CSKA Moskva – Třinec 7:1 (kon.) | Sparta Praha – HC Slovan 3:0 (kon.) | K. Vary – Trenčín 6:4 (kon.)
HK Riga – Vítkovice 1:4 (kon.) | CSKA Moskva – HK Riga 12:0 (kon.) | Trenčín – Sparta Praha 1:2 (kon.)
Třinec – Vítkovice 1:4 (kon.) | K. Vary – HC Slovan 7:3 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
HC Vítkovice Ridera
cz Utorok 07.08.2018, 17:45 • WERK ARENA, Třinec • President Cup • Semifinále
Partner:
     
    Utkání je u konce, z vítězství 4:1 se radují hráči Vítkovic! Ostravané tak zítra ve finálovém duelu vyzvou CSKA Moskva, Oceláře čeká souboj o bronz s týmem HS Riga. (19:52:47)
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Čtvrtý úspěšný zákrok pro masku brankáře Münche.
     
    59:36
    Vyloučeným je Ondřej Cubo, který svou holí zasáhl košík chránící obličej jednoho z třineckých hráčů.
     
    59:20
    Slezané hrají s pěti hráči na ledové ploše. Puk se znovu podíval do třinecké třetiny, po zbytek utkání se ale nejspíš bude potulovat po ostravské části kluziště, neboť Oceláře čeká přesilová hra.
     
    59:05
    Oceláři drželi kotouč pevně nalepený na mantinel u vlastní střídačky, až sudímu došla trpělivost a přerušil hru. Buly v neutrální zóně.
     
    58:36
    Ostravané se od modré čáry pokusili ohrozit brankáře Ocelářů, letící kotouč ale při své cestě doznal změnu kurzu a skončil v ochranné síti.
     
    58:02
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Ostravané kombinují v útočném pásmu, nic překvapivého se jim však zatím vykouzlit nepovedlo. Oceláři bedlivě sledují každý pohyb kotouče a nenechávají svému soupeři ani kousek volného prostoru.
     
    57:20
    Přesilová hra pro Vítkovice, na trestnou lavici usedl Maroš Kriščák.
     
    56:36
    Münch před svým brankovištěm jen pohledem zkontroloval letící kotouč a nechal své spoluhráče rozjet další akci. Dvojice Schauer – Juříček se hnala do útočné třetiny, po špatné kombinaci ale nezakončila.
     
    55:33
    Ostravané se znovu usadili v útočném pásmu, střelecký pokus Rajčana by ale skončil gólem jen v případě, že by za Halouzkou byla fotbalová branka. Vítkovičtí nicméně stále drží kotouč a neohroženě si jdou za bitvou s ruským gigantem.
     
    54:30
    Oceláři trochu rozhýbali stojícího brankáře Vítkovic, gólman Münch ale nemusel řešit žádnou střelu směrem na svou branku. Na druhé straně si pak o přihrávku klepal rozjetý Krejsa, když ji však dostal, tak na kotouč nedosáhl.
     
    53:08
    Kosina s Kotáskem zle dotírali na třineckého brankáře Halouzka, který již měl kotouč ve své moci. Kolem dvojice vítkovických hráčů se okamžitě sjeli všichni hráči Ocelářů, kteří by ale v případném souboji prohráli na centimetry.
     
    52:16
    Ostravané předvedli téměř dokonalou kombinaci na jeden dotek, k dokonalosti však chyběla přesnější přihrávka Dominika Petra. Jedním z důvodů může být podražení jedním z třineckých hráčů, které ale hlavní sudí nebude nijak trestat.
     
    51:18
    Vstřelená branka dodala hostujícímu celku, který usiluje o první finálovou účast za čtyři roky trvání třineckého President Cupu, novou krev do žil. Vítkovičtí jsou všude o dva kroky rychleji, Oceláři budou mít co dělat, aby dostali možnost podruhé v turnaji potrápit dosud suverénní CSKA.
     
    50:40
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravané vysušili svůj střelecký prach a poslal dělovku do horního rohu třinecké branky! Urostlý obránce Vítkovic RENÉ SMOLKA získal odražený kotouč v útočném pásmu, člen defenzivní řady ostravského celku se nijak nerozpakoval, zavřel oči a napálil kotouč přímo pod horní tyč Halouzkovy branky! Bez asistence.
     
    50:06
    Polovina závěrečné dvacetiminutovky je za námi, dalších deset minut ještě zbývá. Vítkovičtí se třikrát pokoušeli o zdolání tvrze jménem Matěj Halouzka, ve všech případech marně. Na druhé straně pak Münch zneškodnil propagační pokus od modré čáry.
     
    49:23
    Dlouhotrvající vítězný souboj o puk ale Vítkovickým nebyl k ničemu, když při následné rozehrávce stáli hned tři hráči v ofsajdovém postavení.
     
    48:40
    Souboj o kotouč u třinecké střídačky. Na ledě proti sobě stojí tři hráči z každé strany, nad jejich hlavami pak hlídkuje zbytek rudě oděných hokejistů. Střídačka Ocelářů si nakonec smutně posedala, když se kotouče zmocnili Ostravané.

    Daniel Ježek

    Góly a asistencie: 1. Kašpárek – 5. Rajčan (Smolka, Cubo), 29. Přibyl (Macho, Petr), 35. Brada (Smolka, Schauer), 51. Smolka


    HC Oceláři Třinec: Halouzka (Klimek) – Andrle, Buják, Cienciala, Častek, Hrůzek, Chovaniak, Kyselý, Molin, Mošnička – Gazur, Hykl, Kašpárek, Krčmarský, Kriščák, Ochman, Petrovský, Ramik, Raszka, Samuhel, Šotovský, Šutý, Tomiczek, Wawrzkiewicz.
    HC Vítkovice Ridera: Münch (Bartošák) – Bystroň, Machú, Smolka, Kelnar, Cubo, Řepa, Vřeský – Rajčan, Macho, Juříček, Kubík, Brada, Krejsa, Kotásek, Schauer, Přibyl, Petr, Koudelný, Skřipčák, Kosina, Veřminovský.