CSKA Moskva – Třinec 7:1 (kon.) | Sparta Praha – HC Slovan 3:0 (kon.) | K. Vary – Trenčín 6:4 (kon.)
HK Riga – Vítkovice 1:4 (kon.) | CSKA Moskva – HK Riga 12:0 (kon.) | Trenčín – Sparta Praha 1:2 (kon.)
Třinec – Vítkovice 1:4 (kon.) | K. Vary – HC Slovan 7:3 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
12:0 (4:0, 5:0, 3:0)
HK Riga
cz Utorok 07.08.2018, 15:00 • WERK ARENA, Třinec • President Cup • Semifinále
Partner:
     
    Aktivnější vstup do utkání měla Riga, po jejím nepovedeném útoku a chybě však skóroval Stiven Sardarjan, který svou trefou odstartoval další kanonádu ruského celku. CSKA se do první přestávky prosadilo ještě třikrát, přesně mířili Jevgenij Gorfinjak, Matvej Averočkin a Danila Karpov.

    Stejným způsobem Moskvané vstoupili také do prostřední části, hned v první minutě druhé třetiny skóroval Jevgenij Gorfinjak. Riga se poté více dostala do hry, dvě nabídnuté početní výhody ale lotyšští hokejisté nevyužili. Radovali se tak znovu hráči CSKA. Moskvané do konce druhé části přidali další čtyři branky a navýšili své vedení na 9:0. Postupně se trefili Sergej Djakovnov, Artjom Kljujev, Vladimir Grudinin a Danila Karpov.

    Také třetí perioda patřila ruským mladíkům, kteří Rize za celou dvacetiminutovku umožnili jen jeden střelecký pokus, navíc z uctivé vzdálenosti. Moskvané přidali ještě další dvě branky, o které se postarali Daniil Rakitin, Nikita Šalyškin a Gordij Maslov. CSKA si tak znovu po roce zahraje o President Cup, do finále moskevský celek postoupil s ohromným skóre 52:2! (17:15:42)
     
    Semifinálový duel CSKA Moskva – HS Riga je u konce, z postupu do finále President Cupu se radují ruští mladíci!
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Ještě jeden závar před rižskou brankou. Bantersons a jeho spoluhráči měli co dělat, aby udrželi kotouč před brankovou čárou. Moskvané se nakonec radovat nemohou.
     
    59:26
    CSKA nadále kontroluje hru. Do další šance se řítil Dronyk, na Bantersonse však nevyzrál.
     
    58:22
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Klid při zakončení? GORDIJ MASLOV ho teď naplno předvedl! Útočník CSKA si od hrazení potáhl kotouč přes osu kluziště a střelou na vzdálenější tyč nedal Bantersonsovi žádnou šanci! Asistence: Artjom Grušnikov.
     
    58:01
    Dvě minuty do konce utkání. Moskvané stále kontrolují kotouč v útočném pásmu, chybí jim však větší klid při zakončení.
     
    57:12
    Od posledního gólu se vůbec nepřerušovalo. CSKA je znovu v útočném pásmu, Bantersons musel likvidovat střelu Grušnikova.
     
    56:34
    První zákrok od svého nástupu do utkání si připisuje brankář Jakovlev. Ruský gólman musel zastavit pokus Bälënse od modré čáry, s tím ale neměl sebemenší problémy.
     
    55:36
    O další střelecký pokus se postaral Berezovskij, ten ale trefil jen Bantersonsovu vyrážečku.
     
    55:08
    CSKA se kombinačně chtělo dostat do do předbrankového prostoru, obrana Rigy to ale ruským mladíkům neumožnila.
     
    54:09
    Po dalším závaru před Bantersonsovou brankou se nedokázal prosadit Berezovskij, ruské hráče to ale zcela jistě mrzet nebude.
     
    53:46
    Po několika nepřesnostech na obou stranách se do akce vyřítil Dronyk, ten ale z mezikruží nedokázal trefit branku.
     
    53:09
    Karpov se chtěl mezi čtyřmi protihráči dostat až do zakončení, ukousl si ale příliš velké sousto. Riga posílá puk do středního pásma.
     
    52:35
    Kotouč již je znovu v moci ruských mladíků. Moskvané si jeli pro další gól, Averočkin ale z dobré pozice minul branku.
     
    51:36
    Rižští mladíci se na chvíli dostali do útočného pásma, Docenko-Svirido s Brälënsem ale brankáře CSKA nijak nezaměstnali.
     
    50:44
    Grudinin dostal ideální pas na pravou stranu, proti Bartensosovi si ale nadvakrát vylámal zuby.
     
    50:08
    Po další Vasinově střele se kotouč odrazil od zadního mantinelu k volnému Ničuchrinovi, který ale nedokázal doklepnout puk za Bantersonsova záda.

    Daniel Ježek

    Góly a asistencie: 1. Sardarjan (Gorfinjak, Ničurchin), 9. Gorfinjak (Ničuchrin, Sardarjan), 12. Averočkin (Karpov, Rakitin), 17. Karpov (Averočkin, Rakitin), 21. Gorfinjak (Nazarko, Sardarjan), 27. Djakovnov (Sardarjan, Grušnikov), 29. Kljujev (Savinyš), 37. Grudinin (Kljujev, Nazarko), 38. Karpov (Averočkin, Maslov), 46. Rakitin (Sardarjan, Nazarko), 47. Šalyškin (Kljujev, Djakovnov), 59. Maslov (Grušnikov)


    CSKA Moskva: Džilavjan (Jakovlev) – Grušnikov, Čolač, Nazarko, Veščunov, Ponomarev, Berezovskij, Grudinin – Sardarjan, Dronyk, Djakovnov, Gorfinjak, Karpov, Savinyš, Rakitin, Ničuchrin, Šalyškin, Maslov, Averočkin, Kljujev, Vasin
    HK Riga: Bantersons (Berzinš) – Seilis, Eberlinš, Korois, Kärklinš, Zaicevs, Gontars, Ščegolevs, Kadnikovs – Kronbergs, Velšs, Docenko-Svirido, Ulmanis, Simanovičs, Kaninš, Silkalns, Gučevičs, Ostankovičs, Sulčs, Späks, Brälëns.