tlak Moskvanů je obrovský, Berzinš si připsal další tři úspěšné zákroky. Riga se brání zakázaným uvolněním.
     
    10:51
    CSKA znovu kontroluje hru ve svém útočném pásmu. Dobrou nabídku na teč od modré posílal Berezovskij, nikdo z jeho spoluhráčů se však ke kotouči nedostal.
     
    10:00
    Hra se velmi rychle přesunula na druhou stranu kluziště a Berzinš musel znovu zasahovat. Buly po jeho levé ruce.
     
    09:40
    Riga se pokusila o odpověď, Kaninš ani Silkalns však nedokázali najít cestu skrz dobře zformovanou obranu CSKA:
     
    08:32
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Další akce Moskvy už končí druhou brankou! Daniil Ničuchrin dlouho držel kotouč u hrazení, ruský útočník si počkal na správný okamžik a vyslal přihrávku skrz tři bránící hráče na najíždějícího JEVGENIJE GORFINJAKA! Ten z první propálil brankáře Berzinše! Asistence: Daniil Ničuchrin, Stiven Sardarjan.
     
    07:59
    Hodně aktivní v útočném pásmu byl Savinyš, na jeho kličkovanou však jeho spoluhráči nedokázali navázat a Berzinš neměl žádnou práci.
     
    07:13
    Teď už Berzinš musel být hodně pozorný. Na rižskou branku letěla tečovaná střela Veščunova, lotyšský brankář nadvakrát zkrotil neposedný kotouč.
     
    06:55
    S kotoučem ale znovu operují hráři CSKA. Po Karpovově akci brankář Berzinš zasahovat nemusel, Riga se ale brání jen za cenu icingu.
     
    05:56
    Riga se dostala ke kotouči a okamžitě zamířila do útoku. Akci lotyšského celku vedl Simanovičs, který nakonec i ohrozil brankáře Džilavjana. Pro ruského gólmana to ale nebyla žádná složitá střela.
     
    05:26
    Rusové pokračují v aktivní hře. Maslov šikovně hledal volného Djakovnova, ten ale z bezprostřední blízkosti nedokázal usměrnit kotouč mezi tři tyče.
     
    04:07
    Berzinš si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže, po buly po jeho levé ruce musel likvidovat nepříjemný pokus Sardarjana.
     
    03:32
    CSKA pokračuje v náporu. Savinyš přestřelil, Čolače pak vychytal brankář Berzinš.
     
    02:59
    Po akci Lotyšů, ze které se nakonec nic neurodilo, se do útočného pásma znovu vrhli ruští mladíci. Před brankou dobře pracoval Kljujev, brankáře Rigy ale neohrozil.
     
    01:54
    CSKA se znovu vrhlo do útoku a mohlo přidat další branku! Střela Danily Karpova ale byla až příliš přesná, kotouč se odrazil od horní tyče Berzinšovy branky!
     
    01:15
    Riga odpovídá rychlým útokem, Džilavjan ale se střelou z mezikruží neměl sebemenší problém.
     
    00:43
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Není odehrána ani minuta a CSKA vede! Hráči Rigy se od úvodního buly prezentovali velmi aktivně, zapomněli ale na svou defenzívu a Moskvané toho dokázali využít! Rychlý brejk dvou proti jednomu úspěšně zakončil STIVEN SARDARJAN! Asistence: Jevgenij Gorfinjak, Daniil Ničurchin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou na ledě, dozněly hymny Lotyšska a Ruska, vše je připraveno ke startu.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Džilavjan (Jakovlev) – Grušnikov, Čolač, Nazarko, Veščunov, Ponomarev, Berezovskij, Grudinin – Sardarjan, Dronyk, Djakovnov, Gorfinjak, Karpov, Savinyš, Rakitin, Ničuchrin, Šalyškin, Maslov, Averočkin, Kljujev, Vasin

    HK Riga: Bantersons (Berzinš) – Seilis, Eberlinš, Korois, Kärklinš, Zaicevs, Gontars, Ščegolevs, Kadnikovs – Kronbergs, Velšs, Docenko-Svirido, Ulmanis, Simanovičs, Kaninš, Silkalns, Gučevičs, Ostankovičs, Sulčs, Späks, Brälëns..
     
    CSKA Moskva

    Fenomén turnaje zatím neklopýtl ani jednou, získal plných devět bodů při úctyhodném skóre 39:2. Ruští mladíci potvrzují svou dominanci nad turnajem a již potřetí usilují o celkové prvenství.

    HS Riga

    Lotyšský celek se ve skupině Mini WERK ARENA propracoval ke druhému místu, když v rozhodujícím souboji o prvenství prohrál s Vítkovicemi. Rižští mladíci tak nebudou hrát s Oceláři, ale čeká je tvrdý oříšek v podobě CSKA.
     
    Hezké úterní odpoledne z Třince! President Cup 2018 se dostal do vyřazovací fáze, ve velké třinecké WERK ARENĚ budou k vidění dva semifinálové duely. V prvním se utkají CSKA Moskva a HS Riga.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Daniel Ježek

    Góly a asistencie: 1. Sardarjan (Gorfinjak, Ničurchin), 9. Gorfinjak (Ničuchrin, Sardarjan), 12. Averočkin (Karpov, Rakitin), 17. Karpov (Averočkin, Rakitin), 21. Gorfinjak (Nazarko, Sardarjan), 27. Djakovnov (Sardarjan, Grušnikov), 29. Kljujev (Savinyš), 37. Grudinin (Kljujev, Nazarko), 38. Karpov (Averočkin, Maslov), 46. Rakitin (Sardarjan, Nazarko), 47. Šalyškin (Kljujev, Djakovnov), 59. Maslov (Grušnikov)


    CSKA Moskva: Džilavjan (Jakovlev) – Grušnikov, Čolač, Nazarko, Veščunov, Ponomarev, Berezovskij, Grudinin – Sardarjan, Dronyk, Djakovnov, Gorfinjak, Karpov, Savinyš, Rakitin, Ničuchrin, Šalyškin, Maslov, Averočkin, Kljujev, Vasin
    HK Riga: Bantersons (Berzinš) – Seilis, Eberlinš, Korois, Kärklinš, Zaicevs, Gontars, Ščegolevs, Kadnikovs – Kronbergs, Velšs, Docenko-Svirido, Ulmanis, Simanovičs, Kaninš, Silkalns, Gučevičs, Ostankovičs, Sulčs, Späks, Brälëns.